{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.369 visninger | Oprettet:

Påtvunget hundekontakt :( {{forumTopicSubject}}

Her kommer så dagens sure indlæg fra mig for jeg synes efterhånden der er visse mennesker og deres hunde som er endt med at være et temmelig belastende bekendtskab. Jeg ved emnet har været oppe tusind gange før. Men ja jeg er efterhånden lidt frustreret og måske jeg kunne være så heldig at nogle af jeg har nogle gode ideer og erfaring.

Jeg bor i Aalborg øst og jeg må indrømme at jeg bestemt ikke er positivt overrasket over en hel del hundeejere her ude. Dem kunne der siges meget negativt ud – lige fra at vores naboer lader deres hund stå på altanen og gø i op til 4-5 timer i træk, til at min genbo praktisere kontinuerlige fysiske overgreb mod sin hund når den skal passere andre hunde, til at et ung fyr på varme sommerdage lader sin store pelsede hund gå rundt med en stofmundkurv på som forhindre hunden i at svede gennem tungen osv. Mildest talt jeg er ikke imponeret!

Men hvad jeg er mindst imponeret over er hvor tit jeg skal påtvinges kontakt med andre hunde som de tydeligvist ikke har kontrol over. Desværre har det konsekvenser hos os og jeg forstår bestemt godt at nogle hunde kommer i tænder på andre af og til. Men lad mig for en god orden skyld startet med min kat Alma og lad og så slutte indlægget med en sandfærdig beretning over de sidste 14 dages hundeoplevelser for måske tydeliggøre min pointe.

Jeg har som mange af jer nok godt ved en kat – Alma. Hun er den sødeste sjoveste og helt unikke kat man kan forestille sig og jeg/vi er meget glade for hende. Hun er fuldstændig døv men fungere ellers meget fint. Da jeg kender og overholder lovgivningen lader jeg ikke min kat løbe uden for egen matrikel uden jeg er med og uden min kat er i snor. Alma har meget ud af at være ude og det betyder meget for hendes generelle trivsel. Derfor er hun ude i snor hver eneste dag. På denne måde trives hun bedst og jeg giver hende det indholdsrige liv jeg synes hun har krav på. Eller rettere sagt – det gjorde jeg. For sagen er den at Alma ikke bor hos mig længere. Det lod sig desværre simpelthen ikke gøre at hun blev hos os. Vi var meget meget glade for hende, hun var som hundene en del af familien, hun trivedes fantastisk sammen med hundene men jeg turde simpelthen ikke blive ved med at gå ud med hende efter gentagende møder med hunden hvor det var meget meget tæt på at gå galt. Sidste gang jeg have hende ude lød en fri staff over til os og havde bestemt ikke tænkt sig bare at kigge på Alma. Jeg måtte hive hende op i snoren og holde hende over hovedet alt imens hunden sprang omring mig og forsøgte at få fat i Alma. Ejeren endte med at få fat i hunden og var faktisk sur over at jeg havde min kat ude på den måde for hans hund var åbenbart trænet i at slå katte i ihjel hvis de kom ind i haven (og åbenbart også hvis den mødte dem på tur). Hvad den ikke var trænet nok i var så åbenbart at komme når dens uduelige ejere råbte af den.

Ende på det hele blev desværre vi ikke kunne beholde Alma. Hun trivedes simpelthen ikke uden at få lov at komme ud og uduelige hundeejere gjorde desværre dette for farligt. Jeg kan ikke engang begynde at beskrive hvor gerne jeg ville have beholdt min kat og hvor meget synes sådanne hundeejere burde skamme sig – det ændre desværre nok ikke på noget. Alma er nu hos mine forældres som har en indhegnet have hvor hun i sikkerhed kan hygge sig.

Problemet med andre hunde slutter desværre ikke med Alma. Som nogle af jer sikker godt ved blev Salik angrebet af en hund for et lille år siden. Han har tidligere, efter nogle uheldige episoder med andre hunde, (før jeg overtog ham) været usikker på andre hunde. Efter overfalder har jeg naturligvis trænet med Salik og han opfører sig ganske fint overfor andre hunde. Han har aldrig bidt, han kan passere andre hunde og ignorer og passere dem ganske uden problemer hvis bare han kan være fri for kontakt med dem. Problemet er at det kan han meget meget vanskeligt for folk har åbenbart ikke kontrol over deres hunde.

I de sidste 14 dage har vi blandt oplevet;. to franske bulldogs løber ud af en have og over i hovedet på Salik (som er i snor). De gør, knurrer og bide ham. Der er meget svært for mig at gå imellem da der er to. Efter noget tid får dem dog skræmt væk og vi kan gå videre. Samme dag løber en lille hund fra en ældre dame over til Salik. Denne hund bider ikke men gør og løber helt hen i hovedet på ham. Hunden er på størrelse med Cleo og jeg må indrømme at jeg i det øjeblik var meget glad for at min hund ikke hakkede tænder i den – den det kunne have ændr meget grimt. et par dage efter løber en schæfer ud fra en have (det går det meget ofte) og over i hovedet på Salik. Den gør og er bestemt ikke venlig og aflæser på ingen måde Saliks signaler. Følgende dag er vi i Goldparken og her løber et gadekryds og en labrador over i hovedet på Salik og i fradags bliver Salik sørme bidt at et lille hidsigt krapyl af en terrierblanding. Da vi kommer hjem løber naboens evigt gøende chihuahua ud og over i hovedet på Salik som igen takkede for ikke at sætter tænder i den. Dette er utroligt nok ganske hvordan vores sidste 14 dage så ud. Og sådan ser mange uger desværre ude. Oven i møderne med de her hunde møder vi tonsvis af hunde i snor som får lov at gå næsten hen i hovedet på Salik også selv om jeg beder folk lade være. I dag møder vi en ældre mand og hans Lab. Jeg trækker ind i siden af stien med Salik i kort snor på den modsatte side af manden og hans hund. Han lader hunden få laaang snor. Jeg siger ”han vil ikke hilse”. Manden svarer dertil imens han kommer videre ”jamen min gør ikke noget, den vil bare lege”. Jeg siger ”ham her vil ikke lege”. Og så er det så manden lader sin hun gå helt hen i hovedet at Salik og siger ”nåå der sker da ikke noget”. Her laver Salik forståeligt nok et udfald hvor han gør, springer frem og ser meget farlig ud. Dette hjælper og manden fjerner surt sin hund.

