{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
20.819 visninger | Oprettet:

Lene G
Lene G
Tilmeldt:
28. apr 2009
Følger: 1 Emner: 9 Svar: 60

Til alle jer med hunde der halter {{forumTopicSubject}}

Dette er en historie om, hvordan flere dyrlæger kan give forskellige diagnoser, og hvordan en hund kan være fanget midt imellem alle disse dyrlæger.

Det er også en historie om, hvordan du som ejer skal vide, at hvis din hund halter, så ER der altså som regel noget galt – også selvom din dyrlæge måske siger noget andet. Alle jer, der har hunde der halter og som måske har svært ved at få en diagnose skulle læse historien – selvom den er lang. Jeg har skrevet den for måske at kunne hjælpe andre i samme situation.

Historien starter for 3 år siden, hvor min hund (en Golden retriever) fik en korsbåndsoperation. Det gik godt, og han har siden da gået 95% godt. Indimellem har der været lidt ekstra halten, hvis han har fået for meget motion, men dagen efter har det været normalt igen. Det var alt sammen noget, som var almindeligt efter sådan en operation, og jeg følte at min hund stadig havde et godt liv med ture op på 30-45 min. af gangen. Igennem disse 3 år har vi været hos hundekiropraktor et par gange, for at få sat ryggen på plads. En knæopereret hund går jo lidt skævt, så der har indimellem været behov for at bliver trykket lidt på ryggen, og så går det godt igen.

For 6 uger siden skete der så noget. Nærmest fra den ene dag til den anden begyndte han at halte en del mere. Samtidig fik han svært ved at rejse sig – specielt om aftenen, efter han havde ligget og sovet et par timer. Forud for dette havde vi netop startet hundesvømning for hele tiden, at sikre god anvendelse af musklerne i det opererede knæ. Vi tænkte, at han nok blot trængte til et besøg hos kiropraktoren (som også er dyrlæge) så afsted til ham. Lad os kalde ham dyrlæge 1. Dyrlæge 1 mærker hunden igennem, og der er masser af infiltrationer i ryg og hofter. Samtidig siger han, at musklen kan være overbelastet – måske pga for meget svømning. Vi får ordineret hvile i 1 uges tid.

Efter 1 uger er det ikke blevet bedre – tværtimod. Vi tænker derfor, at vi må til hundens normale dyrlæge (ham som også operede korsbåndet dengang for 3 år siden). Lad os kalde ham dyrlæge 2. Dyrlæge 2 mærker hunden igennem og får en smertereaktion fra hunden, som han siger kommer fra hasen på højre ben. Højre ben er det ben, der har fået nyt korsbånd. Vi bliver enige om, at lægge hunden i narkose og få taget røngten af hele bagpartiet for lige at tjekke hofter, knæ m.m. ved samme lejlighed. Om eftermiddagen henter vi så hunden igen. Dyrlæge 2 fortæller, at ledvæsken fra hasen bekræfter, at der var betændelse i hasen, så vi får ordineret antobiotika, smertestillende og hvile. Dyrlæge 2 siger samtidig at røngten af hofter var meget gode for en hund i hans alder (snart 9 år) og at der ikke er noget særligt at bemærke på nogen af billederne. Vi går glade hjem i forventning om, at hundens halten nu vil forsvinde.

Efter 5 dage på antibiotika og smertestillende føler vi det er blevet en smule bedre. Det er dog på ingen måde væk. Vi tænker, hvordan ved vi om det er antobitika eller det smertestillende, der har givet den lille forbedring vi kan se?? Vi tager til dyrlæge igen, hvor dyrlæge 2 mærker hunden igennem. Han siger, at betændelsen er væk, og at det var så det. Vi tager hjem. Samme aften har hunden det igen værre. Han kan næsten ikke rejse sig og halter rigtig meget. Jeg beslutter så at videofilme hund + tage billeder af hans stå, gå og siddestilling (som er total skæv). Jeg sender dette materiale + alle røngtenbillederne (dem havde jeg allerede bedt om at få udleveret fra dyrlæge 2) til en kollega, som er dyrlæge, men som desværre bor 250 km væk. Lad os kalde ham dyrlæge 3. Jeg sender samtidig det samme materiale til dyrlæge 2, som netop havde raskmeldt hunden i forventning om, at han ville ringe asap når han så de store smerter min hund havde. Det gjorde han ikke.

