{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.083 visninger | Oprettet:

Hvilke racer kan passe til os? {{forumTopicSubject}}

Det her er ikke nogen aktuel plan, men nogle overvejelser om måske engang i fremtiden at få en hund. I den henseende har jeg været på DKKs side og derved også på koebhund.dk og set lidt på racer, men der er godt nok mange muligheder, og tænkte at det måske var bedre at få lidt anbefalinger på racer jeg kan læse op på og undersøge nærmere.

Vi har brug for en hund, som kan med andre dyr, da vi har et lille seriøst opdræt af racekatte (1-2 kuld/år), og hunden også meget gerne må komme med ud til hesten engang imellem.
Racen skal være lav til moderat ift motionsbehov (for nu at bruge de søgekriterier som Købhund giver en), og må ikke være meget gøende (helst gø sjældent). Lav til moderat brug for pelspleje vil også være at foretrække, men har ikke højeste prioritet.
Det vil være dejligt hvis racen kan lide gæster/fremmede, og den skal som minimum acceptere at der ugentligt kommer faste gæster og ikke føle sig presset af det.
En hund som jeg selv tænker vil være en mulighed er f.eks. mops, men jeg er ret så konservativ ift hvordan selektion på type påvirker hundens helbred. Jeg deltog bl.a. på DDD's Sund Avl seminar 2017, hvor en emnet omkring de brachycephale hunderacer var ret meget oppe at vende, så mops er desværre udelukket på baggrund af racens udseende, og det samme vil lignende hunderacer være.

Nu har jeg beskrevet vores ønsker, så her er lige lidt om os. Vi er et par i 30'erne uden børn (og det kommer der heller ikke), og hvor min mand vil være ret meget hjemme i dagtimerne. Vi har gæster flere gange ugentligt, og vil trives med en race hvor gåture er at foretrække til løbeture. Vi har begge via vores uddannelser indlæringsteori på plads, men vi har ikke haft hund før, selvom jeg altid har redet, og vi haft katte (vel og mærke velsocialiserede katte, der kan håndteres i alle situationer uden problemer) "altid". Vi er dog begge vokset op med hund hos familie og nære venner, og ved fra omgang med egne og andres dyr på tværs af racer at vi har et naturligt autoritært kropssprog koblet med en god fornemmelse for hvilken reaktion dyret har bedst brug for i en given situation.

Er der nogen racer I tænker vil være egnede hjem til os, eller er vi bare alt for vanskelige i vores krav og ønsker? smiley





Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilke racer kan passe til os?
  • #1   2. jan 2019 Jeg glemte i øvrigt at nævne en ting. Jeg har bemærket, at jeg foretrækker samme type egenskaber hos hest og kat, og tænker at det nok gør sig gældende for hund også. Nemlig imødekommende og stabile dyr, der kan håndtere lidt af hvert. Hos hest er det så f.eks. welsh, islænder, fjordhest og haflinger fremfor DV, araber, fuldblod etc. smiley

  • #2   2. jan 2019 en dansk spids fra DKK måske. Det er en ukompliceret sjov og sund hund. enorm trænbar, god med andre dyr og nem at bo sammen med. Den skal have motion men det skal alle hunde jo. Jeg synes det er overskueligt med racen. pelsen er selvrensende, de kræver meget lidt pleje. vores gør stort set aldrig. har du flere sammen gør de måske men alene er det en ret tavs hund

    hvis i vil møde en er i velkommen. Vi bor mellem Viborg og Skive.

