{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.186 visninger | Oprettet:

Unghund hopper op og bider {{forumTopicSubject}}

Håber nogen kan hjælpe med et godt råd og om ikke andet, anbefale en god adfærdsterapeut i hovedstads området.

Vi har en Golden retriever tæve på 7 måneder, der siden 4 måneders alderen har hoppet op og bidt i os på gåture i en slags “anfald”, der varer flere minutter ad gangen, så vi ikke kan komme videre. Det er ikke aggressive bid som sådan, men ligner mest frustrationsbid, da det oftest opstår, når der er gået nogen forbi, hun ikke fik lov at hilse på, eller hvis hun har måtte efterlade noget, som hun ikke skal spise. Her hopper hun så på os i fuld højde og bider fat i ærmer, jakkelommer, hænder, bukser (og af og til den bagvedliggende hud) eller hvad hun ellers kan få fat i.

Det opstod i sin tid da hun havde en meget lang periode med dårlig mave og vi fik besked fra dyrlægen om at fjerne alt fra hende, som hun kunne finde på at spise på gåturene. Her ville det så ske, når vi tog det, som hun gerne ville have. Siden har det udvidet sig til, når vi skulle træne “passering” eller hvis hun gerne vil trække i en anden retning, end den som vi gerne vil gå i. Af og til kan det også opstå, hvis der går mennesker forbi, især børn, løbere eller andre hundeejere. Inden for den seneste måned er det også begyndt at opstå i hjemmet i vid udstrækning.

Vi føler at vi efterhånden har prøvet alle tricks. Bl.a. har vi prøvet at “aflede” bideriet ved at give hende et legetøj med på turene - det virkede til at starte med, men til sidst ville hun alligevel slippe legetøjet og hoppe på os. Vi har også prøvet at stoppe op og ignorere hende, det får bideriet kortvarigt til at stoppe, men hun fortsætter så snart vi tager skridtet videre. Vi har forsøgt at “køre hende træt” så hun var løbet af og mentalt stimuleret osv., men det har heller ikke hjulpet (nogle gange er det tværtimod blevet værre, hvis hun har været overtræt). Vi har også prøvet at afbryde turene og gå hjem (som anbefalet af en adfærdsterapeut), når hun begynder at være sådan og her bliver hun ofte mere “vild”, hvis vi er i bevægelse, så hun hænger og trækker i hvad hun end har fat i hele vejen hjem.

Så vi er fuldstændig i vildrede ift. hvad der ellers er af muligheder.

Er der nogen der har prøvet noget lignende og hvad har I i så fald gjort for at komme det til livs?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Unghund hopper op og bider
  • #1   25. feb 2022 Har i prøvet at bede hende lade være - sådan lidt kontant?


  • #2   25. feb 2022 @Mette, ja det har vi bestemt, men det har heller ikke rigtig virket. Tværtimod ligner det, at jo mere “energi” der kommer fra os i sådanne øjeblikke, fx i form af ord eller bevægelse, jo mere vild bliver hund

  • #3   25. feb 2022 Hold hunden nede i halsbåndet og afvent at den slapper af, ros stille og roligt og slip halsbåndet og gå videre, i starten skal det nok gentages med få minutters mellemrum, men ret hurtigt vil hunden opgive, det er vigtigt at stoppe øjeblikkelig og holde hunden nede dvs med 4 ben på jorden, til den er afslappet.

  • #4   25. feb 2022 Når det også foregår derhjemme, er der noget helt grundlæggende der er skævt. Hunden er frustreret af en grund.
    Hvordan får den brugt sin energi til hverdag?
    Er den tjekket grundigt igennem af en osteopat eller fysioterapeut?


  • #5   25. feb 2022 #4 helt ærlig det er meget almindelig unghundeadfærd! Der behøvesikke at være noget som helst galt, hunden har bare fundet en sjov leg, for os mennesker er det uhensigtmæssigt så det skal jo stoppes, men at begynde at lægge mere i det er i mine øjne vildt overdrevet smiley rent bortset fra det har jeg aldrig forstået det der standart med; at få hunden tjekket igennem af en osteopat eller en fysioterapeut smiley
    Der er ingen grund til at tro at der er noget som helst i vejen med hunden, den er bare over kåd og fjollet!