Helt ærligt. Jeg ved næsten ikke hvordan jeg skal udtrykke min frustration overfor uduelige hundeejere som ødelægger så meget mere end jeg tror de ved for nogle af os andre. Jeg har tidligere søgt venlige hund Salik kunne få lov at mødes med. Hen helt ærligt så har jeg droppet dette. For jeg kan simpelthen ikke se formålet på nuværende tidspunkt. Salik ville stadig få tonsvis af hunde i hovedet som ville overskride hans grænser meget. Bare fordi han ikke gør eller bider dem betyder det bestemt ikke at han nyder sådanne møder. Som tingene ser ud nu beder jeg folk tage deres hunde til sig. Men det hjælper som en skrædder i helvede. Jeg har overvejet at krydre mit opråb med noget i stil med ”han bider” eller lignende. Men jeg har bestemt heller ikke lyst til at være kendt som hende med den sindssyge bidende hund – for Salik er hverken sindssyg eller bidende. Han er fuldstændig tilregnelig, har aldrig bidt, er virkelig god med andre hunde (venlig som han kender), skaber aldrig konflikter. Men bliver presset, stresset og utryg når andre hunde overser hans signaler og overskrider hans grænser.

Jeg undskylder for det lange indlæg, men jeg håber det afspejler lidt af den frustration jeg føler og måske nogle af jer kunne have gode ideer til hvordan situationer som ovenstående undgås. Jeg har fx overvejet den gule sløjfe. Men jeg tror desværre ikke størstedelen af de båtnakker jeg møder aner hvad den betyder. Desuden hjælper dette heller ikke eget når deres hun er fri og ikke har et stabilt indkald. Alternativet er at jeg bare acceptere dette, dropper være sød træningen og lader Salik sige fra ved at gø og hidse sig op når der kommer en hund. Men helt ærligt der burde være en bedre løsning?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Påtvunget hundekontakt :(
  • #2   25. apr 2016 Puha, man bliver helt glad for at bo "næsten" på landet....

    Hvis det er boligforening du bor i, er der så ikke noget hjælp at hente overfor de ejere, der ikke kan finde ud af at holde deres hunde inde, eller have dem i snor når de luftes ....


  • #3   25. apr 2016 Jeg bliver ærlig talt helt træt inden i, når jeg læser dit indlæg smiley . Jeg har ingen kloge ord, men jeg forstår godt hvis du en dag får nok og tager et baseballbat eller en tennisketsjer med på tur.

  • #9   25. apr 2016 Den med ræveskab er bestemt en jeg vil huske.
    Måske krydret med særdeles smitsomt og resistens, og det koster kassen at behandle smiley


  • #11   25. apr 2016 Fåes den med ingen inkompetente hundeejere tak

  • #12   25. apr 2016 Åhh jeg har sådan lyst til at "like" dit indlæg for jeg kender det SÅ GODT, men det er jo ikke noget man synes godt om. Vi møder så mange idioter af ejere, ærlig talt, som TOTALT vælger at ignorere den der "hun vil ikke hilse" og først når hun så laver udfald mod dem og ligner en der er ved at flå hundens hoved af, er "hun godt nok en sur én".
    Min hund er derfor "den der aggressive" men STADIG er folk åbenbart så hamrende ligeglade med mig og min hund at de gladeligt ignorerer alt hvad man siger indtil det pludselig er alvor.

    Jeg har flere gange haft tanken, dybt seriøst, om det er dét værd at være i hundeverdenen. For jeg har næsten ikke lyst til at anskaffe mig en ny hund hvis jeg gang på gang på gang skal overfuses, ignoreres og generelt gennemsydes af negativitet hver dag smiley


  • #13   25. apr 2016 Jeg under mig enormt meget over at folk er så ricikovillige på deres egen hunds vegne. Jeg formoder folk holder af deres hunde, og ikke ønsker de kommer til skade...

  • #14   25. apr 2016 Skiltene vil desværre ikke hjælpe en dyt her, for selvom jeg siger tydeligt til den anden ejer at hun ikke kan lide fremmede hunde, så vælger de sgu alligevel enten at sige, at deres hunde nok skal holde afstand eller at hun jo "bare skal have lov til at sige fra over for ham"

  • #16   25. apr 2016 Det er godt nok pisse ærgerligt, at man i dag næsten kun kan have lalleglade labradorer, som elsker alt og alle, fordi nogle mener, at hunde selvfølgelig skal hilse altid og hele tiden eller slipper deres hund uden at have styr på den. Øv!

    Jeg ville prøve at gøre som Birgitta foreslår og råbe, at din hund smitter. Det er muligt at det virker bedre end at prøve at forklare, at din hund ikke skal hilse, fordi han ikke bryder sig om det.
    Samtidig ville jeg gøre som Isabelle foreslår og give problemejerne sådan en seddel, som de kan læse i fred og ro. Alternativt hænge nogle sedler op på lygtepæle m.m. i nabolaget. Og så håbe på, at der bare er nogle enkelte, som kan se meningen med ikke at lade hundene hilse altid.


  • #17   25. apr 2016 Jeg synes, at du skal kontakt en journalist fra ugeavisen
    Jeg er ret sikker på, at de gerne vil bringe en artikel om dette.

    Ugeavisen kommer ud til alle husstande, så der må da være nogle, som vil læse det og måske revidere deres opførsel.



