{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
8.021 visninger | Oprettet:

FrøkenLuna
FrøkenLuna
Tilmeldt:
20. dec 2013
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7

Labrador- halter på forben {{forumTopicSubject}}

Hej Hundevenner.

Lidt ærgeligt at der ikke er flere der skriver, hvordan jeres hunde er blevet kureret eller behandlet for haltheden.

For jeg står netop selv i samme situation med min egen hund. Så skriv endelig hvis i har stået i samme situation.... Det kunne være en kæmpe stor hjælp

Jeg vil gerne dele mit forløb med jer og vil rigtig gerne dele nogle erfaringer.

Jeg har selv en labrador på 5 år der er blevet halt dvs hun humper på sit højre forben.

Det startede måske da hun var 3 år, med at hun nogle gange kunne halte lidt efter en lang tur eller efter en lur når hun skulle rejse sig. Der kunne anes med en vis stivhed i forbenene.

Det har kun været periodisk, som i nogle minutter eller dagen efter så har det været væk. Derfor har jeg bare slået det hen med at det bare har været lidt overanstrengelse fra hendes side efter en god lang gåtur eller cykeltur.

Problemmet har været tilbagevendende og for 1 år siden humpede hun kraftigt i en uge og ville knap nok støtte på hendes ene pote.

Jeg tog hende på Landbohøjskolen hvor de undersøgte hende for sledgigt og røntgenfotograferede hendes højre ankel. Deres svar var at de ikke kunne lokalisere smerterne og ikke fandt noget alarmerende på billederne, så det måtte være overanstrengelse.
Hun fik noget smertestillende i en uges tid og rigtig nok så forsvandt symptomerne og jeg åndede lettet op.
Sidenhen har hun oftere og oftere haft lidt småhalten her og der men ikke for en længere periode hvor jeg igen har slået det hen.

Indtil for 3 uger siden hvor min hund igen har haltet efter en lang tur, men denne gang har hun haltet 3 uger i streg.

Jeg kører på Landbohøjskolen og hun bliver igen røntgenfotograferet på samme forben. Svaret er nu at de kan se små udvoksninger omkring hendes ankel. De kan ikke se hvad det er men foreslår at de tager en CT scan for at få flere detaljerede billeder.
Da jeg spørger indtil hvorfor de ikke bare behandler hendes ankel med det samme, så er deres anbefaling at de først vil have flere billeder før de vil behandle eller undersøge knoglen.

Nu tænker jeg hvorfor ikke bare åbne benet og rense knoglen for evt udvoksninger fremfor at betale yderligere 2500 kr min for nye billeder. Havd synes i nogle erfaringer???


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Labrador- halter på forben
  • #1   20. dec 2013 Har du kun fået det ben fotograferet? For problemer med ryggen eller hofterne kan jo også give halthed på forbenene?

  • #2   20. dec 2013 Min hund shieva, begyndte for nogle måneder siden ligesom din at halte lidt når hun havde sovet, (det var bare på det ene bagben), og hun begyndte også at halte hvis vi havde gået for langt. Jeg gjorde det, at jeg gjorde noget med det samme, for uanset hvad det var ville det højst sandsynligt udvikle sig hvis jeg ikke fik det bremset med det samme.
    Jeg tog til dyrlægen, og hun mente ikke at et røntgen billede ville kunne vise noget på det stadie, men at det med stor sandsynlighed var gigt, grundet hendes race (schæfer/bordercollie), så hun fik en sprøjte om ugen i 4 uger, med noget der skulle bremse det og opbygge brusken igen, nu skal hun så have en sprøjte hvert halve år. Derudover købte jeg med det samme foder til led problemer, og glukusamin, samt en ny ortopædisk hundeseng.
    Siden hun fik sprøjterne har der intet været, og jeg håber at fordi jeg handlede hurtigt at jeg har kunne nå at få det bremset, hun er trods alt kun 4 år gammel.
    Nu kan jeg ikke lige huske hvad de sprøjter hedder, men du kan prøve at spørge din dyrlæge, jeg kender ihvertfald et par andre hunde der har haft meget glæde af det smiley


  • #3   21. dec 2013 Jeg tænker det bedste er at have så meget information som muligt inden man bare skærer i hunden.