    I kan læse mere om racen hos selskabet for dansk spids. Det laves hunde uden DKK tavle. de minder ikke om min hund da de er iblandet samojede.

    i kan også kontakte Marianne fra selskabet for dansk spids og snakke med hende.

    meget få kender racen hvilket er en fordel da det er min oplevelse at popularitet aldrig har gjort noget godt for hunderacer.

    hvis du er den Eva som Jeg tror ved du også hvad indmønstring er og x register. racen er under bevarelse i DKK og det eneste ubekendte er at der tages nye dyr ind. I kan dog snakke med selskabet om linjer og eventuelt vælge fra de kendte linjer uden ubekendte imellem. Tina Klausen laver fantastiske hunde og Birgit i Durup fx men generelt er de ret ens i DKK regi og alle opdræt er ret ensrettet da det er avlsrådet der bestemmer parringer

    mange vil ikke have en hvid hund. Jeg kan fortælle at vores mere ligner en lys golden. Han leger med sådan en og de har akkurat samme farve. men det er naturligvis en smagssag smiley

    størrelsen er god i dagligdagen og vores er velkommen de fleste steder pga sind og størrelse.

    http://danskspids.dk/


  • #3   2. jan 2019 Må det godt være en stor race?

  • #5   2. jan 2019 så mops er desværre udelukket på baggrund af racens udseende, og det samme vil lignende hunderacer være

    Hvis du godt kan lide Mops og lignende racer, så synes jeg, at du skulle se lidt på Boston Terrier før du udelukker dem alle.
    De skulle ikke have så mange skavanker som Mops og Fransk Bulldog.


  • #8   2. jan 2019 en papillon er også et super bud. Jeg har selv kigget racen og de er virkelig dejlige hunde. også meget ukomplicerede og sunde er mit indtryk. også ser de smaddersøde ud smiley

    griffon har vores nabo og den hund lider i hvert tilfælde ikke af skavanker kan jeg lige tilføje. Den er så charmerende smiley


  • #13   2. jan 2019 Tænkte det samme som Ida

  • #15   2. jan 2019 Hurtigt svar her på ipad, er at størrelse er irrelevant ift personlighedsmatch, og skulle vi se på størrelse vil vi nok foretrække mellem og store racer fremfor små hunderacer. Tak for gode bud ellers.

  • #16   2. jan 2019 Jeg tænker broholmer eller grosser schweizer sennenhund, store velafbalancerede racer, gode med andre dyr som både katte og heste. Sociale, rolige, sunde og ikke dem der forlanger en masse motion men afpasser det til deres ejere, ment på den måde at vil du gå en tur, fint - vil du løbe en tur, fint! Bare man tager hensyn og ikke overbelaster dem i vækstperioden.

  • #17   2. jan 2019 Ja, det var også Broholmeren jeg tænkte på.

    Grosseren er naturligvis den smukkeste race i verden, men det er noget mere skrap end Broholmeren normalt.

    Gæster vil helt sikkert bedre kunne lide Broholmeren.

    I vores hus når der kommer gæster er beskeden altid.

    Hils endelig på Broholmeren, men ignorerer for Guds skyld Grosseren. smiley


  • #18   2. jan 2019 Men en velsocialiseret Grosser, altså den man virkelig får gjort vant til alle mennesketyper og at mennesker bare er et hit, den er altså ikke tosset. Selvfølgelig har jeg mødt reserverede grossere og det samme iøvrigt med berner sennen, men jeg har altså også med begge racer mødt utrolig imødekommende hunde, tror meget at det er en tidlig og meget vedholdende prægning, der er svaret.

  • #19   2. jan 2019 Tak for alle jeres svar. Jeg har læst lidt op på racerne og tager dem lige en for en, for ikke at overse nogen smiley

    Dansk spids lyder interessant, men med et par "men'er" ift aktivtet, gø-tendens og en tand mere pelspleje end ønsket. Men der må jeg læse nærmere, hvis det er.

    Papillions racebeskrivelse kan ingen af os genkende ift de hunde vi har kendt af racen, men som beskrivelsen er lyder den ikke udelukket, så den kommer på listen over racer vi vil opleve i virkeligheden.

    Boston terrier vælger jeg umiddelbart også fra af etiske årsager. Jeg vil simpelthen ikke støtte den slags avl, når der er de risiko forbundet med typen som der er (selvom nogle racer så døjer mindre end andre, så er det at de døjer med det overhovedet for meget). BOAS er trods alt med på listen over de 10 mest almindelige genetiske lidelser hos hund, og Boston terrier optræder på alle de lister har fundet over racer der døjer med BOAS.

