{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
992 visninger | Oprettet:

Webinar om hunde og vacciner {{forumTopicSubject}}

Agria holdt det her webinar den anden dag, og det ligger online i en begrænset periode. Der er en del snak om titer-test, om hvalpevaccinationsprogram og om de risici der er ved at vaccinere. Jeg smed det også i ævlebævle-tråden, men det kan måske komme brede ud her smiley

https://www.youtube.com/watch?v=nc2pP0Ewacg

Jeg er SLET ikke i tvivl om, at mine hunde fremover følger det anbefalede vaccinationsprogram. Og at jeg aldrig kommer til at titer-teste. Jeg anede ikke at en titer-test kun måler om der er antistoffer eller ej, og dermed ikke kan forudse hvor godt eller hvor længe hunden er testet, hvis der er antistoffer. Det vil alt andet lige betyde, at en hund vil gå uden antistoffer i en periode op til test, hvis testen viser at der ikke længere er antistoffer. Det er muligt at lave en udvidet test, men den kan ikke laves inhouse, og så sparer man jo ikke hunden for et dyrlægebesøg og et stik.

Der er også snak om hvordan hundes vacciner adskiller sig fra fx covid-vacciner og andre MRNA-vacciner.

Det kan varmt anbefales (og man kan sagtens bare høre lyden, uden at følge med på skærmen).


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Webinar om hunde og vacciner
  • #1   26. nov Og så kan man lige skimme denne - se særligt figuren s. 6, hvor der er, for mig, ret chokerende tal for undervaccine for hundesyge af hunde der titertestes inhouse smiley

    https://www.ddd.dk/media/6950/ddd-vaccination-12-s-a5_low.pdf


  • #2   26. nov Jeg har endnu ikke haft mulighed for at se den, men måske i aften. Deltog dog i det Webinar DKK havde vedrørende vacciner. Det var wsavas anbefalinger. Forestiller mig ikke at Agria skrider meget ud over den.
    Jeg studser dog ved, at du tænker over de hunde der muligvis får uden antistoffer inden en ny titertest. I fald hunden ikke er dækket indtil ny titertest, så ville den jo heller ikke være dækket indtil ny vaccine.
    Men glæder mig til at se det.


  • #3   26. nov Apropos...Er overvaccination af hunde en ting?
    Jeg støder jævnligt på folk der påstår at det er et stort problem, men de kan aldrig understøtte deres påstande.


  • #4   26. nov I fald hunden ikke er dækket indtil ny titertest, så ville den jo heller ikke være dækket indtil ny vaccine.

    Jo, for hvis den følger vaccineprogrammet og vaccineret hvert 3. år, vil den være 100% dækket. Problemet opstår hvis hunden titertestes et år efter den burde have været vaccineret (altså 4 år efter sidste vaccine), og testen er positiv for antistof. Hunden vaccineres så ikke. Den titertestes igen 2 år senere (6 år siden seneste vaccine), og er negativ for antistoffer. Så er hunde løbet tør for antistoffer i løbet af de sidste 2 år, men igen ved reelt hvornår.

    Anne Julie, dét med overvaccine kommer han også ind på. Det er ikke et reelt problem hos hunde. Jeg læser det i folderen som at "overvaccineret" dækker over at en hund vaccineres igen, på trods af at den har antistoffer. Altså at alle hunde som følger vaccinationsprogrammet reelt er "overvaccinerede".


  • #5   26. nov Anne: Tak for svar. smiley Jeg tænke nok det bare var endnu en omgang " fearmongering".

  • #6   26. nov Jeg synes at han har nogle gode pointer med flokimmunitet, og det med at hente hunde fra udlandet (illegalt), hvor jeg i hvert fald tænker, at lige på det punkt tør jeg ikke gamble.

    Jeg var desværre ikke med live og kunne derfor ikke stille spørgsmål. Men jeg undrer mig over om alle titertests godkendes på lige fod med vaccine, også om inhouse gør. For det kan, ud fra det han oplyste, give en falsk tryghed, når inhousetesten ikke kan vise antistofniveauet, men bare påvise om der er antistof. Teknisk set kan hunden løbe tør for antistof dagen efter, og hvis testen gælder som en vaccine, kan hunden farte rundt i både ind- og udland og trække smitte med sig smiley Det ville give mening for mig, hvis de eksterne tests kan bruges på lige fod med vaccine, men ikke inhouse.

