Info omkring avl. :) {{forumTopicSubject}}
Hej HG .
Jeg søger lidt info/råd ang. avl .
Jeg ønsker i fremtiden enngang at avle. Først på hobbybasis, og så senere som erhverv .
Jeg har pt. ikke helt fundet ud af hvad race det skal være . Dog har pomeranian fanget min interesse meget, så det kan vi jo tage udgangspunkt i her .
Hvad får man helt præcist tjekket forældrene for ? (hvad skal man være ekstra obs på ?)
Jeg ønsker at avle med tavle, men er det ligemeget hvilket forbund det er i ? Hvad er evt. bedst ?
Er der overhovedet et marked for sådan en hund ?
Skal forældrene udstilles, eller er det ligegyldigt, så længe alle sundhedspapirer er iorden ?
Ja kom bare med alt hvad i har Det er en lang tænkeproces, så jeg behøver ikke vide det hele i morgen .
Jeg har i nogle år efterhånden overvejet avl, men først nu har jeg bla. hus osv. til det .
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 418 Svar: 31.405
Herunder f.eks. at hver tæve skal have for mange kuld, at der skal for mange hunde til, til at hver enkelt hund kan få optimal pasning (gåture, aktivering og bare helt almindelig samvær), at der skal laves for mage kuld til at hvert kuld kan få optimal prægning, at man er nødt til at se mindre kritisk på sine avlsdyr, for skal det give overskud er der ikke råd til at kassere for mange af dem osv.
Så vil du opdrætte, så synes jeg du skal holde det til hobby -man kan jo evt kombinere det med et erhverv som f.eks. hundefrisør, hundepension e.l. hvis man gerne vil arbejde med hunde.
Ang race, så skal du da opdrætte den race du brænder for -en race der på alle måder passer til dig og din livsstil du skal jo leve med hunden(e) for dælen
Om der er et marked for det -tja pt er der jo en overflod af hunde/hvalpe, men laver man gode hunde og spytter man ikke hvalpe ud på samlebånd, så tror jeg da osse man kan få sine hvalpe solgt.
Hvad de skal tjekkes for afhænger af race.
klub er en smagssag -personligt ville jeg holde mig til DKK, bl.a. fordi avlsmaterialet er større, stort samarbejde på tværs af landegrænser, hundeweb mm.
Om man skal udstille -man SKAL ikke, men for mange racer kan det være en god ide at gøre det. Og vil man lave gode hunde som hvalpekøberne stiller sig i kø til, vil det for mange racer være en del af det at avle, hvis vi da ikke lige snakker brugsracer hvor brugsresultater kan være mere relevante
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
Jeg har et MEGET fleksibelt job, så jeg har også muligheden for at være hjemme rigtig meget af tiden . Og ellers er der mulighed for at min kæreste tager en del af arbejdet .
Det måske meget godt alligevel at forældrene bliver mentalbeskrevet . Så er man da dækket ind der også .
Hvorfor mener du at DKK er det bedste ?
Er du selv avler/opdrætter ?
Jamen det er jo selvfølgelig udbud og efterspørgsel . Nu var chihuahua'en meget oppe i nogle år, men jeg synes bare at jeg ser flere og flere der brænder inde med hvalpene , både med og uden tavle . Og er der meget meget stor chance for det, ja så synes jeg ikke der er nogen pointe i at avle netop den race .
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
I mit hoved vil jeg gerne at forældrene inden avl, bliver tjekket i hoved og *** . Og det er jo i sig selv en invistering at gøre, vil jeg mene . Syge hunde er der nok af .
Men jeg tænker måske også, at man kan kombinere det med et andet hjemme erhverv . Men det må tiden vise . Som sagt, så er det mange overvejelser der skal til .
Min plan er også at udover tommelfingerreglen om 4-5 kuld pr. tæve, at så tager man et seriøst kig på hunden efter hvert kuld, om den overhovedet ser ud til at kunne fortsætte både fysisk men også psykisk . Og er man i tvivl , så må hunden jo udgå fra avlen .
Lyder det helt hen i vejret ?
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
Men nu er der jo også kun mig der hører mig tænke i hverdagen .
jan 2012
Følger: 5 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 3.706
Hvis du vil være en ansvarlig opdrætter, tager du ansvaret for dit avl fra hvalpekasse til urne. Forstået på den måde at kommer en hvalpekøber i en situation hvor h*n ikke kan beholde hunden, så er det dit ansvar at finde et hjem til den, eller selv tage den tilbage.
