{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
871 visninger | Oprettet:

Asocial hund? (Langt) {{forumTopicSubject}}

Nu var vi jo lidt (eller meget dumme), da vi aldrig fik taget os sammen til at starte til hundetræning med Bella (vi havde stadig Laika dengang). Der har aldrig været problemer med hende og de hunde vi har haft herhjemme. Bella var den type hund, som altid fulgte Laika og så op til hende, og gjorde hvad hun gjorde. Da hun var hvalp havde hun også en uheldig episode med en stor jagthund, som hun mødte på en gåtur.
Da Bella altid har fulgt Laika, og har kunnet lide de hunde Laika kunne lide, har hun vidst aldrig (og sammen med den manglende hundetræning), aldrig lært hvordan man gebærder sig overfor hunde hun møder på gåture smiley
Hun er overhovedet ikke aggressiv, men gemmer sig helst bag mig og vil ikke hilse på hund eller ejer. Hvis en hund prøver på at hilse på hende, går hun væk eller sætter sig på bagdelen, så hunden ikke kan snuse hende bagi. Hun siger aldrig fra, men gemmer sig bare. Hun er ikke angst, men bare rigtig sky.

(Det skal lige siges at hun snart bliver 3 år). Jeg kunne godt tænke mig, at hun måske lærte hvordan hun skal "opføre" sig overfor andre hunde. Ikke nødvendigvis at hun hopper og danser en anden hund glad i møde, men bare sådan at hun ikke behøver at gemme sig bag mig. Hun vil heller ikke hilse på andre mennesker vi møder på gåture, og er der noget jeg kan gøre for at hun kan lære at andre mennesker er okay, og at de bare vil hilse på hende. For hun elsker opmærksomhed. (Undskylder for det lange indlæg)

Så jeg tænkte på: Skal jeg måske starte til træning med hende, findes der "socialiseringshold", skal jeg finde en fast legekammerat til hende eller? Forslag?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Asocial hund? (Langt)
  • #1   27. mar 2008 Jeg tror bare jeg ville acceptere at hun er som hun er..

    Hun har åbenbart ikke noget stort behov for at hilse på fremmede hunde og mennesker og istedet for at tvinge hende ud i en masse situationer som hun vil finde ubehagelige, så ville jeg acceptere at situationen er som den er, og så istedet lave ting med hende som hun kan lide.

    Det er jeres behov at hun skal være en social hund, ikke hendes..


  • #2   27. mar 2008 Har også accepteret det, men hvis hun så måske bare lærte at sætte lidt grænser over for andre hunde - viste at hun egentlig ikke gider det.... Der er dog nogle få hunde, som godt må hilse på hende smiley Men hun har det også helt fint med vores anden hund smiley

  • #3   27. mar 2008 Det lyder til at hun rent faktisk "opfører" sig overfor andre hunde, hun undgår dem dvs. dæmper dem. Det hun prøver at siger er, jeg vil ikke i konflikt med dig - jeg er helt fredelig og rar. Hun kunne lyde til at være rigtig godt usikker, nærmest bange for andre hunde. Hvis hun altid har fulgt Laika er hun nok en underdanig hund på rangstien og prøver bare at holde sig ude af problemer når hun møder en anden hund. Det er vigtigt ikke at presse hende for hun lyder til at være usikker og søger sikkerhed ved/bag dig. I kan tale med en adfærdsbehandler eller god træner og socialiserer hende på en blid og rolig måde.

  • #4   27. mar 2008 Pernille, der må I jo så gå ind og skåne hende i mødet med andre hunde, hvis hun ikke selv formår at sætte grænser over for andre hunde..

  • #5   27. mar 2008 Sara N - Ja det kunne være en idé smiley Og ja hun har altid været den underdanige hund, og hun har også svært ved at sætte grænser over for vores hvalp, selv når hun bliver rigtig strid smiley

    Mie - Ja, men hvordan? Ved godt at jeg kan stille mig foran Bella og fortælle hende at jeg har styr på det, men når den anden hund bare løber om til Bella?


  • #6   27. mar 2008 I kan stille jer i mellem den fremmede hund og Bella, på den måde tager I føringen og giver hende en pause hvis hun føler sig presset og usikker.

  • #7   28. mar 2008 Sara N - Det er også det vi gør, men så løber den anden hund bare om bag mig :S

  • #9   28. mar 2008 Helle, jeg er ganske enig..

    En hund behøver jo ikke at være sammen med fremmede hunde - det er mest for ejerens skyld, hvis hunden ellers fungerer normalt.

    Hvis hun ikke siger fra overfor hvalpen, så er også ganske naturligt. Får hun behov for det, så kommer hun til det - gør hun ikke, ja, så har de fundet deres egen balance...


  • #10   28. mar 2008
    Hvis du beslutter dig for at gøre din hund mere sikker over for andre voksne hunde så prøv at læse det nye nummer af hund og træning,

    Hvis det altså er nødvendigt smiley


  • #11   28. mar 2008 Helle L - Tusind tak for rosen smiley Synes også selv at Bella er supersmuk, men det synes vi vel alle sammen om vores hunde smiley Ja racen kan være lidt reserveret, og kennelen har heller ikke været gode til at socialisere hende....

    CH - Ja, jeg stopper heller ikke hvalpen, selvom jeg synes det er lidt syndt for Bella nogle gange, men det må hun jo selv finde ud af smiley

    Lene H - Det vil jeg så gøre smiley

    Marianne H - Det må jeg prøve =) Hvor kan man købe det henne?


  • #12   30. mar 2008 Hvis man bor i en by, hvor man ofte møder andre hunde, er det vigtigt for hunden at være fortrolig med andre hunde.
    Ikke at hun behøver lege med dem, men hun skal gerne have et sundt forhold til andre - uden at blive bange og usikker.
    At gå i mellem hende og den anden hund, er klart det bedste, men kan være svært hvis den anden hund er løs! Dog er det vigtigt at hun ikke bare bliver overladt til sig selv, men bliver taget ud af situationen hvis hun føler sig presset.

    Den bedste måde at socialisere hende på vil nok være at alliere sig med andre hundeejere og så gå nogle ture med hundene i snor. På den måde bliver hun ikke overrumplet af den anden hund, da den ikke har mulighed for at komme hen til hende med mindre den får lov til det.
    Begge hunde skal selvfølgelig bære udstyr, der ikke generer dem - fortrinsvist en sele.


  • #13   30. mar 2008 Jeg vil også anbefale at finde nogen søde hunde, der kan lære Bella at hun sagtens selv kan håndtere et møde med andre hunde. Måske i starten bare lufte hundene i snor, og lade hende se den anden lidt an. Når hun så er tryg ved det, kan I slippe hundene løs.

    Det er bare vigtigt, at hunden ikke er af den type, der springer hen i hovedet af hende, for det vil jo ikke gøre det bedre. Men at den kan ignorere hende til en vis grænse, så det er hende selv, der tager initiativet, når hun er klar til det.



  • #14   30. mar 2008 Jeg køber det på nettet

    http://www.dogtraining.dk/



Kommentér på:
Asocial hund? (Langt)

Annonce