    Folk må være antivaxx alt det, de orker (og sådan én stiller også spørgsmål under webinaret), men at gamble med de sygdomme på sin hunds vegne, har jeg svært ved at forstå.


  • #7   26. nov Nåh ja og folk trækker den også 4 år med vacciner, og så kan de gå uden immunitet. DKK siger faktisk hvert 4. år.
    Mit udgangspunkt var nu, at man tester hvert 3. år. Dem jeg kender der får testet, der har hundene været dækket gennem mange år.
    Nogle hunde er dækket resten af livet af én vaccine som hvalp. Andre kan vaccineres herfra og til evighed og danner ikke antistoffer.
    Vi vaccinerer selv hvert 3. år, da vi kører over grænsen med vores hunde. Så de får rabiesvacc samtidig.


  • #8   26. nov tror det med overvaccinen kommer fra dengang man så vidt jeg husker altså vaccinerede hvert år for alt ... så vidt jeg har fået fortalt er det kun kennelhosten der skal fornys hvert år ...

  • #9   26. nov Hanne og leptospirose, hvis man vælger at vaccinere for disse to ting. Wsavas siger at leptospirose vaccinen reelt nok kun dækker ca 7 måneder..

  • #10   26. nov Louise, kernevaccinen holder i mindst 3 år, så tester man efter 3 år, er den helt sikkert positiv. Det vil jo være helt tosset hvis man kan støtte ret på den test, som så åbenbart gælder i 3 år. Jeg er dog i tvivl om den skal være ekstern, for at den gælder som vaccine.

    Dyrlægen fortæller på webinaret, at særligt ældre hunde er udsat, og at de taber antistoffer hurtigere, så hvis man titertester, anbefales det årligt hos hunde over 10 år.


  • #11   26. nov Jeg har fået Esh titertestet en gang, det var som det skulle være, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med.

    Jeg kan tilføje, at jeg på ingen måde føler at jeg "gambler" med hans liv - og at, hvis jeg gjorde, naturligvis ville gå tilbage til den gamle ordning med vaccine.

    Begge mine hunde får dog rabiesvacc, når tiden er inde til det.

    Jeg er dog ikke så dumstædig, at jeg tror at jeg har svaret på alle verdens spørgsmål, så jeg vil se (høre smiley ) udsendelsen - måske jeg så skifter mening smiley


  • #12   26. nov Hvis man vaccinerer med hele pakken årligt, er hunden "overvaccineret". Det siger han ret tydeligt, som jeg husker webinaret.
    Så jo - det er et reelt problem, når der er dyrlæger som giver hele pakken hvert år. Og dem er der masser af.


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 92 Emner: 25 Svar: 2.828
    #13   26. nov Evidensia skriver sådan set ret fornuftigt om vaccination af hunde:

    "Vacciner til hunde indeholder 3 kernekomponenter og derudover tillægsvacciner, alt efter hvilket behov der er for smittebeskyttelse.

    De 3 kernekomponenter er hundesygevirus, parvovirus og adenovirus (smitsom leverbetændelse). Disse 3 komponenter gives til alle hunde, da sygdommene, de forårsager, er livstruende og globalt forekommende.

    Der er tale om virusinfektioner. Virus kan ikke behandles, hvilket gør en eventuel infektion om end mere alvorlig. Det er veldokumenteret, at kernekomponenterne giver beskyttelse i 3 år ad gangen.

    Derudover kan der være behov for at vaccinere hunden mod sygdommene leptospirose og kennelhoste. Hvis hunden skal med til udlandet, er det et krav, at den er vaccineret mod rabies."

    Jeg vaccinerede mod leptospirose, da jeg boede tæt på og jævnligt gik tur ved søer med stillestående vand. Kenia og Vilma får ikke denne vaccine, da behovet ikke er der. Kennelhostevaccinen får de, da vi mødes med fremmede hunde jævnligt.


  • #14   26. nov Anne det jeg mener er, at nogle hunde (som mennesker) kan du vaccinere hvert eneste år (eller 3.) og de vil aldrig være dækket, for de danner ikke antistoffer. Det vil du aldrig finde ud af, da du ikke tester. Ergo falsk tryghed.

