{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.563 visninger | Oprettet:

Fordeling af hvalpe og useriøs avl {{forumTopicSubject}}

Igen er jeg stødt på et kuld af en selskabsrace, hvor én hvalp allerede er solgt og der er købere til en bestemt farve.
Hvalpenes alder? 10 dage (!) gamle… de har jo ikke engang fået øjne endnu…

Det her er så en typisk backyard breeder, men problemstillingen i tidlig fordeling af hvalpene er stadig interessant.

Jeg ville direkte fravælge en opdrætter, hvis vedkommende uddelte hvalpene så tidligt, eller jeg selv havde muligheden for “pick-and-choose” af få uger gamle hvalpe. Det virker utroligt uprofessionelt og useriøst, at avler ikke giver sig tid til at finde det bedst mulige match mellem hvalp og køber. Hvad mister man ved at vente?
Jeg er i hvert fald ikke så dygtig at jeg alene er i stand til at vurdere hvalpenes egenskaber hverken så tidligt eller på få besøg.

Selv med racer, som ikke direkte skal bruges til noget bestemt, kan jeg ikke forestille mig, hvorfor de skulle være en homogen masse temperamentsmæssigt. Oplever I som opdrættere af selskabsracer ikke udsving i temperament og egenskaber?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fordeling af hvalpe og useriøs avl
  • #3   26. maj 2018 Altså... Jeg leder ofte efter et match i personlighed med mig selv og hvalpen, så jeg ville have det bedst med at hvalpen først blev valgt ud (gerne i samråd mellem mig og opdrætter) omkring 5-6 uger.

    Du kan jo ikke rigtig se deres personlighed i al tydelighed før, synes jeg ikke.


  • #4   26. maj 2018 Indenfor min race kender jeg flere seriøse DKK opdrættere, der også gerne reservere hvalpene baseret på køn i en tidlig alder - må tilstå, at jeg ikke ville have interesse i det.

    Til gengæld er vi blevet fravalgt af en køber nu her, fordi jeg stillede for mange spørgsmål og det virkede som "krydsforhør" smiley Lægger ikke skjul på at jeg vil vide basale ting, fx er det en familie, er der børn, hvis ja hvad aldre, hvad er tankerne ift motion og aktivering, har man tænkt ferie når hvalpen skal hjem og hvordan med træning renlighed/alene hjemme etc. - synes det er meget alm. ting at ville vide.
    - Men, det er jo smag og behag ! For nogen var det for meget, og for andre er det trygt at jeg spørger - nogen vil gerne bare købe 'en hanhvalp' og så er den skid slået, andre vil gerne det matcher.

    Man læser da også om seriøse folk herinde, som køber hund baseret på linier m.v. og måske ikke ser hunden irl inden køb - f.eks. i udlandet - måske det er forskelligt, hvad der fungerer? smiley

    Personligt, så vil jeg godt vide lidt om hundens sind, passer den til mig og f.eks. ind i min flok, - jeg vil ikke bare have en af bestemt køn, der er måske også lidt om type/udseende osv. - og så må man jo så finde en opdrætter, hvor det passer til deres "filosofi" ift. udvælgelse, det er trodsalt også opdrætteren der ser hvalpen 24/7 og kender personlighederne smiley


  • #5   26. maj 2018 Trine: hvad er mere reglen end undtagelsen - at det er sådan, det foregår, eller?

    Der er jo tilfælde, hvor det giver mening, ligesom der også er tilfælde, hvor det giver mening at købe en hvalp man aldrig har mødt. DKK er bare ikke kvalitetsstempel i sig selv.


  • #7   26. maj 2018 Jeg valgte Rosa da hun var ca. 5 dage gammel. Det vil sige, det var der jeg så et billede af hende første gang, jeg var første vælger, og kunne sådan set trække den så lang tid jeg havde lyst mere eller mindre, da hun var et par uger blev vi enige med opdrætter om at stå fast på valget. Jeg havde ikke været 1 sekund i tvivl om at hun skulle hjem til os, men opdrætter overvejede selv at beholde en tæve, så jeg lod hende lige få tid til at tænke. Opdrætter ønskede dog at Rosa kom hjem til os, fordi hun var så lille og havde haft en svær start, så det betød meget for hende at det var en hun "kendte" der fik hende.

    Jeg elsker Rosa højere end højt, og jeg ville ikke bytte hende for noget i verden. Jo vi har haft nogle udfordringer, jeg har lært utrolig meget af hende og Rosa er en lille forsigtig hund som man skal tage nogle hensyn til pga størrelsen, men jeg har aldrig fortrudt at jeg tog hende, hun er den perfekte hund i mine øjne smiley

    Jeg kunne sagtens vælge på den måde igen, men det er også ok for mig at vente et par uger. Det skyldes måske også at jeg ikke har planer om at udstille, bruge hunden til noget bestemt og samtidig at jeg er villig til at tilpasse mig, så stor forskel er der ikke på hvalpene i et chihuahua kuld, at jeg ikke ville kunne klare det uanset om det var den forsigtige eller fremme i skoene hvalp jeg fik.
    Med andre racer kunne det da godt være at jeg ville have det anderledes, men som det er lige nu ville jeg ikke tøve med at vælge min hvalp stort set den dag den er født og uden at se den først.

    Rosa så jeg pga. nogle omstændigheder først den dag hun flyttede ind, men fik billeder og videoer af hende stort set dagligt.

    Her er det første billede jeg fik af hende smiley


    profilbillede
  • #8   26. maj 2018 Hvordan kan det både passe sammen når ….
    Kom og følg din hvalp fra starten af ….
    Jeg vælger hvilken hvalp du skal have , når jeg kender hvalpenes "personlighed" og om den passer til dig.

    Så lyder det jo dumt , at man skal komme og følge ens hvalp fra starten af … og så måske får en helt anden som sælger vælger.


    Jeg må indrømme at jeg gerne venter til hvalpene er 8 uger … kommer og ser alle hvalpene …. og vil selv vælge hvilken hvalp jeg vil have .
    Jeg ville aldrig købe en hvalp , hvis jeg ikke selv måtte bestemme hvilken én jeg vil have.


  • #9   27. maj 2018 I en del kuld med arbejdslinjer er hundene fordelt tidligt. Man forventer de ender ret ens.



  • #10   27. maj 2018 Jeg vil også selv ha lov til at vælge - Opdrætteren kan sagtens hjælpe til men valget bliver mit...