  • #18   25. apr 2016 Gerne, Isabelle smiley det lyder dejligt. Her er simpelthen så mange respektløse folk. Der ER dog også de gode ejere, fx. dem der rent faktisk spurgte om hun ville hilse, og da jeg sagde at det nok ikke var en god idé da hun ikke bryder sig om fremmede hunde, så sagde de bare "det er i orden" og gik videre. Det er VIRKELIG de færreste og jeg bliver så enormt glad når jeg møder sådanne herlige og ansvarsfulde ejere smiley

  • #21   25. apr 2016 hvor er jeg glad for jeg ikke er den eneste som har oplevet ovenstående problem. og gode forslag i har. Dem tror jeg bestemt jeg vil bruge nogle af. For ja det er sørme irriterende at ens hunde skal presses til kontakt og ja det er nemlig slet ikke alle hunde som synes det er lige fedt at skulle hilse på alle. Dejligt med de hunde som gider hilse på alle men det er jo sådan set lige s naturligt for hunden ikke at gide hænge ud med andre end flokken. Salik er faktisk synes sød ved fremmede hunde som de skal mødes pænt og ikke bare mosle ind i hovedet på ham og slet ikke lege vildt og hoppe på ham. Salik er meget høflig og mødes efter alle kunstens regler - og overskrides de så gider han bare slet ikke. Desværre virker det også til at mange af de hunde vi møder slet ikke er med på "efter alle kunstens regler hilseritualer" .. Og ja dette er også en af grundende til at Salik siger fra.

  • #22   25. apr 2016 Haha Isabelle det er sgu lige før man skulle gøre det på dem der lader deres hunde rende hen i hovedet på min - bare gå hen og give dem en kæmpe krammer og nusse dem i ansigtet med kommentaren "hov hvorfor trækker du dig, jeg vil jo bare hilse" smiley smiley

  • #23   25. apr 2016 Og jeg gør ikke noget smiley

  • #25   25. apr 2016 Tænk sig at det er nødvendigt at spille rollen som hundeføreren med den bidske hund for at folk måske forstår at man mener det..
    Kender det selv alt for godt og har altid mine i snor når vi møder andre, kort snor og siger højlydt til min hund når ubetænksomhed ejer går forbi; ja jeg ved godt at du ikke gider sådan en stor voldsom hanhund etc..
    Har også tit råbt til folk at min hund sgu ikke skal sættes deres på plads, og at jeg ikke vil have min aflivet bare fordi deres ikke reagerer på verbale kommandoer som feks. indkald eller væk og styrter til min som er i snor..



  • #27   26. apr 2016 Øv, hvor er jeg ked af at læse, at du har måtte omplacere Alma katten smiley Men jeg forstår godt at du ikke længere tør at tage chancen. Ufatteligt at man ikke kan få lov til at gå i fred, uanset om man går med hund, eller kat. Hvad hvis de lokale børn får lyst til at lufte kaninen i snor ? smiley

    Hvad med at iføre Salik en mundkurv ? Det sender et ret tydeligt signal om at din hund ikke er venlig smiley


  • #28   26. apr 2016 Seriøst - jeg havde ledt efter et andet sted at bo. Og nej, det er ikke retfærdigt. Men at forsøge at ændre på den slags er som at slå i en dyne. Andre folks tåbeligt opførsel var en af årsagerne til at vi flyttede fra Albertslund i sin tid, selvom det havde været meget mere bekvemt for os rent transportmæssigt, da ingen af os vil kunne finde jo uden for hovedstadsomårdet. Og der var store hundeskove, så vores hunde kunne løbe frit dagligt. Men den måde at behandle hinanden på som vi oplevede derinde kunne vi slet ikke forlige os med. Vi havde fx en nabo der synes det var helt OK at starte sin motorcykel inde i sin lejlighed (tæt lav) kl kvalme om morgenen. Engang sagde vi til en anden nabos gæster at vi synes det var rimeligt ulækkert at de stod og pissede op af vores hoveddør; der stillede et tæskehold op for at fortælle os at det var os der var galt på den. Hunde var sådan noget man bare havde rendende løs rundt og generede de andre mennesker eller hunde, så kunne man bare lade være med at gå der og iøvrigt få et par på hovedet. Så vi rykkede ud på landet og herude er tonen altså helt anderledes. Her er mange hunde, men en meget stor grad af visen hensyn til hinanden - ihvertfald hvor vi bor.

  • #31   26. apr 2016 Hvor er det bare ærgerligt, at der er så mange hundeejere, der bare ikke kan eller vil forstå, at ikke alle hunde gider at hilse på deres hund smiley
    Jeg har samme problem, så jeg forstår dig fuldt ud!
    Jeg tror, at du er inde på noget af det rigtig i, at folk ikke er klar over, at de ødelægger noget for dig og din hund - om de så ville forstå det, hvis du sagde det til dem er jo så nok det store spørgsmål.
    Jeg har desværre ikke nogen guldkorn til dig, for jeg leder stadig efter de vises sten angående tumpede hundeejere, der ikke har styr på deres krapyl eller ikke forstår en direkte henvisning om, at deres hund skal holde sig væk.

    Mht. din kat - hvor bliver jeg ked af det på jeres vegne smiley Hvor er det uretfærdigt, at I har måttet omplacere Alma, fordi hun ikke kunne luftes trygt og sikkert i snor, der hvor I bor. Jeg er fuldstændig uforstående overfor hundeejeres holdning til, at din kat luftes i snor. Om jeg fatter dem!

    Æv, hvor jeg faktisk efterhånden synes, at det er sur rumpet at have hund med alle de ligeglade ejere, der er rundt omkring smiley


  • #32   26. apr 2016 Mette Marie! Uhh du kan tro vi leder også efter et andet sted. Jeg er færdig med mit speciale om en måned og så skulle der gerne være fast job som underviser på semi så håber jeg vi kan finde noget uden for byen for ja du har ret det er svært at se mange andre løsninger og man bliver altså noget træt af det...

  • #33   26. apr 2016 Maj-britt. Præcist. Deres hunde gør nemlig noget. De gør Salik noget. Han bliver stresset, utryg, træningen sættes langt tilbage og en dag siger han måske rigtig fra. God ide med at filme det dettror jeg jeg vil prøve som dokumentation evt til boligforeningen, politiet eller avisen...