    Martine hvor får du lavet titertest? Dyrlægerne syd for Storstrømmen er ikke så villige desværre.


  • #15   27. nov Louise C

    Nyk F dyrehospital smiley


  • #16   27. nov Hvordan ser det ud med hvalpe vacciner? Er nogle af dem at vælge fra eller kan man regne med dyrlægen ikke fylder mere juice på end nødvendig? Hører lige den senere på dagen. smiley

  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 27 Emner: 42 Svar: 906
    #17   27. nov Jeg deltog live.

    Simon er med i et nordisk dyrlæge samarbejde, så det er ikke wsavas anbefalinger.

    Jeg ændrer ikke nuværende procedure efter det webniar.

    Til gengæld ved jeg positivt, at jeg ikke vil vaccinere en kommende hvalp, før en titertest viser det er nødvendigt og der var Simons intervaller fine at gå ud fra. Tidligere er de blevet vaccineret som 8 ugers.


  • #18   27. nov Martine det tager jeg så mig igen haha. Tusinde tak.

  • #19   27. nov Jeg må tilstå at jeg har svært ved at tro på at der er 'mange' dyrlæger, der vælger at vaccinere med hele pakken hvert år smiley Man må jo ikke bare vælge at gøre noget andet end fabrikanten af et lægemiddel har angivet på indlægssedlen, når man er inden for godkendelsesområdet for pågældende middel. En vaccine regnes i den forstand som et lægemiddel. Der er simpelthen ingen af de moderne vacciner til kernevaccinen, hvor producenten angiver revaccination hvert år og DDD anbefaler intervaller på 3 år for kernevaccinen.
    Vacciner mod leptospirose og fx kennelhoste. Skal gentages min. årligt. Leptospirose er en svær størrelse og det er korrekt at nogle af vaccinerne måske kun dækker i 6-7 måneder. Det er ikke en virus men en bakterie. Derudover så findes der et utal af leptospira arter og vaccinen dækker kun de mest sansynlige. Leptospirose er en sygdom i kraftig fremmarch og den dukker op de mest uventede steder. Det er ikke kun noget man bliver smittet med hvis man færdes meget i skoven og hunden sopper i stillestående vandpytter. Der er en meget alvorlig sygdom og det er en zoonose, så hunden kan også smitte dig. Jeg var ved at miste min gamle Perle til leptospirose da hun var en ung hund. Det tog 1 års tid før hun var nogenlunde 'hund' igen. Hun fik en nyreskade, der kostede et liv på nyrediæt og med kvartalsmæssige blodprøver og urinprøver. Hun var en virkelig dyr dame smiley Hvorfor man IKKE prøver i det mindste at nedsætte risikoen for at få den sygdom fatter jeg ikke. Min hund er blevet smittet enten i vores egen have i Lellinge, på træningspladsen i Herfølge, på fortovene i Lellinge eller på mine svigerforældres gård. Det var de steder vi havde færdedes i den periode, hvor hun kan være blevet smittet.
    Jeg forstår sådan helt generelt ikke modstand mod vacciner??? I en verden uden vacciner ville mange af vores hunde dø af parvo eller hundesyge og mange af os var bukket under for mæslinger eller polio som små børn.


  • Isabelle
    Isabelle Online Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 92 Emner: 25 Svar: 2.828
    #20   27. nov Jeg har (selvfølgelig) intet imod vacciner - men lyttede til dyrlægen i sommer.

  • #21   27. nov Martine, får du lavet en inhouse test, elle rbliver den sendt ud til eksternt laboratorie? Og hvor tit tester du?

    Vark, lige med hvalpe er der ret meget fokus, så jeg tror du vil få meget ud af at lytte til webinaret. Helt modsat hvad CM får ud af det, hører jeg dyrlægen sige at det ikke giver mening at titerteste hvalpe, før de er fyldt 16 uger (og dermed færdige med hvalpevaccinationsprogrammet).

    CM - jeg gider dig ikke smiley


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 27 Emner: 42 Svar: 906
    #22   27. nov Mette: Det er combi vaccinerne som rigtig mange dyrlæger gør brug af, der gør at hundene bliver indkaldt hvert år smiley

  • #23   27. nov CM - UUUUUUUUD!!!!!!!