    Jeg vil helst vente til jeg kan se lidt mere om hvordan de er.. Havde egentlig altid forsvoret at jeg ville have mulighed for at vælge mellem flere i et kuld men da jeg skulle se Mille var hun lige præcis 8uger den dag og de andre var blevet hentet af deres nye familier.. Men på alle måder opfyldte Mille de krav jeg havde og opdrætteren ligeså (havde ledt i flere måneder) så da jeg så hende og fik mere at vide om hendes temperament var det bare hende jeg havde ventet på! Det var mit held at det var hende der var tilbage.. (pga en ubetydelig skønhedsfejl som senere er blevet rettet ved operation).. Og må nok erkende at det har været det helt rette valg! - Var faktisk glad for at hun var 8uger så jeg tydeligt kunne se hendes "personlighed"/temperament.. I min verden er det andet rent gætværk og der er ihvertfald blandt franske bulldogs MEEEEGET stor forskel på både sind, behov og størrelse!


  • #13   27. maj 2018 Jeg valgte min første Collie-hvalp, da han var 1 døgn gammel. Og han var min soulmate. smiley

  • #14   27. maj 2018 Vi er lige blevet valgt fra fordi vedkommende troede man hos os bare selv kan vælge, men den går ikke her i huset smiley
    Folk er så forskellige, men nej jeg ville heller ikke udpege nogen en hvalp, allerede i den alder


  • #16   27. maj 2018 Det er jo egentlig en interessant diskussion. Personligt mener jeg ikke at man kan forudsige særlig meget om hundens personlighed allerede ved 6-8 uger. Jo, man kan se om den er nysgerrig, opsøgende osv., men de ting der oftest giver store problemer i unghundealderen, har man ikke chance for at se.

    Man kan sige, at hvis det står så klart i 6-8 ugers alderen, så burde det overflødiggøre en ting som socialisering, for det ligger allerede i hvalpen om den kan tåle synet af fremmede mennesker, tog, heste og små børn.

    Det er jo små nuancer man i bedste fald kan sjusse sig frem til i den alder. Af samme grund vælger de fleste (seriøse) på baggrund af linjer, kendskab til opdrætter og hundens køn. Resten er så at sige bonus - altså farve, pelstype m.m.

    Bella valgte jeg 8 uger gammel. Fordi det var der vi så hende første gang og skulle have hvalp. Valget var baseret på et 3-timers besøg.

    Dorit blev valgt til mig 3 uger gammel. Jeg var førstevælger og ville have en tæve. Jeg ville ikke have en til udstilling. De to andre tæver i kuldet var efter opdrætters opfattelse mere egnet til hhv avl og udstilling. Passende nok er den ene sat i avl, og den anden opnår rigtig gode resultater på udstilling.

    Jeg vælger at tro at jeg har rigtig meget at gøre med at mine hunde er som de er. Det er mig der har præget dem i deres tidlige alder, og alt hvad de kan og ikke kan, ligger på mig. Der er nogle ting i Bella, fx hendes drift, som helt sikkert ligger i generne, men jeg har også gjort mit for at gøre hende som hun er i dag - det er i øvrigt en dårlig ting for os.

    Jeg ville ikke lade mig afskrække af at vælge hvalp omkring 3-4 ugers alderen. Tværtimod vil jeg tage det som den oplagte chance for at kende min hvalp inden den flytter hjem.


  • #19   27. maj 2018 Jeg har haft tre vidt forskellige voksne her som er kikset i kasketten. Efter ca fire mdr her er de alle overraskende ens

    Både arv og miljø spiller en stor rolle. Her hjemme har miljø åbenbart en masse at sige

    Når jeg skriver ens mener jeg virkelig ens. Og det kan videnskaben ikke forklare for arv ser ud til at betyde meget lidt herhjemme


  • #21   27. maj 2018 Ud fra mine få erfaringer ville jeg ikke väre så urolig. Når voksne tossede hunde bliver så forholdsvis ens herhjemme kan jeg kun tro en hvalp ville väre endnu nemmere at forme

    Så er det jo bare hardwaren der skal väre i orden. Softwares fylder jeg på


  • #27   27. maj 2018 Ja de har hver deres men grundläggende er de ens herhjemme i dagligdagen. Orker ikke en lang forklaring

    Men jeg påvirker dem ens og det er så markant at folk kommentere det.

    Jeg tror på at hvis hardware er i orden fylder jeg selv resten på. Jeg er derfor ikke så bange for at få til delt en hvalp i et kuld hvor linjer er i orden og foräldre er

    Jeg tror i overser at jeg skriver hardware. Jeg skriver ikke det i skriver. At hunden er tom eller helt de samme. Der er en hardware jo


  • #29   27. maj 2018 Én ting er at vælge, enten selv eller i samråd med opdrætter (det er jo en diskussion i sig selv) - noget andet er at gøre det, når hvalpen ikke engang har fået øjne. Hvad mister man ved at vente?

    For mig er der eksempelvis stor forskel på, om jeg får den hund i kuldet, der er mest tilbageholdende, eller den, der har mest krudt i røven og er først til at tromle igennem, men hvordan skal man nogensinde kunne vide det, hvis man allerede har lagt sig på hver sin hvalp før de overhovedet har fået øjne?

    Hvis der ikke er noget udsving i individuelt temperament og egenskaber, så kan jeg se pointen.. og linjernes temperament kan forudsige en del.. men hvorfor tage chancen?


  • #30   27. maj 2018 Der er sikkert udsving men forhåbentlig ikke så store at erfarne folk ikke kan håndtere det og forme hunden

    Uerfarne er muligvis en anden snak

    Jeg forstår ikke det med at tage chancen? Kan du uddybe det funke?


  • #32   27. maj 2018 Jeg bakker nu op om Lens.
    De sidste tre hunde jeg har haft har nu også været forbavsende ens, selv om der også har været store forskelle, og jeg går stærk ud fra, at lille Gaddafi også kommer til at minde meget om hans forgængere.
    Grunden til at de bliver ret ens er jo at vi ikke laver ret meget om på os selv, men at vi præger/opdrager dem ret ens.


  • #34   27. maj 2018 Jeg kan hellere ikke se noget useriøs i at opdrætteren mere eller mindre fordeler hvalpene.
    Det er opdrætteren som bedst kender hvalpenes personlighed.
    Jeg ville da være mest bekymret, hvis opdrætter var ligeglad.

    Nu har jeg jo lige købt hvalp, der var tre hvalpe jeg kunne vælge imellem.
    Jeg forelskede mig i en lækker lille tæve, men havde på opdrætters erfaring købt en i mine øjne mindre smuk han inden jeg kørte hjem.
    Opdrætteren vidste hvad jeg gerne ville have, og det er opdrætteren der kender hvalpene bedst, så det stoler jeg på.

