{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.780 visninger | Oprettet:

Udstilling {{forumTopicSubject}}

Hej
Vi har den dejligste cavalier king charles spaniel tæve på 20 måneder.
Hun er i løbetid nu og jeg har fået overtalt mine forældre til at hun godt må få hvalpe men at de skal stambogsføres.

Vi har besluttet at det først skal være næste løbetid, da der er mange ting man lige skal have styr på inden, men at hun også kan nå at blive lidt mere moden. Jeg har læst mig frem til at racen skal undersøges for Hjerteskanning mislyd/prolaps, EFS, CCS og PL. Men jeg kan ikke rigtig helt finde ud af hvad PL (Patella Luxaration) er og hvordan man få tjekket det?

Jeg har undersøgt krævende på Dansk race unions hjemmeside da hun har stambog der, men forstår heller ikke helt at hun skal have en 1. plads på en udstilling. kan det passe?
Evt. hvis i har nogle erfaringer med avl eller gode tips må i meget gerne skrive dem i kommentarfeltet

På forhånd tak smiley



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Udstilling
  • #1   12. jul 2015 PL er patella luxation, som er en lidelse i knæskallen. Det skal dyrlægen undersøge.

    Må jeg være nysgerrig og spørge hvorfor hun skal have hvalpe?


  • #2   13. jul 2015 Vi synes hun skal have hvalpe, fordi hun har nogle gode gener og vi ved at hun mentalt ville kunne klare det og at hun ville være en god og omsorgsfuld mor. Vi synes også selv det kunne være et spændene projekt at sætte sig ind i.

  • #3   13. jul 2015 Jeg ved ikke hvordan det fungerer i DRU ?
    Men i DKK, kan man melde sig ind i cavalier klubben, og derved få rabat på at få hunden hjerteundersøgt.
    Prøv at kontakte jeres opdrætter. Vedkommende burde kunne guide jer mht. om det er en god idé at sætte jeres hund i avl, samt hjælpe med at få den avlsgodkendt.


  • #4   13. jul 2015 Okay tusinde tak smiley

  • #5   13. jul 2015 Jeg tænker bare at det er et kæmpe arbejde og et endnu større ansvar at få hvalpe på sin tæve. Og jeg oplever ofte at arbejdsbyrden (og et kejsersnit lørdag aften til 15-20.000) kommer bag på mange. Og at det kommer bag på mange af folk ikke står i kø for at købe hvalpene, for markedet er mættet. Specielt med "populære" racer som du og jeg har.

  • #6   13. jul 2015 Kom ud til os et døgn, så er I kureret for den idé. Det 'spændende projekt' er benhårdt arbejde, både arbejdsmæssigt, økonomisk og administrativt.
    Vi står op kl 4 fordi hvalpene skriger og vil ud, og vi går i seng kl 23, hvor de endelig falder til ro.
    Hvis man vil gøre arbejdet godt nok, kan man ikke passe et fuldtidsjob imens. Der er alt for meget der skal ordnes i løbet af en dag.
    Jo jo, det er da hyggeligt. Men folk der ikke har prøvet det før, glemmer at tænke på mængden af papirarbejde (kontrakter, vejledning til købere, hvalpetest, vægtskemaer, observationer, bestilling af ting, regnskab osv) samt økonomien i det. Også det fysiske arbejde fylder. Der skal hegnes ind, samles 400 puhaer op dagligt, aes, socialiseres, præges, gåes tur og vaskes tæpper - konstant.

    Det er ikke kun for sjov. Det skal gøres fordi man arbejder for racen og har et mål med projektet.


  • #7   13. jul 2015 Fedt at du/i undersøger det først, det er der mange, der ikke gør. Og det ser vi også her på HG. Så et klap på skulderen til dig fordi du rent faktisk tænker på racerelaterede sygdomme smiley

    De andre har vist sagt, at det ikke bare er en oplevelse men skidehårdt arbejde man skal være indstillet på at gøre fordi man vil arbejde for sin race. Og så skal man også være indstillet på, at viser undersøgelserne for PL, hjerte osv. ikke det ønskede, så må man droppe at avle på tæven - det er ikke nok at have undersøgelserne i hus, de skal også være gode nok til at man kan være bekendt at avle hvalpe på det; og også hos hannen skal undersøgelserne være i orden (for ikke at snakke om at kigge på de tidligere generationer) smiley


  • #8   13. jul 2015 Dejligt at i undersøger tingene først, i stedte for bare at avle smiley

    PL er noget med knæene, og det er noget en dyrlæge kan teste sammen med de andre arvelige sygdomme.

