{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.308 visninger | Oprettet:

Hidsig hvalp {{forumTopicSubject}}

Min dejlig hund Silver døde jo desværre alt for tidligt, men bestemte mig så for at få en ny hvalp, Beni; en belgisk hyrdehund. noget mere ivrig og livlig end Silver var, har haft en belgisk hyrdehund før, bare en tæve. Nu er problemet med ham at når er skal op og sove (vi har soveværelse oven på og der skal de sove om natten) og jeg vil løfte ham op, så han ikke skal gå op a trapperne, viser han tænder og virker meget aggresiv, han har gjort det de sidste 3 dage nu. er meget chokeret over en hvalp på 12 uger kan have sådanne en adfærd. han ligger for det meste og sover når vi skal oven på, men synes ikke det er en undskyldning for at blive så arrig på mig. kan da ikke være rigtig man ikke kan flytte sin hund.
nogen som har prøvet noget lignede eller har erfaring med sådanne en adfærd?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hidsig hvalp
  • #1   11. jul 2007 kunne lyde som om han har ondt eller meget usikker

  • #2   11. jul 2007 jeg ville vække ham først, inden du løfter ham, skal han ikke ud og tisse inden han sover.
    det lyder som om han bliver rigtig bange...


  • #3   11. jul 2007 jeg tror bare han er usikker

  • #4   11. jul 2007 Ja men var ved dyrlægen i fredags og alt var fint, udover han fik en orme kur. Håber også der er en anden grund til det.
    Men hvad skal man gøre ved det, skælder ham ud men får jo ondt af hans små øjne, måske bare mig som skal være mere hård?


  • #5   11. jul 2007 tror du skal overse det så viser du ham det er ok

  • #6   11. jul 2007 har jo løftet ham tusind gange, nej vi tisser om natten, han ligger sig bare til at sove lige så snart jeg sætter ham ned uden for, og så får vi ikke tisset smiley

  • #7   11. jul 2007 kan i fortælle mig hvad han skulle være bange eller usikker for?

  • #8   11. jul 2007 Nej du skal da bestemt ikke være hård over for ham og da slet ikke skælde ham ud - du gør den daglige aftentur til noget meget negativt for ham - måske bryder han sig bare ikke om, at skulle med op ovenpå. - måske er rummet for varmt om natten - der kan jo være mange grunde.

  • #9   11. jul 2007 Jamen han kan ikke sove nede under og han skal flyttes. så jeg skal bare lade ham bide og så sætte plaster på og så ligge mig til at sove? daglig aften tur sker inden. vi er uden og tisse 1 time inden vi skal sove.

  • #10   11. jul 2007 Skælder du ham ud, forbinder han da først løft negativt.

    Er han rigtig madglad? Så kunne du måske have et par lækre godbidder i den hånd der er nærmest hans hoved, han kunne få en af på vejen og en når I er helt oppe.

    Jeg tror ikke han er aggresiv, men har det ekstrem dårligt med løft.


  • #12   11. jul 2007 for alt i verden skæld ham ikke ud.
    men jeg ville stadig vække ham ved at kalde på ham, ros ham og giv ham kærlighed.
    Jeg har aldrig set at en så lille hvalp skulle være gal, men der må jo være noget han er blevet bange for.


  • #13   11. jul 2007 jeg når jo ikke at løfte hunden, røre bare ved ham og sætte en hånd under ham og taler oligt til ham og så bliver han hidsig og han skal jo lære det. man skal kunne løfte sin hund. men jo kunne da god prøve med godbider, ville måske hjælpe.

  • #14   11. jul 2007 det er hver gang og løfter eller flytter ham. ikke kun pga vi skal oven på også bare i løbet af dagen.

  • #15   11. jul 2007 Det er utrolig vigtig du er i ro, når han har det sådan.

    Føler du uro, går det lige i ham, og så bliver oplevelsen endnu værre.


  • #16   11. jul 2007 prøv at træne ham 20 gange om dagen ved at løfte ham op og gå op og ned ad trappen og så ros og godbidder hvergang. han skal opleve at det at blive løftet er noget lækkert og dejligt.

  • #17   11. jul 2007 sidder du med ham på skødet ??
    det ville jeg gøre, mange gange i løbet af dagen, evt. bare prøv at kæl ham under maven uden løft og så godbid.
    klikkertræner du ?
    kliktræning er en god måde, rør mave - klik- godbid. og så arbejd dig fremad til et løft.