    Jeg kan så hellere ikke forstå at alle siger at man ikke kan se nogen som helst forskel på 2-3 ugers hvalpe.
    Det har ikke passet på de hvalpe jeg har haft. Der har altid været små forskelle på mine fra dag et.
    Nogle har trukket væk fra de andre og har ligget meget selv, nogle har været mere "pivende" end andre, og andre igen har været ret "hensynsløse" over for søskende og bare møvet på for at få den bedste pat.


    Da jeg købte Taliban, var jeg første vælger. Jeg så kuldet første gang da de var et par dage i at være tre uger.
    Jeg valgte Taliban uden at fastlægge mig 100% - jeg valgte efter hendes opførsel.
    Hun kravlede væk fra de andre og lå alene og hun kæmpede som en kriger og knurrede , hvis man prøvede at lægge hende på ryggen.
    Jeg var ude og se kuldet en gang om ugen, sad bare og kiggede på dem, og jeg må sige, at, Taliban blev ved med at være den selvstændige hvalp.
    Da hvalpene blev syv uger og jeg skulle beslutte mig, så valgte jeg Taliban som jeg havde valgt inden hun var tre uger gammel, for hun var den selvstændige hvalp der ikke fandt sig i noget, hvilket hun jo allerede havde vist inden hun kunne gå på sine ben

    Og Aldrig har jeg haft en hund som passede bedre til mig som hende.


  • #35   27. maj 2018 Ja ens men individer. Jeg kan ikke forklare det.



  • #36   27. maj 2018 Da jeg skulle have Albert gik jeg efter rød og bestemte sundhedsundersøgelser på forældrene ( var ret nyt at man gjorde dengang ). Jeg fandt en opdrætter der havde mine krav og skrev med hende og det endte ud med et besøg da han var 4 uger. 2 var afsat, så der var en brindel og den røde at vælge imellem. Jeg forsøgte at være åben da jeg selv skulle vælge og det blev rød smiley
    Jeg havde nok valgt rød meget tidligere også fordi jeg var så forhippet på farven, og så havde jeg nok gjort som Maj.Britt, indstillet mit liv så det passede med hvalpen smiley
    Om jeg har valgt forkert? aner det ikke for har ikke set den brindel siden, men jeg synes nu at Albert er et ret godt match.

    Næste gang hvis der bliver sådan en, så ville jeg ikke have noget i mod at opdrætter valgte for mig efter mine behov. Men det bliver ikke som få dage gammel smiley
    Men nu har jeg også planer om en omplaceringshund næste gang indenfor specifikke racer. Så der skal JEG mærke om kemien er der smiley


  • #37   27. maj 2018 Jeg oplever at kemien kommer. At hunden vokser med mig

    Det er sådan en ting som jeg har svärt ved at sätte ord på


  • #38   27. maj 2018 Jeg ser intet useriøst i, at opdrætter fordeler hvalpene, hvis det skulle være en misforståelse af mit indlæg smiley Spørgsmålet er hvornår.

  • #39   27. maj 2018 Jeg passede sidste år en dejlig storpudel og selvom hun ikke havde helt det i sind som jeg ville have ønsket, så gik hun lige i hjertet på mig. Jeg elskede den hund i løbet af 2 dage. Det var hårdt da hun tog hjem efter en månedstid. Tænker stadig rigtig tit på hende smiley

  • #41   27. maj 2018 Jeg oplever at kemien kommer. At hunden vokser med mig

    Det troede jeg også engang, indtil jeg fik en hvalp, hvor kemien aldrig kom.
    Det var faktisk synd for både hunden og mig.
    Jeg havde rigtig dårlig samvittighed over for hunden, og det endte med en omplacering, som virkelig vat det bedste jeg gjorde for hunden.
    Den livede helt op i sit nye hjem og blev en fantastisk hund for de nye ejere.
    Aldrig mere beholder jeg en hund i så lang tid, hvis ikke kemien stemmer.


  • #43   27. maj 2018 Havde jeg selv valgt, så var det nok også endt på Juice, 3 tæver at vælge mellem, og 3 uger gammel mosede Juice frem i livet, og så var hun valgt ud af mig.

    Netop, man kan se visse karaktertræk allerede inden hvalpene er 3 uger.
    Havde det på samme måde med Taliban


  • #45   27. maj 2018 Hos mig kan folk godt selv vælge hvalp, dog kan jeg nedlægge veto, hvis jeg synes, det er et helt forkert match. Jeg forbeholder mig også selv muligheden for at vente til 8 uger med at vælge min egen hvalp, så helt frit kan man altså ikke vælge. Der kan så være hvalpe, som jeg ret tidligt ved, at jeg ikke vil beholde, og de kan så vælges tidligere. Jeg snakker selvfølgelig med folk, om hvilken hvalp, jeg synes passer godt til dem og hvorfor, og måske også om hvorfor, jeg synes, at en anden hvalp passer knap så godt. I det store hele synes jeg, vi kommer frem til et fornuftigt valg.

    Jeg kan ikke selv forstå, at nogen gerne vil vælge meget tidligt, og det er da også kun sket enkelte gange. Jeg synes de skal på benene først, kunne løbe rundt og i det hele taget bedre vise deres personlighed.

    En af de gange, hvor der er valgt en hvalp tidligt hos mig, var i H kuldet. Der kom 2 tæver ud af 8 hvalpe, en hel hvid og en med aftegn, og eftersom jeg selv ville have en til avl og udstilling, var jeg ikke interesseret i den hel hvide, som muligvis ikke ville holde i pigmentet. Jeg havde en interesseret køber, som jeg kendte i forvejen. De havde haft flere pyreneere allerede, og have ingen udstillingsplaner, skulle "bare" have en dejlig familiehund, og stolede på, at jeg havde gjort mit arbejde som opdrætter, så de skyndte sig at reservere den hvide tæve. De havde hende i 13 år og var lykkelige for hende.
    Jeg selv var så heldig, at tæven med aftegn blev kuldets bedste hvalp, så jeg beholdt hende, selv om jeg også i det kuld overvejede en af hannerne. Hun blev min højt elskede Havanna (profilbilledet), en af mine absolut favorithunde.

    Jeg ser heller ikke noget useriøst i at opdrætter fordeler hvalpene, jeg ser bare heller ikke noget useriøst i at opdrætter ikke gør. Det er en smagssag. Og som hvalpekøber foretrækker jeg så absolut selv at vælge.


  • #47   27. maj 2018 Funke, for os der på forhånd ved at vi kan klare hvad vi får, og faktisk ikke går op i om vi får den med mest krudt eller den der holder sig lidt tilbage, er det jo ikke at tage en chance.