    Det med at hunden skal have en 1. plads på en udstilling, lyder meget rigtigt... Hunden skal jo ligne sin racestandard smiley

    Hvad med jeres opdrætter? De vil helt sikkert også gerne hjælpe jer smiley


  • #9   13. jul 2015 Udover alle de mere kendte sygdomme hos cavaliereren bør indgå hende tjekket for syringomyeli en frygtelig smertefuld lidelse, dette kan med fordel gøres i Sverige eller Tyskland, her er det meget billigere end i Danmark, dette link fortæller en masse om det også i forhold til avl...

    http://www.mobillos.dk/xdoc/168/sundhedsstrategi-for-den-danske-cavalier_king_charles_spaniel-27042014.pdf


  • #11   13. jul 2015 Jeg er rimelig sikker på at man i DRU skal udstille for at få hunden avlsgodkendt og det skal være foregået inden hunden parres

  • #12   13. jul 2015 Therese, hvis du ikke er så vant til udstilling, kan det godt være at en "1. plads" lyder værre end det er. Det er formentlig en 1. præmie, der skal til, og det er en kvalitetsbedømmelse, ikke at hunden nødvendigvis skal være nr. 1 i sin klasse.

  • #25   14. jul 2015 "Gang på gang har jeg læst herinde at markedet er mættet, hvilket er sandt, men så synes jeg da godt nok, at det er utroligt at i opdrættere så kan forsvare at i bliver ved med at avle! Det gælder måske ikke for jeres hunde? "

    Hvem er "I opdrættere"?? Jeg har 2 DKK tæver. Gennemsunde. De er begge steriliseret. Så ingern avl herfra. OG det var mig der skrev at markedet var mættet smiley Jeg er, ind imellem desværre må jeg sige, med i nogle salgsgrupper på FB. HOLD da op, det trækker tænder ud at se folk faldbyde deres avl, fordi der ikke er købere til dem. Og jeg tænker tit at de sidste hvalpe i kuldet blot bliver solgt til dem der vil betale, for så er avler ude af det med de hvalpe (TROR de, for ofte kommer det bag på dem at de kan blive tvunget til at betale penge tilbage helt op til 2 år efter hvalpenes fødsel).


  • #27   14. jul 2015 Er man ikke opdrætter så snart man avler?

    Men jeg vil mene at markedet især er fuld af blandingshvalpe og de typisk populære racer - ikke så meget de seriøse og ansvarlige (det er jo trods alt ikke ALLE der er det) DKK opdrættere, der ofte på forhånd har købere - nogle, der måske har ventet et godt stykke tid på parringen. Derfor er det måske mest dem, der gerne vil lave et kuld uden umiddelbart at have tænkt det meget igennem, der får kommentarer på at markedet er mættet - tænker jeg smiley


  • #28   14. jul 2015 Loppen:

    Jamen, uanset om de etablerede opdrættere har solgt deres hvalpe eller ej, så ER markedet ved at være mættet. Er du klar over hvor mange mennesker der får et chok når det går op for dem at ikke alle falder på rumpen over deres hvalpe? For MIG ligger forskellen i at en seriøs opdrætter oftest laver et kuld, fordi de gerne selv vil beholde en med netop den afstamning, som iøvrigt er nøje valgt med henblik på udseende/egenskaber/temperament. Den seriøse opdrætter VED at det KAN koste et kejsersnit lørdag nat og behøver ikke at spørge på HG når fødslen går i stå (Og iøvrigt blive fornærmet når alle ofreslå dyrlægen). Den seriøse opdrætter VED at HVIS der er hvalpe tilbage, skal disse trænes, miljøtrænes, fodres og være en del af familien. Også selvom man har x antal hunde i forvejen. Den seriøse opdrætter sælger ikke til Fru Hansen lørdag formiddag, hvor familien har siddet over morgenbordet og fundet ud af at NU skal de forsøge familielivet med en zøøøøøøøøøøøød lille daaaaaaaajlig hundehvalp.

    Da jeg købte Kaido (som er min 6. retriever) blev jeg, mere eller mindre, forhørt af opdrætter. Og det var kanon, synes jeg. Vi skulle begge have den helt rigtige fornemmelse for hinanden. Og hun skulle fortælle mig hvorfor hun lavede netop denne kombination.