  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #4   21. dec 2013 Tak for din mail. Det er rart at få lidt forskellige tilbagemeldinger inden jeg beslutter mig.

    Jeg undrer mig bare over at min hund i de sidste 2 år faktisk har haltet off and on, uden at man har foreslået noget der direkte kunne lindre min hund.

    Hun har kun fået smertestillende og jeg er endnu ikke blevet meget klogere på hvad det er og de vil have endnu 2500 kr for nye CT scan.

    Jeg er blot ked af at jeg ikke undersøgte tingene lidt nærmere selv, og min hund har haft unødigt ondt... smiley


  • #5   21. dec 2013 Jeg har haft en labrador der haltede on/off gennem lang tid, og hun blev tjekket og fotograferet mange gange.....

    smertestillende og ro var beskeden de fleste gange, vi troede det var hofterne, men problemet viste sig at være en ledmus i hasen, dyrlægen forklarede den on/off halten med at man kunne sammenligne det lidt med når vi har en sten i skoen, nogen gange genere den, andre gange ikke.

    Hun fik også en betændt ledbånd i albuen senere, det gav også on/off halten.

    Hvis jeg var dig, så kontaktede jeg enten claus Sloth i vedbæk eller Ken lindeblad på faxe, de 2 er bare hammer dygtige til led problemer.

    Men det koster jo så igen nye røngent billeder osv.


  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #6   21. dec 2013 Tak Rene.

    Igen dejligt med lidt konkret. smiley For det giver mig lidt at arbejde med.

    Overvejer kraftigt at tage hende til en specialist, for synes ikke at de har være skarpe nok på Landbohøjskolen.

    Tænkte netop at de havde ekspertisen, når de uddanner dyrlæger.

    Det eneste forebyggende de har forslået, har været at hun havde godt af at tabe sig et par kilo.
    Det har vi så også gjort. Sidenhen har hun tabt halvandet kilo og vejer idag 30 kilo m


  • #7   21. dec 2013 Fie fik desværre en del følgeskader af den lange tid hun haltede, det betød hendes ryg efterflg. satte sig af og til, men det kunne en kiropraktor heldigvis sætte på plads igen, når den drillede.

    De gange vi har været hos Claus eller Ken, har det ikke taget dem lang tid at finde problemet, så jeg betaler gerne de "ekstra" kroner det koster for at få dem til at tjekke mine hunde, hvis det er led problemer der er mistanke om.

    Claus holder desuden kurser for andre dyrlæge omkring knogler osv.
    http://www.skovshoved-dyreklinik.dk/da-DK/Forside.aspx

    Ken finder du her http://www.faxedyrehospital.dk/


  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #8   21. dec 2013 Tak for linket..

    Det blev jeg rigtig glad for.

    Hvor gammel er Fie og over hvor lang tid har du fået undersøgt hende?


  • #9   21. dec 2013 Fie er aflivet, hun nåede at blive 8 år.

    Den første med hasen, der tror jeg der gik 1-1,5 år før de fandt problemet....

    Så det lærte mig at hvis min dyrlæge ikke fandt en løsning på problemerne efterflg., så bad jeg lyn hurtigt om henvisning til specialisterne, eller kontaktede dem selv


  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #10   21. dec 2013 Det gør mig virkelig ondt at høre..

    Det er jo ens værste frygt.

    Det er jo ingen alder. Var det pga følgeskaderne på benet og ryggen?


  • #11   21. dec 2013 Det var så poterne der gjorde udslaget hos hende.

    Hun var en mandagsmodel og fejlede en hel masse ting.