  • #34   26. apr 2016 Line- ja du har ret i at man bliver træt af det. Jeg hænger heller heller ikke ud med en masse hundeejere af samme årsag jeg gider ikke mine hunde skal.presses bare fordi deres synes det er sjovt og de ikke evner at læse mines ellers tydelige siganaler, jeg orker ikke så og høre på hundejere og brøler op af deres hund, dasker den rykkker den i nakken og jeg orker ikke høre på folk som fabler om dominans, at være førehund og at hunden tager magten. Så nej mine hunde og jeg holder os langt fra den slags.
    Og ha vi er også så kede af det med Alma. Vi savner hende meget men ja det duede bare slet ikke. Jeg var simpelthen for bange for at en hund klaskede tænderne i hende. Heldigvis ser jeg hende stadig når jeg besøger mine forældre og heldigvis har hun det rigtig godt. Men hvis synes jeg det er en tarvelig måde lang hundeejere opfører sig på og hvor ødelægger det meget for andre smiley


  • #35   26. apr 2016 Jeg er begyndt at træne min hund i netop ikke at skulle hilse på alle forbipasserende (cyklister, hunde, mennesker, fugle...)
    Jeg har oplevet at når jeg får ham til at Sitte pænt, siger nogle "jamen han vil jo bare sige Hej!!" Hvortil jeg svarer, at han ikke behøver hilse på alle jeg går forbi. Vil da gerne lære ham at gå pænt ved siden af mig smiley
    Det virker nogle mennesker lidt uforstående overfor.


  • #40   26. apr 2016 Jeg oplever heller ikke problemer, men jeg har altså også en hund, der kan med alle - jeg har i hvert fald endnu ikke mødt en hund, som han blev sur på. Til gengæld oplever jeg rigtig mange hunde, som ikke gider ham og som godt kan finde på at snappe efter ham. Han er en hund, som hellere trækker sig fra konflikter end optrapper dem og derfor opstår der ikke specielt mange problemer. I hvert fald ikke fra min side - udover at min hund får endnu en dårlig oplevelse til samlingen.

    Men det kunne jo også være, at jeg havde en hund, som ikke bare trak sig, men som "svarede igen" og så opstår problemet jo. Jeg oplever jævnligt at blive opsøgt af andre hunde, som bliver forskrækket, fordi min hund bliver glad og lægger op til leg på en måde, som godt kan virke voldsom på andre hunde - især de små. Det får dem gerne til at snappe efter ham.

    Hvis han ikke var så godmodig, kunne det da lynhurtigt udvikle sig til rigtig mange konflikter. Og så er det klart, at hunden hurtigere og hurtigere siger fra.

    Det behøver ikke være usocialiserede hunde - blot hunde, som af en eller anden grund ikke gider andre hunde.

    Uanset hvad må man simpelthen også respektere andre hunde-ejere, hvis de beder en om at få hunden til sig og så tænker jeg egentligt det er lidt ligegyldigt hvad man selv tænker om det.


  • #44   26. apr 2016 Jeanette O. Det handler på ingen måde om socialisering eller mangel på samme hos os. Mine hunde er bestemt socialiserede. Men en socialiseret hund er IKKE det samme som en hund der vil hilse på alle andre hunde. Tror man det ved man virkelig ikke ret meget om hendes adfærd. Nogle hunde synes andre hunde er fede at være sammen med, ander ser bare sådan ud men stresser reelt over det og andre igen viser tydeligt at de ikkegoder andre hunde og helt ærligt det skal respekteres! Det er trods alt ikke naturligt for en hund og være bedste venner med alle fremmede hunde.

  • #47   26. apr 2016 Jeg har så svært ved at forstå at man helt alvorligt tror at der er noget galt med en hund der ikke gider fremmede hunde. Det er ret beset ikke særlig naturligt for hunde at være social med fremmede (hunde).

    Min egen er venligheden selv og har et godt hundesprog, men han skal heller ikke hilse på alt og alle. Og han skal slet ikke styrte over i hovedet på andre.


  • #55   26. apr 2016 Det er pisse belastende... Mine hunde har kronisk skab smiley Det må folk i hvert fald tro, for det er det jeg råber hver gang: "De har skab, de SMITTER!".

    Hvis man seriøst tror, at der er noget galt med en hund, der ikke elsker alle, bør man sætte sig på sin dertil indrettede og læse en bog om basal adfærd og raceforskelle.


  • #56   26. apr 2016 Jeg tror der er en troll i tråden....

  • #58   26. apr 2016 "Nogle gange tror jeg folk syntes det er sejt at have en aggressiv hund eller en hund der ikke kan med andre."

    Det tror jeg så ikke. Har du prøvet at stå med en hund der gør udfald? Med frygten for at det en dag ender galt? Med frygten for at den en dag bliver aflivet netop fordi den ikke kan med andre, den dag dråben får bægeret til at flyde over når endnu en hund render op i fjæset på den?

    Nej, jeg kan ikke engang bilde mig selv ind at nogen synes det er sejt. Jo måske folk der bruger hunden som potensforlænger synes det er lidt sejt at have en hund der skaber frygt.
    Men at det ligefrem skulle være sejt at have en aggressiv hund.. jeg tror sgu ikke der er nogen, der ønsker at stå med frygten for at ens hund på et tidspunkt får råbt SKRID til den forkerte.... smiley

    Og jeg er derudover enig i at der er flere racer, der helt naturligt ikke kan med alle. Eller fx. har tendens til egetkønsaggressivitet. Det er helt naturligt og det er jo NETOP noget man ikke kan socialisere sig ud af, men skal være på forkant med.


