{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.017 visninger | Oprettet:

Træning og hvad man skal kalde "dem" * {{forumTopicSubject}}

Tag nu hele dette indlæg med et glimt i øjet, for her hersker ingen fordomme.
Blot nogle tanker jeg umiddelbart har og håber i gider at bruge lidt tid på, at komme med jeres svar på :O)

Kamphunde eller muskelhunde? Hvad skal man kalde dem og hvad ønsker i, som ejere af disse racer der oftest kategoriseres under disse betegnelser, helst selv have at de kaldes ?

Og hvorfor ?

Hvor skal de trænes henne?
I specialklubberne kun for andre af samme race?
På hold kun for andre af den type hunde, både racerene og blandinger?
Eller på mixet hold, sammen med alle andre hunde racer og typer, selvom i dermed ofte vil møde fordomme, angst og skæve blikke - ja måske enda bedt om at holde jeres hund i snor i frikvatererne, fordi de leger med mere lyd på og på en mere bryde/mosle aktig facon der gør andre hunde ejere utrykke?

Hvad er bedst for hundene?
- At de bliver trænet og socialiceret sammen med andre der "taler" sammen spog som dem selv (eller var det en fordom jeg lige skrev der ?), eller at de er sammen med mixet racer og blandinger men så måske ikke får samme optimale vilkr som de andre?

Er det instruktørernes ansvar også at undervise andre hundeejere i disse racers "sprog" og afhjælpe fordommene og myterne omkring disse hundetyper (og her mener jeg promært de fysiske kendetegn) ?

Er disse ofte terriere racer/blandinger virkelig SÅ andreledes og det i sådan en grad at de ikke går så godt i spænd med andre under fri leg ?
Eller er dét en myt og en fordom, og i fald det er, hvem har så ansvaret for at banke myterne og fordommene i jorden ?

Er det ikke både hundeejernes OG de veluddannet instruktøres ansvar i denne sammenhæng ?

Hvad vil i helst selv, i der ejere en "kamphund" - "muskelhund" - bare meget stor og skræmmende(!) hund ?

Puuh jeg ved godt det blev lidt langt detteher og med mange spørgsmål, men i forb. med en tidliger tråd i dag med tilbud om træning og med tanke på de mange andre tråde om kamp/muskelhunde, så vil jeg virkelig gerne høre fra hundeejer der føler de kan svare og måske selv har gjort sig nogle lig. tanker og haft lig. spørgsmål.

//Karina.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Træning og hvad man skal kalde "dem" *
  • #1   30. jan 2006 Oooh - undskyld alle de stave fejl, jeg håber i alligevel kan få mening ud af det jeg har skrevet *S*

  • #2   30. jan 2006 vi træner hector i en almindelig klub DCH i hvidovre, og jeg synes aldrig at nogen har set skævt på ham, ved at den klub tager alle racer som er lovlige herhjemme i danmark´..

  • #3   30. jan 2006 Hector - okay....DET glæder mig at høre *S*

    Så måske der slet ikke ér noget problem ?


  • #4   30. jan 2006 Dkk på fyn tager alle racer, der skal være disiderede problemer på at hold før der kan være tale om en udelukkelse....

  • #5   30. jan 2006 Hmmm, det må jeg - sikke mange spørgsmål:o)

    I kan bare kalde mine hunde Amerikanske Staffordshire´s - og er det ikke godt nok, ja så foretrækker jeg da muskelhunde, men på den anden side, jeg har mødt et par enkelte der har spurgt om det var kamphunde, jeg har svaret ja, og fortalt at de dagligt kæmper en kamp om at komme først til sofaen, har tilbudt folk at snakke med dem, og så kan de jo også godt se det sjove i det - men generelt så bryder jeg mig ikke om ordet kamphund.

    Og jeg mener da bestmt de skal trænes på samme vilkår som alle andre hunde, og på samme vilkår, der mener jeg self. også at de skal være velkomne i alle klubber på lige fod med andre racer - jeg sys virkelig ikke om folk der kalder sig hundetrænere, eller bare siger de har forstand på hunde, og de så alligevel går ind og tager én race over samme kam - for self. er der uheldige elementer ind i mellem, men det er langt fra alle.

    Jeg sys ikke man kan sige de er anderledes, de har jo de samme behov som alle andre hunde har for fysisk kontakt og god scoialisering.
    Men de leger altså noget vildere end andre hunde gør, og mange hunde, såvel som deres ejere kan jo godt blive forskrækket over det, og det er fuldt forståeligt - men som hundejer tager man vel heller ikke snoren af hvis ikke man er sikker på sin hunds samspil med andre hunde, og man har også fuld kontrol over voksne hunde der ikke er i snor, formodentlig.

    Er deres sprog anderledes end andre hunde sprog - jeg tror det ikke, men de har måske en anden måde at "sige" tingene på - og som hundetræner, så bør man være åben for ALLE racer, at sætte sig ind i dem er måske lidt voldsomt da vi jo har mange hunderacer, men de skal trænes på samme vilkår som andre.


  • #6   30. jan 2006 Ps: Jeg træner i Terrier Klubben:D

  • #7   30. jan 2006 Altså vi har ikke haft nogen problemer i klubben... Der er alle mulige forskellige racer af muskelhunde, og der er osse små gravhunde, beagle, labrador osv...
    Om folk på gaden ser skævt på ham , ja der er tit folk som går en stor bue uden om os, (mest udlændinge) da han var lille bitte hvalp, ville folk altid hilse på ham, og nu er der ingen der gider???


  • #8   30. jan 2006 Det må jeg sige - skulle der stå først:o)

    Og undskyld evt. fejl*ss*


  • #9   30. jan 2006 Hello Karina... Jamen jeg vil da med glæde tage mig tid til at svare på de spørgsmål som jeg lige umiddelbart kan...

    For det første ser jeg gerne at folk kalder vores hunde Amerikanske Bulldogs - meen hvis ikke det lykkes må de egentlig selv om hvad de kalder hunden. Fordi betegnelsen "kamphund" er det udtryk folk kender og dermed det de bruger - og det er så vores opgave som ejere at forklare dem betydningen af dette ord osv.

    Mht. træning ser jeg helst vores hunde trænes sammen med andre racer - alle racer helst, da jeg mener det er vigtigt at de også lærer at forholde sig til andre racer - altså lærer at læse og forstå de racer som måske ikke udtrykker sig helt som de selv gør. Mht. fordomme på træningspladsen - vil jeg mene at det igen der er vores ansvar at bruge vores viden om racen og forklare de andre deltagere hvordan vores hunde er og opfører sig når de leger. MEN det skal også siges at jeg fuldt ud accepterer hvis ex der er små hvalpe på holdet og dermed ikke sætter vores hunde ind i frikvarteret - fordi de leger altså voldsomt - for voldsomt til en lille hvalp! (Selverkendelse - tror jeg nogen kalder det)

    Til sidst vil jeg mene, at afhænigig af hvor man træner, skal man ikke forvente at trænerne tager en del af ansvaret for at afhjælpe fordommene på træningsbanen - men i princippet kan man vel heller ikke forvente det af dem. Og jeg mener derfor at hvis man ikke har en træner som vil være behjælpelig med at komme myterne og fordommene til livs - må man bare selv arbejde det hårdere...

    Håber det gav svar på nogle af dine spørgsmål Karina.. *ss*

    Anne


  • #10   30. jan 2006 da det jo i mine øjne, er en hund som alle andre, med hver deres personlighed og charme, så skal den da trænes på lige fod med alle andre.
    Jeg kunne aldrig drømme om, at dele mine hold op, med kun bullerracerne på det ene og så alle de andre på et andet. Det forstærker da kun de "uvidende" i at , de har ret når de siger, at disse racer burde forbydes :0(
    jeg kunne aldrig drømme om at træne min egen hund på sådan et hold, han skal da også lære alle de andre slags hunde at kende. Hvorfor gøre min hund til racist istedet for at lære den at labbere og pudler ovs. også kan være gode legekammerater, de taler jo alle samme sprog.
    Og jeg gør da som instruktør, selv alt for at fortælle vidt og bredt om disse dejlige bullerhoveder, har selv min egen med til undervisningen ind imellem.


  • #11   30. jan 2006 Jeniki - kampen om først til sofaen, den var god *SS* Og tak for dit svar, jeg skal lige tykke på det for du giver mange informationer.

  • #12   30. jan 2006 Og jeg er egentlig ligeglad med hvad folk kalder dem, i mine øjne er han en hund som alle andre...


  • #13   30. jan 2006 Det gjorde det Anne og takker for dem - jeg vil lige læse jeres svar for jeg har allerede nogle nye tanker på det i skriver.