  • #6   25. feb 2022 smiley

  • #7   25. feb 2022 Mon ikke vi alle har haft en hvalp på 5-7 måneder , der har opført sig "tosset" ?? .
    Hvis vi alle sammen rendte til osteopat ... fysioterapeut ... akupunktør ... massør .. ... o.s.v. med hvalpen fordi den opfører sig sådan . ......så ville alle med disse erhverv have store hvide villaer på Strandvejen .

    Giver #1 ret .... bed hvalpen stoppe .... STOP ... kort og kontant .


  • #8   25. feb 2022 Ork ja. Nones var psykopat i den alder. Han lå endda også på lur efter mig, bed og hoppede op.
    Blev jeg sur/ bestemt blev han bare endnu mere tændt.

    Jeg lærte efterhånden hvornår han lå an til de flip, og afledte ham. Og lykkedes det ikke, jamen så forholdt jeg mig passiv. Så gik det sjove lidt af det.
    Det klart sommetider fik han fat, og det har også kostet er par jakker ovs.
    Det stoppede helt af sig selv med alderen. Hæng i og prøv og aflede hende. Det er skide svært, men jeg lover at fra den ene dag til den anden, så stopper det. - hvis hunden selvfølgelig er fysisk og mentalt velstimuleret.


  • #9   25. feb 2022 Jeg kan overhovedet ikke se bare en kåd hund i den beskrivelse der. Det er ikke normal adfærd ikke at kunne aflede eller standse en hund i sin 'leg'.
    Jeg tænker hunden er fejlstimuleret og misforstået.

    Det er altid godt at få sin hund gennemgået rent fysisk, uanset dens adfærd. Utroligt mange hunde går rundt med låsninger, som sætter sig til større eller mindre problemer, både fysisk og adfærdsmæssigt.


  • #10   25. feb 2022 #9 så har du mødt for få unghunde smiley det er meget almindeligt, rigtig mange unghunde får de her flip, mange gange kan det stoppes i opløbet hvis man ved hvad man skal gøre, sygeligt eller unormalt er det på ingenmåde smiley

  • #11   25. feb 2022 Nej Bodil. Jeg har bare et forhold til mine hunde, hvor de ikke behøver skabe sig på den måde, for de får den stimulering de har brug for. Med gensidig respekt og træning behøver man ikke ned og holde fast i halsbåndet for skrapt at irettesætte en hund.
    Heldigvis lever vi ikke allesammen i 90'erne stadigvæk.

    Når jeg ser unghunde skabe sig som trådstarter nævner, så er der altid noget galt i enten hundens brug eller forholdet mellem ejer og hund. Jeg ser det af og til på træningspladsen, hvor jeg er instruktør. Et skrapt nej med tag i halsbåndet har endnu aldrig virket. Hundene er ude hvor der skal noget helt andet til - en anden brug, mere afstand til andre, et bedre samarbejde med fører eller noget helt fjerde. Det kommer helt an på hvad årsagen til adfærden er.
    Den årsag skal findes og arbejdes med, så løses adfærdsproblemet faktisk. Dit nej er jo bare symptombehandling. Vi er ligesom kommet videre inden for hundetræning smiley
    God weekend.



  • #12   25. feb 2022 Malene er altså ikke helt gal på den. Selvom det bliver set som normal unghunde adfærd, og for nogle hunde er det da sikkert bare uhensigtsmæssigt leg, men de skulle jo altså gerne kunne stoppes igen, ellers er de jo i for højt stres gear, og så må man jo lige tænke over om man kan ændre noget, så hunden ikke når at kører derop. smiley

    Jeg har fundet ud af, at ved min teemo, så hjælper det hvis vi laver noget mental stimulering inden vi går tur, så kører han ikke i ligeså højt stres gear, for ellers kan han også kører helt op til et punkt hvor han ikke er til at styrer og få ordentlig kontakt med. Hvorimod når vi har sørget for at han er brugt mere mentalt, så bliver turen meget bedre for os begge to, for så kører han ikke nær så meget op smiley
    Så det er mit bud, skru op for den mentale aktivering inden gå tur, og se om det ikke kan rykke noget, og så find ud af hvad de tidlige tegn er på at hunden begynder at kører op, så man kan stoppe det inden den kammer over.