  • #24   27. nov smiley

  • #25   27. nov Altså combivaccinerne fx Nobivac DHPPi eller Nobivacc DHP skal altså kun gives hvert tredie år. Det der gør at mine bliver indkaldt hvert år er leptospirose og kennelhoste. De får altså hverken rabies eller kombivaccinerne hvert år. Jeg køber simpelthen ikke at 'mange' dyrlæger giver kombivaccinerne hvert år.

  • #26   27. nov Martine, får du lavet en inhouse test, elle rbliver den sendt ud til eksternt laboratorie? Og hvor tit tester du?


    Den blev sendt ud og jeg fik svaret .. du må ikke helt hænge mig op på det, men en 2-3 dage senere.

    Jeg har kun benyttet metoden én gang, så det er helt nyt for mig,
    Min egen dyrlæge talte meget imod det, så jeg kørte et andet sted hen og fik den taget.

    Nu vil jeg lige høre det du har linket til, og så kan jeg tænke videre derfra smiley


  • #27   27. nov Ah, så giver det mening for mig. Som jeg har forstået, vil den test du får lavet ude, Martine, vise niveauet af antistoffer, og dermed også give et praj om, hvor længe der stadig er krudt i antistofferne.

    Er der nogen der ved om den "lille" test, altså inhouse, også kan bruges i stedet for vaccine?


  • #28   27. nov Mette

    Har lige tjekket Esh´s pas.

    Han er blevet vaccineret hvert år siden jeg fik ham .. og der er sat sådan nogle små klistermærker i passet.

    Det første er Novibac DHPPi og Novibac L4
    Året efter er det
    Novibac DHPPi vet og Novibac L4
    Året efter igen er det
    Novibac PiVet og Novibac L4

    - og så i Maj i år Titertest
    hvor Hepatitis, Parvovirus og Distemper er positive.

    Nu har jeg nada forstand på vaccinationer - men er det ikke lige det, du "advarer" imod ? Eller mistforstår jeg noget ?

    EDIT - han er altså også blevet vaccineret INDEN jeg fik ham .. kennelfar er dyrlæge .. bare lige fordi det lyder som om at det var mig, der startede med at få ham vaccineret smiley


  • #29   27. nov Martine - i den vaccine Esh får er der en af delkomponenterne der kun virker i 1år. Derfor skal den gentages hvert år - også selvom den virker i 3 år for de andre komponenter smiley

  • #30   27. nov Mette det kan godt være du har svært ved at forstå, at mange dyrlæger vaccinerer med alle hvert år, men det er faktisk det jeg oplever hos mine kunder. Hele baduljen simpelthen. Ejerne stoler jo på at det dyrlægen siger er korrekt. Altså hunden er bedst dækket ved at vaccinere hvert år.


    Er der antistoffer i en titertest, så er den positiv. Egentlig underordnet hvor mange.


  • #31   27. nov @Louise: Jeg må sige at jeg er overrasket for jeg er ikke selv stødt på det. Men altså hvis nu de allesammen fx bruger den vaccine som Martines Esh får. Ja, så skal de jo revaccineres hvert år.
    Men OK jeg er så heller ikke så nervøs for 'overvaccination' som sådan.


  • #32   27. nov Ja det er den vaccine de oftest bruger.

    -Vaccinen kan desværre være medvirkende årsag til hud/øreproblemer, så har man allergihund skal man være ekstra obs.


  • #33   27. nov Nu bliver jeg endnu mere forvirret .. kan den vaccination, som Esh har fået hvert år, være medvirkende til hudproblemer ?

    Og kan man ikke bare få sin hund vaccineret x 1 om året for lepostirose .. og så ellers titertests ?


  • #34   27. nov Martine ja det var en ret tydelig besked i det webinar DKK holdt. Det var oplysninger fra WSAVA som jo er den internationale paraply organisation for dyrlæger.

    Ja det kan du bare gøre. Der titertestes ikke for leptospirose og kennelhoste, men som udgangspunkt kun de 3 kernevacciner.


  • #35   27. nov louise c - tak smiley

  • #36   28. nov Er en tittertest en blodprøve?


  • #37   28. nov Ja det er det.

