{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.295 visninger | Oprettet:

Spørgsmål til opdrætter {{forumTopicSubject}}

Nu har vi gået og håbet på hvalp i 1 års tid og snart skal vi ned og besøge opdrætteren af det kuld vi umiddelbart ønsker en hvalp fra.

Der er mange ting både hun og vi, skal vide..

Jeg har tænkt meget over hvad det er jeg skal spørge efter. Men har jeg husket det hele?
(jeg kender allerede til linjerne, sundhed og alt det)

-Hvor skal hvalpene vokse op?
-Hvordan vil hun stimulere hvalpene fra helt små? (vatpind under tæerne, vende dem på hovedet, på ryggen, ligge dem på koldt/varmt osv?)
-Hvad prøver hvalpene i den tid de er hos hende?
-Hvordan beslutter hun hvilken hvalp er den rette for køber?

Der er sikkert meget mere jeg skal spørge om - jeg vil gerne være forberedt...

Hvad spørg I andre om?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål til opdrætter
  • #1   8. mar 2010 hvad med den indledende renlighedstræning, får de mulighed for at vænne sig til at "gøre" udenfor? halsbåndstræning? socialisering med fremmede hunde og børn? hvad fodrer hun med? tilvænning til lyde, både dagligdags og andre?

    bare hvad jeg lige kunne komme i tanke om....


  • #2   8. mar 2010 Tina F: Det med halsbånd og socialisering, tilvænning til lyde og det - det var lidt det jeg mente med "Hvad prøver hvalpene i den tid de er hos hende" smiley

    Men ja, foder og renlighedstræning er bestemt også spørgsmål jeg skal have stillet smiley


  • #3   8. mar 2010 Selfølig har man nogle spørgsmål og forventninger om den opdrætter man har tænkt sig at få hvalp fra.

    Hvis opdrætternen går op i sit arbejde som opdrætter, giver det faktis sig selv.

    Opdrætteren tænker jo på fremtiden med det opdræt han / hun har, og at det skal bare være det bedste af det bedst man avler på, og få nogle gode resultatater ud af de kuld der bliver solgt.

    Det vil sig at opdrætter vil gøre en indsat for at sine hvalpe bliver en smule socialiseret og miljøtrænet inden hvalpen forlader opdrætter.

    Men hvad hvalpekøber og opdrætter finder ud af sammen, er forskelligt, I sidste ender er det opdrætter der har det sidste ord.


  • #5   8. mar 2010 Charlotte: lige som det andet er det for at vænne hunden til håndtering/berøring på forskellige måder.

    Babett: Der er jo forskel på opdrættere og ja selvfølgelig har hun da det sidste ord.
    Men jeg jo også gerne selv være sikker på at det er netop der jeg gerne vil købe min hvalp.
    Derfor er der jo ting jeg vil vide/skal vide - desuden synes jeg bestemt ikke det gør noget at vise interesse for hvad der sker inden jeg får hvalpen hjem.

    Det er så absolut ikke ligegyldigt hvad hvad hvalpen har været igennem hos opdrætter jo.


  • #6   8. mar 2010 Det kan da sikkert gøres med andet end vatpinde - nu var det bare vatpinde der blev brugt i det jeg var vidne til hehe

  • #7   8. mar 2010 vende hvalpen på hovedet?



  • #8   8. mar 2010 Jeg var på kursus med Johana Allanach hvor hun gennemgik en masse af de ting hun selv udførte med hvalpe - vatpinden der kilder under fusserne var en af dem.

    Når hvalpen var ældre (mener hun sagde 7 uger) udførte hun yderligere en test med hvalpene (ud over det den normale hvalpetest).

    Hun tog hvalpen og placerede den i et form for aflukke (f.eks. træplader mod en væg så de danner en trekant) hvor der kun var 1 udgang som hunden kunne komme ud af.
    Hun stod så udenfor aflukket i den ende hvor der ingen udgang var, og kaldte på hvalpen.
    Så skulle den selv søge væk fra hende for at komme hen og finde udgangen.
    Første gang kan der godt lidt tid - men 2. gang skulle hvalpen så have lært at det den lige gjorde og så udføre det hele hurtigere.

