{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.535 visninger | Oprettet:

Border collien {{forumTopicSubject}}

Min ynglings tekst, som siger næsten alt omkring min holdning omkring border collien:
Er oversat fra engelsk.

Border collie standarden
Bordercollien ses aldrig til hundeudstillinger for i modsætning til hvad der foregår der, skal borderen ikke bedømmes udfra fysiske kreterier. Den skal ikke opfylde specielle krav i forhold til farve, form eller størrelse, snudelængde eller skulderhøjde. Dens pels kan være fin, lang og skinnende, ru og bølget eller meget kort og glat, det der betyder noget, er dens hjerne, temprament, reaktioner på arbejdet samt stabiliteten i dens præstationer bag fårene. Hvis den har eye til at udskille det bestemte får, bevæger sig frit, aldrig gør, aldrig bider, hvis den er parat til at modtage ordrer, er hengiven overfor dem den kender, anser sin ejer for en slags gud og fåremarkerne for en slags himmel, kun i det tilfælde kan den kaldes en første klasses udgave af sin race.

Det har aldrig været menneskedikteret mode der satte standarder for borderens kropsbygning; dens krop er formet af de barske bjerge med sine stenmure, vind, regn, sne og kilometervis af lyng, marehalm og sten. Århundrede med løben på vide, vilde bakker har været med til at udvikle et lille, fint bygget dyr med en velproportioneret krop der er skabt til at arbejde, mentalt og fysisk udover nogle andre hunderacer.

På trods af den åbenlyse intensive avl på arbejdsegenskaber alene er border collien oftest en flot hund at se på.
Det er fint hvis border collien er har klassiske sorte og hvide aftegninger, fine ører og en flot hale. Men en border collie som den almindelige mand måske finder smuk, vil se latterlig ud for en fårehyrde, hvis dens hoved og hale holdes for højt og den ikke viser nogen evne for at arbejde med fårene.
I alle tilfælde den almindelige, grimme eller mærkeligt farvet border collie, med generationer af selektiv avl kan give en stilfuld præstation som er facinerende og smuk og den vil nemt overgå præstationen fra den smukkeste hund af mindre god avl.

'Beauty is as beauty does!'


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Border collien
Kommentér på:
Border collien

Annonce