{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.242 visninger | Oprettet:

Penge på opdræt {{forumTopicSubject}}

Jeg hører tit det der "ja, men de gør det jo også for pengenes skyld", når talen falder på opdræt.

Og jeg tænker altid - måske .. men .. er det så galt, at opdrættere får overskud, når de laver hvalpe ?
Er det mere seriøst, hvis man ender med røde tal på bundlinien ?

Jeg tænker lidt på "min" opdrætter - hun parrede, tæven fødte, alle hvalpene voksede op uden problemer, var solgt inden de var 4 uger, der var iøvrigt 13, så lidt simpel hovedregning siger mig, at hun nok har haft et ret solidt overskud.

Er hun så useriøs ? Kontra en opdrætter af en mindre sund og fødedygtig race, der måske skal have hjælp til både parring og fødsel .. får et få antal hvalpe, som måske ikke er supersunde og skal "hjælpes" lidt i starten .. og iøvrigt ikke allesammen er solgt som 8-ugers, så opdrætteren ender med røde tal på bundlinien.

Er det er mere seriøs opdrætter så ?

Hvad tænker I ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Penge på opdræt
  • #1   21. sep 2018 de må gerne tjene men jeg kigger betydeligt hårdere med en labrador hvor der er mange muligheder for hurtige penge med naboens labrador. hvis jeg skulle købe en airedale ville jeg stadig kigge men der er så få opdrættere så jeg tænker automatisk at deres gennemsnit af seriøsitet er det dobbelte af labradorens.

  • #3   21. sep 2018 Jeg tænker at det for mig er inderligt ligegyldigt hvad en opdrætter tjener.
    Men er vedkommende god og laver nogle fornuftige hunde, så vil jeg da sætte pris på at der er nok incitament til at fortsætte det gode arbejde. Hvad incitamentet nu end måtte være



  • #4   21. sep 2018 #1

    Udmærket pointe.

    Jeg burde nok have nævnt, at seriøsiteten naturligvis for mit vedkommende går lidt i fløjten, hvis man bare har kørt til nærmeste han - medmindre at han passer på tævens linier.



  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 971
    #6   21. sep 2018 Selvfølgelig må en opdrætter tjene penge - om de så laver hvalpe udelukkende for at tjene penge, så kunne jeg ikke være mere ligeglad. Så længe at de avler på gode, sunde hunde, og deres avl giver mening.

    Men ja, jeg har tit undret mig over hvordan et kuld hvalpe ikke kan give overskud.
    7 hvalpe x 10.000 kr. = 70.000 kr.

    Ja, der skal betales for han hund, transport, dyrlæge mm. - og der kan i tilfælde opstå akut kejsersnit. Men et gennemsnitteligt kuld, kan da næppe give underskud.


  • #7   21. sep 2018 De danske avlere tjener ikke penge. Det er jo ganske omkostningskrævende at sende tæven og fem familiemedlemmer sydpå, hvor den eneste egnede han lige netop befinder sig.
    For min skyld må man gerne tjene penge, men man bør måske også være lidt 'large', når udgifterne beregnes. Det er værd at bemærke, at de fleste avlere har hunde som en hobby/fritidsinteresse.


  • #8   21. sep 2018 #7

    Jeg tænker "udgifter" som parringspris, dyrlægebesøg ved vaccination og sundhedstjek, ekstra foder til tæven, foder til hvalpene, DKK-indregistrering, udgift i forbindelse med transport hen til hanhunden ...

    Ikke startgebyr i diverse konkurrencer, benzinpenge til kørsel til diverse træningspladser igennem de 4-5 år tæven har levet.
    Det ville man jo gøre alligevel smiley


  • #9   21. sep 2018 #8
    Eksatamento eller noget i den stil smiley


  • #10   21. sep 2018 Jeg håber da egentlig at folk tjener på det, det er et stort arbejde at have hvalpe og socialisere dem ordentligt, det før det bestemt ikke useriøst for mig

  • #11   21. sep 2018 #10

    Eksatamento - for nu at citere Søren smiley


  • #12   21. sep 2018 Jeg er også ligeglad med, hvor meget opdrætter tjener på at have hvalpene. Det siger ikke noget om seriøsiteten i min verden. Men jeg ville ikke bryde mig om at købe fra en opdrætter, som udelukkende havde hvalpe for at tjene penge. Det tror jeg ret hurtigt kan ende som en hvalpefabrik. Jeg synes bedst om en opdrætter, som går op i sin race og dens egenskaber og som ligger mange tanker i sit kuld.