    Ang. griffon så dukker der 9 muligheder op på købhund, så er det nogen specifikke der menes? Jeg kiggede på en 3 stykker, og de lyder alle som lidt for meget jagthund til vores ønsker? (og en af varianterne var helt sikkert også for brachycephal)

    Grosser schweizer sennenhund lyder ikke helt som et match, hverken ift gæster, motionsniveau (købhund rangerer den i hvert fald i toppen der?) og jeg ved at jeg foretrækker dyr med lidt mere skarp pære end Grosser schweizer sennenhund lyder til at have.

    Broholmer var faktisk en af de hunderacer jeg selv var faldet over inden, som lød tiltalende, og når jeg genlæser, så lyder den stadig interessant.

    En anden race som jeg selv faldt over, men som ikke er blevet nævnt her er Eurasieren. Der ved jeg ikke hvad folk herinde tænker om den ift min beskrivelse af os og vores ønsker? smiley






  • #20   2. jan 2019 eurasier er også skøn ... hvor er du Isabelle smiley kom og fortæl

  • #22   3. jan 2019 @Kirsten.
    Der er ret stor forskel på Grosserene. Nogen af dem er ret skrappe overfor mennesker, også mere end jeg har oplevet ved Bernere.

    Uanset er jeg enig i, at de godt kan lære at være “imødekommende”. Min er en omplacering, og det har været noget af et arbejde at få ham relativt god til fremmede, de tidligere ejere havde dog brugt ham som vagthund på deres gård, og understøtter man de sider af Grosseren, så er den jo en fantastisk vagthund.

    Men fremmede skal dog generelt stadig ikke bare klappe ham. Heldigvis nøjes han med at hoppe lige op i hovedet på dem og gø’er, hvis det er, og så stopper det jo. smiley

    Uanset, hvis man sammenligner med Broholmeren, så er den bare meget nemmere. For af de rigtige linier, så er Broholmeren af natur bare i mødekommende. Den er i mine øjne en af de nemmeste racer at eje. Omvendt er en Broholmer ikke en god vagthund. Alle kan jo bare gå ind, hilse på den og tage dem med. smiley

    @Eva.
    Nu læste jeg de skrev på køb hund, og flere ting sprang mig i øjnene.

    For det første synes jeg ikke, at den er meget aktiv. Men modsat mange af de store racer, så kan den faktisk godt lide at blive brugt. Så er man selv sløv, så tilpasser den sig det.

    Omkring det at træne, så har dem der skrev teksten fået noget galt i halsen. For en Molosser er den ret kvik. Den kan snildt lære DCH’s program også på højt niveau. Det er en gammel brugsrace.

    Men sammenligner du den med Schæfer, bevares, så er der ingen tvivl om, at den tager noget meget mere tid.

    Men det mest underlige er, at de skriver den ikke skulle være god med andre hunde. Jeg har har trods alt mødt en 25 stykker her i DK efterhånden, og ikke oplevet en der ikke kunne med andre endnu. Det undrer mig virkelig.

    Men samlet set, ja, så er det en mere besværlig race, end mange af de andre forslag. Derfor forslog jeg Broholmeren. smiley


  • #25   3. jan 2019 jeg ved at jeg foretrækker dyr med lidt mere skarp pære end Grosser schweizer sennenhund lyder til at have.

    Dem jeg har kendt og oplevet, som indrømmet ikke er ret mange, har jeg også tænkt "wauw, den kører ikke helt op på øverste etage, den elevator" smiley

    Martins beskrivelser af racen kan jeg slet ikke genkende?
    Men måske er det som Pia skriver, dårlig avl og dårlig opdragelse ??

    Iøvrigt - hvad med Beaucheron´en?


  • #26   3. jan 2019 Move to strike - iflg DKKs beskrivelse, passer den ikke til jeres behov ...