    Dette var for at se hvordan hvalpen løste problemet / om den løste det og selv fandt ud til hende.
    Som hun sagde - hun ville aldrig købe en hvalp der ikke løste eller lærte af den opgave.

    Synes egentlig det var interessant.


  • #9   8. mar 2010 Jeg ville i første omgang bede opdrætter fortælle om hendes hunde/opdræt og hvad der ligger til grund for dette kuld, få hørt lidt om hendes holdning til opdræt og hundehold genrelt osv så du får en idé om hvad det er for en hundeejer og opdrætter du har med at gøre.

  • #11   8. mar 2010 DFFD: Nu var det ikke fordi jeg mente jeg ville købe et færdigt produkt, bestemt ikke..

    Jeg ville egentlig bare høre hvordan andre håndtere det at købe hvalp fra opdrætter...





  • #12   8. mar 2010 Nu er jeg bestemt ikke ekspert -er ikke opdrætter og har endnu tilgode at købe hvalp (men planen har været der inden jeg fik reiki, så opdrætterbesøg har jeg da været på).
    Men min umiddelbare tanke er da lidt at man vel osse kan gøre for meget med de små hvalpe(?)

    Self skal de socialiseres, håndteres osv. Men når de er helt små skal de vel et eller andet sted osse have lov bare at være hvalpe og have fred med deres mor og ikke vendes, drejes, pilles ved osv i tide og utide(?)



  • #14   8. mar 2010 **Charlotte DKK Snob** ; men der er vel forskel på at vende om på ryggen, og at vende op hovedet?

  • #15   8. mar 2010 http://www.youtube.com/watch?v=lqXf0pBf6QI

    Kig lige den film engang..

    Det der forventer jeg SLET ikke af min opdrætter (det skal ikke forståes sådan) - men prøv at se hvad små hvalpe faktisk kan håndtere?

    Selvfølgelig skal hvalpe være hvalpe og have fred og ro.
    Men jeg tror da bestemt heller ikke de tager skade af at prøve forskellige underlag og øvelser. Jo bedre rustet de er fra helt små, desto nemmere bliver det vel for hunden mens den vokser op??

    Men som sagt - det I ser på filmen forventer jeg slet ikke gøres hos opdrætter, bare rolig.
    Det var bare for at vise hvad vi så den vi var på kursus og hvor imponeret vi egentlig var.


  • #16   8. mar 2010 Heidi -jamen det er jo slet ikek fordi jeg er imod at man gør noget med hvalpene. Jeg synes bare osse man kan gøre for meget... Og det er vel lige så slemt som for lidt.
    (det gælder i øvrigt osse når hvalpen kommer hjem og skal socialiseres og miljøtrænes. Der findes jo skemaer med alt det hvalpen skal nå inden den er 16 uger, og til tider synes jeg altså det er lige i overkanten)


  • #17   8. mar 2010 Michelle: Enig, tingende skal da gøres i hundens tempo.

    For at tage et andet eksempel, så har vi på de hvalpehold jeg har trænet, en plan for hver lektion.

    Men hvis ikke hunden er klar til der står på papiret, så hjælper det ikke at presse den ud i det.



  • #18   8. mar 2010 Jeg vil som opdrætter selvfølgelig gøre det så godt jeg kan, og jeg kender også Johannas metode med vatpinde O.L Min nye hvalp der er købt i Tyskland har også fået den behandling. Hun har også prøvet en masse forskelligt. Det ahr givet mig en dejlig tryg og nysgerrig hvalp.

    Jeg håber virkelig at al mit arbejde med mine hvalpe giver samme gode resultat. Det er altså ikke fordi hvalpene ikke får lov at være hvalpe hos mig, men jeg bruger lang tid på at præge og socialisere dem.


