{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
731 visninger | Oprettet:

Sanne A
Sanne A
Tilmeldt:
1. mar 2012
Følger: 2 Emner: 7 Svar: 50

Vandtræning på Sjælland - introdag 24.maj 2014 i Lejre {{forumTopicSubject}}

Hvis der er nogen med landseer, leonberger eller newfoundlænder herinde fra Sjælland, som er interesseret i vandtræning med deres hund, så se nedenstående invitation:

Det er gratis at deltage i introdagen. Dog skal man være medlem af Newfoundlandsklubben, hvis man ønsker at deltage i vandtræning og -arrangementer fremover. (pt. 300kr om året).



Introdag for vandhunde – lørdag den 24. maj 2014 kl. 13.00
for leonbergere, landseere og naturligvis også newfoundlandshunde
- i en sø beliggende Lyngageren 31, 4000 Roskilde
Så er der igen planlagt en introdag i Newfoundlandklubben i Danmark!
I sidste sæson havde vi den glæde, at nogle ejere af landseere og leonbergere begyndte at deltage i vandtræningen. Både i Jylland Syd- og Falstergruppen var der deltagere i træningen, og i årets sidste prøver i 2013 deltog tre landseere i konkurrencerne og klarede sig flot.
Et par hundeejere startede også så småt op med træning ved Roskilde, og for at bakke dem op arrangerer vi en introdag. Et tilsvarende arrangement ved Mosede Fort i 2009 havde overvældende deltagelse; men desværre – ingen af deltagerne kom i videre med træningen bagefter.
Erfarne vandfolk og instruktører fra Jylland Syd vil deltage, og der bliver helt sikkert passende udfordringer til alle. Der skal bæres redningsvest under træningen af sikkerhedsmæssige grunde. Det er i øvrigt en fordel at have et par gamle cowboybukser og en T-shirt på i vandet, så man er lidt beskyttet mod hundekløer. Har man en våddragt, er det naturligvis det bedste.
Husk at medbringe kaffe/te og brød til tredje halvleg, hvor der også bliver mulighed for at stille de spørgsmål, som I ikke allerede har fået svar på under træningen.
Er der nogle af hundene, som er meget vandglade og kan svømme, vil der også være mulighed for at aflægge Svømme- og Redningsprøve, SoR, som viser
1) at hunden kan svømme 50 m,
2) at hunden kan apportere en genstand - 10 m - og
3) at hunden kan hente og bugsere sin fører ind til land - 15 m.
SoR kan aflægges til vore SoR-dommere og vandprøvedommere. Prøven skal vise, at hunden kan svømme og redde. Efter bestået SoR har hunden ret til at deltage i danske-, svenske- og norske vandprøver. For de ihærdige hundeførere vil det allerede være muligt dagen efter. Da er der nemlig vandprøver i søen ved Lyngageren fra kl. 10. Naturligvis er interesserede også meget velkomne til blot at komme og kigge på. Der vil også være mulighed for yderligere træning efter vandprøverne, mens vi venter på præmieoverrækkelsen.
Vi indberetter SoR-prøven til DKK og resultatet sættes på hundens stamtavle med titlen ”SoR”. Det koster 100,- kr. for roset, dommerprotokol og indberetning. Deltagelse i de øvrige vandprøver – Startklasse, Åben klasse og Eliteklasse - koster kun 250 kr. i gebyr.
Vi ser frem til at mødes med interesserede ”vandhunde” og deres ejere den 24. og også gerne 25. maj. Ang. tilmelding til dagen se vores hjemmeside www.newfclub-vand.dk, hvor der også kan findes flere oplysninger om vandarbejdet, prøver m.m.
På hjemmesiden kan I også finde de eksisterende vandgruppers kontaktpersoner, hvis I fremover har lyst til at være med til vandtræning. I er altid velkomne til at deltage i vandgruppernes arrangementer; den eneste betingelse for videre træning i vore vandgrupper er, at I bliver medlem af Newfoundlandklubben i Danmark.

Ole Døssing
Vandtræningen i NFK.



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vandtræning på Sjælland - introdag 24.maj 2014 i Lejre
  • #1   11. feb 2014 Sanne, hvad med berner sennen - vi er nogle der i forvejen svømmer dem, og måske der ville være nogen interesserede iblandt.

  • Sanne A
    Sanne A Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 2 Emner: 7 Svar: 50
    #2   11. feb 2014 Det er kun Newfoundlænder, Landseer og Leonberger som kan deltage i vandprøverne (Konkurrencer, som afvikles efter regler godkendt fra DKK - og som kan give et vandchampionat i sidste ende.)
    Men selve træningen er der intet til hinder for at andre større racer kan deltage i.
    I Jylland Syd har vi faktisk 2 gange afholdt et sommerarrangement sammen med den lokale Berner-træningsplads - dog synes jeg, at mange af Bernerne havde "svømmeskræk": Ikke at de var bange for vandet, men de var ikke interesserede i at slippe bunden og svømme. (Har de egentlig svømmehud?)
    Så er du/andre interesserede - og har en hund som gerne svømmer - er man bestemt velkommen til at deltage i træningen med sin Berner-blandingshund-osv. på samme vilkår som alle andre. Dog kan man ikke stille op til konkurrencer og dermed heller ikke opnå div. titler til stamtavlen.


  • #3   11. feb 2014 De har ikke svømmehud, og er jo egentlig mere bjerghunde, griner... Så det med konkurrencer etc. er ikke så vigtigt, men træningen kunne være spændende.

    Der er faktisk en del bernerejere, der svømmetræner dem fra små af - så får man ikke så nemt overbelastet leddene i vækstperioden. Jeg har været meget glad for at bruge det specielt til min dengang temmelig vildtvoksende hanhund - der iøvrigt tager den på hovedet ud i svømmebassinet, og der kan han ikke bunde, griner.

    Men jeg vil lige slå det op inde i den gruppe, hvor jeg tror det er mest sandsynligt, at der er interesserede.


  • Sanne A
    Sanne A Tilmeldt:
    mar 2012

    Følger: 2 Emner: 7 Svar: 50
    #4   11. feb 2014 Det er nemlig rigtigt Kirsten. Det er noget af det eneste motion vi rigtig kan bruge til unghundene uden at belaste dem. Min egen hund var med til vandtræning første gang inden han var fyldt ½ år.
    Og det er i hvert fald rart at have noget andet at lave med sin hund i vandet and bare den almindelige apport.

    Du må meget gerne dele invitationen andetssted!


Kommentér på:
Vandtræning på Sjælland - introdag 24.maj 2014 i Lejre

Annonce