    For ja den vokser da nok fra det med alderen, måske. Teemo bliver 2 år om en uge, og han kører stadig sig selv op. Men det er da lang tid at skulle kæmpe med det, hvis man kan løse problemet ved at bruge hunden anderledes smiley


  • #13   25. feb 2022 Det er jo ikke fordi man ikke må sige nej til sin hund. Der er naturligvis situationer hvor det er på sin plads.
    Men at rådgive til et bestemt nej på en unghund der bider hul ind til huden på sin ejer, er virkelig mangelfuld vejledning.
    Selvfølgelig skal der indlæres et solidt nej, men i en situation som trådstarters er det helt nødvendigt at se på alt det bagved adfærden.
    Hunde kommunikerer med os via deres adfærd.
    Når hunden er så opkørt, prøver den at fortælle noget, fx at den er stresset, presset, keder sig, er frustreret, har det svært, har ondt et sted osv osv.
    Der er mange muligheder. Man må se på hele billedet - og ikke bare bede hunden gå hen og lægge sig. Det løser jo ikke så omfattende et problem.
    En Golden er en brugshund. En af de mest misforståede racer i DK. Man ser desværre ret mange individer med uønsket adfærd derude.


  • #14   25. feb 2022 Tak @Bodil, vi har prøvet en lignende teknik, men ikke helt med samme fremgangsmåde, som du beskriver. Så det vil vi prøve af.

    @Malene, det er nok også lidt det, som vi selv kunne være bange for. Hun er blevet tjekket af en dyrlæge flere gange og de kunne ikke finde noget motorisk “galt”. De er dog stadig i gang med at udrede hende for maveproblemer, for selvom hun nu er kommet på hyperallergenic kost, kan hendes mave ikke helt kapere det, så pt. har hun en del forstoppelse. Hun er dog også generelt en meget udadregerende hund og reagerer stærkt på lyde og stemning omkring hende, ligesom hun har noget tvangsadfærd med at bide i poter, hale mm.


  • #15   25. feb 2022 Din beskrivelse rammer næææææsten plet på vores Lulu smiley hun var det mest sindssyge monster indtil hun var omkring 6-7 måneder. Det eneste der nogensinde hjalp, når hun fik den slags anfald, det var at stå bomstille og så bare sige “NEJ” med meget fast stemme. Ikke at nej’et hjalp specielt meget. Men hvis vi stod stille blev det kedeligt. Især når hun bed i arme/ben, så blev det lynhurtigt til en mega sjov leg for hende hvis vi prøvede at trække os fri smiley
    Men altså, her var det 100% hvalpesjov kombineret med forkert/for nemt aktivering der var synderen. Det havde jeg heldigvis en sød træner der hjalp os med at få rettet op på. En Golden retriever er en meget aktiv jagt race, og den kan simpelthen ikke køres fysisk træt. Den skal bruge hjernen og arbejde, og arbejdet skal hele tiden stige tilpas i sværhedsgrad - især mens den er hvalp og unghund.
    Hvordan aktiverer du hunden? Hvad træner i og hvor ofte? Men en hvalp/unghund er det ofte der man skal sætte ind, og når man finder den rette balance, så løser mange problemer sig smiley og så er der også bare mange ting der stopper/bliver nemmere når hunden bliver lidt ældre.

    Og så kan jeg også berolige dig med, at selvom vores hund var et sindssygt monster engang, så er hun i dag den dejligste, nemmeste, lærenemme hund smiley

    Ps. Det med at gnave i poter, hale osv. det behøver ikke nødvendigvis være tvangsadfærd. Selvfølgelig afhængigt af om det er noget hunden gør kontant i timevis. Men ellers er det jo trods alt sådan hunden gør sig ren/klør sig og er helt naturlig adfærd


  • Bella J
    Bella J Tilmeldt:
    okt 2019

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 39
    #16   25. feb 2022 Hvordan aktiverer i hunden i løbet af dagen, får den brugt hovedet.

  • #18   26. feb 2022 Jeg er enig med Malene langt hen ad vejen og jo flere informationer der kommer fra ejer, jo mere konkluderer jeg, at der ER en grund til hundens frustrationer, der viser sig i den uhensigtsmæssige adfærd. I afmagt ville jeg også gøre som Bodil foreslår, men det ville være en her og nu stop af adfærden og så ville jeg gå tilbage og se grundigt på min hund og finde årsagen.

    Der er lavet studier omkring at foder kan have indflydelse på adfærd og hvis man følger med i forskning på mennesker, så giver det god mening, at det også kan have indflydelse på hunde, så det ville jeg også have i mente, når jeg trænede adfærd og forsøgte at vende situationen rundt.