  • #13   21. sep 2018 Jeg synes mest det er usmageligt når det er Ulla, der parre Frida med en vilkårlig hanhund fordi at Frida "gerne vil være mor" og det jo nemt at tjene en skilling sådan.

    Eller alle de der fancy designerhvalpe hvor de koster 15-20k men der ikke er gjort noget seriøst ved det. De er ofte ikke tjekket for noget.

    Seriøse opdrættere som tjekker for arvelige sygdomme, og nøje udvælger han osv, må hjertens gerne få overskud på deres kuld. Dog synes jeg lidt af charmen går af når de regner indkøbspris af tæven og lign. med i kuld udgifter, for det er forhåbentlig ikke den eneste grund til man køber vovse?


  • #15   21. sep 2018 Seriøsiteten ligger vel ikke i om der er røde eller sorte tal, men om intentionen. Laver man hvalpe udelukkende for at tjene penge og helst så mange som muligt, så er det vel pr definition temmelig useriøst opdræt.

  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 971
    #16   21. sep 2018 Julie: Hvorfor?
    Seriøst opdræt inden for f.eks. heste handler da også om penge?

    Så længe at sundhed, og etik er i orden, så er intentionen vel ligegyldig?


  • #17   21. sep 2018 Helt enig med Trine.

  • #18   21. sep 2018 Så længe pengene ikke laves via uheldige kompromisser på velfærd og kvalitet er jeg egentligt ligeglad med, om der er overskud eller ej. Jeg tænker, at ved normalt sunde racer med rimelig kuldstørrelse ender det vel oftest i et overskud.



  • #20   21. sep 2018 #1 Ziva det behøver nødvendigvis ikke at være sådan.
    Det er bestemt ikke alle (og vi er nemlig få) airedaleopdrættere der bla HD og AD-fotograferer (ikke officielt).


  • #22   21. sep 2018 Forskellen for mig ligger i om man avler for at tjene penge eller om man gør det fordi man har en vision med sit opdræt. Det sidste skulle gerne være målet, men er langt fra sådan det er, desværre.

  • #24   21. sep 2018 Jeg ved det ikke. Det er som om vi skal retfærdiggøre ved hvert kuld, at det ikke er en guldgrube. Ja vi fik 14 airedalehvalpe, ja vi beholdte 2, ja en er solgt til reduceret pris pga et ualmindeligt lille hale knæk, derudover en til reduceret pris da køber 1 måned forinden akut måtte aflive deres 9 mdr airedalehvalp og jeg ikke syntes de skulle betale fuld pris. Det er en stor udskrivning med 2 hvalpe indenfor 4 mdr.
    Ja vi fik et overskud. Hvalpene koster 11500 kr. Inden de 12 var rejst, så havde vi for 70000 kr i udgifter. Nej ikke en fed forretning.
    Vores tæver har indtil nu født selv og alt i alt er det økonomisk gået ok. Ja jeg anser os stadig for yderst seriøs, selvom det løber rundt.


  • #30   21. sep 2018 Har opdrætter lavet en fin og lækker hvalp der er præcis som jeg ønsker og tingene er i orden, så håber jeg da hun tjener lidt for alt det arbejde. Det er hende så vel undt.


  • #33   21. sep 2018 Jeg er ligeglad med om folk tjener på deres opdræt eller ej, så længe at motivationen ikke er pengene, men er at tilføre noget godt til racen.

