{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
174 visninger | Oprettet:

Webinar om hunde og vacciner {{forumTopicSubject}}

Agria holdt det her webinar den anden dag, og det ligger online i en begrænset periode. Der er en del snak om titer-test, om hvalpevaccinationsprogram og om de risici der er ved at vaccinere. Jeg smed det også i ævlebævle-tråden, men det kan måske komme brede ud her smiley

https://www.youtube.com/watch?v=nc2pP0Ewacg

Jeg er SLET ikke i tvivl om, at mine hunde fremover følger det anbefalede vaccinationsprogram. Og at jeg aldrig kommer til at titer-teste. Jeg anede ikke at en titer-test kun måler om der er antistoffer eller ej, og dermed ikke kan forudse hvor godt eller hvor længe hunden er testet, hvis der er antistoffer. Det vil alt andet lige betyde, at en hund vil gå uden antistoffer i en periode op til test, hvis testen viser at der ikke længere er antistoffer. Det er muligt at lave en udvidet test, men den kan ikke laves inhouse, og så sparer man jo ikke hunden for et dyrlægebesøg og et stik.

Der er også snak om hvordan hundes vacciner adskiller sig fra fx covid-vacciner og andre MRNA-vacciner.

Det kan varmt anbefales (og man kan sagtens bare høre lyden, uden at følge med på skærmen).


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Webinar om hunde og vacciner
  • #1   i dag kl. 12:40 Og så kan man lige skimme denne - se særligt figuren s. 6, hvor der er, for mig, ret chokerende tal for undervaccine for hundesyge af hunde der titertestes inhouse smiley

    https://www.ddd.dk/media/6950/ddd-vaccination-12-s-a5_low.pdf


  • #2   i dag kl. 12:51 Jeg har endnu ikke haft mulighed for at se den, men måske i aften. Deltog dog i det Webinar DKK havde vedrørende vacciner. Det var wsavas anbefalinger. Forestiller mig ikke at Agria skrider meget ud over den.
    Jeg studser dog ved, at du tænker over de hunde der muligvis får uden antistoffer inden en ny titertest. I fald hunden ikke er dækket indtil ny titertest, så ville den jo heller ikke være dækket indtil ny vaccine.
    Men glæder mig til at se det.


  • #3   i dag kl. 12:55 Apropos...Er overvaccination af hunde en ting?
    Jeg støder jævnligt på folk der påstår at det er et stort problem, men de kan aldrig understøtte deres påstande.


  • #4   i dag kl. 14:21 I fald hunden ikke er dækket indtil ny titertest, så ville den jo heller ikke være dækket indtil ny vaccine.

    Jo, for hvis den følger vaccineprogrammet og vaccineret hvert 3. år, vil den være 100% dækket. Problemet opstår hvis hunden titertestes et år efter den burde have været vaccineret (altså 4 år efter sidste vaccine), og testen er positiv for antistof. Hunden vaccineres så ikke. Den titertestes igen 2 år senere (6 år siden seneste vaccine), og er negativ for antistoffer. Så er hunde løbet tør for antistoffer i løbet af de sidste 2 år, men igen ved reelt hvornår.

    Anne Julie, dét med overvaccine kommer han også ind på. Det er ikke et reelt problem hos hunde. Jeg læser det i folderen som at "overvaccineret" dækker over at en hund vaccineres igen, på trods af at den har antistoffer. Altså at alle hunde som følger vaccinationsprogrammet reelt er "overvaccinerede".


  • #5   i dag kl. 16:19 Anne: Tak for svar. smiley Jeg tænke nok det bare var endnu en omgang " fearmongering".

  • #6   i dag kl. 16:39 Jeg synes at han har nogle gode pointer med flokimmunitet, og det med at hente hunde fra udlandet (illegalt), hvor jeg i hvert fald tænker, at lige på det punkt tør jeg ikke gamble.

    Jeg var desværre ikke med live og kunne derfor ikke stille spørgsmål. Men jeg undrer mig over om alle titertests godkendes på lige fod med vaccine, også om inhouse gør. For det kan, ud fra det han oplyste, give en falsk tryghed, når inhousetesten ikke kan vise antistofniveauet, men bare påvise om der er antistof. Teknisk set kan hunden løbe tør for antistof dagen efter, og hvis testen gælder som en vaccine, kan hunden farte rundt i både ind- og udland og trække smitte med sig smiley Det ville give mening for mig, hvis de eksterne tests kan bruges på lige fod med vaccine, men ikke inhouse.

    Folk må være antivaxx alt det, de orker (og sådan én stiller også spørgsmål under webinaret), men at gamble med de sygdomme på sin hunds vegne, har jeg svært ved at forstå.


  • #7   3 timer siden Nåh ja og folk trækker den også 4 år med vacciner, og så kan de gå uden immunitet. DKK siger faktisk hvert 4. år.
    Mit udgangspunkt var nu, at man tester hvert 3. år. Dem jeg kender der får testet, der har hundene været dækket gennem mange år.
    Nogle hunde er dækket resten af livet af én vaccine som hvalp. Andre kan vaccineres herfra og til evighed og danner ikke antistoffer.
    Vi vaccinerer selv hvert 3. år, da vi kører over grænsen med vores hunde. Så de får rabiesvacc samtidig.


  • #8   2 timer siden tror det med overvaccinen kommer fra dengang man så vidt jeg husker altså vaccinerede hvert år for alt ... så vidt jeg har fået fortalt er det kun kennelhosten der skal fornys hvert år ...

  • #9   2 timer siden Hanne og leptospirose, hvis man vælger at vaccinere for disse to ting. Wsavas siger at leptospirose vaccinen reelt nok kun dækker ca 7 måneder..

  • #10   29 minutter siden Louise, kernevaccinen holder i mindst 3 år, så tester man efter 3 år, er den helt sikkert positiv. Det vil jo være helt tosset hvis man kan støtte ret på den test, som så åbenbart gælder i 3 år. Jeg er dog i tvivl om den skal være ekstern, for at den gælder som vaccine.

    Dyrlægen fortæller på webinaret, at særligt ældre hunde er udsat, og at de taber antistoffer hurtigere, så hvis man titertester, anbefales det årligt hos hunde over 10 år.


Kommentér på:
Webinar om hunde og vacciner

Annonce