  • #18   11. jul 2007 Det lyder for mig som noget der kan trænes væk med lidt tålmodighed.

    Du kunne starte med at 100 gange om dagen tage hånden under ham.
    Næste skridt hånd under ham + hånd under bagdel.
    Så hånd under ham, hånd under agdel og små løft.
    De små løft gøres så højre og højre i hans tempo.

    Det burde ikke tage mere end et par dage hvis man virkelig klør på.

    Er han tryg nok ved tæt samværd? Mange hvalpe skal lære, krammer er dejlige, og det er jo tæt samværd at blive båret.



  • #20   11. jul 2007 Altså jo løfte træning fint nok.
    men hvor kommer alt den uro, bange, usikker fra.?
    han er ikke min første hvalp. han er nr 4 og har aldrig set noget lignede. men også første gang jeg har valgt den største og mest dominerende i kuldet. kunne det tænkes han bare vil have sin vilje og tror han ejer hele gulvet og vi andre bare skal gå uden om ham?
    Han er ikke bange, han humper vores 10 mdr han hund.
    kunne det tænkes det er et dominas problem?
    Hvis det er ved jeg godt det er min skyld, men ville gerne have nogle råd fra folk som ikke bare skriver:
    Han er usikker
    Han er bange
    i giver jo inden grund?


  • #21   11. jul 2007 Altså han er livlig og bider meget i hænder men er han en sjælden gang rolig kan man godt sidde og nusse med ham og er vi uden og gå og han synes det er for hårdt hopper han op for at blive båret. Han vil gerne bæres, bare ikke når det ikke lioge passer ham.
    Nej bruger ikke klikker, har aldrig gjort det og går ikke ind for det.


  • #22   11. jul 2007 grunden kan jo ligge tilbage fra før du fik ham...
    dominan: så må du vise at du er leder.......
    Min Baloo fik pludselig i en alder af 5 mdr. en angst for alt og alle og uden at nogen kunne give mig en forklaring andet en at han var i spøgelselsalderen.
    Men hjælp fra en adfærdsterepeut er det næsten gået væk igen. .
    så det er jo ikke alt der er en forklaring på. han har måske oplevet noget grimt før ...


  • #24   11. jul 2007 Ville ikke være mærkeligt hvis han havde oplevet noget som ikke var rart, kan godt være han har stamtavle men stedet var ikke det pæneste. og så er det man jo nærmest bare vil redde hunden. og vil også gerne arbejde med ham og gør det også. men man bliver sgu da chokeret når en hvalp på 12 uger viser tænder og knurre

  • #25   11. jul 2007 ja jeg ville også mene at jeg bør fortælle ham det er forkert og så rose ham når han stopper.

  • #26   11. jul 2007 Har du overvejet om det handler om din måde at bære ham på?

    Måske kommer du uforvarende til at være "for meget ind over ham", så han faktisk føler sig trængt og at han må forsvare sig?

    Jeg synes det er en god ide at træne ham langsomt op med små bitte fremskridt hele tiden. Masser af belønning, således at han ender ud med at betragte det, at blive båret, løftet og generelt håndteret som værende pragtfuldt. (Sørg i øvrigt for at røre ham overalt på kroppen, så han er vant til det - specielt, hvis han en smule dominant).



  • #27   11. jul 2007 en hvalp kan jo være usikker bare ved at flytte hjem, og skal bo uden sin mor .alt det nye er da en rigtig god grund til at være usikker som hvalp,og hvis den nye mor så også skælder ud,når man bliver usikker,så går det da rigtig galt,trøst den istedet

  • #28   11. jul 2007 Jeg kan kun komme med MIN mening, men jeg nægter at tro en så lille hvalp har dominansproblemer.

    Usikkerhed, utryghed eller angst, men ikke dominans.