    Mine hunde er ikke perfekte i forhold til andre hunde, de er faktisk et rigtig godt eksempel på fordommen med små hysteriske hunde, når de går i flok, men jeg har ALDRIG haft en hvalp/unghund uanset race/blanding, der har haft adfærd som TS's hund, så for mig er det på ingen måde normal adfærd uanset alder.


  • #19   2. mar 2022 Jeg ville prøve at være virkelig meget på forkant med situationen. Hver gang du kan se på lang afstand, at en løber/et barn/en anden hund nærmer sig, så beder du hunden om at sætte sig og så roser med en masse godbidder, indtil løberen/barnet/hunden er passeret.

    Min hund på nu 8 måneder havde en periode på et par måneder, hvor han ikke kunne lide, når især børn kom farende forbi enten skrigende og råbende eller fx på skateboard eller sådan noget. Han reagerede ved at løbe frem mod dem og gø. Jeg brugte den metode med at få ham til at forhold sig i ro mens de passerede ved at give ham godbidder. Det var klart min opfattelse, at han jo var utryg og usikker ved situationen og bare lige skulle lære, at det ikke var en farlig situation.


  • Anna L
    Anna L Tilmeldt:
    feb 2022

    Svar: 11
    #20   2. mar 2022 Hej, til start lige en disclaimer: jeg er ikke ekspert, jeg taler udelukkende ud fra egne erfaringer.

    Og jeg bliver helt ked af læse dit indlæg, og om den store afmagt du føler. Jeg er overbevist om at du sagtens kan når dertil hvor dine drømme om at leve med en hund, sagtens kan forenes med den lille store håndfuld af en hundi som du lever med lige nu,

    Jeg synes at du skal få undersøgt hunden af en dygtig kiropraktor. Det er ikke sikkert at der er noget galt, men det vil godt nok overraske mig hvis der ikke er noget galt.

    Det er nemlig altid værd at overveje smerter alene i forhold til adfærden, da smerter altså ofte kan er baggrunden for at hunde udviser forskellige typer af uønsket og uhensigtsmæssig adfærd. Des tidligere man får stoppet evt. smerter, des mindre indsats kræver det at træne adfærden væk igen. Hvis en hund går med smerter alt for længe, og deraf udvikler en uønsket adfærd også risikerer man at adfærden/reaktionen bliver så dybt indlært i hunden at der er en kobling mellem noget bestemt og at dette bestemte udløser smerter i hunden, at man ikke kan træne den helt væk eller fjerne den helt igen, men at man resten af hundens liv er nødt til at være foran med 2 mentale skridt foran hunden så man kan igangsætte en“lappeløsning”, skal man undgå at hundens uønskede adfærd viser sig. Hver eneste gang, resten af dens liv.
    Jeg ville normalt også tænke tandsmerter, men jeg regner med at en så ung hund har dels fine tænder og dels har fået efterset tænderne inden for den seneste år, og desuden så tror jeg ikke at en hund med s,arter i tænderne/mundhulen, ville vælge at hægte tænderne fast i dig eller snoren for derefter at lade sig slæbe hjem.

    Derudover skriver du at hunden har forstoppelse, hvilket jeg slet ikke vidste var en ting hos hunde, altså med mindre at de havde ædt et fremmedlegeme.

    Jeg har derfor søgt information om forstoppelse hos hunde, og fandt siden her: https://www.anicura.dk/fakta-og-rad/hund/forstoppelse-hos-hund.
    Der står bl.a.:
    “• Hunden har problemer i bevægeapparatet (ortopædisk/neurologisk), der gør det svært for hunden at sætte sig ned i defækerings-stilling, samt systemisk eller neurologisk sygdom.”
    • Hvis hunden har let til forstoppelse kan det skyldes, at den får for lidt motion. Motion medfører nemlig, at den tid, det tager for maden af passere igennem tyktarmen, mindskes. Jo længere tid det tager for afføringen at passere igennem tarmen, desto mere væske bliver der optaget, og desto sværere bliver det for afføringen at passere videre i tarmen. Resultatet er hård afføring.”

    Jeg tænker af ovenstående og det du skriver, at hunden meget vel kan have ondt i forhold til også forstoppelses problemet, men også at der måske er en risiko for at man måske nemt kan falde ind i en ond cirkel, hvor hunden ikke får nok motion, simpelthen fordi man ikke kan overskue at gå tur med sådan et “monster” hvor man som ejer dels bliver bidt og det er ubehageligt, og derudover kan det føles enormt pinligt at gå tur, fordi man får fordømmende blikke fra alle mennesker der ser “showet”, samtidig med at man føler dyb skam over hvad man dog gør galt for at det er endt hvor det er.