  • #38   28. nov Tak.

    Forstår godt det med over vaccination, heldigvis er min dyrlæge en af dem hvor de ikke skal ha hele pakken hvert år.

    Men tænker det er lidt voldsomt med en blodprøve, hvis man har en hund der ikke synes det er fedt det med dyrlægen, for det tager da noget længere tid at fortage end et enkelt stik.
    Men jeg har ikke undersøgt det nærmere, for det har ikke været aktuelt her.
    Men det er super fint at forske i det og debattere, for vi skal jo gøre det mest effektive med mindst mulig gene for hundene.


  • #39   28. nov Der findes hunde, der ikke får traumer af at få taget en blodprøve, Maya ....

  • #40   28. nov Ja vores hunde kunne ikke være mere ligeglade. Så det tænkte jeg ikke på. Nu er det jo kun hvert 3. år, så tænker da at det går.

  • #41   28. nov Er godt klar over at mange hunde ikke har problemer med at få taget blodprøve, men nu findes der jo andre end jeres hunde.
    Synes bare jeg læste at et argument for tittertest fremfor vaccine er at hunden slipper for dyrlæge besøg, måske det ikke var her, og der tænker jeg bare, at et hurtigt stik er lettere end en blodprøve.

    Men undskylder mange gange at jeg kom til at antyde at der kunne findes hunde her i landet der ikke er tryg ved dyrlæge besøg, og jeg derfor mente at sådan var det for alle hunde, undskyld.


  • #42   28. nov Maya, jeg har det som dig. Dels HADER jeg når min hund skal barberes, for at få trukket blod, dels er jeg ikke vaccine-skeptisk nok til at overveje ikke at vaccinere. Havde jeg en hund der havde reaktioner på vaccinen, ville jeg overveje at titerteste i stedet, men når det er helt uproblematisk, kan jeg ikke se fordelen. Og slet ikke når min hund alligevel vaccineres imod leptospirose og kennelhoste årligt.

  • #43   28. nov Anne. Lige præcis, og hvis de der tittertest ikke viser antistoffer skal hunden jo alligevel stikkes ud over blodprøven.

    Nej jeg holder også fast i vaccine, så længe der ikke opstår problemer som hænger sammen med vaccinen..


  • #44   28. nov Du behøver ikke at undskylde - men du har da misforstået at det skulle være grundet færre dyrlægebesøg, at nogen vælger den løsning.

    Jeg får i øvrigt mine hunde vaccineret mod leptospirose når de alligevel er til kiropraktor, så SÅ mange x dyrlæge bliver det heller ikke til.

    Ved ikke om jeg er vaccine “skeptiker” - jeg ser bare ikke formålet, hvis det ikke er nødvendigt.


  • #45   28. nov Jeg kan sagtens forstå, at folk vælger at teste. Det er bare ikke for mig - jeg tror at jeg både er for ustruktureret til at holde styr på det, og så har jeg stadig en lille usikkerhed på om der kan være fejl i testen.

    Men ift. at vaccinere hos kiro’en, så brugte jeg også det til Bella. Det havde jeg glemt alt om, indtil du nu skriver det. Hun kom der fast 2 gange om året, og det var nemt at få hende vaccineret dér, hvis det alligevel var tid. Hun fik også librela og cartrophen hos kiro’en, når det passede med hvornår hun alligevel skulle have.

    Men i bund og grund vaccinerer jeg nok bare, fordi det er dét jeg er mest tryg ved, og så fordi jeg véd at jeg er så ustruktureret, at jeg helt sikkert ville glemme noget, og så stå med 2 hunde, som ikke kunne komme med til udlandet eller lign. smiley



  • #46   28. nov Anne jeg har fået barberet hunde 2 gange på 22 år. Begge gange grundet venflon ifb narkose, og dyrlægerne har begge gange undskyldt. Aldrig ellers. Sågar ikke ved 16 progesterontests i ét forløb. Det er bestemt ikke nødvendigt, og slet ikke hele forben som jeg ind imellem ser gjort. Bed dyrlægen lade være. De kan sagtens uden, og ellers bør de løfte pelsen og kun lige nuppe et par mm. Så ses det ikke rigtigt.

Kommentér på:
Webinar om hunde og vacciner

Annonce