    Når jeg har bestemt mig for et kuld og hvalpene er der, vælger jeg 100% med hjertet, og mit hjerte er ligeglad med om hvalpen lige er født eller om den er 4 mdr gammel. Jeg kan ikke engang rigtig forklare det. jeg har set Rosas søster som voksen (på billeder) og hun har de smukkeste tydelige aftegn, seriøst en smuk hund, og lige hvad jeg drømte om, men hun er ikke Rosa. Så selvom Rosa var ca. alt det modsatte af hvad jeg havde bestilt, så er hun min og har været det fra den dag hun blev født.

    Lucky var 4 mdr gammel da jeg fik ham, så udover at han er en omplacering så der ikke var søskende at kigge på og han var det ældre, så blev han valgt på de timer jeg var på besøg og så tog jeg ham med hjem. han var min hund i det sekund jeg kom ind til ham. vi havde bare et eller andet sammen.

    Hun havde kan jeg se, kun et øje åbent da jeg officielt valgte hende. Egentligt kunne jeg vente til hun var 6-7 uger gammel og den anden tæve kom først til salg meget sent, fordi opdrætter var i tvivl om det var en keeper, så jeg er faktisk ikke helt sikker på om hun overhovedet var solgt da jeg fik Rosa.

    Rosa 2 uger gammel, billedet er fra den dag jeg valgte hende. smiley


    profilbillede
  • #48   27. maj 2018 Det er jo også muligt at JEG falder for en bestemt type, individ, personlighed og det er derfor de er så ens herhjemme.... Det har jeg gået ig tänkt over også kan forklare det

    Det er jo deres rigtige jeg de viser efter nogle mdr når problemerne er väk så måske det er mig der välger 'ens'

    Jeg ved at jeg skal møde en hund før jeg välger. Se den i øjnene


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #49   27. maj 2018 Det er da ikke et problem at vælge selv. Den første der bliver skrevet op,vælger først osv.

    Det er muligt at se forskelle i en tidlig alder. Læste engang om hvordan man vælger hunde til hæren i USA. Her bliver de første valgt fra i en alder af 3-4 uger. Man ser hvordan de reagere på støj.



  • #50   27. maj 2018 Så må vi jo have været utrolig heldige, for vi fik den skønneste hund, selvom han var valgt blot 1 døgn gammel. Vi var iøvrigt 2. vælger. Jeg fortryder ikke et sekund. Han var vores bedste hund til dato.

  • #51   27. maj 2018 Hvor er hun bare sød, Solvej! Og jeg kan som sagt godt se pointen, hvis det er komplet ubetydeligt hvilken hvalp man får med hjem fra kuldet, om det er den mest forsigtige eller dén med mest krudt i røven (for nu at sætte det på spidsen).
    Samtidig har jeg selvfølgelig tillid til, at min opdrætter laver gode hvalpe over hele linjen, så helt galt kan det ikke gå uanset hvad.

    Men jeg forstår alligevel ikke, at man ikke som opdrætter venter, indtil man kan lave hvalpetest - eller hvad man foretrækker - og få et endnu større fingerpeg om hvalpenes evt. individuelle forskelle; hvorfor skal man skynde sig at få hvalpene solgt?

    Tværtimod kan man da kun få bekræftet et i forvejen perfekt match… i stedet for bare at dele dem ud mens de basically stadig er kødklumper smiley smiley


  • #52   27. maj 2018 Personligt betyder det ret meget om jeg får den mest tilbageholdende/forsigtige eller den der buldre frem.. Så for mig ville det bestemt ikk være ligegyldigt..

  • #54   27. maj 2018 Jeg har opdrættet nogle få kuld, og jeg udvælger hvalpene i et samarbejde med hvalpekøberne.
    Jeg synes dette her bliver gjort til noget det ikke helt er, nærmest videnskab på højere niveau smiley
    I de kuld jeg har opdrættet har hvalpene været rimeligt ens. To gange har jeg fået lavet hvalpetest, og der fik jeg at vide, at alle hvalpe i kuldene var temmelig ens, de var nysgerrige og samarbejdsvillige, det vidste jeg godt.
    Jeg har lige solgt 7 hvalpe, de var også ret ens i temperamenterne, men ikke i udseende, her fik jeg ikke lavet hvalpetest - og jeg må indrømme, at da hvalpene var 3 uger, så fik jeg dem fordelt ud fra hvalpekøbernes ønsker om køn og farver.
    Der var ikke nogen hvalpe der skilte sig ud, ingen var tilbageholdende, ingen var mere frembrusende eller mere tilbagetrukne end andre, de var glade og meget livlige og imødekommende hvalpe, så jeg syntes ikke det var den store videnskab at fordele dem ud fra folks ønsker.
    Jeg ser ikke noget problem i, at nogle har ønsker om eks køn, det vil jeg til hver en tid efterkomme, farve kan man bedre snakke om, men for nogen er det meget vigtigt, og det respekterer jeg, det ser jeg ikke som useriøst.

    Jeg tror meget handler om, hvordan hvalpene bliver præget både hos opdrætter, men socialiseringen fremadrettet er super vigtigt ude hos hvalpekøberne, så de former også selv den hund de får. Arv har selvfølgelig også utroligt meget at sige, men der har et kuld jo den samme rygsæk med sig.


  • #55   27. maj 2018 Forstår dog ikk at man ikk enten har en præference i forhold til forsigtig/buldrehoved/fremme i skoene.. Jeg er klar over at man kan tilpasse sig hunden men helt uden præferencer er mig lidt underligt..


    Men ja, selvfølgelig former man dem selv ja, men udgangspunktet betyder nu også noget.. Får man en forsigtig hvalp kan det ha stor betydning i al den tid man har hunden!


  • #56   27. maj 2018 Jeg tror da også at langt de fleste opdrættere er med på at man venter til de er lidt større hvis man har nogle ønsker som man ikke kan se i den alder. Eller til man har mødt hvalpene, men for en som mig gør det ikke den store forskel. smiley

  • #57   27. maj 2018 Pernille jeg tilpasser mig 110% min hvalp/hund, har ingen forventninger til at den skal kunne noget bestemt, den skal bare være min bedste ven. Lucky er den mest selvsikre lille hund, Rosa er næsten hans modsætning, hun er pisse nysgerrig, men med nogle ting har hun brug for at Lucky baner vejen. Jeg elsker dem lige højt, de er perfekte på hver deres måde, og jeg ville ikke bytte nogen af dem for noget i verden.

    Mit liv er heldigvis sådan at jeg har nemt ved at tilpasse mig hundene, så for mig gør det ikke den store forskel smiley


  • #59   27. maj 2018 Jo men en ting er at man kan tilpasse sig "nemt" - men derfor kan jeg stadig ikk forstå hvorfor man ikk vælger udfra hvad der passer bedst ind i ens liv samt hvilken type hvalp man ser har bedst mulighed for et fuldt hundeliv.. I mine øjne er der altså nogle hunde der er så forsigtige at det betyder noget for deres livskvalitet og man kan ikke på forhånd vide HVOR forsigtig en forsigtig hvalp vil blive..