    Jeg tror at der hvor filmen knækker for mange, er når der i tråde f.eks herinde, flere gange nærmest er blevet benægtet at det gav overskud at have hvalpe fra flere opdrættere, og de har talt alt muligt og umuligt med i regnskabet, altså udgifter som de fleste hundeejere altså har, uanset om de så avler eller ej smiley


  • #34   21. sep 2018 Er det ikke ligegyldigt hvad man er motiveret af, bare arbejdet er i top?

    Er motiv ikke en ret privat ting?


  • #35   21. sep 2018 Holly - det er sjældent man kan leve af hundeavl uden at det kræver kompromisser på kvalitet og velfærd, og det er der min grænse går (I øvrigt uanset om kompromisserne er motiveret af økonomi eller noget andet).

    Hvis der er nogen, der klarer at leve af avl uden at der skal for mange hunde, for mange kuld på hver, avl også på de måske knapt så egnede tæver osv til, så fint med mig. Det er bare ikke noget jeg har set endnu.


  • #36   21. sep 2018 Vores opdrætter har vist næppe tjent vildt meget lige på det kuld Jensen er fra. Der var 5 hvalpe á 12.000 kr - dog beholdte hun en han selv til udstationering. Men lidt (10.000 +) har hun nok tjent, hvilket for mig er helt naturligt.. Ingen passionerede opdrættere kan jo få det til at gå op med underskud ved hvert kuld. Der er vel nødt til at være overskud for at der er penge til de gange det så ikke går godt, fx kejsersnit eller tæven går tom efter en dyr parring eller hvad ved jeg.

    Vores opdrætter er selv dyrlæge og går meget op i sundheden hos Cavalieren og får blandt andet hjernescannet alle egne avlshunde i Tyskland hvilket jeg tænker nok ikke er helt billigt.

    Jeg er da ikke blank for at indrømme, at vi ville have brugt Jensen til avl for lidt "lommepenge" hist og her, men han har lidt underbid og mangler en tand i undermunden. Desuden har vi ikke fået ham tjekket med hjertet eller noget andet, så det kommer så ikke til at ske..


  • #38   21. sep 2018 Jeg er da bare glad for, at man kan tjene på sit opdræt, og føre avlen videre.

    Men jeg lidt en formodning om, at gør man det kun for pengene, så er der ret stor risiko for at man går på kompromis med noget andet, hvis incitamentet er at inkassere så mange penge som muligt.

    Hvis hovedårsagen til avl ikke er at lave gode hunde, men at inddrive penge, smider man så penge i at tjekke sin labrador for HD, AD og PRA når den ser sund og rask ud?

    Det er i hvert fald mine refleksioner om emnet.

    Økonomien er en del af det - for alle - og hvis ikke det er, så tror jeg man gør et eller andet forkert. Men der er noget etisk over det, ift. hvad man vil gå på kompromis med når det gælder indtjening.


  • Albusandme
    Albusandme Tilmeldt:
    aug 2016

    Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 245
    #41   21. sep 2018 Jeg håber af hele mit hjerte at Albus' opdrætter tjener penge på det. For det arbejde hun lægger bag, og de fantastiske hvalpe der kommer ud af det er enestående.

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #42   22. sep 2018 Jeg forstå ikke hvorfor man ikke kan være åben over at man tjener på det. Det er da ingen skam.

    Man nærmest undskylder og kommer med forklaringer for at det ikke kan give overskud. Hvis man laver noget man kan være stolt af,er der vil meget få der ikke har forståelse for at man også tjener på det.


  • #43   22. sep 2018 Holly - Self kan man tjene noget på det. Medmindre man render i alskens ulykke fra meget små kuld til kejsersnit, så ender det da nok med plus på bundlinjen.
    Men at tjene noget på det og at leve af det er jo ikke det samme. Og jeg har endnu til gode at opleve et opdræt, der drives som virksomhed og giver en reel løn hver måned uden at det også giver problemer med velfærden. Det er trods alt grænser for hvor mange kuld en tæve forsvarligt kan føde så skal man leve af det, skal der en del hunde til. Og mange hunde kan så give dig helt eget sæt problemer.