  • #14   30. jan 2006 Interessant indlæg. Jeg ved godt, at min hund nok ikke lige går under betegnelsen muskelhund, eller jeg tror det ikke.
    Men da der i forbindelse med schæfere også findes mange fordomme, håber jeg mit svar kan godtages alligevel.
    Jeg mener, at betegnelsen muskelhund er den mest korrekte, hvis der da findes en, der er korrekt. En kamphund er for mig en hund, der bliver brugt til kamp her og nu, altså HUNDEN ikke racen. Det må være utrolig frustrerende for ejere at disse racer, at deres race bliver kaldt for kamphunde, når ikke de er det.
    Det er så bare min mening.
    Mht. til træning har vi selv været i en klub, hvor min race ikke var så velset. Og jeg var en af dem, der måtte gå ad vejen med min hund i snor, når de andre legede i deres frikvater..... Jeg synes, det er meget nedladende, når bestemte racer ikke må være med. Det må helt klart være op til instruktøren at fortælle og undervise i hundesprog, omkring de forskellige racer, og deres attituder og måde at gebærde sig på. Hvis ikke de kan det, burde instruere i lige deres specielle hunderacer.
    Vi flyttede til schæferklubben, hvor de så kendte schæferen med alt, hvad den indebærer. Og her er andre hunde også velkomne, alle slags, små og store, rene og blandinger, alt! Og det fungerer fint. Jeg tror ikke på, at man skal være på specielle racehold. Hundene skal socialiseres med så mange racer som muligt. Det er vel lidt ligesom med mennesker, vi er alle forskellige, men skal kunne fungere med alle slags.
    Jeg er glad for at træne i min klub, selvom det vel er en "special" klub, netop fordi , der er så mange racer derude. Instruktørerne har en utrolig god fornemmelse for hver enkelt hund, og er gode til at informere resten af gruppen, hvis en hund ter sig anderledes, det er helt kanon, og der er plads til alle. Jeg skal ikke flove mig, når Luna står og skaber sig som en tosset, det har de set tusind gange før, og jeg kan få råd og vejledning. Og fru Nielsen med sin terrier skal ikke flove sig, fordi lille Kvik nu virker lidt arrig, det er også prøvet tusind gange før, og hun kan få råd og vejledning.
    Når alt kommer til alt, er der plads til alle med hver deres "ticks". Og det kan jeg godt li´!
    Desuden holdes der ikke "frikvarter", hvor hundene er løse i træningstimen. Vi leger med vores hund, men i snor. Skal der leges uden snor, må det vente til efter timen, og så på det bagerste stykke af marken.
    Det synes jeg er dejligt, da jeg så undgår en hund, der er kørt op, og ikke kan falde ned igen midt i timen.

    Resten kan jeg ikke svare på, da jeg ikke kender ret meget til terrier *ss*

    Håber, det er ok, at jeg blander mig i tråden .


  • #15   30. jan 2006 Okay, jeg opsummere lige som jeg læser det i har svaret ind til nu.

    Altså i vil gerne have de trænes sammen med alle andre - også selvom det måske ikke bliver på lige vilkår som de andre?

    Er det virkelig acceptabelt og okay, at instruktøre ikke går ind og hjælper hunde der har svært ved sproget/legen uanset race / type ?

    Nogle hunde "tænder" helt af på mere konfliktsky hunde og jagter dem for helt bogstavligt at nedlægge dem, og dette har jeg set på kryds og på tværs af racer. Disse hunde skal vel have den samme ansvarlige hjælp af instruktørerne som alle andre, skal de ikke ?
    Grunden til dét spørgsmål er at jeg har set trænere tage ansvar over for denne adfærd når hunden "bare" var en hund! - Men taget afstand når hunden var en muskelhund, er det acceptabelt ?


  • #16   30. jan 2006 en fra mit hold som har en schæfer hun sagde til mig at hun valgte et hold med forskellige racer, da man ofte har hørt om at nogen hunde bliver racistiske over for andre hunde hvis de kuun er blevet trænet i f.eks schæferklubben hvor der kun er shæferhunde...

  • #17   30. jan 2006 Lunasmor - det er i den grad okay og du beskriver en klub som jeg selv synes de både bør og skal være.

    Nemlig med ansvarlige instruktøre der går ind og underviser også hundeejererne i, hvad der forgår ved de andres hunde så alle bliver klogere på hvad en hund er.


  • #18   30. jan 2006 kan dette være sandt???

  • #19   30. jan 2006 Hector, det er netop den holdning, de har i vores klub også. Altså, de ta´r allle racer, for at det ikke skal blive små "racister".

  • #20   30. jan 2006 Selvfølgelig er det ikke acceptabelt - men desværre er det eneste man jo nok kan gøre at fortælle træneren at man synes det er forkert og evt. skifte træningssted.

    Men mange trænere har jo desværre, som så mange andre mennesker, fordomme overfor muskelhunde. Og den eneste måde vi kan komme disse fordomme til livs er ved at fortælle om vores erfaringer. Desværre skal det også siges, at hvis en træner, såvel som alle andre mennesker har oplevet ét enkelt tilfælde hvor en muskelhund har "kammet over" - ja så skal der jo 12 positive oplevelser til at godtgøre den negative... Det siger de kloge ihvert fald.. *ss*


  • #21   30. jan 2006 Hundene skal behandles lige - altså have den samme hjælpe og støtte uanset om det er en puddel eller en Am-Staff.

    Og jo, de skal da såvidt muligt trænes på samme vilkår - så længe det kan gøres hendsigtsmæssigt, så sys jeg ikke der skal gøre forskel på nogen hunderacer.

    Nej, instruktøren skal da hjælpe så langt som hans viden nu rækker, og det er da uanset race om temperament - self. kan han ikke hjælpe hvis det går over hans forstand, man så må han jo melde ud om det.



  • #22   30. jan 2006 Altså der hvor vi træner, er der også mange forskellige racer, men vores instruktør har ikke nogen fordomme over for vores hunde, og hun underviser jo hele holdet i teori omkring hunde generelt... Så folk ved lidt mere om hvad der foregår når de er på banen...

  • #23   30. jan 2006 En skovl er en skovl en spade en spade og en kamphund en kamphund, også selvom den ikke bliver brugt til kamp.
    En jagthund er jo også en jagthund, selvom den ikke bliver brugt til jagt... Hvis ikke vi "kamphundeejere" kan lide ordet kamhund skulle vi nok have fundet en anden race :-))) (eller ivertfald tænkt lidt mere over det) *GG*

    Med hensyn til hunde træning. syntes jeg at det er super vigtigt at hunde bliver socialiseret med så mange forskællige hunderacer som mugligt...
    Det er vigtigt at den ikke kun ser sin egen race når der er så stor forskæl på hunde som der er.
    F.eks: En Mops med store, ja næsten udstående øjne. den sender nogle andre signaler end en F.eks: Bullterrier med meget små og skråtliggende øjne.
    For slet ikke at tale om en Siberian husky med Blå stirende øjne. Jeg syntes at det er vigtigt at de lære så mange af dem at kende som mugligt.
    Og der er det jo så meget nærliggende at træne sin hund (og det gælder kamphunde og alle andre hunde) på et såkaldt åbent hold...

    PS. jeg har ikke noget imod de racer jeg nævnte :o)))

    Mvh. Anders


  • #24   30. jan 2006 Karina, lige netop. Og man skal jo også tænke på, at hunde også har dage, hvor de er anderledes.
    Luna kan nogle dage være meget larmende og ukoncentreret, men vi bliver aldrig udelukket, når hun er det. Der bliver forklaret, at idag er Luna meget "hyper", vi går et par meter fra de andre, men er stadig med til alle øvelserne, også socialiseringsøvelserne. Her er vi måske bare 2- 3 meter fra de andre, hvor de normalt er helt tæt på.
    Det første sted gik jeg for det meste alene med min hund, hvor hun ikke kunne se de andre. Det hjalp bestemt intet.


  • #25   30. jan 2006 Ja Lunasmor P , det er der da heller ikk nåed at sige til.....


  • #26   30. jan 2006 Jeniki, helt enig!

  • #27   30. jan 2006 Og en ting jeg da slet ikke kan forstå, det er de trænere der har fordomme, lige nøjagtig de må da være interesseret som træner i at deres fordomme bliver til viden, viden de kan give videre til den næste hund der nu begynder på deres hold.

    Var jeg hundetræner, så ville jeg da lappe al den viden i mig som jeg overhovedet kunne komme i nærheden af, og det for man da ikke mulighed for hvis man går ind og udelukker flere forskellige racer pga de har dårlig omtale.


  • #28   30. jan 2006 Det er også min tanke (frygt), at hundene bliver racister som jeg så ofte har hørt at de kan blive hvis de kun trænse sammen med andre af samme race/type - og hvem ønsker det, ikke jeg.

    Anne - ja lige præcis, det tager 12 at vende frygten/fordommene omkring igen...... Hvad kan vi gøre for at ændre dette, udover det i som ansvarlige hundeejere allerede gør ?

    Jeniki - det er klart mere ønskværdigt at instruktørerne bliver bedre til at melde ud når de ikke slev ved hvad der kan gøres for en given hund, men så også give hundeejeren hjælp til at finde et andet sted der måske kan.

    Jeg synes alt, alt for mange hundeejere bare bliver overladt til sig selv og egen (u)formåen, hvis de har en hund der ikke lige passer ind.

    Og jeg ville personligt ønske jeg havde mødt muskelhunde da jeg gik til træning med Misja, for at se om ikke både hun og de kunne lære at lege sammen og være sammen. Jeg ved hun idag undgår dem vi møder i fri, for hun forstår dem ikke og bliver utryg ved deres lyde og moslelege. Men jeg holder dybest set på, at en hund er en hund uanset form og farve, det er bare svært også den anden vej rundt for een der ikke har en muskelhund at lære disse hunde at kende på den fede måde.


  • #29   30. jan 2006 Karina: Jeg tror måske at det eneste der er at gøre er at "råbe op" - informerer om problemet, ikke kun til dem vi møder på gaden, men i form af fx. et "hunde og børn" kursus hvor man bruger en muskelhund som er velafbalanceret og godt opdraget (ikke som vores spradebasser der bare vil kysse hvis de ser et barn), og derigennem rammer både børn og voksne. Der er selvfølgelig flere måder at gøre det på, men jeg mener bestemt at denne kunne være én af dem...

  • #30   30. jan 2006 Jeniki - ja det skulle man synes instruktørerne ville, men jeg kan komme i tanker om steder jeg både kender og har hørt om hvor disse hunde typer ikke er velkommene, desværre.

  • #31   30. jan 2006 Karina > desværre ved jeg der også er i hvertfald 2 klubber heroppe i Nordjylland som ikke vil træne dem.

    Det ene sted sagde de sågar at den form for træning kunne de desværre ikk tilbyde da de skulle overholde loven - jeg ved hvad han mente, og få sek. efter vidste han også hvad jeg mente om ham og hans klub:o)


  • #32   30. jan 2006 Anne - det tror jeg du har ret i.