    Jeg sys det er underligt at være åben overfor alle typer af sind.. Kan jeg ikk sætte mig ind i.. Men altså vi er jo forskellige..


  • #61   27. maj 2018 Pernille, jamen her er der ikke noget der gør at vi skulle vælge det ene eller det andet. Selvfølgelig er det en kæmpe bonus at have en så selvsikker hund som Lucky når man får en hvalp der er forsigtig, så på det punkt kan jeg godt se at det er smart. Men havde vi to forsigtige hunde, jamen så var det sådan det var.

    Det er faktisk sjovt du nævner det maj-britt, for her er det omvendt, den selvsikre hund holder sig tilbage for han gider ikke fremmede, hvorimod den lille forsigtige skal hen og mysse og snakke med så mange som muligt smiley


  • #62   27. maj 2018 I min verden er det bare sært at man vælger en hund der allerede i en eller anden grad er "skadet" (nu snakker jeg de ret forsigtige/bange/tilbageholdende) når man har mulighed for at vælge en der ikke er.. det gir da nogle bedre forudsætninger da hunden ikk skal gå igennem livet med mindre/større angst.. Kommer aldrig til at forstå det.. Jeg vælger den hund jeg mener kan få det bedste liv uden en masse begrænsninger.. kommer de når den bliver ældre så er det noget man må ta med, men hvorfor vælge det med vilje? Om så man kan tilpasse sig..

  • #63   27. maj 2018 Pernille, er det mig du hentyder til, når du skriver, at det er underligt, at man ikke har en præference?

  • #64   27. maj 2018 Nej.. smiley

  • #65   27. maj 2018 OK smiley
    For jeg har selvfølgelig nogle krav der skal være opfyldt, før man kan købe en hvalp, og får jeg en dag en hvalp der skiller sig meget ud, så skal den da også hen det helt rigtige sted - men noget andet er jo også, hvor godt kender man sine hvalpekøbere? ... godt nok til at vide, præcis, hvilken hvalp der er den eneste gode?
    Hvalpekøberne kan snakke op og ned af stolper om alle de intentioner de har, men man kan ikke være sikker på, at de selv vil leve op til noget af det de lover.

    For mig handler meget om kemi og mavefornemmelse, når jeg udvælger de familier der kan købe en hvalp her, og indtil nu har jeg til gode at opleve en hvalp der skiller sig helt og aldeles ud fra flokken, de fleste hunde her fra kan passe ind i de fleste fornuftige og aktive familier.


  • #66   27. maj 2018 Personligt har både mine egne hvalpe været forskellige og også de kuld jeg har set hos andre.. Dog var der ingen der som sådan skilte sig meget ud og var meget forsigtig (af mine egne), men der er også racer (især nogle af de mindre er min erfaring) der har tendens til at være forsigtig.. Franske bulldogs er generelt ikke de mest forsigtige hunde smiley Kun hvis de har været behandlet forkert..

    Men altså uagtet om man selv har oplevet det så mener jeg virkelig at man bør ha en præference udfra hvilken hvalp der vil kunne få det bedste liv generelt og hos en selv.. Derfor kommer jeg aldrig til at vælge den forsigtige ligemeget hvor meget/lidt forsigtig den er.. jeg vil helst ha en mellemting eller et buldrehoved.. det gir en mere robust hund er min erfaring og jeg sys der er rigeligt der kan gi hak i selvtilliden hen af vejen - hvorfor så vælge en mere skrøbelig hvalp..


  • #68   27. maj 2018 Pernille, jeg har endnu tilgode at møde en hvalp der var så forsigtig/usikker ( i hvert fald i et kuld hvor alle andre var velfungerende) Jeg ville dog ikke udelukke at tage den, da jeg netop har muligheden for at give sådan en hvalp et hjem og et liv som den har brug for.

  • #69   27. maj 2018 Jeg siger bare at jeg ikk vil være den person til trods for at være erfaren hundeejer og at jeg ikke forstår at andre slet ingen præferencer har.. Det undre mig bare en del.. Man har vel næsten altid en type hund der fungerer bedst ind i ens liv og ligemeget om man KAN ændre sit liv vil de fleste vel næsten gerne ha lidt magt over hvordan hverdagen ser ud - Personligt sys jeg så at det er ret morsomt at samme personer der gerne tager en "skadet" hvalp der er utryg/forsigtig/tilbageholdende skyder med skarpt når folk "redder" en hund fra en dårlig opretter smiley I mine øjne er det her ikke meget anderledes og jeg sætter seriøst spørgsmålstegn ved om en seriøst usikker/forsigtig osv osv hund reelt får et værdigt hundeliv til trods for at ejeren tilpasser sit liv.. man kan trods alt ikke styre hele verden.. Men her snakker vi ikke bare mildt forsigtig selvom jeg også mener de har et liv fyldt med mere angst end JEG ville byde en hund fra starten af..

    Men det er vist en lidt anden diskussion smiley

    Personligt forstår jeg som sagt bare ikke manglen på præference når hvalpene så er meget forskellige smiley - hvilket de selvfølgelig ikke altid er..


  • #70   27. maj 2018 Jeg oplevede stor forskel i mit kuld af selskabsrace. Men det var også udavl og med stor forskellighed inden for racens normaler.
    Dr var både forskel i forhold til sind og temperament og iforhold til eksteriør.

    Jeg tror tendensen er størst i racer med farveforskelle og aftegn. Om du vælger den ene hvide museunge eller den anden hvide museunge er der jo ingen logik i..


  • #72   27. maj 2018 Jeg skriver også "skadet" i mangel af bedre ord.. og nu er det heller ikke let forsigtige hunde jeg snakker om..

    Og nu findes der bestemt angst/forsigtighed overfor mange andre ting end andre hunde og det er ikke bare lige sådan at totalt undgå andre hunde da man ikke kan styre hele verden og der tit er løse hunde osv osv..

    Du behøver ikke blive nedladende fordi vi er uenige..


  • #73   27. maj 2018 Min mor og far tog den mest forsigtige i kuldet, da den anden var hammer fræk. Det eneste issue den havde var, at man skulle vise den alt, at det ikke var farligt, og da han havde lært det, var det den skønneste hund på 4 poter. Min første soulmate. smiley

    At de havde det issue lå mere ved, at de boede i en stald og ikke var vant til at høre alle de dagligdags lyde og blive konfronteret med alt muligt. Det betyder ikke nødvendigvis en skadet hund. smiley


  • #75   27. maj 2018 I min verden er det et handicap hvis i hellere vil kalde det det - jeg siger ingen steder at det ikke kan være dejlige hunde fordi selvfølgelig er de da det...