    Og det er så frygteligt, at stå i en situation hvor man (hemmeligt) fortryder at man fik hund, fordi at alle ens drømme om en dejlig hund og et godt samarbejde, føles som en naiv illusion der aldrig bliver.

    Men jeg tror på at drømmen sagtens kan blive til virkelighed, og at det du har gjort end til nu, i hvert fald ikke er løsningen, da det lyder som om at problemet kun er blevet værre, i og med at det også er begyndt at foregå derhjemme.

    Så ja, jeg vil anbefale kiropraktor, da jeg bestemt tænker smerter, hvis altså jeg kan forudsætte at du aktiverer hunden dagligt med nok mentale udfordringer, fødesøgningsopgsver og passende socialisering og motion.

    Men det ved jeg faktisk ikke om jeg kan, da jeg ikke synes at du har fortalt ret meget om det.
    Vil du mon beskrive hvordan hundens hverdag ser ud, altså hvad den kommer på af gåture, og deres længde og variation, og også om hunden har nogle legekammerater som den har legeaftaler med, og også hvad hunden oplever i hjemmet og eller, af træningsøvelser, aktivering og stimulering?
    Fordi det kan også være forklaringen, at du måske ikke har en god balance i mængden af de ting.

    Og man må heller ikke undervurdere betydningen af at man sørger for at hunden får tilstrækkeligt med god kvalitets søvn. Derfor er du også nødt til at få styr på kløen, Dan den både kan forstyrre søvne og også gøre hunden generelt stresset og frustreret.
    Det kan væren at hundens potebideri osv, skyldes et egentlig hudproblem, men det kan også være at hundens potebidning er startet som en adfærd der bunder i kedsomhed eller andet, og at en så evt, eksisterende kløe er udløst alene pga, de rifter hunden selv har lavet og følgerne efter det.
    Med hensyn til det du skriver om at viden i halen, hvor er det så præcist det sker, er det ved haleroden, eller er det mere spidsen af halen, og er det sådan en gnaven i halen, eller sådan en jagt efter at fange halen?

    Derudover synes jeg at du kraftigt skal overveje at købe adskillige enetimer hos en dygtig adfærdsbehandler der benytter positiv træning/metoder, og som kommer ud til dig og ser hunden både i dit hjem og kommer med ud på gåturen, sådan at adfærdsbehandleren kan vurdere det samlede billede, og desuden rådgiver dig når du står i selve situationen, sådan at du får råd der passer til lige præcis det der foregår eller er under udvikling.

    Jeg ved godt at det er mange penge, men jeg tror at du vil ende med at føle at det var alle pengene værd og at du fortryder at du ikke gjorde det noget før.

    Det lyder nemlig som om I begge har det frygteligt med situationen, og jeg tror at I begge har behov for at du får den vejledning, så du får selvsikkerhed i hvad du præcis skal gøre, sådan at du bliver tryg ved at fortsætte træningen selv og du har så meget tillid til at du gør det rigtige, at du konsekvent fortsætter med den anviste træningsmetode.

    Fordi ellers nok så gode metoder, virker heller ikke, hvis ikke man benytter dem konsekvent og holder fast i dem selv om resultatet endnu ikke har vist sig. Men udeluk smerter først.

    Det skal nok blive bedre, det er jeg sikker på!


  • Amalie K
    Amalie K Tilmeldt:
    jun 2022

    Følger: 8 Svar: 2
    #21   28. jun 2022 Hej trådstarter!

    Jeg ville egentlig bare høre, om du fandt en løsning på problemet?
    Jeg står i HELT samme situation med min unghund, og det kunne seriøst være mig der havde skrevet din besked - det er 1:1 hvad vores gør og årsagen til det er de samme.

    Det kunne være fantastisk at høre fra dig, så vi måske kan komme af med vores blå og gule arme. Vi har prøvet alle tænkelige - positive - metoder, og intet synes at have effekt overhovedet.

    Mange hilsner
    Amalie


  • Lena L
    Lena L Tilmeldt:
    jun 2022

    Svar: 2
    #22   28. jun 2022 Hej Amalie

    Jeg kan ikke tilgå min oprindelige profil lige nu, så du får lige svaret fra den nye.