  • #28   3. jan 2019 Hmm - det ved jeg iøvrigt ikke om jeg vil tage alvorligt, den der beskrivelse fra DKK.

    Nu slog jeg min egen race op

    Det er en udpræget brugshund ligesom de tre andre belgiske hyrdehunde.

    Nej - bare nej smiley

    Hunden bliver dog let stresset ved for megen og for voldsom leg og motivering fx med bold. Træn gerne søgeøvelser efter spor eller genstande.

    Suk .... det er altså noget ævl, det der.

    Så nu tænker jeg, om man ikke lige skal tage det med et gran salt, det DKK skriver?
    Jeg ville gøre det ihvertfald smiley



  • #32   3. jan 2019 Jeg har ikke set dansk spids på DKKs side. men hvis der står den kræver en masse pelspleje og motion så er min ikke en dansk spids. pokkers jeg er snydt hehehe

    jeg børster min en gang i mdr. bader ham aldrig for pelsen renser sig selv og en times gåtur dagligt med lidt frit løb og hertil noget søg og lidt træning så er han glad.

    og min er ellers en af de vildere typer har jeg hørt smiley

    men hvis I er i tvivl så skal i ikke vælge sådan en. spørgsmålet er bare næsten så om i overhovedet kan vælge en hund for jeg mener de alle kræver et minimum

    det der er forskellen på min Og mons fx er at han kan få luft og at han altid gerne VIL lave noget. altid. Det skal man kunne abstrahere fra. at han gerne vil betyder ikke at han har et behov eller savner noget. Det betyder bare at han er designet til at stå til rådighed so to speak.

    får man dårlig samvittighed over det skal man vælge en anden hundetype.

    Jeg har tit vores med alle steder. nogle dage går vi ude i timevis. men han vil stadig gerne lave mere. så siger jeg læg dig skøre kugle smiley og så gør han det.

    Det er en pleaser. men en af de nemme af dem smiley

    broholmer er en lækker hund. måske i skal se på nogle af de mere tunge typer? som fx broholmer

    jeg tænker dansk spids og pavillon kræver nogenlunde det samme.... for mig er det absolut moderat men det er vigtigt at i er realistiske om hvad i kan tilbyde


  • #33   3. jan 2019 og mons herover er ikke en kat selvom jeg er bidt af gal kat men en mobs smiley

  • #35   3. jan 2019 nå ja en greyhound. Det var da en god idé Majbrit. man glemmer dem tit. Det er nærmest en kat smiley

    jeg vil så gerne have en en gang


  • #36   3. jan 2019 Det er sjældent jeg anbefaler min egen race (whippet), men er ret enig med Maj-Britt. Whippet og greyhound er absolut gode bud.


    Mine egne whipper er ikke fremragende med katte, men en del af de hvalpe jeg har solgt lever problemfrit med katte. Min søn har netop købt kat fra en opdrætter, som også har whippet.

    Mange whippetfolk har også hest, der er ingen problemer med at komme med i stalden. I den kolde tid kræver det lige at hunden får smidt et dækken på.

    Det er venlige omgængelige hunde, som ikke er specielt gøende og når først de som ca. 2-årige er blevet voksne og fornuftige er det en race, som ikke stiller de store krav til aktivering. Det vigtigste er at være tæt på sin familie.

    Hvalpetiden kan være en udfordring, whippethvalpe er meget aktive og meget kreative smiley


  • #37   3. jan 2019 Dansk Svensk Gårdhund kunne også være et bud. Hvad angår pels pleje. Ikke specielt gøende og glad for gæster hvis de er godt socialiseret. Men de kræver en del motion og aktivering, selvom jeg har oplevet at der godt kan være stor forskel på hvor aktive de er. Held og lykke med jeres valg. Håber i finder den race der passer til jer og vice varsa.

  • #39   3. jan 2019 Jeg tror måske ts skal fortælle hvad de kan tilbyde en hund? Jeg savner i hvert tilfælde info. hvordan forestiller i jer en uge fx med hund?