  • #44   22. sep 2018 Jeg synes, at det er fint at seriøse opdrættere tjener på det. Dem der sørger for at sætte sig ind i avl, sundhed osv.
    Dem der bare laver kuld efter kuld uden tavler og er fuldstændig ligeglade med hvad der kommer ud af det, de skulle ikke tjene en krone. Ved godt det ikke er realistisk, men man må vel drømme.
    Har haft en svigermor, som lavede hvalpe på hendes syge gravhund hver eneste løbetid, og hun jublede når hun sad med 15.000 sort, som hun kunne bruge på alt muligt lort (og også lige begå socialt bedrageri samtidig, fordi hun var for doven til at lette røven, og bare sad og fedede den på hendes kontanthjælp)

    Jeg føler det lige nødvendigt at redigere min kommentar, for jeg mener bestemt ikke at alle bare feder den af på kontanthjælp. Er selv i systemet på 2. år og går sygemeldt. Men hun var virkelig en kvindelig version af dovne Robert.


  • AT
    AT Tilmeldt:
    apr 2017

    Følgere: 5 Emner: 49 Svar: 971
    #47   22. sep 2018 Ulla: nu kan man ikke sammenligne det at få hvalpe, og passe dem med et reelt arbejde.


  • #50   22. sep 2018 Jeg må indrømme, at jeg er græsk-katolsk med at min opdrætter tjener penge. Med det brag af en hund hun har lavet "til mig", synes jeg kun det er rimeligt.

    Synes bare, at tendensen herinde er, at man under ingen omstændigheder må tjene noget som helst - og at hvis man gør det alligevel, ikke er helt seriøs.

    Plus at mange af de ting opdrættere lister op som "udgifter" er nogle, som jeg også har - og jeg er hanhundeejer - og bare er en del af de penge man bruger på sit hundehold.


  • #51   22. sep 2018 AT: jeg har det nok bare som Fünke, at hvis man gør det udelukkende for at tjene penge, så vil man automatisk gå på kompromis med en masse ting, fordi det skærer i overskudet. Hvorfor smide penge ud af vinduet til helbredsundersøgelser, når det ikke er kvalitet, der er formålet?

  • #52   22. sep 2018 Hvis en opdrætter vælger at beholde et par hvalpe selv, så er det ikke en udgift. Det er fortjeneste, som man vælger at geninvestere. Det vil revisorfruen kunne få bekræftet smiley

  • #53   22. sep 2018 Du joker vel Holly???

    Man bruger væsentligt meget mere end 37 timer om ugen på et kuld hvalpe!


  • #55   22. sep 2018 vi har en hanhund til avl. han har tjent sin købspris hjem to gange. alt var gjort i det gamle hjem mm tjek og udstilling.. han er dansk og svensk Champ.. så har man en hanhund kan man vist godt tjene lidt. jeg tror også tæveejerne gør. ds får ca 8 hvalpe per kuld og der er en lang venteliste. Der er normalt ikke udgifter til kejsersnit mm pga sundheden er stor. og så må du af gode grunde kun bruge hunde på dansk jord så ingen rejser

  • #56   22. sep 2018 Jeg ville godt nok blive irriteret hvis vi tabte penge på at avle. Så har salgsprisen jo været for lav, eller noget er gået helt galt. smiley

    Men generelt når jeg bliver pisse irriteret over avl, er når jeg oplever lorteavl, og det ser man altså i alle racer tror jeg.

    Her taler jeg ikke om opdræt af blandingshunde, men når såkaldte seriøse stamtavle hunde avlere, laver kuld hvor tingene er noget sjusk, hvor man ikke engang overholder de få og nærmest minimale krav som og anbefalinger som DKK stiller. Eller når DKK godkender noget som er nemmeste løsning for avler, men ikke er for racens fordel.

    Der tænker jeg pengeavlere, og dem foragter jeg af hele mit hjerte. Men igen, opdrættere er bare mennesker og desværre er mange mennesker meget drevet af pengepungen.