    Men de har jo altså angst i en eller anden grad og selvfølgelig er det i mange tilfælde til at leve med/kan indrettes efter men JEG skal ikke nyde noget og jeg sys faktisk der er en del hunde der har betydelig angst der betyder meget for deres liv på en negativ måde.. Det forstår jeg ikke at man ligefrem vælger fremfor andet..

    Plus hvorfor vælge at købe et sted fra hvor man ved hunden måske vil få et "handicap" som følge af?


  • #76   27. maj 2018 74# Det kan jeg af gode grunde ikke udtale mig om - men læs du bare de MAAAANGE tråde hvor løse hunde er løbet op til en hund der ikke har været bekvem med situationen..

  • #77   27. maj 2018 Og det er vel fair nok at sige det er et "handicap"/at de er "skadet".. Det er også en sygdom hvis mennesker har angst.. hvorfor skulle det være anderledes med en hund..

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.066
    #79   27. maj 2018 Pernille - Nu er det jo langtfra alle forsigtige hunde - eller mennesker, for den sags skyld - der er angste. De er bare mindre frembrusende end andre. At kalde det et handicap synes jeg godt nok, er at sætte det på spidsen.

    Jeg har intet problem med at tage kuldets forsigtigper. Sådan én passer på mange måder langt bedre til mig end bulderbassen.


  • #81   27. maj 2018 Pernille, jeg læser ingen steder i denne tråd at nogen vælger aktivt at få en hund der er så usikker/angst som du nævner. Jeg gør ikke i hvert fald. Jeg vælger fra gode forældre dyr, både på sundhed og sind. Når jeg vælger et sådant kuld regner jeg ikke med at der er en hvalp der er så "ødelagt" allerede fra 1 dag gammel at den ikke kan have et godt og velfungerende liv.
    Jeg har igen aldrig mødt en lille hvalp med så svær angst som det du siger, aldrig.. Jeg har mødt ældre hvalpe/hunde der har fået det, men aldrig en hvalp på under 8 uger. Måske har jeg bare været heldig, men det har jeg ikke..

    Jeg ville aldrig købe hvalp et sted hvor sindet hos hundene ikke var vægtet højt, og jeg derfor kunne forvente en hvalp der kunne fungerer i en dagligdag.
    Der er for mig stor forskel på en forsigtig/usikker hvalp og på en hund der har decideret angst, og jeg har virkelig svært ved at tro at de bliver født angste, det gør mennesker heller ikke, de bliver angste fordi deres grænser bliver overtrådt igen og igen og igen, og måske er lidt mere sårbarer end andre.
    Jeg kan tage fejl, men ja.. Det ændre ikke på at jeg godt kunne vælge den hvalp der var mindst fremme i skoene. Der er også stor forskel på en hvalp der er virkelig angst og så en der ikke er fremme i skoene.


  • #82   27. maj 2018 Jo det er da bedre for dem - hvis dem med seriøs angst overhovedet skal være til.. Men derfor forstår jeg stadig ikk man vælger det.. Er det ikk også bedre for hvalpe fra hvalpefabrikker at komme til en kompetent hundeejer - jo men det betyder ikk at det er et valg jeg ville ta eller anbefale andre smiley

    Og altså jeg snakker ikk kun totalt skadede hvalpe fra lorte opdræt mht angst.. ville slet ikk vælge det heller i mild grad.. og jeg oplever desværre en del der har diverse angst problematikker.. alene hjemme, andre hunde, fremmede mennesker og ting/steder er de mest normale jeg oplever..

    Selvfølgelig kan de leve gode liv med let angst, men igen hvorfor vælge en hund med problemer fra start der kan udvikle sig fremfor en uden? det virker da tosset..


  • #84   27. maj 2018 Hold op hvor er hun dog smuk Isabelle smiley

    Som et menneske med angst, og ikke altid i let grad, kan jeg sige at jeg har et fantastisk liv. Nej det er ikke altid let og ja det er pisse træls når jeg har et angst anfald, men jeg har et godt liv som er værd at leve og jeg er glad. Hvorfor skulle en hund ikke kunne have det på samme måde?
    Jeg er endda måske netop den helt rigtige til sådan en hund, for jeg ved hvordan det er at have angst, selvom det selvfølgelig ikke er det samme for en hund og et menneske.

    Rosa og Lucky bryder sig ikke om andre hunde, det gjorde de begge da de var hvalpe, men Lucky er blevet bidt to gange og de er blevet rendt over ende alt for mange gange. Noget af det er min fejl, fordi jeg skulle have reageret hurtigere end jeg gjorde eller være mere opmærksom, selvom det 100% er de andre ejeres skyld at de lader dem storme hen i hovedet på mine. Det er altså ikke noget de går og er angste for eller har et dårligt liv af. Vi går jo bare der hvor der ikke kommer så mange, specielt løse hunde og så sørger jeg for at de ikke kommer ud i dårlige situationer, nogle gange er det at vende om, gå en anden vej, give godbidder i kæmpe mængder imens jeg sidder hos dem på jorden, og nogle gange er det at smide dem på armen og gå forbi det "farlige"..

    Når man har en forsigtig/usikker/angst hund, kender man den jo og man ved derfor også hvordan man bedst undgår de situationer hunden ikke er glad for, eller hvordan man vender det til noget positivt.


  • #86   27. maj 2018 Pernille, hvor mange hvalpe under 8 uger (som ikke er fra lorte opdræt som hvalpefabrikker) har du hørt om havde angst og ikke mindst så svær angst at de ikke havde et godt liv allerede inden de kom ud i et nyt hjem?


  • #88   27. maj 2018 Folk kikker på vidt forskellige ting... Jo mere seriøs man er med sin hundeviden des mere seriøs er man typisk med sin måde at vælge avler på.. Længere er den ikke.. De fleste er snotdumme når det kommer til, hvad som helst.

  • #91   27. maj 2018 Er det nu også forkert at ønske et bestemt køn? Jeg tænker da at rigtig mange kommende hvalpeejere netop fortrækker det ene køn frem for det andet. For det første er der jo forskel på tæver og hanner, og i nogle racer er der mere forskel end i andre.

    Nogen gange når jeg læser herinde om alle de krav, og alt det som er forkert i forbindelse med anskaffelse af ny hund og alt det man skal leve op til, så bliver jeg sgu ærlig talt lidt nervøs for den dag vi skal ud og købe ny hvalp. Det lyder jo nærmest til at det er en ren videnskab ind imellem.