    Men hvad så med de muskelhunde ejere, der selv hårdnakket insistere på at deres hund ikke kan med hunde af samme køn for dét ligger til den race ?

    Er det ejerne der har været dovne og/eller uvidene, eller er der noget med at disse muskelhunde er sexsister ?


  • #33   30. jan 2006 Jeniki, nej, det fatter jeg ved gud heller ikke! Jeg har forståelse for, at der er racer, man bryder sig mere om end andre. Sådan har vi det jo alle. Men når man vælger at arbejde som træner, må man absolut have interesse for alle hunde, vide noget om hver race. Ellers må de specialisere sig indenfor netop deres race.

  • #34   30. jan 2006 Karina, jeg tror ikke, men ved at det har noget med ejeren at gøre.....

  • #35   30. jan 2006 Nej, jeg tror ikke nødvendigvis det har noget med ejeren at gøre at hunden ikke altdi kan med hunde af samme køn - jeg kan nok ikke rigtig gide en forklaring på det for jeg har ingen.

    Min allerførste AM-Staff han kunne med ALLE - og han har aldrig nogensinde været oppe og slås eller noget, han havde en selvsikkerhed uden lige, og han behøvede bare at kigge på en helt bestemt mode, så var der ro, helt ro:o)

    Men efterfølgeren havde fået samme socialisering som ham, men fra han var 10 mdr. gammel der kunne han ikke døje hanhunde, heller ikke dem han var vosket op med - og vi havde ellers gjort nok for det.

    Med Buzz her er det anderledes, han kan med nogen, nogen er han bare så glad for de ikke kan slippe af med ham igen, og andre de skal bare have, og det gælder også tæver, dem kan han også se sig meget sur på - så han er altid i snor, for høre kan han heller ikke:o)


  • #36   30. jan 2006 gide > give

    + alle de andre fejl:o)


  • #37   30. jan 2006 Karina: Jeg vil jo nødigt udtale mig på andres vegne eller om andre - men at de påstår at det ligger til racen vil jeg ikke give dem ret i. Jeg vil mene at vores hunde har, som os mennesker, nogle de kan sammen med og andre de ikke kan med. Uanset hvor socialiseret en hund har været kan det også for dén ende med at den ikke længere kan med andre hunde af samme køn, eller hunde generelt. Vores Baloo er jo blevet meget socialiseret som hvalp, men efter et par overfald og en god gang hormoner, så er det blevet for meget for ham med andre han-hunde - han finder sig ihvert fald ikke i så meget længere... Han kan godt med andre hanhunde, men ikke i særlig lang tid af gangen... Dette vil jeg ikke mene har en DYT med racen at gøre, men med Baloo selv.... Håber du kan følge mig... *ss*
    Med andre ord, i nogle tilfælde er det dovenskab fra ejerens side, andre gange er det hundens eget "valg"...


  • #38   30. jan 2006 Kaina, uden at skulle gøre mig klog på det, tror jeg, det ligger lidt til ejeren. Det er meget muligt, at hundene har tendens til ikke at kunne med andre hunde af samme køn, men er det ikke noget, man ofte hører, om alle racer? Jeg har tit hørt, at to hunde af samme køn er en dårlig kombination, men er det ikke også lidt, hvad man gør det til? Hvis en hund uanset race, har lært at omgås det samme køn fra starten af, kan det vel sagtens lade sig gøre. Lunas bedste ven er også en tæve. Jeg ved godt, at de kan ændre sig, når de bliver kønsmoden, men indtil nu har jeg aldrig oplevet problemer med vores og andre tæver eller hanner for den sags skyld.


  • #39   30. jan 2006 Hmm Jeniki, var ellers bum sikker på det var ejernes skyld... Jeg har altid sørget for at Hector kom i parken, skoven osv, for at lege med andre hunde, og blive socialiseret, han kan med alle hunde ......Der skal bare ikke komme for tæt på hans ting , eller hoppe op af mig.

  • #40   30. jan 2006 Og igen, så har det vel også noget at gøre med, hvad hunden oplever i sit liv. Hvis den bliver overfaldet, og udvikler en aggresion overfor en anden hund, kan man vel næppe klandre dens ejer for det?

  • #41   30. jan 2006 Jeniki: Jeg troede bare det var fordi han ikke forstod dansk endnu??? *LOOOL*

  • #42   30. jan 2006 helt enig lunamorP

  • #43   30. jan 2006 Anne > jaaaa, det har det nu vist ikke mere, tror kun det er hans vilje og stædighed der står i vejen nu:o)

  • #44   30. jan 2006 Hector > det er det med garanti også i nogen tilfælde - men ikke i alle.

  • #45   30. jan 2006 Jeniki, de hunde har det ligesom børn: Ofte hører de kun det, de selv vil *LOL*.

  • #46   30. jan 2006 Okay......hmmm, så vi kan godt være enige om at det intet har med nogen race at gøre, hvis de henad vejen udvikler antiparti for deres eget køn..?.... Det er da ihvertfald min egen mening om det, men som anne også beskriver sker det at nogle hunde udvikler en meget kort lunte over for sit eget køn, det har jeg da mødt før med hunde jeg har fulgt gennem opvæksten.