  • #59   26. apr 2016 Jeg må indrømme at slet ikke kan følge din måde at se på hunde på- i min verden er deg netop en del af problemet at folk tror alle hunde er ens og alle hunde skal kunne med alle. Det er kæmpe misforståelse af hundene. Forskellige racer har forskellige behov og forskellige måder at omgås andre hunde på. Hvis du mener den gennemsnitlige labrador og den gennemsnitlige staff har samme omgang med andre hunde så undres jeg virkelig.
    Og tanken om at årsagen til at eksempeltvis Aalik ikke har noget ud af at fremmede hunde lugter ham i røven skal bestemt ikke findes i at jeg gerne vil have en sej hund som æder andre eller at jeg ikke formår at socialisere hunde. Jeg har haft hunde i 20 år nu, er uddannet hundeteæner,har haft hold netop omkring socialisering og mener bestemt jeg er velfunderet inden for hendes adfærd - vel og mærke den nye forskning omkring denne.
    Men hvis størsteparten af dem jeg møder som lader deres hunde løbe over til mine eller ikke formår at kalde dem til sig har en holdnin om at mine bare skal møde endnu flere og at de sender afstandsøgende siganler fordi jeg gerne ville have farlig hund ja så forstår jeg pludselig edre at folk tilsyneladende er så ligeglade med min hunde trivsel smiley


  • #62   26. apr 2016 Øhm what? smiley

  • #65   26. apr 2016 #61 Nogen hunde er desværre ligeglad med andres hundes signaler, der fortæller at man ikke har lyst til at hilse! (som tråden jo blandt andet handler om)

    Man kan/skal/bør(?) aldrig give skylden på den, der står med hunden i snor og siger fra. Det er jo netop den person, der tager ansvar for egen hund.
    Man ved jo godt selv, hvad ens hund vil og kan holde til i forskellige situationer, eller har en nogenlunde idé om det, og så ved man også godt selv, hvor pisse-irriterende og ødelæggende det er, at der pludselig kommer en fremmede hund flyvende op i hovedet på ens hund.
    Jeg kan SLET ikke se, hvorfor du på nogen måder har ret til at fortælle at ALLE herinde ikke kan finde ud af at socialisere deres hunde, og det er deres fejl, at hundene reagere som de gør. Hunde er lige så forskellige som os mennesker.


  • #66   26. apr 2016 Jeanette O: din kommentar omkring øjne/øreaflæsning synes jeg er ret off??? Min hund sender tydelige afstandsøgende signaler som en del hunde overser - begrundelse? er det så den glade hund der bare vil elge som er dårligt socialiseret?
    Detyder det at hunden er god til at sende og aflæse andre hunde at den også elsker at lege med andre hund?
    Påstår du at tendensen til eksempelvis egenkønsaggressivitet hos nogle racer er ikke eksisterende og bare et udtryk for dårlig socialisering? Så hvis jeg f.eks. køber en han staff eller en Malle fra udprægede arbejdslinjer for den sags skyld og socialisere den ved at møde gud og hver hund så kan jeg forvente at min hund når den er voksen vil elske at alle andre hunde kommer over til den og vil lege og snakke?


  • #68   26. apr 2016 præcist! Mange af de hunde vi møder som ejerne tror er vældig fint socialiseret fordi den vil lege vildt med alle hunde den måder på sin vej overser at deres hunde overser eller ikke respektere andre hundes signaler og det virker af og til som ejerne har glemt at det med at løbe og lege med en bunke vilde unghunde den lige har møde altså ikke er det samme som reel socialisering og træning i kommunikation

  • #70   26. apr 2016 Jeg tror virkelig, det er de færreste, der synes, det er rart med en hund, der reagerer aggressivt - og jeg synes faktisk den kommentar er lidt malplaceret.

    Selvfølgelig kan man godt komme til at påvirke sin hund, så den bliver mere anspændt end den var i forvejen, hvis man selv bliver nervøs, men derfra til at synes, at det ligefrem er fedt... Der er lige et stykke vej.


  • #72   26. apr 2016 Jeg kender det SÅ godt. Min hund har fået overskredet sine grænser så ofte, at han laver udfald mod stort set alle hunde, der kommer hen i snotten på ham når han er i snor, uden at vente på et dæmpende signal. Det accepterer jeg, men det er så ærgerligt at det skal komme dertil, for han synes bestemt heller ikke det er sjovt at han skal forsvare sig selv på den måde. Hvis folk vil "hilse" uden at spørge, siger jeg simpelthen at han bider. Jeg har ikke noget imod at blive kendt som hende med den sindssyge hund smiley hellere det end at min hund får overskredet sine grænser og må ty til aggression igen og igen. Men ja, det er ærgerligt at det er sådan smiley og synd for hundene. Det er nemlig helt rigtigt som #37 siger, at der er en helt basal mangel på viden om hunde hos mange hundeejere. fx det faktum at det nok er mere normalt at voksne hunde gider fremmede hunde end omvendt.

  • #74   27. apr 2016 At det er mere normalt at voksne hunde ikke gider andre hunde end at de god goder dem.
    Og ja jeg er helt enig Rotteberg. En del menneskers overdrevne hundehilselyst tror jeg bygger på en grundlæggende misforståelse for en del hunde - eller mangel på accept


  • #76   27. apr 2016 Min hund er på ingen måder sur, udfarende eller lignende overfor andre hunde, hun er altid venlig og meget konflikt nedtrappende, men hun gider ikke rigtig fremmede hunde.
    Hun gider faktisk heller ikke kendte hunde der vil lege, hun vil hellere bare løbe rundt med mig og sin bold og ignorere andre hunde også hvis de stjæler hendes bold.

    Men der er godt nok mange hunde og især ejere der fatter hat, selvom min hund på alle mulige måder prøver at vise hun ikke er interesseret.

    Jeg er meget bevidst om hvor vi går og hvornår, så vi kan undgå de fleste trælse møder. Jeg er også ved at have styr på hvilke hunde vi kan gå med hvor begge kan slappe af, og det fungere.
    Desværre er der mange der tror at en flok hunde der løber rundt på må og få, gør og tumler hinanden, hygger sig, det gør de bare ikke altid.


  • #77   27. apr 2016 Jeg tror, at en del af problemet også kan skyldes, at der de sidste mange år er blevet snakket en del om socialisering og at det er ret vigtigt. Det kan måske få nogle til at tænke, at jo flere hundemøder man kan nå, jo bedre er det. Problemet opstår så bare, når man glemmer at tænke over både hvad ens egen hund lærer af mødet og hvad de andre hunde lærer af mødet.



  • #78   27. apr 2016 Nå ja, jeg kom også lige i tanke om et godt råd, jeg læste engang, hvis man gerne ville undgå uheldige hundemøder - det er måske lidt i tråd med Birgittas råd om at holde den fremmede hund på afstand, her skulle man bare have nogle lækre godbidder med i lommen, som man så kastede i hovedet på hunde, der kom for tæt på.
    Hvis den bare er lidt madglad, vil den nok stoppe og undre sig over, hvorfor det lige pludselig regner med frikadeller eller pølser smiley Så er der også en chance for, at ejeren kan nå at få fat i sin hund - eller man kan have en ekstra snor med, som man kan "indfange" hunden med og få den tilbage til ejeren selv.


  • #85   27. apr 2016 Når jeg går i et område med påbud om snor, så har jeg svært ved at se, hvad jeg kan gøre anderledes for at holde andres løse hunde væk. Jeg går netop i et område med påbud om snor for at undgå løse hunde (når mine egne er i snor). Jeg kunne ikke drømme om at gå ind i et fritløbsområde med en/to hund(e) i snor og så forvente, at andre tog deres i snor.
    MEN når jeg - som sagt - lufter i et område, hvor man skal have snor på hunden, så synes jeg godt nok ikke, at det kan være min skyld/mit ansvar, at andre vælger at se stort på påbuddet og slippe deres hunde løs, selvom de ekstremt sjældent har styr på dem (jeg brokker mig aldrig over dem, der rent faktisk har styr på deres løse hunde!).

    Ingen af mine hunde er specielt asociale. De er velsocialiserede og har et tydeligt og flot hundesprog. Men ingen af dem er synderligt interesserede i andre hanhunde smiley


  • #87   27. apr 2016 Birgitta - jeg mener helt bestemt ikke, at jeg har skrevet nogen steder, at jeg råber eller skriger af de andre? Ej heller at jeg fortæller dem, hvad jeg mener, at de skal gøre? Jeg skriver, at jeg ikke kunne drømme om at brokke mig OVER dem, der har styr på deres løse hunde - ikke at jeg brokker mig TIL dem, der ikke har smiley

    For det meste fortæller jeg dem blot, at der er påbud om snor, og at de ødelægger min træning af mine hunde, når de ikke har styr på deres egen smiley Og at de sætter både deres egen hund, min hund og mig i en tåbelig situation, der kan udvikle sig uhensigtsmæssigt (måske især for deres egen hund), hvis det viser sig, at mine hunde og deres hund ikke fungerer sammen, og de kommer op og toppes (pisse træls situation med to hunde i snor, skulle jeg hilse og sige!).


  • #89   27. apr 2016 Hold da op Birgitta og Jeanette
    Jeg er målløs over at man gider tage så lidt hensyn til andre mennesker og deres dyr.
    Men jeres indstilling afspejler jo blot det mange andre hundeejere som blot vil være i fred bliver udsat for.
    Det er også hundejere med jeres (speciel Jeanette O) indstilling, som gør at hundeejere efterhånden er så upopulær at man næsten ikke kan vise sig nogle steder mere.

    Hvis en situation kan udvikle sig ubehageligt for hende, så går vi

    Det er så let at sige, virkeligheden er en anden. Det er ikke sikkert, at man kan gå efter et møde med en af de der "den gør ikke noget, den vil kun lege" hunde.

    Indtil for tre år siden hvor jeg havde store hunde, var disse "den gør ikke noget" hunde ikke et problem.
    Men nu hvor jeg har en lille hund er det et KÆMPE problem.
    Sådan en lille hund på 3,8 kg har ikke særlig godt af at er kommer en stor legesyg Labrador farende og klasker forpoterne op på ryggen af den lille.
    Det gør pokkers ondt på den lille hund og i værste fald, så brækker den ryggen

    Jo jo, jeg kan samle min lille hund med brækket ryg op og gå.......................er det rimeligt ?
    Skal min hund komme til skade fordi der findes hundeejere som er bedøvende ligeglad med andre mennesker og hunde

    Min lille hund er efterhånden blevet trillet rundt som en boldt af store hunde, speciel af sorte Labradorer at hun er hundeangst for store sorte hunde.

    Helt ærlig, det kan da ikke passe folks hunde skal ødelægges både psykisk og fysisk af ansvarsløse hundeejere.

    Alle jer, som ikke vil tage ansvar, synes i virkelig, at jeres luftetur bliver så meget ringere hvis lige i skulle kalde jeres hunde hen til jer eller måske lige skulle tage dem i snor i to minutter ?????????

    Jeg kan sige, at mine ture ikke bliver ødelagt fordi jeg tager lidt hensyn til andre mennesker og dyr. Tværtimod, så ser jeg det som ekstra træning.

    Jeg tager hensyn fordi jeg elsker hunde, alle hunde også andres og ikke kun min egen.


  • #90   27. apr 2016 Isabelle

    #20

    25. apr
    Jeg kom lige på noget til folk, der ikke forstår, at alle hunde ikke elsker alle andre hunde

    Forestil dig, at du SKULLE give et kram til alle du mødte - at alle bare kom brasende og krammede dig.
    Du krammer nok din familie og måske dine venner, men ville du have det fint med, at du blev presset til at kramme vildtfremmede på gaden? Ville du muligvis få lyst til at sige "HOLD OP!"? Ville du muligvis få lyst til at råbe, hvis fremmede folk blev ved med at skulle kramme?


    Det virker, jeg kan på det varmeste anbefale det.

    Har lige været ude med Taliban og uheldig som vi er, kommer der en stor sort hund drønende. Ejeren var langt væk fra den.

    Nå, men jeg kom til at tækte på dit indlæg og løb lige så hurtig jeg kunne hen til ejeren af hunden fordi jeg ville give hende et kram.

    Desværre nåede jeg det ikke, for da jeg var kommet næsten hen til hende vendte hun omkring og spænede afsted mens hun råbte og skreg efter sin hund.
    Jeg kunne desværre ikke indhente hende og give hende et kram.

    Dertil skal siges, at mens jeg løb svang jeg ret meget rundt med hundesnoren.



  • #92   27. apr 2016 Hm..... Jeg synes ikke det er rimeligt at udsætte sin hund igen og igen for at blive forulempet.
    Hvis jeg oplevede det med Silke, så ville jeg da gå et andet sted


    Gå et andet sted hen Birgitta ??
    Hmm ja, men hvor ?
    Det vil sige, at hvis ikke min hund skal forulempes af andre løse hunde, så bliver jeg nød til at gå tur med min på motorvejen eller motortrafikvej, det er jo efterhånden det eneste sted hvor man ikke finder uansvarlige hundeejere.....


  • #94   27. apr 2016 Undskyld, Birgitta! Jeg kan godt se, at dit svar #86 ikke var til mig smiley smiley
    Og jeg følte mig egentlig ikke personligt forfulgt smiley Jeg undrede mig bare over, hvor jeg havde antydet, at jeg råbte smiley For det mente jeg ikke lige, og hvis jeg havde, så var det altså en fejl smiley

    Personligt ønsker jeg ikke at gå et andet sted hen og lufte hund, da det er et rigtig godt område, jeg lufter i - og netop fordi der ER påbud om snor smiley Jeg kan ikke blive ved med at finde nye steder, hvor jeg kan have mine hunde i snor uden at møde løse hunde, der ikke er sikre i indkald. Jeg gør, hvad jeg kan for at undgå situationerne, men det er altså ikke bare muligt hver gang. Det ville være muligt, hvis man lige overholdt de regler, der er for det område, som man vælger at lufte hund smiley En lille smule omtanke og respekt for de for et område opsatte regler ville gøre det hele meget nemmere smiley

    Det er ikke andres skyld/ansvar, at mine hunde bliver overgearede og fuldstændig umulige, når der kommer en løs hund. Det er min skyld/ansvar - men jeg kan ikke gøre andet end at træne videre og ellers holde mig til at lufte i områder, hvor alle hunde BURDE være i snor smiley


  • #95   27. apr 2016 Jo jo Jeanette O
    Selvfølgelig er det da min egen skyld at jeg lufter min hund i kort snor og der så kommer en stor løs hund, som ejere ikke kan eller vil kalde til sig, som hopper op på ryggen af min lille hund og brækker ryggen på den.

    Dumme dumme mig burde jo ikke gå tur med min hund, jeg kunne jo være blevet hjemme i haven.


  • #97   27. apr 2016 Jeg bor også i Aalborg (centrum) og oplever det heldigvis sjældent, men engang imellem dukker de altså alligevel op, dem uden nogen form for situationsfornemmelse.

    Myrna er en ret blød hund og alarmerer gerne på forhånd, hvis der er noget, hun ikke lige forstår eller synes virker grænseoverskridende (i hendes verden fungerer det som afstandssøgen). Det betyder så, at vi har trænet og trænet og gået på specialhold for at gøre hende mindre afstandssøgende og mere tolerant overfor fremmede hunde. Hun mp hjertens gerne søge afstand og sige fra, men vi bygger afstand på, da det jo gerne skal være muligt at lufte i byen, uden hun bar brug for 10-15 meters afstand, for det er bare ikke altid muligt.

    Forrige gang var det en mand og hans terrier, som han mente fint kunne rende løs på parkeringspladsen (der er snorpåbud i hele kommunen). Lulu fattede ikke lige, hvad der foregik og lignede mest bare et spørgsmålstegn, men for Myrna var det enormt grænseoverskridende med en hund, der rendte i hælene på hende og ikke ville forsvinde. Det tog nok manden 15 forsøg ( uden overdrivelse) at kalde den til sig, mens vi forsøgte at komme på afstand, uden den fulgte efter. Træningsmæssigt et skridt frem og fem tilbage.

    Sidste gang var på kirkegården. Vi bor lige ved en stor kirkegård, hvor jeg gerne napper et par runder med Myrna. Der kommer en mand med en anden lille terrierlignende tingest. Jeg afleder Myrna og hun går perfekt plads, mens jeg vender ryggen til og fortsætter modsatte vej for tydeligt at signalere, at vi ikke ønsker kontak. Manden vælger så at følge efter i hvad der virker som ren provokation, hvor han lader hunden løbe ud i fuld flexilængde og helt op i røven på Myrna. Jeg står så pludselig med en hund, der ikke længere synes, situationen er fed og må igen og igen forsøge at aflede på bedste vis, mens hunden fortsat får lov at trække linen fuldt ud og op i røven på Myrna i adskillige minutter. For at skåne hende for yderligere vælger jeg så at vende om og få den passeret hurtigt i modsatte retning endnu engang, hvortil jeg spørger manden, om han selv synes, det var pænt at lade hans hund genere min, når han tydeligt kunne se, at hun ikke brød sig om det, og vi trænede og trænede for at aflede. Han trak bare på skuldrene med et "jeg går den her vej hver dag". Igen fem skridt tilbage træningsmæssigt.

    Nej, jeg har ikke mere ret til at gå der, end han har, men hvad pokker er der blevet af helt almindelig hensyntagen til hinanden??


  • #100   27. apr 2016 Nååår, Annis hund sender "signaler", så er det helt ok at en stor labber springer op og brækker ryggen på den...?!

    Men igen, jeg tror "nogen" troller. Der er jo ikke noget i Jeanettes indlæg der giver bare et my mening. Hun provokere udelukkende for at få folk op i det røde felt.
    Bla. så er # 48 og #96 helt selvmodsigende.


  • #101   27. apr 2016 #74 ja præcis, det var det jeg mente! bare dårligt formuleret... glemte vist et 'ikke'! smiley

  • #103   27. apr 2016 Jeanette O
    Hvor ved du fra at min hund ikke sender signaler ?????

    Godt at du går til hundetræning, det trænger du virkelig til.
    Håber at det sted du går til træning også har teori, hvor man gennemgår hundeadfærd, for det har du hårdt brug for.


  • #111   27. apr 2016 Jeanette vil du ikke lige forklare hvad det er du SUKKER af, jeg kan vitterligt ikke finde hoved og hale i det mere - hvad er det du er uenig i? smiley

  • #112   28. apr 2016 Hvor er jeg bare lykkelig for at bo på landet, hvor man kan gå i fred og ro med sine hunde smiley
    Jeg har også oplevet at min første hund blev overfaldet, da jeg boede i København (lab-vizlablanding), problemet blev dog væsentligt minimeret da jeg fik min bullmastiff. Folk har åbenbart mere lydige hunde, når den anden hund er større end ens egen smiley Det er jo så bare ærgerligt for alle dem med små hunde smiley
    Bliver sur og trist, når folk er så ansvarsløse mht. deres hunde. Og forstår slet ikke at folk ikke bare kan holde hunden i snor/kalde den til sig, ved mødet med en fremmed hund ? Så vanskeligt er det vel ikke ?