  • #93   27. maj 2018 Isabelle: Det er også mit indtryk, at de fleste ved at de ønsker det ene eller andet køn. Så er der så nogen, hvor de ind imellem ender med modsatte køn, fordi det var lige DER rette hvalp var. Håber da sørme ikke at det er forkert, når vi skal ud og have hvalp igen, for jeg VED da at jeg vil have e hanhund igen, for det er bare dem jeg er mest til. Og jeg ville da blive pænt træt af at blive valgt fra, fordi jeg har et ønske til kønnet.

  • #96   27. maj 2018 Nej præcis Isabelle, og ved nogenn racer er der altså ret stor forskel på kønnene, altså hvor det ene f.eks er meget mere skarp end det andet, og det er da også vigtigt. Og så er der jo bare altid forskel på køn, præcis som med mennesker.

    Jeg foretrækker hanhunde, men jeg skal da ikke kunne afvise at hvis den HELT rigtige hvalp var der, jamen så kunne jeg måske godt vælge en tæve.


  • #97   27. maj 2018 I Sam's kuld er de 13 hvalpe, og der er forskelligheden stor, alle har forskellige personligheder, Sam er selvsikker og meget selvstændig, og det var præcis sådan et sind jeg gik efter, der blev lavet hvalpe test på hvalpene da de var 7 uger gamle, og hvalpene blev valgt i samråd med opdrætter, da opdrætter kendte hvalpene bedst.
    Jeg elsker min Sam, han er fuldstændig perfekt og jeg vil ikke have nogen anden end ham smiley

    Nogle af Sam's søskende er både selvsikre, men også usikre, men jeg tror helt klart den fortsatte prægning man ligger i hundene, siger en hel del. smiley


  • #98   27. maj 2018 Pernille, du må have en bestemt i tankerne, når du skriver at vedkommende har valgt en skadet hvalp, men samtidig slår en anden oven i hovedet når h*n “redder” en hvalp fra en fabrik. Hvem er det du skriver om? Det er meget nemmere bare at skrive hvem man mener, i stedet for at komme med hentydninger smiley

    Isabelle, det jeg skriver meget længere oppe med socialisering, er jo netop det med at alle de hvalpe, som jo åbenbart hviler totalt i sig selv, må være garanteret et liv uden issues. De har jo hele pakken, det kan opdrætter se ved 6 uger. Og så er jeg bare af en anden mening. Opdrætter bør kunne se de væsentlige personlighedstræk ved 3-4 uger.

    Jeg har i øvrigt to af bulderbasserne. Bella var en værre bandit da vi mødte hende 8 uger gammel. Hun stjal tyggedimser ud af munden fra sin “storebror” på 2 år, rendte op og gemte den i haven, løb tilbage ned og lavede drama for så at stjæle tyggedimser der blev efterladt af de andre hvalpe, som lige skulle se hvad hendes drama gik ud på. I dag har jeg en hund der er temmelig sensitiv, nervøs for høje lyde, reagerer kraftigt på mennesker hun er usikker på og alt mulig andet.

    Dorit er præcis som hun var fra hun var 3 uger gammel. En lille bestemt dame med egne meninger om alt, fuld af ballade og altid først ved maden smiley

    Min næste hund bliver en “mellem-hund”, men det er fordi jeg skal have fra et opdræt af højdriftige hunde, og ikke nødvendigvis skal have den med allermest røv i bukserne. Jeg forventer at opdrætter har en ret god ide om hvilken af hvalpene jeg skal have, sådan et par uger efter de kommer ud.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #99   27. maj 2018 Selvfølgelig er dårlige nerver også arvelig. Der ses da tit at betemte racer får problemer med væsen pga dårlig avl. Det har hvalpefabrikker ikke patent på.

    Selv i det bedste kuld kan der komme en hvalp der ikke lever op til forventningerne.


  • #100   27. maj 2018 Ja Max, og pudsigt nok går kabalen altid op, også for de hvalpe der ikke er faldet så heldigt ud. Det er sjovt som det altid passer med at være et perfekt match til én af dem der har skrevet sig op smiley

  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #101   27. maj 2018 Så forstår jeg bedre at man vil bestemme. Den her er ikke hvad vi forventede så den får du. Det bliver ikke mig der tager den.

  • #102   27. maj 2018 Jeg forstår ikke hvorfor det oftest skal gøres "forkert" både at ville vælge køn, farve eller sågar hvalpen selv?

    Det er da køber der skal leve med hunden? smiley


  • #107   28. maj 2018 Bodil - det er muligt men det er køber der skal leve med hunden og jeg kan godt forstå at nogle vil vælge deres hvalp selv og ikke have en styrket i hånden.

    Jeg ville i hvert fald hoppe fra hvis jeg havde besøgt nogle med hvalpe flere gange og forelsket mig i en bestemt hvalp for at få stukket en helt anden i hånden.

    Dog er vi nu skrevet op til vuf et sted hvor hvalpen vælges i samråd med opdrætter men det har jeg det fint med fordi jeg stoler helt og holdent på hende og har det rigtig godt med hende smiley


  • #108   28. maj 2018 Har ikke læst alle indlæg må jeg erkende men - Jeg har ikke selv oplevet hvalpe under 8uger der var bange for alt for sådanne steder kommer jeg ganske enkelt ikke - MEN, for mig er det også ligegyldigt hvilken grad af angst/forsigtighed de hvalpe har - jeg vil simpelthen ikk ende med en hund der kan få angst i en eller anden grad! og du aner jo ikke hvordan den udvikler sig - kan ikke se fidusen i at vælge en hvalp der allerede fra hvalp har et dårligere udgangspunkt for at blive feks velsocialisret! Og ligemeget hvad i skriver forstår jeg ikke at andre vil når man har andre muligheder...


    Og for mig, så har hunde med selv mild angst altså en nedsat livskvalitet set i forhold til en uden! Dermed ikke sagt at de slet ikk kan ha gode ting, gode stunder osv men igen set i forhold til hunde uden angst.. De kan da helt sikkert ha en livskvalitet men hvorfor ligefrem vælge det til og hvorfor vælge noget usikkert.. jeg står fast på at en hund med angst i min verden altså har det mindre godt mentalt end dem uden!! De har langt flere situationer hvor de bliver presset/stresset og det er ikke en rar følelse for nogen! og du kan ikk sammenligne et menneske du kan forklare og rationalisere med!!


    Og en forsigtig hund har ikke altid angst nej, men mange af dem der ikk vil snakke med mennesker i mit område gør det ihvertfald pga angst, det er tydeligt at se! og det vil altid være et sats da man ikke ved om det er angst betinget når man vælger dem som 8ugers og ikke ved hvordan det udvikler sig - Nogle bliver mindre forsigtige, nogle bliver på samme niveau, nogle får det værre, andre har Meget angst..