    Som du kan læse, så mener jeg at opdræt er mere end blot at lave et kuld hvalpe. Hvis man er villig til at ofre både masser af tid (ferie ved fødsel og i hvalpenes første tid osv) og penge (avl koster), så gå igang med at tale med seriøse opdrættere og få råd og vejledning af dem.



  • #29   14. jul 2015 jeg kender et par yderst seriøse DKK opdrættere af labradors som har beholdt hvalpe til de var op til 1 år. Hvalpen er til træning 1 gang om ugen og den bliver miljøtrænet som var det en, opdrætter selv skulle beholde.

  • #30   14. jul 2015 Men vil man avle, så kan man da bare avle. Det er jo kun den enkelte selv der bestemmer. Men opretter man en tråd på HG, så må man regne med at ikke alle klapper i hænderne og bifalder.

  • #32   14. jul 2015 Loppen:

    Jeg ved ikke om det er mig du spørger? Jeg er jo ikke den eneste i tråden?


  • #34   14. jul 2015 Jamen, hvor står der at de kun er de seriøse der må avle? Der bliver lige smidt nogle fordomme og tolkninger på bordet her. Malene er avler og så vidt jeg husker også lene. De har givet deres besyv. Det er MIG som hvalpekøber, der sidder og kæfter op om seriøse opdrættere. Men jeg kan da ikke bestemme en fløjtende. Det skal dog ikke afholde mig fra at komme med min mening!!

  • #36   14. jul 2015 Altså jeg synes, som jeg har skrevet, at det er fedt at TS undersøger noget om racerelaterede sygdomme først, hvilket vi jo herinde netop rigtig mange gange ser, at der IKKE bliver taget hensyn til. Det med seriøse opdrættere var bare en kommentar til dét med at markedet er fyldt, ikke en hentydning til at TS er useriøs! smiley

  • #37   14. jul 2015 JA, jeg ville komme med rådet til en DKK opdrætter, hvis der blev spurgt herinde!!

  • #39   14. jul 2015 Jeg er en af dem, som har opdrættet et kuld hvalpe, uden at være registreret som opdrætter, jeg har aldrig hørt et negativt ord herinde omkring mit valg.

    At jeg så heller aldrig ville stille spørgsmål omkring det på en side som denne er en anden sag. Den hjælp og de råd jeg har haft brug for, har jeg fået fra garvede opdrættere af racen og inden jeg overhovedet gik videre med tanken om et kuld hvalpe på min tæve havde jeg drøftet det med hendes opdrætter.

    Havde opdrætter sagt, at det var en dårlig ide, havde jeg nok tænkt mig om en ekstra gang og jeg tvivler på, at projektet var kommet længere end til skrivebordet.

    Jeg har selv købt min tæve hos en opdrætter, som på det tidspunkt var ret ny i racen, det har jeg ingen problemer med, men det kræver, at jeg kan fornemme, at opdrætter trods manglende erfaring, virkelig har sat sig ind i racen.
    Det gælder både helbred, sind og eksteriør samt har gjort sig nogle tanker om, hvad vedkommende ønsker/håber på med den pågældende parring.

    Det er ikke nok, at have en sød tæve og et ønske om at sætte hvalpe i verden, der skal ligge mere viden, flere overvejelser bag.


  • #40   14. jul 2015 Kommentarerne med, at det er hårdt arbejde og at man avler fordi man ønsker noget godt for racen, ser jeg absolut ikke som en "du er dum og må ikke avle"-kommentar. Sådan nogle kommentarer tror jeg alle ville få, hvis de oprettede et indlæg hvor de var lidt uklare omkring avl. Jeg ser det absolut kun som en "jeg har oplevet dette og forbered dig på..."-kommentar.
    "Hvis du er ansvarlig, så forbereder du dig på xxx.." - jeg ser det som helt almindelige indspark.


  • #41   14. jul 2015 "Den hjælp og de råd jeg har haft brug for, har jeg fået fra garvede opdrættere af racen og inden jeg overhovedet gik videre med tanken om et kuld hvalpe på min tæve havde jeg drøftet det med hendes opdrætter. "

    HELT enig, Kirsten. Og jeg kender dig og dit hundehold smiley Og ved at du har haft opbakning i dit bagland.


  • #43   14. jul 2015 Jeg er ret sikker på at "Kom ud til os et døgn, så er i kureret for den ide" hentyder til at de synes, at det kunne være et spændende projekt at sætte sig ind i = det er ikke altid et spændende og livsgivende projekt. Jeg kan forestille mig at det nogen gange er pissebesværligt og træls og slet ikke kun et spændende, dejligt projekt smiley

  • #44   14. jul 2015 Hvis man vil avle, må man være forberedt på modstand. Det er realiteterne, om man vil det eller ej.