  • #113   28. apr 2016 Jo det kan tydeligt være utroooligt vanskeligt for den anden hundeejer at kalde sin hund til sig- det er en ret stor del af problematikken 'fremmede hunde i fjæset på ens egen hund ' smiley

  • #122   28. apr 2016 #112 ... åh ja det kender jeg, større hunde, gerne glade og legesyge, store hvalpe ofte der kommer drønende, når så mine hakker fra og det gør de, så er det "små hunde er nogle arrige sure hunde" ... jeg bliver både træt af det og ked af det, fordi jeg ved at fx i hundeskoven hvor de er uden snor, så er det ikke sådan de reagerer med mindre, den større hund virkelig fx tumler dem (skrider selvfølgelig ind)

  • #123   28. apr 2016 "Funke, Jeg sukker af at mange tilsyneladende tror at andres hunde, er til for at flænse deres hunde og derefter overtage verden

    Hvor er der er altså mange, der ikke kan læse hunde....ØV"


    Hold da op, sikke en tolkning - det er der da virkelig ingen, der har skrevet. Det er jo næsten komisk det her smiley

    Meget apropos mødte jeg alene på morgenturen tre små hunde, som begyndte at gø og snerre bare fordi vi passerede dem i snor. Gad vide hvorfor de er blevet sådan?


  • #124   28. apr 2016 Jeanette: Altså så du tror simpelthen ikke på at min hund ikke bryder sig om fremmede hunde? Eller du tror ikke på, at nogle racer af natur er mere reserverede end andre og ganske enkelt ikke har et lige så stort behov for at møde andre hunde?

  • #128   28. apr 2016 Jamen hvad sukker og ØV'er du så sådan over? smiley Ingen siger, at andre hunde er skabt til at flænse ens hund? Jeg forstår slet slet ikke hvad du siger. Vi er bare godt og grundigt trætte af, at andre lader deres hunde løbe hen til vores hunde uden at spørge om lov eller endda bare ignorerer en advarsel.

  • #129   28. apr 2016 Nåå nu forstår jeg.

    Så du tror simpelthen at de hunde, der ikke er interesserede i fremmede hunde, det er noget ejeren har lært dem?? Alle hunde er simpelthen hilsetosser fra naturen?


  • #132   28. apr 2016 Okay, jamen så behøves du heldigvis ikke sukke mere, for der er ingen her i tråden, der mener at andre hunde er til for at flænse vores hunde, vi er blot rigtig rigtig trætte af at få fremmede hunde i hovedet smiley

  • #140   28. apr 2016 Jeg tror ikke, at der er nogen herinde, der som sådan ønsker at rydde op i et "kaos" på et sted, hvor hunde og ejere mødes og i samtykke lader deres hunde lege? Jeg gør i hvert fald ikke smiley

    Jeg vil faktisk bare have lov til at gå i mit område med påbud om snor, uden at få andres løse hunde op i hovedet på mine smiley Det synes jeg faktisk er et fromt ønske smiley Og egentlig ikke et ønske, der går ud over dem, hvis hunde hygger med leg osv., for de steder kommer jeg ekstremt sjældent, og der er et fint indhegnet område, hvor hunde kan slippes løs og lege og hygge.

    Jeg oplever heller ikke, at trådstarter har et ønske om at ændre på, at nogle mødes og lader deres hunde lege. Jeg opfatter det sådan, at trådstarter oplever problemer på steder, hvor man må formode, at folk har deres hunde under kontrol.

    Jeg har stor forståelse for, at nogle finder det hyggeligt og givende - både for dem selv og for deres hunde - at de har et sted at gå hen, hvor ejerne kan snakke med hinanden og hundene kan lege og hygge sig.
    Men jeg har da også stor forståelse for dem, der holder sig væk fra de steder og egentlig bare ønsker at gå en tur i fred med deres hund(e) - som jo bare er det, som jeg selv ønsker smiley


  • #146   28. apr 2016 Jeg har oplevet, at hunde forlader gruppen - og så er det typisk ikke kun en enkelt hund, der kommer. Når en løber sin vej, følger flere tit efter og så kommer der lige pludselig en mindre flok hunde løbende. Det kan godt virke lidt voldsomt på nogle hunde.

    Det er SUPER fint, når hundeleg fungerer i grupper. Jeg kan virkelig godt unde både hunde og ejere at være en del af det fællesskab. Men hvor ville jeg dog bare ønske, at lidt flere mennesker havde styr på deres hunde, inden de slap dem, så alle kunne nyde gåture i naturen.

    Nu er jeg bare glad for, at der er blevet lavet et dejligt stort fritløbsområde ved hundeskoven her i byen. Det mindsker lidt de ufrivillige hundemøder, når ejerene uden kontrol over deres hund eller de ejere med hunde, som gerne må lege med alle går derinde i stedet for ude i det store område.


  • #154   29. apr 2016 Jeg har ikke læst alle svarene, men jeg vil lige komme med et lille pip.
    Inde på Olivers.dk sælger de farvekoordinerede liner og seler, hvorpå der står "Friendly", "No Dogs" eller "Caution".
    Jeg vil anbefale dig at kigge på det, for mange holder sig bestemt fra hunde der direkte skilter med "No Dogs". smiley


  • #155   29. apr 2016 tazdiginez, når folk ikke tager det seriøst når jeg og andre siger "hun vil ikke hilse", som ellers er noget af det klareste man kan kommunikere, så tror jeg desværre ikke de giver sig tid til at læse et "No Dogs" skilt og endda respektere det - og hundene kan jo desværre ikke selv læse når deres ejere står og skråler 10 meter bagved dem smiley

Kommentér på:
Påtvunget hundekontakt :(

Annonce