  • #40   3. jan 2019 Uh, der er kommet mange gode svar. Jeg forsøger at tage dem fra en ende af.


    Canmax - Nej, jeg opfatter bestemt ikke at alle hunde af de brachycephale racer har BOAS. Jeg er som tidligere nævnt bare meget konservativ i hvilken type menneskelig selektion jeg synes er OK (jeg er biolog, specialiseret indenfor bl.a. genetik). Det betyder også at selv brachycephale racer som ikke er "kendt for problemer", så vil jeg ikke vælge at støtte den avl, simpelthen fordi jeg mener man ikke bør lave den type udseende. Men hvis vi skal gå videre ind på det, så lad os lave en separat tråd til det emne, i stedet for at snakke om det her smiley Listen hedder "10 MOST COMMON GENETIC DISEASES IN DOGS" og er lavet af Dr. Jerold S. Bells, du kender ham måske? Ganske kendt indenfor forskning i hund, f.eks. arvebarhed af HD. Kan sende dig den på pdf, hvis du sender mig din mail i en pb? smiley

    Martin - Tak for din uddybning og dit syn på grosseren vs DKKs, det lyder dog stadig som om at vi skal kigge mere på broholmeren end på grosseren. Også fordi at selvom vi er vant til omgang med dyr og opvokset med hund, så vil dette stadig være vores første egen hund, så der er IMO ingen grund til at bide over for meget i første omgang.

    Maj-britt *DKK snob - Først og fremmest skriver jeg "men med et par "men'er" ift aktivtet, gø-tendens og en tand mere pelspleje end ønsket." Her er de to første punkter klart de vigtigste, men jeg skriver også at jeg vil læse mere om racen.
    Dertil - jeg spørger herinde og kommer med mit syn på racerne, og vurderer jeres forslag ift det jeg læser på Købhund, og også nu hvad I så mener om racerne versus det der står skrevet derinde. For vurdere jeg alene på DKKs beskrivelse så passer Eurasier bedre til os end Dansk Spids. Men det er jo ikke sikkert at det er sådan virkeligheden er.







  • #42   3. jan 2019 Nå, jeg kan se at der er kommet en masse linjeskift og et sendt indlæg, mens jeg snakkede i tlf - det er ikke sådan at have kat smiley Jeg skal i byen nu her, men vil svare på resten senere/i morgen smiley

  • #43   3. jan 2019 Meget enig med Pia, jeg synes også at nogle af beskrivelserne er helt åbenlyst forkerte.

  • #44   3. jan 2019 Hvis i vil vide mere om Broholmeren, så er denne Kennel et godt sted at starte.

    http://landkildens.dk/index.html

    Hvis i så en dag er forbi Fyn, så bor de lige ved en af afkørlserne i Odense (ved de gerne viser deres hunde frem) og så kan i møde nogen stykker på en gang. Det er nogen søde mennesker.


  • #46   8. jan 2019 Travle dage, så kom fra at jeg aldrig fik svaret færdig herinde. Vi er ikke interesseret i en retriver/labrador. Jeg husker at DDAA (Tingskoven) udtalte på et foredrag at den type hund de fik flest ind af var labrador hanner på et lille års tid, fordi det var på det tidspunkt at de blev voksne og kønsmodne, og folk der havde anskaffet sig en labrador uden at vide hvad det egentlig var for en hund så måtte kaste håndklædet i ringen (ingen kritik af racen, kun af at folk ikke sætter sig ind i hvad de anskaffer sig). Så ingen grund til at få en hund, som vi ved ikke passer til det vi ønsker, selvom de er rare.