  • #47   30. jan 2006 Lunasmor > ja, der er sgu ikke meget forskel på en hund og et barn:o)

  • #48   30. jan 2006 Karina: Lige nøjagtig - det er ikke racebestemt om de kan eller ikke kan med andre hunde af samme køn... Men det er bestemt af mange andre ting, ex. miljø, opdragelse/ opvækst, socialisering, hormoner, temperament osv osv.

  • #49   30. jan 2006 Karina > nej, det kan alle hunde sgi gøre - min Moars Mops, han kan ikke døje andre hanhunde.

    Og der bor en lille Yorkshire her i byen, en tæve, og den kan heller døje andre tæver, men den og Buzz er bedste buddies:o)


  • #50   30. jan 2006 Jeg må sige det har gjort mig meget glad at læse om jeres gode erfaringer på træningspladserne med mixet hunde af alle racer, inc. muskelhunde i div. afskygninger.

    Det fortæller mig også, at "vi andre" har et stort ansvar for selv at finde de klubber hvor der vitterligt ER alle racer og typer repræsenteret i træningen. For hvordan skal vi og vores egen hunde ellers lære også disse racer at kende, under gode og trykke forhold.


  • #51   30. jan 2006 Så ja, som Anne siger > det kan være bestemt af rigtig mange ting, der er så mange faktorer der kan spille ind at man ikke kan redegøre for dem alle - men selvom det ikke gælder alle hunde, så har tidlig socialisering rigtig meget at sige, uanset race og køn,

  • #52   30. jan 2006 Karina, det hænger vel osse lidt sammen med deres temperament. Altså alle hvalpe er vel glade og vilde og legesyge, hvis de ellers er sunde og raske. Det er vel først, når de bliver ældre, man sådan rigtigt kan vurdere deres temperament, altså sådan more or less. Jeg ved godt, at de også er meget forskellige som hvalpe, men de bliver mere indiviuelle som voksne. Og så kommer deres temperament mere til op i dem, og de viser måske bedre, hvem de kan med og ikke?
    Der findes jo ikke to hunde, der er ens.


  • #53   30. jan 2006 Nej, som hvalpe der kan man i hvertfald ikke vudere dem, så derfor er det også helt hen i vejret at de bliver udelukket fra nogle hvalpehold.

  • #54   30. jan 2006 Jeniki - sålangt er vi bestemt enige, jeg er jo netop idag ked af at ex Misja slet ikke er præget på nogen former for terriere og/eller muskelhunde.
    Hun aner ikke hvad de vil hende og hvordan de vil det, kun hvis det er helt unge teenagere og hvalpe kan hun hitte ud af det og jeg selv kender jo heller ikke meget til disse typer hunde. Et er, at min nabos gamle Buller er en stor kælegris, noget andet er alle dem vi ellers møder "derude" i det fri.


  • #55   30. jan 2006 Apropos klub og træning : I vores gamle klub, var jeg "hende med den vilde schæfer" !
    Da jeg så skiftede, og mødte derude første gang, efter en samtale med en træner derude fra, der havde sat min træner ind i sagerne INDEN vi kom( super!), sagde de: "Vild???? Den der????? Den er sgu da bare glad"!
    Så nu er jeg hende med den glade schæfer.... Lige et eksempel på ,hvordan man tolker forskelligt.


  • #56   30. jan 2006 Jeg har jo desværre en slem tendens til at sammenligne det her med at vi mennesker jo heller ikke kan enes med alle typer mennesker... Der er også nogle mennesker som jeg bare har lyst til at springe på og bide i stykker *ss* - men jeg gør det ikke pga min opdragelse, og det er vel lidt det samme vi skal hjælpe vores hunde til... At selv om de har lyst, så er det forkert at gøre, og vi som ejere er nødt til at træde ind og tage ansvaret for dem og respekterer hvis de ikke kan med andre hunde. Så gør man som Jeniki nævner længere oppe - så har man dem i snor og tager dem ikke med til træf og i hundeskove...

  • #57   30. jan 2006 Det skal lige sige, at Luna var 6 mdr, da vi stoppede!!!!!!!!!!!!!

  • #58   30. jan 2006 Lunasmor: Da vi gik hos DCH var baloo kendt som "butt-biter" fordi han som hvalp havde en tendens til at hvis han hoppede op af mig når jeg kom hjem, og jeg vendte ryggen til, så nappede han mig bagi indtil han fik min opmærksomhed... *ss*

  • #59   30. jan 2006 Anne, jeg er helt enig!
    Men hvordan forholder man sig så, når man rigtig gerne vil mødes til et træf, og ved, at hunden kan med de fleste, overfor menneskene, der måske ikke lige ved, at en schæfer er meget snakkende, og ofte kan være meget højlydt, når den møder nye hunde?


