Frikadeller med stuvet hvidkål. {{forumTopicSubject}}
Ja lige en klassiker du eftersøgte.
Frikadellerne:
-500 g. hakket svinekød eller kalv og flæsk.
-1 stort løg, finthakket eller revet.
-2 æggehvider.
-2 dl. minimælk.
-2 dl. havregryn.
-Salt og peber efter smag.
Rapsolie til stegning, hvis da ikke man vælger at lave dem i ovnen.
Stuvet Hvidkål:
-ca. 800 g. hvidkål. Skal snittes.
-ca. 3 dl. vand.
-5 dl. minimælk.
-ca. 4 spsk. maizena.
-Sal og peber efter smag.
-Og evt. et drys sukker.
Fremgangsmåde:
Rør farsen sammen og form ca. 20 frikadeller. Steg dem enten på en pande eller i ovnen. Det er naturligvis bedst i ovnen da man så helt undgår fedtstof.
Kom den snittede kål i en gryde med ca. 3 dl. vand og kog det i ca. 10-15 minutter. Skal være mørt, men der må godt være lidt bid i.
Rør maizena og mælk sammen og tilsæt det efter de 10-15 minutter. Kog retten godt igennem i ca. 5 minutter under hyppig omrøring. Sovsen skulle gerne begynde at blive lidt tyk nu. Man kan evt. tilsætte lidt mere maizena hvis man ønsker en lidt tykkere sovs.
Smag til med salt, peber og sukker.
Server med kartofler og evt. et lille stykke brød.
Portionen er beregnet til ca. 4 personer.
Hvis du vil tabe dig må du spise 2 frikadeller og 3 kartofler. evt. brød hvis dette serveres til.
HUSK! Groft brød er sundest.
apr 2008
Følger: 37 Følgere: 33 Hunde: 1 Emner: 19 Svar: 94
det er bare så dejligt du vil hjælpe...
Frikadeller med stuvet hvidkål.
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside