{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.549 visninger | Oprettet:

Emma F
Emma F
Tilmeldt:
10. jun 2007
Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16

Unghund med AD {{forumTopicSubject}}

Godaften, jeg har brug for lidt input fra nogle der ikke har noget følelsesmæssigt i klemme i den her situation...
Jeg har en dejlig labrador på 9-10 måneder sammen med mine forældre (han bor hos mine forældre). Han begyndte at halte for nogle uger siden, og mine forældre tog ham til dyrlægen, der tog røntgen og kunne konstatere albueledsdysplasi. Vi er enormt kede af det, og mine forældre har snakket med opdrætter, nogle folk hos RJK (som hunden er stambogsført hos), en dyrlæge i Næstved som skulle være specialist på området mm. for at finde ud af hvad vi skal stille op. Til at starte med var vi sikre på at forsøge os med operation, men ved nærmere eftertanke er vi ikke så sikre på det alligevel. Vores hund er en glad og frisk dreng med krudt i rumpetten, og vi tror det bliver meget svært (både for mine forældre og ham) at skulle holde ham i ro i de 6-8 uger det kræves efter operationen. Samtidig er det jo også en dyr operation, som der ifølge dyrlægen kun er 2/3 der får et godt resultat ud af, så er det mon det værd? Både økonomisk men også mht. alt det ubehag hunden skal igennem. Lige nu hælder vi mest til at droppe operation og så lade ham gå på smertestillende og tilskud så længe han har det godt med det, men er det mon holdbart?
Åh det er virkelig frustrerende, det ene øjeblik synes jeg han fortjener den chance at blive opereret og det næste synes jeg alligevel det bliver for meget at slæbe ham igennem med et måske tvivlsomt resultat. Måske holder han lige så længe med operation som hvis han ikke blev opereret, måske ville han aldrig mærke mere til det hvis han blev opereret...
Kom gerne med erfaringer og gode råd. Også gerne med hvilket foder og hvilke tilskud, der vil være godt for ham, for det skal han under alle omstændigheder startes op på. Jeg har haft en hest med spat, han fik cortavet i en periode med godt resultat, ville det være en ide at give til hund?

På forhånd 1000 tak, jeg er virkelig splittet lige nu smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Unghund med AD
  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #2   6. sep 2015 Altså han er på smertestillende nu og halter ikke...

  • #4   6. sep 2015 JA, men det er uholdbart enten operation ELLER aflivning, det andet er at trække pinen ud. undskyld, men har været der du kommer til at græde alligevel, når du trækker pinen ud.....undskyld men ved det er sååå hårdt! smiley

  • #7   6. sep 2015 Ved en så ung en hund syntes jeg ikke at det er etisk forsvarlig at starte den op på smertestillende som den skal have til den dør. Sagen havde set anderledes ud hvis der var tale om en hund på 8-10 år.
    Så enten operation eller aflivning, selvom det er hårdt.


  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #8   6. sep 2015 Tak for jeres ærlige svar, jeg har selv haft de tanker. Jeg var selv til at starte med imod at skulle holde ham kørende på smertestillende. Men så viste det sig at min svigerindes fasters hund havde haft det godt og var blevet 4 år på den måde sammen med tilskud, og det nærer jo et lille håb, for det føles bare så uretfærdigt at skulle sige farvel så tidligt smiley :(

  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #9   6. sep 2015 Når I siger operation, hvad tænker I så ift. den lange periode med ro? Er I enige med Krumme i at det ville være synd at trække en aktiv hund igennem det? Jeg er selv tildels enig, men samtidig tænker jeg også at hvis de to forfærdelige måneder er prisen for (hvis operationen er vellykket) at hunden kan leve et langt og godt liv, er det så ikke det værd?

  • #10   6. sep 2015 Jeg siger også operation eller aflivning. Jeg har selv en hund på fast smertestillende. Men hun er ikke 10 måneder, hun er 10 år.
    I Faxe er de dygtige til den slags. Af hvad jeg har forstået så kan man sagtens operere og få et godt resultat. Men det er jo noget man må gøre op med sig selv.

    Men at holde i ro går tiden hurtigere end man tror. Jeg har en energibombe af en Schæfer herhjemme. Hun rev sit korsbånd halvt over og skulle derfor holdes i ro for ikke at rive det helt over. Hun er vant til at spurte rundt, hun kan nærmest ikke finde ud af at GÅ rundt. Hun blev kun luftet i haven i de uger og kun i snor. Det gik fint.


  • #11   6. sep 2015 Altså min hund var øh, 6-7 år da hun rev det halvt over. Og selvom hun er oppe i årene og selvom hun er en hund med knald på, så var hun blevet opereret hvis det var sprunget helt.

  • #12   6. sep 2015 Tiko blev opereret som 7 mdr i albuen. Jeg er ikke sikker på at jeg vil gøre det igen. Nu er Tiko ikke en aktiv hund, men tung (mastiff). Der gik lang tid før han kunne rende og lege igen uden at være halt af det, og han er aldrig blevet 100 % god efter. Der er hele tiden gode og dårlige perioder. Han er nu 3 år og får smertestillende halv dosis dagligt. Dog har han stadig langt flere gode dage end dårlige.
    Tiko havde brækket et stykke af knoglen i albuen og blev opereret for uap på faxe. Jeg ved ikke om Odsne er helt de samme som ved alm. AD.
    Man kan sige at din hund har vægten mere med sig. Det er kun dig/ jer der ved hvad der er bedst for jeres hund. Og i skal mærke efter hvad i syntes er mest rigtig.
    Men som de andre siger, skal der gøres noget ved det. Det sagde min dyrlæge også den gang. Han ville ikke råde os til hverken det ene eller det andet, det skulle vi gøre op med os selv. Men det var enten All in eller på gensyn.



  • #13   6. sep 2015 Skal hunden bruges som jagthund/prøvehund eller er det en familie hund?

  • #14   6. sep 2015 Jeg har en som blev opereret som 8 måneders. Hun har det fortræffeligt idag, over 10 år gammel. Hun blev kikkertopereret. For 2 år siden sprængte hun så korsbåndet. Også det er hun kommet sig 100% over.

    Men beslutningen skal tages NU. Så MIT råd er at få en tid hos Faxe og høre dem hvad mulighederne er.


  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #16   7. sep 2015 Tak for jeres svar, det giver nogle ting til overvejelse.

    Nu som kongelig... - rart at høre, at det godt kan lade sige gøre med en aktiv hund at holde den i ro.

    Helle - han skal ikke bruges som jagthund, men familiehund og skulle gerne bruges til lidt spor og generel lydighedstræning.

    Mette - dejligt med en positiv historie. Nu er det ved at være længe siden, men kan du huske hvordan det gik med at holde i ro?
    Hunden bor ved Århus, så der er lidt langt til Faxe. Dyrlægen mine forældre konsulterede er Peter Weis, som jeg kan forstå også skulle være rimelig god inden for det felt?


  • #19   7. sep 2015 Min kammerats ruhåret hønsehund havde mus i skulderen og fik smertestillende en lang periode, men det var ikke sundt for ham og en hund skal ikke leve på smertestillende, men enten opereres eller aflives, nå men han skulle holdes i ro, mindst 6 uger efter kikkertoperation , han var ca 1år dengang, det var ikke nemt at holde ham i ro, men nu et år efter, ved jeg at de 13000kr var godt givet ud, dog dækkede sygeforsikringen, da det ikke var medfødt, , samt han blev kun opereret fordi dyrlægen sagde der var 85% chance for helbredelse. Men ved ikke om det kan sammenlignes med AD, men personligt ville jeg enten prøve operation eller sige pænt farvel, hellere nu end om nogle år, jo længere tid man har vovsen, jo stærkere bånd knytter man og ja om nogle år, er det bestemt ikke nemmere smiley sørgelig situation i står i, men tænk på hunden og ikke jer selv. Pøj pøj med det svære valg

  • #20   7. sep 2015 Det kan sagtens lade sig gøre at holde en hund i ro. Du kan feks. købe nogle hundespil og bruge til ham så han får brugt hovedet.

  • #22   7. sep 2015 Vi havde en dejlig schæfer af brugslinjer - aktiv IPO-hund, der lavede en kedelig skade på sit knæ som krævede operation og fuldkommen ro i 5 måneder.

    Det kunne godt lade sig gøre og hunden kom sig 100%

    Det virker uoverkommeligt det der med at holde den i ro, men det er muligt.
    Med en familiehund tror jeg ikke jeg ville betænke mig så meget, hvis prognosen er fornuftig. To måneder går virkelig hurtigt.


  • #23   7. sep 2015 Så vidt jeg husker (men det er 10 år siden) så var det ikke det helt store problem at holde hende i ro, netop med diverse aktiveringsspil, fodersøg, spor. Men dengang var man slet ikke opmærksom på hvor meget genoptræningen betyder. DET aspekt skal man også lige have med i overvejelserne. Har man tid/råd/overskud til at genoptræne hunden optimalt? Ellers er det synd at trække den gennem en operation.