Min kollega – dyrlæge 3 – ringer mig straks op og fortæller mig, at jeg har en hund med mange smerter. Han siger (udfra de røngtenbilleder jeg sendte til ham), at han ser en hund med meget gigt på hofter og i det operede knæ, og at det så må være det, der giver de mange smerter. Han vurderer hofterne til at være meget dårlige, for en hund i hans alder. På baggrund af dette ordinerer han binyrebarkhormon, for det kan afhjælpe smerter i svære gigttilfælde. Dagen efter ringer jeg til dyrlæge 2 og konfronterer ham med dyrlæge 3´s diagnose og ordination af binyrebarkhormon. Dyrlæge 2 virker ret ligeglad, synes det er voldsom at give binyrenbarkhormon (ja, siger jeg så, men du raskmeldte jo hunden og gjorde ingenting!). Dyrlæge 2 siger han vil vise røngtenbilleder + mine videoer til hans dyrlægekolleger (de 5 i klinikken) for at høre deres mening. Tak siger jeg – det vil jeg se frem til at høre.

Dagen efter (det er dagen før påske) ringer dyrlæge 2 tilbage og siger han ikke når det før efter Påske. Jeg tænker, at hold da op, hvor må han være ligeglad med min hund, men jeg siger bare ja det er ok, for jeg har jo min dyrlægekollege med på sidelinien, og binyrebarkhormonen har nu taget toppet af smerterne.
Efter påske ringer dyrlæge 2 ikke til mig. Heller ikke efter 1 uger efter Påske. Jeg tænker, at han burde finde sig et arbejdet job, når han sådan kan være så ligeglad med en hund, der så åbenlys havde smerter på den video, jeg havde sendt til ham.

Jeg fortsætter med at give min hund binyrebarkhormon i samråd med dyrlæge 3 (der er heldigivs ingen bivirkninger overhovedet). Da jeg begynder at trappe ned får hunden det dårligt igen. Det virker nu pludselig som om at det ingen effekt har mere. Jeg aftaler med min kollegadyrlæge, at han kommer over til os næste uge for at give en blokade i knæet og for at mærke på hunden. En blokade vil ihvertfald fortælle om problemet stammer fra knæet eller fra hofterne. Inden dette vil han dog gerne have flere røngtenbilleder af hunden, for han manger at se nogle fra andre vinkler. Jeg siger det er ok – lad os nu få taget alle billeder så vi forhåbentlig kan finde ud af hvad der er galt.

Jeg booker derfor en tid hos Dyrlæge 2 – MEN heldigvis har han fri så vi får derfor en tid hos en helt anden dyrlæge i samme klinik. Lad os kalde ham dyrlæge 4. Han forstår vores frustration og vil meget gerne forsøge at hjælp eos. Han har læst hele hundens journal igennem og tjekket alle gamle billeder inden vi kommer for at aflevere hunden til at få taget yderligere billeder. Han mærker på hunden i 2 minutter, hvorefter han siger, at han er næsten sikker på det er menisken, det er galt med. Det er en meget almindelig følgeskade efter en korsbåndsoperation. Okay, den havde vi ikke lige set komme. Vi gennemgår hele sagen i næsten 1 ½ time og føler os for første gang rigtig godt behandlet. Vi efterlader hunden for at få taget nye billeder. En time senere bliver vi ringet op af dyrlæge 4. Han er nu 100% sikker på, at det er menisken. En ledvæskeprøve fra knæet viste også grumset, blodholdig væske. Hm, vi tænker om ikke hans dyrlægekollega – som jo tilså hunden for 4 uger siden – burde have opdaget det?

På fredag skal vi så til dyrlæge 5, som er specialist inden for kikkertundersøgelser. Han skal tjekke at det nu også er menisken det er galt med, og så bliver den fjernet. Så venter en lang genoptræningsperiode.

Vi må desværre vente til på fredag, for alt binyrebarkhormon skal ud af kroppen inden man må operere. Så lige nu har jeg en hund, der har ondt, og som må have ondt 4 dage endnu. For fanden jeg er tosset på den behandling vi har fået – specielt fra dyrlæge 2. Jeg har også virkelig dårlig samvittighed overfor min hund, for jeg føler vi skulle have gjort mere.

Det var en lang historier, men pointen må være noget med, at du skal være kritisk overfor det, din dyrlæge siger til dig. Bed om en second opinion fra en anden dyrlæge, og husk, at hvis din hund halter, så har den ondt.

Tak fordi I gad læse min hunds historie.



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Til alle jer med hunde der halter
  • #1   9. maj 2011 ej en træls omgang du har været igennem og stakkels hund. Held og lykke med behandlingen fremover

  • #2   9. maj 2011 Hold da helt op.. Bare ikke ok den behandling i og i særdeleshed jeres hund har fået. Rigtig god bedring med ham

  • #3   9. maj 2011 En rigtig trist historie, og held og lykke med operationen.
    Jeg har også prøvet det (dog ikke helt så voldsomt) men det tog et 1/2 år frem og tilbage hos dyrlægen inden vi blev henvist til en specialist, desværre kunne der ikke gøres noget og min hunds psyke var blevet helt forandret. Han fik fred kun 1 1/2 år gammel.