    Martine - Tak for forslag, når jeg læser om Beauceron på Købhund lyder det dog slet ikke som en hund, der vil trives hjemme hos os. (Hov, det kan jeg så se på dit næste indlæg at du også selv konkludere - køn hunderace i øvrigt)

    Isabelle - Tak for dit bud. Det lyder som en pelspleje vi har det fint med (vi har haft 3 maine coon kastrater over årene, en hvor daglig (i gode perioder ugentlig) pelspleje var nødvendig og det var simpelthen for meget, en hvor en kam en gang eller to om måneden var fint, og nu en der har brug for en kam i fældeperioderne, og de to sidste har vi det fint med, den første med så jævnlig pelspleje løb jeg simpelthen sur i, og var med til at jeg skiftede til en korthårsrace (intelligens var en anden, haha)). Pudsigt nok så bog-mærkede jeg faktisk lige præcis din kennel, da jeg undersøgte mere om eurasieren inden jeg lavede tråden her, fordi jeg virkelig finder genklang i det du skriver ift fokus på opdrættet. Så thumbs up for det smiley
    Din beskrivelse af racen var noget af det, der var med til at sætte den op øverst over mulige racer, da den måde den lærer på og gerne vil arbejde på lige lyder som noget for mig smiley

    Helle - Mht at Aslan er en "duracell kanin" så er spørgsmålet jo om vi som nybegynder-ejere er gode nok til at vurdere forskellen på hvad hunden har behov for? Så jeg tænker i den sammenhæng at vi skal gå efter en race, hvor det vil være nemmere for os at finde ud af om hunden får den mængde stimulering og aktivering, som den har brug for?

    Maj-britt- Hvordan opfatter du lav til moderat? Og mener du aktivitet, eller pelspleje eller? smiley

    Kirsten - Tak for forslaget med whippet. Jeg kender faktisk flere opdrættere (af katte) der også er glade for racen, som fungerer godt sammen med deres katte smiley

    Hundemor - Tak for forslag. Noterer racen ned som en, jeg skal læse mere op på.






  • #47   8. jan 2019 Eva i bund og grund hvis i virkelig også vilde med eurasier og det lå jeg godt forstå, så gå efter sådan en. Det er en fantastisk hund og den matcher jeres behov godt synes jeg smiley

    jeg tror sagtens i kunne vurdere om en ds trives men jeg synes i skal vælge den race som i er faldet mest for. og jeg tror det er eurasier


  • #48   8. jan 2019 Helle - Der klikkede i hvert fald noget, da jeg læste om den race. Men igen, det er ikke fordi vi skal have hund pt (vores bolig er ikke egnet), og i og med at vi ikke har mødt en eneste af racerne i virkeligheden endnu, så er det jo svært at vide hvad der passer i virkeligheden smiley Men pt er det i hvert fald eurasier som nr. 1, broholmer som nr. 2 - ville egentlig være lidt sjovt at have race oprindelig til DK i både hund og kat, sådan som en bi-bemærkning, haha. Kan være jeg skal have mig en knapstrupper også så smiley (not) - og så flere andre racer som samlet gruppe derunder, som jeg skal læse lidt om smiley

  • #49   8. jan 2019 Det lyder som et par gode valg for jer. pøj pøj med hundejagten smiley

  • #55   9. jan 2019 Er der egentlig nogen herinde der har fået spundet garn af deres hunds underuld?
    Eller som kender til et sted hvor man kan få spundet garn?


  • #57   9. jan 2019 Pia jeg har en gang af Hugo. Det var en kvinde som kom og hentede det. så man kan godt smiley der går en Hugo hat rundt et sted hahaha

  • #58   9. jan 2019 Jeg har spundet uld fra mine hunde, men gør det ikke mere.

    Det bliver super blødt og meget meget varmt. smiley


  • #59   9. jan 2019 Eva K
    Jeg forstår ikke dit valg af hund ?
    Du vil ikke have en hund der kræver pelspleje, og skriver endda, at pelsplejen på din Main Coon løb du sur i, men du overvejer at anskaffe dig en Eurasier ?


    Prøv lige at se den her tråd og se, hvor meget en Eurasier fælder

    https://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/923019-faeldehunde___billedtraad


Kommentér på:
Hvilke racer kan passe til os?

Annonce