  • #12   21. dec 2013 Da Lotus var 8 måneder begyndte hun at halte on/off på HØJRE forben. Både dyrlægen og jeg slog det hen med "vokseværk" og blev enige om at give hende en måned mere før vi gjorde noget.

    En måned senere var det stadig det samme. Dyrlægen fortalte mig at han ville røntgenfotografere forben, skuldre, albuer, ryg, hofter og bagben. JEG synes at han skød spurve med kanoner, men jeg har før haft en halt hund, som faktisk aldrig i sit liv var 100% rengående, så jeg var med på den.

    Og halleluja for det. For hun haltede på HØJRE forben, men dyrlægen fandt en ledmus i VENSTRE forben. Så hendes halten på højre forben var aflastningsskader fra venstre forben.

    Ledmusen blev fjernet i en kikkertoperation og det er nu 8 år siden. Hun har ikke haft problemer med det forben siden smiley


  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #13   21. dec 2013 Tak fordi du gerne lige ville dele dine input..

    Det er dejligt at høre at din hund blev rask. For jeg vil helst gerne tro på en happy ending smiley



  • #15   21. dec 2013 Hunden er kun 5 år. Det er søreme da vigtigt at finde årsagen til smerterne istedet for bare at behandle med smertestillende. Jeg kan gå med til det med en gammel hund. Men ikke en 5 årig med mange år foran sig endnu.

  • #17   22. dec 2013 Jeg har prøvet præcis det samme med min lab. Periodisk halt! .... Fik ham ct scannet og opereret på karlslunde for 30000. Selvom min egen dyrlæge sagde det kun var en lilletå som gik afled tit. Men jeg valgte desværre at få ham undersøgt på et stort dyrehospital hvor det endte med op.
    Det hjalp ikke en pind efter op......laaaaang genoptræning..... Stadig periodisk halt, min egen dyrlæge rystede på hovede af mig og lagde en gratis blokade i hans lilletå og vupti hunden var haltfri!

    Nu har vi fundet ud af at svømning og løb efter bold gør at tåen ryger ud af led, så det gør vi kun i små potioner med resultat HALT FRI HUND... Og 30000 ud af vinduet!


  • FrøkenLuna
    FrøkenLuna Tilmeldt:
    dec 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #18   26. dec 2013 Jeg er glad for alle jeres tilbagemeldinger, gode som dårlige. For det viser bare at det ikke er helt nemt.

    Er Laben latent for halthed, ligger det måske til deres racer? Synes bare at der er et par stykker efterhånden der har haft en retreiver der haltede..

    Jeg bor i byen så min hund går primært på asfalt, når hun skal ned af køkkentrapperne så piver hund og vil helst ikke ned.

    Jeg har jo altid tænkt at det var fordi hun var bange for dem, men måske hun har ondt det ved man jo ikke.. Men hun har aldrig brudt sig om de trapper..!!!

    Når vi ellers går tur så taler vi om en damphund, som påtrods af at hun snart fylder 6 år så er hun fuld af krudt og energi.

    Hun kan hoppe og hopper stadig selvom hun er halt i hovedhøjde med mig og jeg er 163 cm. Er generelt fuld af energi og glad, ser helt symptomfri ud, bortset fra den halten..

    Det er ikke til at blive klog på...


  • #19   26. dec 2013 En lab halter ikke latent...

    Fie min tidligere hund, havde flere små signaler når noget var galt.

    Hun trak sig på trappen

    Trak sig også når hun skulle hoppe i bilen.

    Holdt mere afstand til andre hunde ( var på vagt )

    Blev mere lydfølsom

    Halen gik overvejende til den ene side.

    Hunden er fantastiske til at skjule smerter og netop derfor er det ofte så skide svært at bedømme, for hunden kan jo sagtens løbe og have "damp" osv.


Kommentér på:
Labrador- halter på forben

Annonce