    Og Majbritt nu snakker vi angst og ikke racebetinget adfærd

    Men, jeg ser ingen grund til at forsætte debatten smiley - I skal være velkomne til at svare men jeg stopper herfra smiley Bliver bare gentagelser af min mening ellers.. I har en mening og jeg har en anden og det er os frit for smiley
    ..


  • #109   28. maj 2018 Pernille hvem i denne tråd nævner at de vil bevidst gå efter en angst hvalp ?
    Jeg føler lidt at du hiver en ind i debatten som slet ikke er her, og så generalisere den ikke eksisterende person over på os andre. Men hvis denne person er i tråden må du gerne lige sætte navn på.

    Du skriver at du ikke kommer sådanne steder, hvor de har de hvalpe. (Jeg har også til gode at møde en sådan hvalp) så må du jo snakke om steder hvor det er mere reglen end undtagelsen at de har hvalpe med dårligt sind, og det tror jeg ikke der er en eneste i denne tråd der ville gå efter eller sågar handle med. Jeg ville i hvert fald ikke..

    Når jeg siger jeg ikke vil have problemer med at tage den mest forsigtige i et kuld, er det i et kuld hvor både sundhed og sind gennemgående er i orden og hvor jeg har kendskab til forældrene osv.
    Jeg ville aldrig købe hund et sted hvor sindet ikke bliver vægtet højt. Og hvor hvalpe med angst er en "normal" ting.

    Jeg har aldrig haft en hund der havde angst, men forsigtig og lidt usikker har jeg i Rosa.


  • #111   28. maj 2018 Det gør jeg skam heller ikke bare fordi jeg ikke vil ha hverken en forsigtig eller angst hvalp når jeg kan få en uden.. det er det valg jeg ikke forstår..

    Har ingen steder sagt at en hund med mild forsigtighed eller feks angst for fyrværkeri skal aflives eller ingen livskvalitet har! Men i nogle tilfælde er det synd og ikke et værdigt hundeliv i mine øjne..

    Nu svarer jeg ikke længere ligemeget hvad der måtte skrives.. gentager bare mig selv..


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #114   28. maj 2018 Lydfølsom er da ikke noget med at være forsigtig at gøre. Det ændre ikke på,at jeg ikke vælger en hund,der fra start af har ting man skal være opmærksom på.

  • #116   28. maj 2018 Maj-britt, netop. Hvis man køber fra en ordentligt opdrætter skulle der altså ikke gerne være hvalpe i kuldet der er så angste/bange/forsigtige at de gemmer sig under sengen i flere dage..
    Selvfølgelig kan en hvalp falde forkert ud, men jeg har endnu til gode at se det i så slem grad i et ellers godt kuld. Og jeg er sikker på at hvis det skulle ske, ville den seriøse opdrætter selv være meget opmærksom på netop den hvalp og få den matchet med en der virkelig kunne arbejde med den, eller selv beholde den.


    Jeg tænker der er en kæmpe stor forskel på om man som jeg gør snakker om at tage den forsigtige hvalp i et kuld fra en seriøs opdrætter som går op i sind og at hvalpene bliver klædt godt på til livet som familiehund, og så på en hvalpefabrik, hvor de ikke går op i hverken det ene eller det andet, men kun tænker på penge. De hvalpe er jo syge på alle tænkelige måder, og jeg ville ikke handle sådan et sted.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #118   28. maj 2018 At nogen er værre gør det jo ikke godt.

  • #120   28. maj 2018 Pernille, det er sjovt du skriver at du gentager dig selv. Vil du ikke lige fremhæve det indlæg hvor du skriver navnet på den bruger, som bevidst har valgt en angst hvalp, og som hagler folk ned når de “redder” hunde fra hvalpefabrikker? Eller har jeg misset at du ville stå ved dine hentydninger?

    Det er denne sætning fra #69 du mangler at sætte navn på:

    “Personligt sys jeg så at det er ret morsomt at samme personer der gerne tager en "skadet" hvalp der er utryg/forsigtig/tilbageholdende skyder med skarpt når folk "redder" en hund fra en dårlig opretter “


  • #122   28. maj 2018 Jeg tror det kommer an på hvad man er "vandt" til at købe af dyr og hvad hunden skal bruges til..

    Fx ved gnavere er det mere reglen end undtagelsen at man vælger ud fra udseende (Efter sundhed selvfølgelig)

    Hvis den så ikke lige bliver ens soulmate, så får man det til at fungere..


  • #124   28. maj 2018 E - hvem er den kommentar til?

  • #126   28. maj 2018 Frk Jensen, jeg gætter på at den kommentar er til Pernille, som har en race med virkelig mange sundhedsproblemer - som avles målrettet og bevidst.

  • Eva
    Eva Tilmeldt:
    jul 2012

    Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 16 Svar: 2.066
    #128   28. maj 2018 Pernille - Om du vil svare eller ej, er helt op til dig, men jeg gad dæleme godt vide, hvordan du kan være sikker på, at de udfarende (angste?) hunde, du møder, også var de forsigtige hvalpe?

    Min Ingle var kuldets forsigtigper, men udfarende er han bestemt ikke. Det var han muligvis blevet, hvis jeg havde insisteret på at "socialisere" ham med bunkeleg i hundeskoven, men det gjorde jeg så ikke. Istedet valgte jeg at bruge hvalpe- og unghundetiden på at opbygge hans selvtillid, og i dag færdes han uden videre i nye miljøer, og han er en fremragende figuranthund til BAT-træning for reaktive hunde.


  • #129   29. maj 2018 Jeg vælger opdrætter og linier FØR jeg vælger hvalp smiley Og så har jeg den regel at er der bare én hvalp i et kuld jeg bare ikke vil have så vil jeg ikke have nogen af dem. Så går det aldrig helt galt. De fleste gange har opdrætter valgt for mig, men med Clinton var det faktisk mig selv der valgte. Det var da han 5 uger gammel. Det var et valg med hjertet. Der var bare noget ved kuldets terrorist, der sagde mig at det HAM der skulle bo hos mig. Så da opdrætter spurgte mig om der måske var en jeg helst ville have pegede jeg på ham der hang i mine snørebånd og sagde 'ham der' smiley Og jo, han er blevet lige præcis den hund jeg ønskede mig smiley Vi har jo så efterfølgende mødtes nogle gange med resten af kuldet (minus eksporten til Irland) og de er faktisk temmelig ens som voksne. Der er en enkelt der er lidt mere 'laid-back' end de andre, men ikke noget jeg ikke ville have kunnet leve med. Og det er præcis sådan jeg føler at det skal være.

Kommentér på:
Fordeling af hvalpe og useriøs avl

Annonce