    Det er egentligt ikke deres skyld, men den tid vi lever i. Ændrer dog ikke på, at jeg bliver pisse irriteret. smiley

    Jeg ville ønske at avl blev styret med lidt hårdere hånd fra DKK's side af, og at avlere helt generelt ville overgive mere magt frivilligt til en samlet styringsgruppe med specialister i. Avl på egen hånd viser historien desværre oftest ender i lort. Se bare de mange racer der snart er avlet helt i stykker.

    Men at folk tjener penge på avl, hverken kan eller vil jeg få ondt i røven over! Det er kun underlige mennesker der kan det i mine øjne.


  • #62   22. sep 2018 #59
    Ja, det har noget at gøre med hvordan man indretter sig og hvor meget man gør ud af det...
    Lukker man bare hvalpe og morhund inde i et rum/stald så er det jo bare at gå over 1 x dagligt og fylde skålen op. Rengøringen,vejning, selvstændig fodring, håndtering, legetid, socialisering, renlighedstræning m.m kan man da bare sidde overhørigt for det betyder jo ikke en døjt...


  • #67   22. sep 2018 Vi brugte 16 timer om ugen alene på køberbesøg.
    Vask af tæpper, rengøring - det gør man når hvalpene sover.
    I de første uger er opgaven at sikre diegivningen kører som den skal og at have hvalpe i hænder.
    Den første uge overvågede vi døgnet rundt.

    Fra de er tre uger starter det for alvor med at være tidskrævende. Mere vask, mere rengøring, mere opvask, mere vågen-tid, lave mad til vapperne, rydde væk - sørge for at udeareal er i orden såvel som indeareal.

    Hvalpene skal nu i højere grad tages individuelt og det tager en rum tid - naturligvis afhængigt af kuldstørrelse.
    Bilkørsel, lidt oplevelser udenfor hjemmet.

    Hytten skal naturligvis være relativt præsentabel undervejs.
    Jeg valgte stort set al service af hvalpekøbere fra - kaffe, sodavand, lidt småkager blev budt. Det der med at bage - ingen tid, ingen energi.

    Kors i skuret, det var noget af en tjans de 8 uger. Godt vi var 2!!!



  • #68   22. sep 2018 Og jo - vi KUNNE have sat hele styrken over i stalden og nøjes med vand, fodring og mugning.
    Det ville have været let...


  • #70   22. sep 2018 Jeg har lige sendt en hund retur til opdrætter i Sverige, en hund som jeg ikke ville bruge i mit opdræt, pga. at jeg ikke synes at han var avls materiale, det lille eventyr kostede mig 20.000,-. Jeg har ofte købt hunde, som jeg af den ene eller anden grund ikke mente var egnede, de er så kommet gratis videre til gode familier. Jeg tager til udlandet når der skal findes avlspartnere, der skal bruges penge til sundheds undersøgelser, der skal tages de prøver/udstillinger der skal bruges for at fine ud af om hunden er egnet + så alle de ting der nu koster, dyrlæge tjek, vaccinationer, chipning ,stamtavler, tonsvis af maskinfulde vaske tøj, og alt hvad andre nu har skrevet, for at lave de bedste hunde til de familier de nu skal ud til, og præge dem 24/7 så de er klar til verden, så jeg kan være stolt af det arbejde jeg nu har lagt i hvalpene, og levere en god hund som familierne skal have i mange år.

  • #71   22. sep 2018 Jeg har ikke læst hele tråden, så jeg forholder mig kun til emnet.
    Jeg har et problem med avlere der avler hvalpe primært for profit, da det er uundgåeligt at avleren må lave beslutninger baseret på økonomi, frem for kvalitet og andre værdier, som vi værdsætter i opdræt
    Men jeg har intet problem med at der nogen tjener penge på at opdrætte hvalpe, så længe det primære mål er at lave gode hunde. Og at de har økonomien til at dække de omkostninger der kan være, hvis tingene ikke går som man har håbet


Kommentér på:
Penge på opdræt

Annonce