  • #27   7. sep 2015 Da min hund var 5 år(hun var meget aktiv), blev hun opereret for patella luxsation(løs knæskal). Hvilket også betød ro i 6-8 uger, samt genoptræningsøvelser(ledmobilisering) hver dag. Hun er/var vant til at være i sofa og seng, det måtte hun ikke, hoppe op og ned. Lange gåture var bandlyst, tiden blev gradvist øget, tit tog jeg hende i bilen og kørte et fremmet/nyt sted hen så hun fik nye imput og dufte og blev lidt mere træt i hovedet. Derudover havde jeg et hav og jeg mener hav af aktivitetsspil til hunde, særligt den fra Nina Ottosen er super gode. Men jeg ved ikke om din hund må det da det jo er forbene det oftes bruger til at løse dem. Vi gik også til svømning i en svømmehal(så det var kontrolleret og vandet opvarmet), ville gerne have lavet waterwalk med hende, men det var der ikke i området hvor jeg bor. Vi havde også træning ved stranden i det bløde sand da det super godt, men det var altså efter de 8 uger. Trods alle disse ting, så lavede hun af og til spjæt med benene, fordi hun skulle være så meget i ro og det var hun slet ikke vant til. Nåe ja, hun fik også rå knogler mv at gnaske i som tog lang tid.
    Jeg kan kun forstille mig hvor svært det vil blive med en aktiv hvalp, som bare vil have at der skal ske en masse.
    Hvis I vælger at lade hunden operer så hvis jeg anbefale jer at anskaffe et stort bur(den skal kunne ligge HELT udstrakt, stå og sidde uden problemer) også allerede nu træne den i at syntes at buret er det bedste sted i verden, det vil lette rigtig mange ting for jer i den efterfølgende tid(alenehjemme og om natten).
    Jeg var hjemme ved min hund hver dag i en uge lige efter operationen.
    En anden ting i skal tænke på at selvom de kritiske otte uger er gået, så går der lang tid inden hunden må det som den måtte før. F.eks ved min anbefalede dyrlægen at der skulle gå 6 mdr. før jeg begyndte at cykle med hende igen selvom det var uden snor og til den tid skulle hun langsom trænes op til det igen. Leg med andre hunde var også bandlyst.
    Som slutbemærkning så er hun kommet sig rigtig godt efter operationen og er nu 10,5 år.


  • #28   7. sep 2015 Jeg havde en FT labrador af rigtige gode linjer.

    Det viste sig, at han havde AD, haltede og havde smerter

    I samråd med Ken Lindeblad valgte jeg at aflive ham, da han var 7 måneder.

    Jeg ville ikke byde denne aktive jagthund så langt et genoptræningsforløb og at det jo aldrig bliver som hvis han ikke havde været syg

    Jeg græd i månedsvis


    Hvis hunden "bare" er familiehund, ville jeg overveje det - men virkelig tale det igennem med specialister og tænke mig grundigt om


    Pøj pøj


  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #29   7. sep 2015 Tak fordi I vil dele alle jeres råd og erfaringer - det er godt at høre om og giver nogle gode overvejelser. Jeg tror det nok desværre ender med aflivning - havde jeg ham selv ville jeg nok godt turde kaste mig ud i operation, men nu er det mine forældre der står med ham, og de har bare ikke mod på og overskud til at skulle igennem den lange fase med ro og genoptræning og især ikke uden garanti for at resultatet bliver godt. Han er en aktiv dreng og hans teenagehjerne pt gør det jo ikke bedre. Jeg kunne ønske han var lidt ældre, så ville det måske være nemmere. Men der er ikke så meget at gøre. Mine forældre snakker tingene igennem med dyrlægen igen i morgen, så må vi se.... Øv det er en lortesituation smiley

  • #30   7. sep 2015 Stor stor medfølelse

    Jeg glemmer aldrig da jeg aflivede en 7 måneders hvalp

    Det var ganske forfærdeligt


  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #31   7. sep 2015 Tak Helle. Det er ganske, ganske forfærdeligt... smiley smiley

  • Emma F
    Emma F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 3 Svar: 16
    #34   7. sep 2015 Opdrætter er med inde over og er også rigtig ked af det. Vi får halvdelen af købssummen tilbage. Forældrene har stambog i RJK og er tjekket for AD, HD osv. uden anmærkninger. Derfor er det også kommet som noget af et chok, man glemmer jo lidt at det ikke er en helgardering mod sådanne lidelser. Ny hvalp bliver først aktuelt om en del år (jeg er lige startet på studie), men ja, jeg tænker da allerede på hvordan man dog skal undgå at gå ud og købe en hvalp der bare viser sig også at lide af et eller andet...

  • #37   8. sep 2015 Jeg fik refuderet hele beløbet



  • #39   8. sep 2015 Ok Birgitte

    Så er det så derfor jeg fik det hele; men det stod nu også i kontrakten



  • #40   8. sep 2015 Købeloven er stadig gældende selvom man har købt hvalp af en der ikke har kennelmærke, køber kan aldrig blive stillet ringere end købeloven. Sælger "hænger" stadig på medfødte fejl på hvalpen i 2 år, hvis de/den medfødte fejl er så alvorlig at hunden må aflives skal dele eller hele købssummen refunderes, alt efter årsag og hvad der eventuelt måtte fremgå af en købskontrakt. Fordelen ved at have en hvalp med DKK stamtavle er at man kan få hjælp hos dkks jurister, hvis det skulle blive nødvendigt.

  • Heidi R
    Heidi R Tilmeldt:
    dec 2022

    Følger: 1 Svar: 1
    #41   20. dec 2022 Ved det er længe siden, men jeg står nu i en situation tilsvarende din, men en hvalp 6 mdr., som AD på begge forben og anbefaler operation, som vi vælger - jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide, hvad der kom ud af din beslutning og hvordan din hund har klaret årene? kh

  • #43   21. dec 2022 Trådstarteren har ikke været online siden november 2021, så du skal nok ikke forvente, at der kommer et svar fra hende smiley

Kommentér på:
Unghund med AD

Annonce