  • Lene G
    Lene G Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 60
    #4   9. maj 2011 Maya R, æv, det lyder trist. Vi forsøger også på alle måder at gøre noget for ham, så han ikke ligger og bliver trist. Det kan være svært, når han kun må få 5. minutters ture indtil operationen på fredag. Og efter operationen går det også noget tid inden han må motioneres igen desværre. Vi prøver på alle mulige måneder at mentaltræne ham i stedet for.

  • #5   9. maj 2011 Lene G: ja det var rigtig trist, min hund havde ellers et fantastisk temperament afslappet og velbalancerede men 6 måneder med smerter, kun tur i stram snor og ingen kontakt med andre hunde, til sidst kunne han bare ikke være i sig selv mere, han ville ikke røres og jeg kunne overhoved ikke opnå kontakt med ham, det var så frygteligt at se.

  • Lene G
    Lene G Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 60
    #6   9. maj 2011 * ¤C&K¤ *: Ja det lyder også som vores historie. Nu har jeg kun skrevet om de sidste 6 ugers historier, men faktisk havde dyrlægerne - dengang for 3 år siden - også meget svært ved at finde korsbåndsskaden. Det tog 2-3 måneder før ti-øren faldt. Faktisk blev enden dengang, at vi sagde - så åbn da det knæ og se hvad der er galt og så lav det. Så det gjorde de - altså åbnede knæet uden egentlig at vide, hvad der ventede. Det er fandme utroligt, at de ikke kan finde ud af det.

  • Lene G
    Lene G Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 60
    #7   9. maj 2011 maya R: sikke en trist historie, men det var nok godt du havde mod til at sige farvel. Det lyder ikke som et værdigt hundeliv.


  • #9   9. maj 2011 Lene G: Nej det synes jeg ikke det var, fik så også at vide at indenfor et 1/2år ville han ikke kunne rejse sig, så jeg så ikke rigtig noget alternativ, men det var rigtig hårdt.


  • Lene G
    Lene G Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 60
    #10   9. maj 2011 ***Krumme*** : ja du har ret. Næste gang min hund viser tegn på halt, så finder jeg Danmarks bedste dyrlæge og kører til ham. Ikke om jeg vil byde ham dette en gang til.

    Jeg er bare spændt på, om han nu kan komme sig efter dette, men dyrlæge 4 siger det er forsvarligt, selvom han er næsten 9 år - så det tror vi på. Han har også stadig utrolig meget gejst og tror ofte han er en hvalp. F... vi glæder os til på fredag.


  • #12   9. maj 2011 Min jack russell har også haltet/hinket på sine bagben. Opdrætter sgade at det er helt notmalt at JRT gør det. Min egen dyrlæge konstaterer såa at han har patelleluksation. Dette vil opdrætter ikke høre på, min dyrlæge er ikke rigtig klog.
    Jeg opsøger en anden dyrlæge med forstand på knogler og led. jeg får hunden røntgenfotograferet og undersøgt for PL igen. Og det var meget kedelige rsultater, han har HD i grad C, han har megaløse hofteled, og så har han fået slidgigt i venstre hofte. Og derfor haltede min hund. Som dyrlægen sagde, han har haft så mange smerter de første 3 år af sit liv. Han har så fået kiropraktisk behandling, har var også blevet skæv i rygen/bækken af halteriet, og han har fået akunpunktur, samt waterwalking. Han er på prednisolon(binyrebarkhormon) som er det enste der kan holde ham smertefri. Men nu har han det også rigtig godt, han er glad vil lege og gå tur igen. Og er glad for de fleste andre hunde igen. Men tænk hvis jeg havde lyttet efter opdrætter og troet på at min hund skulle hinke sådan, stakkels lille hund. Jeg har det dårligt over, at hans første 3 år har gjort så ondt på ham. Nu er han blevt 4 år og har det fantastisk. hans liv bliver nok ikke langt, men det bliver godt.
    Og så rigtig god bedring med din hund, håber i finder en løsning, så han får det godt igen


  • Lene G
    Lene G Tilmeldt:
    apr 2009

    Følger: 1 Emner: 9 Svar: 60
    #13   9. maj 2011 maj-Britt - medlem af tavlemafiaen *: årh stakkels din hund, men godt I fandt årsagen.


  • Berit R
    Berit R Tilmeldt:
    jan 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 7
    #14   6. jan 2013 Ej hvor tragisk... Og hvor ville jeg dog bande de andre dyrlæger langt væk, hvis det havde været mig!. Jeg står lidt i en anden situation med vores Golden Retriever - hun er begyndt at halte efter en lang tur. Hun er 5½ år - og det startede her for et par måneder. Det er kun ved de lange ture, at hun halter bagefter. især hvis hun har lagt i sin kurv et stykke tid og skal rejse sig. Så er hun helt stiv og halter meget. Det er på højre bagben. Jeg skal have ringet til dyrlægen imorgen, men tager ikke det første svar for gode varer!

Kommentér på:
Til alle jer med hunde der halter

Annonce