    Og nej, at avle er ikke en rejse på en lyserød sky. Hvis man er disse ting bevidst og ikke laver lange tråde om "Hvad skal jeg gøre, for jeg står med 12 hvalpe og min elskede tæve er død?" osv, så er det bare med at gå i gang.


    Eller vi kan alle sammen skrive" Nuuuuuuuuuuurhhhhhhhh og nææææææææææ" og så er man lige vidt. det der er skrevet her er ikke for at skræmme eller for at bestemme, men for at være sikker på at en 15 årig pige som TS er klar over at det KAN have konsekvenser på mange områder at avle.


  • #46   15. jul 2015 Så når man er 15, så er man gammel og klog og rig nok til at avle, men ikke til at få sandheden at vide??

    No wonder at det kommer bag på unge mennesker at livet har en bagside smiley


  • #47   15. jul 2015 Loppen, du skriver:

    "Når Malene skriver "Kom ud til os et døgn, så er i kureret for den ide" så tænker jeg jamen hvorfor skal de kureres for den ide, hvis de gerne vil prøve det? Man skal da starte et sted mht. avl og udstilling."

    Hvis det med et kuld hvalpe er noget ts og familien brænder for, vil de jo netop ikke blive afskrækket af et døgn hos Malene og hvalpe, tværtimod. Men de vil få et indblik i hverdagen med et kuld.
    Nu vil jeg så nok mene, at at et kuld cavaliere nok vil være nemmere at have en Malenes store terrorister, om ikke for andet så fordi, kuldene som regel er mindre. Hvalpene er også mindre = mindre lort, mindre ødelæggelser m.m.

    Jeg ser ingen grund til at ts og familie ikke skulle lave et kuld hvalpe på deres tæve, hvis sundheden viser sig at være i orden i følge diverse test. Og min bemærkning var da også beregnet på at være en positiv oplysning i forhold tll udstillingskravet. Men jeg er meget på linje med Mette, det er da en klar fordel, hvis de er forberedt på, at ikke alt nødvendigvis bare går godt og er sjovt og hyggeligt.

    Jeg er selv opdrætter, og i følge dig altså en af dem, der synes, at andre ikke må opdrætte smiley . Jeg har haft 14 kuld fordelt over 23 år, så altså ikke nogen storopdrætter, men dog med en vis erfaring med både op- og nedture. Jeg opdrætter en talmæssig lille race, der ofte ikke er så nem at sælge, så når jeg alligevel er blevet ved i så mange år, er det selvfølgelig fordi det virkelig er en enorm spændende hobby/livstil, og jeg laver normalt kun kuld for at få en ny hund til mig selv.
    Men det er ikke en nødvendigvis en dans på roser, og det synes jeg man skal vide inden man går i gang. Det har for mig været en blanding af stjernestunder, ren glæde, tilfredshed, grimme oplevelser og tidspunkter, der kræver hård hud og bredde skuldre



  • #50   15. jul 2015 Loppen, jeg tænker, at folk ofte skriver mere om det negative, fordi den positive del af at have et kuld hvalpe giver sig selv for alle, som kan lide hunde. Altså ikke den store grund til at oplyse en, der planlægger kuld om at sådan nogle er søde og dejlige, og det er spændende at se dem udvikle sig.

  • #52   16. jul 2015 Loppen:

    *Herinde har det vist ikke noget med alder at gøre i forhold til, hvordan der skrives til folk sådan helt generelt!! *

    Du har din mening og den har du lov at have og udtrykke. Jeg har min mening og den udtrykker jeg. Undskyld mig, men jeg er altså ikke en person som sidder og klapperi mine små beskidte hænder fordi folk synes at de vil avle på deres tæve. Ikke uden at de ER opmærksomme på at alt ikke er lyserødt!! Og jeg har været i hundegamet siden 1981 og tro mig. Det kommer bag på RIGTIG mange at der kan opstå problemer!! Hvor har jeg siddet på denne side mange gange og grædt på de stakkels hundes vegne når der er oprettet tråde som "HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP, min hund skal føde og nu hænger der en boble ud af den. Hvad gør vi? Det er lørdag aften og vi har ikke råd til dyrlæge" osv osv.

    Så negativ? nej. realistisk? ja!!


Kommentér på:
Udstilling

Annonce