  • #60   30. jan 2006 Karina > det er rigtig, så er det jo ikke nemt når ikke hun "kender" dem.
    For de er jo lidt mere "brasede" and andre hunderacer, og sætter pris på vilde lege, og gerne lige bidelege også - og specielt det sidste skræmmer nogen hunde.
    Coco hun kan styre sine kæber og bider ikke til i leg, men Buzz det store skrummelhoved, han kommer altså tit til at bide for hård, og det er ikke så heldigt - og derfor han altid er i snor.

    Kender i ikke nogle hvalpe/unghunde hun kan "vokse" sammen med, som han kan lære at kende over et længere stykke tid, måske det kunne hjælpe lidt.


  • #61   30. jan 2006 Anne *LOL*, Ja ja, sådan kan man jo osse få den*ggg*

  • #62   30. jan 2006 Lunasmor: Jeg synes næsten det eneste der er at gøre, er og forklare det til folk... Og håber på at de forstår.... Vi plejer gerne og sige til folk hvis Freja og Baloo leger med hinanden (fordi DER er lyd på - man tror nærmest det er på liv eller død) at de skal ikke tage sig af sådan som de lyder - det er bare lege lyde... Og skal de lege med andre hunde, forklare vi dem det inden vi slipper dem løs. Hvis de kan forholde sig til det for hundene lov og lege, hvis ikke - så går vi videre med dem....

  • #63   30. jan 2006 anne - enig og i den idelle verden er det også sådan, men sådan er denne verden ikke altid og mine tanker har så bla. gået på, hvad kan der gøres for vores hunde og for os der har hunde som "ikke lige paser ind" alle steder og til alle tider - og hvem har ansvaret.

    Jeg kan jo nok så meget stå der med min velopdragene hund og være ansvarlig, når så jeg møder en stor løs hund der får al min uvidenhed til at gå over i frygt for hvordan den og dens ejer mon er - og her er det da klart at typen og den fysiske størrelse gør forskellen hos mig, jeg er ikke såååh urolig for at møde en nok så hidsig Yorkie.

    Her er meget i har givet mig at tænke over, også hvordan jeg får min hund og mig selv lært at være sammen med muskelhunde på den fede måde fremover.


  • #64   30. jan 2006 Jenikie - nej det gør vi desværre ikke og hun er meget utryk ved bide/mosle lege, det ligger meget, meget fjernt fra hvad hun er blevet præget på som hvalp og unghund.

    De var stort set alle retriver/jagt hunde typer og der er det "løbe efter hinanden med noget i munden" lege *S*


  • #65   30. jan 2006 Anne, det lyder som en fornuftig måde, at gøre det på. Luna er mest højlydt, når hun er i snor. Så er hun meget vagtsom overfor både mennesker og hunde. Hun er jo heller ikke så gammel endnu, og jeg måske noget usikker på hende endnu. Det er bare lidt svært at forklare folk, at hunden egentlig er sød og rar, når den gør efter deres hund, fordi den er i snor. Men jeg klør på, og håber på, at hun med tiden lærer, at det er ok.

  • #66   30. jan 2006 Karina: Jeg kan godt følge dig - uden tvivl... Jeg kan også blive nervøs når jeg kommer med en af vores og der kommer en stor løs hund... Eller en lille for den sags skyld, fordi jeg netop ikke ALTID ved hvordan vores vil reagerer hvis den bette ikke respekterer når de siger fra...

    Men mht det du skriver først omkring hvad vi skal gøre, os med hunde som ikke passer ind, så tror jeg ikke der særlig meget mere vi kan gøre - fordi det indebærer at vi får kontakt til ALLE hundeejere og får dem til at lærer hundens sprog og præmisser, for netop og undgå uheldige episoder den dag hr og fru hansens store velopdragne hund slipper ud fra haven og ALDRIG i sit liv har fået lov og lege med andre hunde og lære deres sprog...
    MEN det er så igen her jeg mener at et hundefører kort kan gøre sig gældende... Det skal være OBLIGATORISK at hundekøbere deltager i træning med deres hund for bla. socialiseringen af den.


  • #67   30. jan 2006 Lunasmor: Den med snoren det døjer vi også med med Freja... Hun gør og hopper frem hvis der kommer nogen med en anden hund. Der plejer jeg så først og spørge (faktisk råbe) om de må hilse - må de ikke det, så stopper jeg op og holder Freja stille så de kan få lov at komme forbi - samtidig med at jeg forklare at det er fordi hun gerne vil hilse på vovsen at hun skaber sig... (Jeg er nødt til at stoppe og stå stille fordi ellers har jeg lidt svært ved at holde hende, derfor lufter jeg som regel Baloo - ham kan jeg sagtens klare *ss*)

  • #68   30. jan 2006 anne - det kan jeg godt forstå og det fortæller også bare hvor ansvarlig du er vil jeg mene mht. dine hunde.

    Nej, man kan nok ikke nå alle hundeejere derude - men man kan prøve bare lidt og hver gang man får muligheden for det og det er jeg heldigvis også sikker på mange, mange af os gør - tråden her alene viser det, vil jeg mene.

    Jeg vil tage min hund og gå en tur nu........ og så vil jeg tænke over hvilke spørgsmål jeg kan og bør stille en klub i nærhende af os, for netop at komme et sted hen med masser af disse og andre hunde og med ansvarlige og deltagene instruktøre.

    Tusind, tusind tak for alle jeres gode svar, det var dejligt at læse alle jeres indlæg. Jeg vender tilbage, for at se om der er flere som har haft løst til at skrive.

    //Karina.


  • #69   30. jan 2006 Karina: God tur til jer... *ss* Og tak for oplægget til en god debat... *ss*

  • #70   30. jan 2006 Anne, godt råd, det vil jeg prøve!

  • #71   30. jan 2006 Jeg smutter også. Hygge til jer alle, og tak for en god snak!

  • #72   30. jan 2006 Hector --> Hvor er det du træner din hund henne? hva koster det og hvor gammel skal ens hvalp være for at begynde der ?

  • #73   30. jan 2006 Nu når i har problemmer med at blive afvist af en klub, hvorfor bliver der ikke startet en klub for Muskelhunde mm.
    Ja jeg spørger bare, måske er det løsningen.

    Mht. træneren - så tror jeg ikke at træneren laver forskel på hundene, men måske nok over hundeførerens holdning mm.

    Det er jo ikke trænerens pligt at træne hunden - det er jo hundeføreren som skal trænes sammen med hunden - Da det er HF. der går med hunden til hverdag. - Træner / Instruktør skal kunne lære fra sig - Så er det op til HF at forstå hvordan det forgår.

    (Det kan godt være jeg træder nogen over tæerne, men det er ikke min mening)


  • #74   30. jan 2006 Mange tak for de sidste indlæg i tråden og til alle dem jeg ikke har nævnt tilbage til ved navn; tusind tak *S* - Alle indlæg er blevet grundigt læst og det har helt sikkert givet mig og forhåbenligt også andre, en masse at tænke over *S*

    //Karina.


  • #75   30. jan 2006 Jeg vil nu mene at fx en Amstaff eller bulldog er hunde lige som alle andre, og kun kamphunde, hvis det er det de bliver brugt til! !


  • #76   30. jan 2006 Carl Erik - LOOOOOOL - det var dog et herligt og meget kærligt navn, jow det ville være dejligt og et dejligt signal og sende :o))

  • #77   30. jan 2006 og - at ;o)

  • #78   30. jan 2006 ......der er Jagthunde - Brugshunde - Selskabshunde - Slædehunde - Og Bullerbasserhunde .....S..

  • #79   30. jan 2006 Carl- Erik, bullerbasser, den tilslutter jeg mig ! Det var dog et herligt påfund!!

  • #80   30. jan 2006 Skynd jer at ringe til DKK og fortæl om det nye navn så de kan få det registreret smiley

  • #82   30. jan 2006 Carl- Erik, du er sgu for god! Fremover, når min schæfer "snakker" siger jeg bare, at det er fordi hun er en brumbasse *LOL*. Jep, den kan jeg li´*gs*

  • #83   31. jan 2006 Tanya - godt spørgsmål du stiller der, men måske nogle brumbasse/musklehunde ejere selv tror på de fordomme/myter om, at deres hunde ikke kan med andre racer ?

    Og/eller de er bange (?) for at blive dømt(fordømt) af andre, hvis de lader deres hund lege med andre typer hunde og alt i kke går godt ?


  • #84   31. jan 2006 Min Racehund skal kaldes dens race...
    Men det gør det selvfølgelig lidt nemmere at sætte dem i bås? Men hvilke hunde høre under betagnelsen "muskelhunde" og hvad har de til fælles? kun musklerne? hmm

    Ville aldrig træne på et hold udelukkende for "muskelhunde" Men derfor arrangere vi ofte gåture udelukkende for vores race, som er enormt hyggeligt.
    -Men kun for vores race! ikke amstaff eller bullterrier osv... ;-))



  • #86   31. jan 2006 Tanya:Jeg er ikke interesseret i andre hunderacer end min egen.
    At vi arrangere træf, kun for vores race er hyggeligt, at se nye hvalpe vokse op, se andre hunde af samme race og snakke om VORES race. ikke andre.

    Hvorfor skulle jeg træne med samme race, der er jeg der ikke for, at snakke, men træne. Desuden gir det et indtryk af at de har behov for en anden slags lydighed end andre racer og det er noget vås. Og så vil jeg mene, at der er rimelig meget foreskel på en cane corso og amstaff, så denne "hundeype" forstår jeg ikke.

    Troede man var ret enig om, at det ikke var et race problem, men et hundeejer problem, men man kan da holde fordommende ved lige ved at lave sådan et hold.
    Folk skal da vide, at de kræver lydighed, som alle andre racer, og sjovt nok virker samme medtode ens, vil jeg mene.??





Kommentér på:
Træning og hvad man skal kalde "dem" *

Annonce