{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål til opdrætter
  • #1   21. feb 2009 Alt omkring hendes/ hans overvejelser omkring dette kuld.. Hvordan det ser ud med sundheden og temperamentet i linierne...
    Om der er kontrakt og hvad den går ud på


  • #2   21. feb 2009 Ville nok få de fleste spørgsmål , besvaret inden jeg kommer og kikker på hunden. ( hunden forældre skal være avlsgodkendte hos DKK , inden hunden er aktuel ) så jeg kender som regelt forældre dyerne inden :o)
    Men helbreds tilstand hos forældrene , ( bla. sygdomme der ligger til racen ) hvalpen skal være egnet til udstilling, og havde 6x6 tænder, korekt bid, gode vinkler osv.
    Når jeg så kommer og ser hvalpen , er det vigtigt at den er velfungerende , glad imødekommende , er præget på dagligdags ting i hjemmet osv.


  • #3   21. feb 2009 Jeg ville spørge om den hvalp jeg har set på egner sig til udstilling. Forældrenes resultater vil jeg se på nettet i forvejen.

    Da jeg var nede og se Silas første gang, spurgte jeg mest om noget racerelateret, så som: Skal de have tøj på og solcreme.
    Opdrætteren fortalte automatisk alle de andre ting med tænder, sten og sådan. Og jeg havde i forvejen fået en vurdering af hvalpen af min stedfar.

    Ellers ser jeg på hunden om den er som jeg kan lide den. Jeg ville aldrig have en hund fra et kuld hvor opdrætter valgte hunden for mig, med mindre vi taler om et kuld helt ens hvide pudler og de alle er glade og livlige. Så ville jeg være ligeglad.


  • #4   21. feb 2009 Jeg kender til racen og hd og øjenlysning er ok. Dkk stambog.. Har tænkt og spørge til temprement hos hanhund da jeg ikke kender den.Hvad der bliver gjort for af socialisere hvalpene, og vi må besøge hvalpen senere igen, Evy se opholdsrum hvis ikke de normalt er i stuehus, Har i ander spørgsmål? Tak for bemærkning om tænder den havde jeg ikke tænkt på.

  • #5   21. feb 2009 Hvad med at det er opdrøtteren, der stiller lige så skrappe krav, til evt. hvalpekøber..

    Hvis opdrætterne var mere kritiske og ikke tænkte med pengepungen,¨så så verden nok lidt anderledes ud.

    Hvad med at opdrætteren tager sit ansvar, og kun vil lave seriøst opdræt, uanset race.



  • #6   21. feb 2009 Jeg ville spørge om:
    HD? Øjne? anden sundhed? sundhed til racen generalt( Selv om jeg vidste det) ? Pels, Pelsproblemer? Evt. Trimning? Hva ligger til grund for kuldet? hvorfor nettop den han til den tæve?? hva med søskende til forældre? og har forældre lavet andre hvalp før?? billeder??
    Så ville jeg høre lidt om hendes forudsætning for at opdrætte?? hvor mange hunde har hun?? hvor mange hvalpe laver hun om året? og hvor mange har hun lavet i alt? Går tæverne altid hos hende eller er de ude i fam?
    Hunden skal selvfølgelig ha' DKK-stambog, og se SUPER godt ud, er det en parti color skal farverne side godt, og halsen skal være pæn osv... alt det udstillingsmennesker nu går op i..

    Temperamen på han, Tæve, søskende, andre hvalpe osv. hvordan præger hun hundene...
    Dkk-s købsaftale så ALT er på plads.. hva i tilfælde af HD eller øjenlidelser, AA eller andre ting der ligger til Racen!
    Og så få en god snak med hende om hva hun forventer af sine hvalpe købere, og hva kan jeg tilbyd hvalpen...
    Kan jeg ringe til hende hvis der opstår et evt. problem??

    Det er nok nogle af de spørgsmål jeg ville stille!


  • #7   21. feb 2009 Babett. Syntes du det er forkert at jeg stiller spørgsmål til opdrætter af en hund jeg forhåbentlig skal have i mange år? Ja der er kontrakt. Og jeg går da også ud fra at opdrætter har krav til mig men kender dem ikke endnu.

  • #8   21. feb 2009 Tak for svar . Der er heldigvis kommet nogle gode ideer til spørgsmål jeg ikke lige havde tænkt på Tak

  • #9   21. feb 2009 Sommerfugl S
    Nej da, det er fint at man stiller kritiske spørgsmål til opdrætter..
    sådan var det ikke ment med mit indlæg..
    Det jeg mener med at alt formange opdrætter både dem der har kenneler og privat opdræt, burte være mere kritisk.



  • #10   21. feb 2009 Babett. Det vil jeg give dig fuldstændig ret i. Måske også derfor jeg vil stille spørgsmål den anden vej.

  • #11   21. feb 2009 Sommerfugl S

    Man kan ikke stille for mange spørgsmål, men man skal også være kritisk, og ikke bare gå ind i en aftale lige med det samme.

    Og en anden ting, det er at jeg vil besøge de kenneler/opdrætter som har netop den race, som jeg ønsker mig, men jeg vil ikke købe det første og bedste sted - jeg vil se hvad der kommer ud af mine besøg, og så gå i tænke boks. da det er et køb for de næste 8-12 år.

    Jeg ved at man er solgt, når man ser en lille 6-8 uger gl. hvalp, og så glemmer man fornuften, og tænker med hjertet i stedet for hjernen...


  • #12   21. feb 2009 Babett. Det er jo det, Men jeg tror jeg har lært og være lidt kridisk og ikke springe ud på for dybt vand.

  • #13   21. feb 2009 TAKKER for de ting i er kommet med. Har skrevet dem ned så jeg husker det hele. Flere ideer modtages med kyshånd.

  • #14   21. feb 2009 Jeg ville spørge hvorfor opdrætteren har lavet kombinationen og hvorfor hun mener at de to hunde komplimenterer hinanden. Synes alt for mange opdrættere laver kuld med en han rundt om hjørnet fordi det bare er det nemmeste og billigste, og de kan ofte ikke forsvare det med andet end "jamen, han er bare virkelig sød og smuk" og det er i mine øjne langt fra god nok begrundelse til at vælge en han.
    Hvis det drejer sig om udstillingshunde ville jeg have en redegørelse for hvordan hannen komplimenterer tæven strukturelt...


  • #15   21. feb 2009 In love with purebreds..
    du skriver

    "Hvis det drejer sig om udstillingshunde ville jeg have en redegørelse for hvordan hannen komplimenterer tæven strukturelt"

    helt ærligt, man kan gå for meget op i udseende - og spurgte du mig som opdrætter om det strukturelle komplimenterende, ville jeg nok tænke en ekstra gang over om du vidste hvad det hele gik ud på .....



Kommentér på:
Spørgsmål til opdrætter

Annonce