{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.259 visninger | Oprettet:

Hvordan gør I når I skal have hvalpe {{forumTopicSubject}}

Hej I dejlige hundeelsker

Jeg har en Charles King Cavalier Spaniel, med stamtavle, som jeg godt
kunne tænke mig at få hvalpe på.

Er der nogle som kan sige hvor I har fundet Jeres han hund? er der et forum for det?

Er der nogle som kender til udgifterne/fortjenesterne ved at få hundehvalpe?

Hvor meget skal de undersøges inden, og efter, og det samme med hvalpene?

Håber I kan hjælpe mig!

Hilsen Malene


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvordan gør I når I skal have hvalpe
  • #1   19. okt 2015 Start med at få din hund undersøgt for de utallige sygdomme der er i din race. Derefter - hvis den går fri i dem - kontakter du din stambogsførende forening og finder gennem dem en hanhund der matcher din tæve.

  • #2   19. okt 2015 uha det er et voldsomt emne at komme ind med her hos h.g s hunløver....men modigt af dig.
    Har du fået hjerteskannet hende? så husk at han også skal være hjerteskannet.
    også patella lux. attester og generel sundhed skal være på plads.
    Det er ikke min race, så ved ikke hvor der er hanhunde...er du D.R.Uer hvis du er kender jeg et par kenneler. skriv eventuelt p.b. til mig Ane


  • #3   19. okt 2015 Prøv at læse denne tråd:

    http://www.hundegalleri.dk/forum/avl/439213-taenk_foer_du_avler


  • #5   19. okt 2015 Malene: Hvilken stamtavle har din hund?
    For både sundhedsrestriktioner samt hvordan du finder en hanhund er forskellig afhængig af hvilken stamtavle.


  • #7   19. okt 2015 Der er vist blevet sagt det, der skulle siges, af dem der har styr på det smiley Hos CKC'en er der (bør der være) meget fokus på hjerteundersøgelse og lidelserne CCS og EFS, samt der er kommet meget fokus på Syringomyeli. Læs eventuelt herinde: http://www.cavalierklubben.dk/side.asp?ID=14057

    Det er så sørens vigtigt - især med så sygdomsplaget en race som din - hvis man vil avle nogle sunde og raske hvalpe, at få sin tæve (og hanhunden) undersøgt, før man sætter hvalpe i verden. Derudover kan der jo godt være sygdom i linjerne, selvom tæve og hanhund umiddelbart har fine resultater, så det er også noget jeg ville være opmærksom på smiley


  • #10   19. okt 2015 Hvad du er helt på bar bund, så starter du med at læse på racens specialklubben hjemmeside om sundheden i racen. Du ringer til din opdrætter og snakker om dine ønskede planer, og om de kan hjælpe med at kigge efter gode hanner til din tæve. Og du bestiller tid ved de dyrlæger der kan undersøge for de ting din race døjer med. Sørg for at få resultaterne registeret - det kan klubben og måske din opdrætter hjælpe med.
    Hanhunde kan du finde via netværk, din opdrætter, specialklubben, udstilling og træf osv. Husk at stil de samme krav til ham som til din tæves sundhed.

    Økonomien kan gå både i plus og i minus ved et kuld. Især første kuld kan være dyrt, fordi alle undersøgelser, indkøb af udstyr osv. Trækker en del op. Der til er ens hvalpe sjældent de mest eftertragtede når man er ny i opdræt.
    Jeg vil tilråde en dyrlægeopsparring evt en sundhedsforsikringer der dækker kejsersnit osv.


  • #12   19. okt 2015 Min bedste anbefaling er DKK's opdrætter uddannelse - der lærer du meget af det grundlæggende smiley så kan man supplere med det racerelaterede bagefter.

    Uddannelsen/kurserne kostet ca 2500 kr i alt (4 kurser) og udbydes flere gange årligt


  • #13   19. okt 2015 Der er kommet rigtig mange gode råd - udover dem, vil jeg råde dig til at alliere dig med en opdrætter, du kan evt spørge den opdrætter du selv har hvalp fra.
    Det kan være en rigtig god ide at have nogle erfarne øjne og hænder med fra starten af, både til hjælp med at finde den rigtige hanhund, få de rigtige sundheds test og til fødsel etc


  • #14   19. okt 2015 Mht restriktioner ifht hvilken stambogsførende klub hunden er med i - så vil jeg nok ikke kun holde mig til dem, men gå ind og se på hvad der generelt anbefales for racen, ved mange CKCS avlere har en hel del tests, de tester hundene for, før overvejelserne om avl.

    Så en dygtig fornuftig CKCS avler at støtte sig opad, må også være en god start - afhængig af klub er det så måske der nemmere at henvise til en smiley


  • #15   19. okt 2015 Start med opdrætteruddannelsen. Du kommer simpelthen i alt for mange problemer uden den og de guldkorn og vigtig viden, der følger med.

Kommentér på:
Hvordan gør I når I skal have hvalpe

Annonce