  • #29   11. jul 2007 ja tak det kan jeg godt følge dig i.
    jeg kan anbefale dig at bruge en adfærdsterapeut, det havde jeg meget glæde af og fik kun en lektion men fik meget med hjem også selvom jeg har haft hunde i mange år. Så låste jeg mig fast og jeg fik øjnene op for en hel anden måde at tackle det på og det hjalp.
    aldrig for sent at lærer noget nyt *GG*


  • #30   11. jul 2007 nemlig ,janie F,det er også min menning

  • #31   11. jul 2007 Jeg synes nu ikke det er et spor usædvanligt at en domanint tervueren-han viser tænder og siger fra i tolv-ugersalderen.
    Og i mine øjne behøver der ikke at ligge traumer bag. Gør der det, er det faktisk også underordnet - fremgangsmåden er den samme ligegyldig grunden, så den finder jeg nok lidt uinteressant.

    Din opgave bliver i fremtiden at vise ham, at du bestemmer - og det skal du vise ham ved at bevare roen og give ham tillid til, at du klarer problemerne.
    Det handler ikke om at skælde ud, men om at vise dig som en der er værd at følge og ikke mindst værd at lystre.
    Det tager tid - og med en dominant hund kan det også tage nogle blå mærker og nogle rifter. Tro mig, jeg har lige været hele turen igennem, men har nu en dejlig - stadig dominant og fræk - hanhund på 11 måneder.



  • #32   11. jul 2007 Jeg må indrømme, at jeg har set det ske - to gange. En lille hvalp, som godt nok ikke har dominans-problemer, men som udviser en naturlig og god dominans, som man skal lære at tøjle på en god måde...

    Jeg synes ikke man skal betragte det som noget sygeligt for hunden, tværtimod. Ej heller bør det gøres til et problem, for det er i mine øjne ganske naturligt, at hunden siger fra overfor ting, den ikke bryder sig om.
    Det behøver i mine øjne heller ikke at handle om usikkerhed, bare et - lad være med det, det kan jeg ikke lide." Et sundhedstegn hos en hund, der ikke bare finder sig i hvad som helst...


  • #33   11. jul 2007 CH. jeg er helt enig med dig....

  • #34   11. jul 2007 C H det var lige hvad jeg havde brug for. er jo lidt hen er samme hund smiley Ja jeg er også i gang med at vise ham det. og har haft ham 3 uger på fredag. Det tager lidt tid, men med træning går det ok. han elsker jo at lære den lille hund smiley
    Men skulle også bare være sikker på min tanke om dominans var rigtig smiley


  • #35   11. jul 2007 Mit råd til dig er at holde fokus væk fra det dumme ord Dominans, som faktisk kan lede en i den lidt gal retning - det prøvede jeg her i sidste omgang med Cassius, hvor mit fokus gik på at det var ham, der havde en problematik frem for mig, der havde en opgave i forhold til socialisering.

    Så hvis du kan nøjes med at forholde dig til det du ser - og måske undgå at sætte så mange ord på, der begrænser handlemulighederne, så vil det være en stor hjælp til dig, når du opdrager det lille krapyl.

    Jeg synes Janie er inde på det helt rigtige - og det er simpelten vejen frem.
    Derudover synes jeg du kan læse lidt om bidehæmning og hvordan du kan vise ham, at han bider for hårdt. Det normalt noget der foregår hvalpene imellem og sammen med hanhunden - men i mangel på dem, så må vise dem, hvor meget de kan "tage fat" før der bliver reageret på det.

    Og så er det ellers ro på - en god leder hidser sig ikke op og bliver ikke højrøstet og vred. DET er den virkelig udfordring når man har anskaffet sig sådan et lille monster med skarpe bisser ;o)


  • #36   11. jul 2007 Og så lige en indskydelse - Det tog mig et halvt år at få nogenlunde styr på det - og med opblussen i de forskellige kønsmodningsperioder... (dog ikke med at bide, men på andre irriterende måder ;o) )

  • #37   11. jul 2007 Ja synes også det er spændende, tænke nok at Silver var en ud a en mio smiley men det kommer nok, han skal nok lære det smiley og ja de skrappe små tænder gør vildt ondt haha. men han er begyndt at forstå hvad av er smiley

  • #38   11. jul 2007 Jeg ville kontakte en adfærdsterapaut og få gjort noget ved det nu, så det ikke tager overhånd. En hvalp på 12 uger skal ikke reagere sådan, der er noget galt.

    Rie Ravn - fra kolding hunde adfærds center, arbejder med adfærd og går meget op i at se på om hunden kan ha´smerter også. Hun har en kiopraktor tilknyttet også.


Kommentér på:
Hidsig hvalp

Annonce