  • #19   8. mar 2010 Michelle: Men jeg vil så også sige at mens hvalpen er helt lille hos opdrætter, så har den altså ikke det samme idé om frygt som den har når jeg får den hjem - så jeg tror på at man kan fjerne mange af de ting hvalpen oplever som farlige, hvis man gør nogle af disse øvelser hos opdrætter?

    Som Anette beskriver smiley


  • #20   8. mar 2010 Heidi -jeg er slet ikke uenig i at der skal lægges noget arbejde i hvalpen hos opdrætter:o)

    Og jeg kan heller ikke lige sige hvor meget er for meget/for lidt, for det rækker min erfaring altså ikke til.

    Jeg synes bare det er overvældende så meget små hvalpe bliver kastet ud i (her tænker jeg sådan generelt -ikke kun i tiden hos opdrætter), hvis man kigger på de skemaer folk sommetider henviser til herinde.

    De skal jo nærmest møde 10 nye mennesker hver uge, 15 nye hunde, mindst 3 mongoler og 2 kørestolsbrugere, 5 gange op og ned af gågaden og mindst 2 gange med ind i brugsen og 3 gange på museum (overdrivelse fremmer forståelsen;o)).
    Jeg mister dælme helt pusten af at læse nogle af de skemaer hehe

    Og jeg glædes da over når man finder ud af mere og mere osse om de helt små hvalpe, og på den måde osse får nye metoder til at give dem en god start.
    Jeg synes bare jævnligt man støder på at der er overvældende meget de udsættes for, og jeg sætter spørgsmål ved om det nødvendigvis er godt at "jage" dem igennem så meget.
    Her tænker jeg ikke specifikt på vatpinde under fødderne og at lægge dem på forskelligt underlag, men mere sådan generelt hele opvæksten fra fødsel til den forlader opdrætter.


  • #21   8. mar 2010 Hmmm - jeg må indrømme, at mine eneste krav til opdrætteren er, at der avles på sunde linier, og at hvalpene så vokser op i et trygt og kærligt miljø, hvor den har mulighed for at komme meget i hænder.

    Alt det andet, der nævnes her er selvfølgelig "rart nok", men det er ikke noget jeg ville kræve.

    Bla. ville jeg aldrig med en husky forlange, at man kunne lægge den om på ryggen. Men det betyder jo så, at man bliver endnu mere varm om hjertet, når man får gjort dem så trygge, at de gør det af sig selv....

    Og alt det med håndtering - nusse poter, kigger ører, rode ved tænder. Det mener jeg helt klart er min egen opgave smiley


  • #22   8. mar 2010 Karina: Mit "eneste" krav til opdrætter er sådan set også at der avles på sunde linjer, at hundene er mentalt i orden og at de har været i flere hænder og oplevet en ganske alm. dagligdags trummerum og lyde.

    Deruder vil jeg da enormt gerne ha noget bonus oveni - hvis jeg kan få det.

    På den måde sagt, at hvis sundhed og alt det grundlæggende er OK hos 2 forskellige opdrættere jeg begge kan lide.

    Den ene laver bonus-ting med hvalpene, den anden gør ikke..
    Så ved jeg godt hvad jeg vælger.


  • #23   8. mar 2010 Heidi - det kan jeg sagtens forstå. Men den mulighed var der slet ikke for mig.

    Der er kun 1-2 opdrættere tilbage i Danmark, der laver den gamle type husky, som jeg elsker så højt. Så hvis jeg og opdrætteren ikke havde kunnet lide hinanden dengang, eller hvis opdrættet ikke havde levet op til mine krav - ja, så havde jeg ganske enkelt ikke fået husky igen smiley


  • #24   27. apr 2010 Hej med jer!
    Hvad er det for et skema til hvalpe som de skal nå inden 16 uger?
    Hvor findes det!


Kommentér på:
Spørgsmål til opdrætter

Annonce