    Det er jeg virkelig ked af at høre. Det er simpelhen bare så frustrerende, når man ikke kan komme det til livs og blive bidt hele tiden. Det passer bare heller ikke på nogen måde med forestillingen om hvordan det er at have hund smiley

    Vi har som nævnt prøvet ALT hvad der var at prøve - undersøgelser hos dyrlægen, adfærdsterapeut (positiv træning), “nej”, foderskifte, mere aktivering, mindre aktivering (ro). og intet hjalp.

    Hun er 1 år lige om lidt og det er heldigvis blevet bedre. Vi er dog ikke helt i mål endnu og hvis vi er for “energiske” omkring hende kan hun stadig komme op i det felt, men der er heldigvis langt imellem.

    Jeg tror at alderen har meget at sige, men jeg tror også at nogle hunde har større tendens til at være udadregerende og måske også længere tid om at lære, så det kræver nok desværre en del tålmodighed, har vi lært smiley

    Det vi også har oplevet gjorde det bedre, var to ting:

    - indendørs: når hun begyndte at bide, gik vi konsekvent vores vej i nogle få minutter, f.eks. ud på badeværelset. Det tog lidt tid for hende at lære, at legen stoppede når hun blev på den måde, men til sidst virkede det ret godt
    - udendørs: hun havde ofte tegn på, hvornår det var “lige ved at være” at hun gik på os, f.eks. stoppe meget op, eller begynde at gå ind i vores ben eller gå ind foran os. Her hjalp det, hvis vi allerede på dette stadie bad hende om at sætte sig ned og lade hende sidde lidt og finde ro. Gerne uden kontakt til os og så kunne vi gå videre kort tid efter i et andet gear. Efter noget tid begyndte hun selv at “tilbyde” at sidde i stedet for at gå på os. Det er vi ikke helt kommet af med endnu, så hun sidder meget ned, men i det mindste bider hun ikke smiley

    Ved ikke, om det hjælper jer på nogen måde, men jeg krydser virkelig fingre for at det snart bliver bedre hos jer. Husk også at I gør det så godt I kan i denne virkelig trælse situation. Så giv jer selv et ekstra klap på skulderen i ny og næ smiley

    Mange hilsner
    Lena


  • Amalie K
    Amalie K Tilmeldt:
    jun 2022

    Følger: 8 Svar: 2
    #23   28. jun 2022 Tusind tak for dit svar Lena smiley

    Hvor er det rart at høre, at det er blevet bedre med alderen. Det er virkelig næsten lidt for komisk, at det er SÅ ens hvad de gør og hvad der forårsager det. Vi oplever det aldrig herhjemme - heldigvis - men har faktisk også altid gjort præcis som I nu gør, når han kører op i leg: Gået ud af rummet og lukket døren bag os i bare 10 sekunder. Det hjalp også rigtig meget.

    Vi vil prøve at få ham til at sidde, INDEN han gør det med at hoppe op og bide - ofte har vi gjort det lidt for sent, hvor han så bare gør det igen, så snart vi begynder at gå.

    Har I andre problemer med hende? Kan hun fx være alene hjemme uden problemer? smiley


  • Lena L
    Lena L Tilmeldt:
    jun 2022

    Svar: 2
    #24   29. jun 2022 Vi kender det desværre alt for godt med at skulle finde det rigtige tidspunkt, at få hende til at falde til ro på. Den teknik tog laaaaang tid at komme frem til og forfine smiley I starten skulle hun også sidde længere, for hvis vi begynde at gå for hurtigt, ville det udløse en ny omgang hopperi og bideri. Så det har virkelig krævet tålmodighed. Især hvis vejret har været skidt og man mest af alt bare gerne ville hjem.

    Vi har et helt menukort af forskellige udfordringer med hende. Meget af det skyldes, at hun kommer meget nemt op og køre, er meget utålmodig og viljestærk. Men hun har heller ikke den store kontakt til os udendørs, hun går meget i sin egen verden og fokuserer på stort set alt andet end os (fx myrer, fugle, blade osv). Vi har faktisk overvejet om hun kunne have en eller anden grad af hunde autisme, hvis det findes smiley Hun har også pica, hvor hun propper alt i munden hun finder og prøver at spise det. Så det er om at holde meget øje.

    Hun kan fint være alene, så længe hun ikke ser os gå. Vi har vænnet hende til at hun skal være i køkkenet bag en børnelåge, når hun er alene hjemme og så giver vi hende en fyldt kong, når vi går, som afleder hendes opmærksomhed.


Kommentér på:
Unghund hopper op og bider

Annonce