Hvad vil du gøre med de hunde du beslutter ikke kan bruges i avl når alle tests og evalueringer er lavet?
jun 2010
Følger: 8 Følgere: 6 Hunde: 3 Emner: 104 Svar: 5.036
Camilla S
Hej HG .
Jeg søger lidt info/råd ang. avl .
Jeg ønsker i fremtiden enngang at avle. Først på hobbybasis, og så senere som erhverv .
Jeg har pt. ikke helt fundet ud af hvad race det skal være . Dog har pomeranian fanget min interesse meget, så det kan vi jo tage udgangspunkt i her .
Camilla S
# 3
Jamen det er jo selvfølgelig udbud og efterspørgsel . Nu var chihuahua'en meget oppe i nogle år, men jeg synes bare at jeg ser flere og flere der brænder inde med hvalpene ,
...............................................................................................................
Håber da ikke det er en kommende hvalpefabrik vi ser den spæde start på.
Det er nemlig kun hvalpefabrikker som kan leve af avl.
Derudover vil jeg mene de eneste grunde til avl er at man brænder for racen, og har den rette tæve naturligvis. Det andet skure igen i mine øre alla Hvalpefabrik.
Man vælger altså ikke hund ud fra hvilken race der er penge i at avle på.
jan 2012
Følger: 5 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 3.706
jan 2007
Følger: 18 Følgere: 53 Hunde: 4 Emner: 418 Svar: 31.405
hundeopdræt som erhverv (altså som primær indtægtskilde) er blot altid en rigtig dårlig ide -uanset alle de gode intentioner så kan det simpelthen ikke lade sig gøre at leve af hundeopdræt, uden at det indebærer uhensigtsmæssigt store hundehold med
Ang antal kuld, så skal du nok mere realistisk regne med 2-3 kuld på en tæve -er der så en hvor 4 kuld er forsvarligt, kan man tage den derfra.
Og det er rigtigt at det nok ikke er en smart ide at lave kuld på en race hvor hvalpene er meget svære at afsætte -i hvert fald ikke uden at man på forhånd ved man har købere til netop de hvalpe man selv laver.
Men man kan ikke bare vælge en race efter hvad man kan få afsat -du er jo nødt til at vælge en race der passer til dig, dit liv osv... Du skal jo leve med racen så den SKAL være et match til netop dit liv, så bare t springe over på pomser fordi de måske er nemmere at afsætte holder altså kun hvis det rent faktisk er en race der passer til dig...
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
F.eks. Du har GD/Sankt Bernhard tæve og han . Begge af samme blanding . Så tænker du "Heey . Det kunne bare være nogle super søde hvalpe !" . Og så står du pludselig med 12 hvalpe på 7 uger og ingen købere har henvendt sig . De er mildest talt ved at æde dig ud af huset, fordi du først og fremmest ikke tænkte over, hvor meget 12 hvalpe egentlig spiser, plus en ammende tæve og faderen . Din økonomi hang i forvejen i en tynd tråd, men hvalpene skulle jo ha indbragt nogle cool cash . Pludselig er hvalpene 9 uger, der er ikke længere plads nogen steder til dem .
Dette scenario er oplevet, da jeg har en af hvalpene fra dette kuld . Der er ingen pointe i at opdrætte/avle på en race man ikke har noget marked for . Og en nystartet opdrætter/avler har nok sjældent kontakter over det hele .
2-3 kuld er jo da også fint . Har bare haft læst mig frem til og hørt at det er 4-5 . Og det er jo hårdt for hunden, hvorfor jeg også skriver, at man skal tage et seriøst kig på sin hund, før man så laver næste kuld .
Ang. hvad jeg vil gøre med hunde som ikke bestod sundhedstestene . Det er så noget der skal tænkes godt og grundigt over . Også en af grundene til at jeg ikke bare har kastet mig ud i det .
Jeg kunne ikke drømme om at avle en race jeg rent faktisk ikke gider . Men som skrevet, så har jeg ikke fundet racen endnu . Hvorfor jeg igen heller ikke bare lige kaster mig ud i det .
Det er ikke starten på en hvalpefabrik . Det er simple spørgsmål, om noget jeg har og gør mig store overvejelser omkring .
okt 2006
Følger: 60 Følgere: 48 Hunde: 7 Emner: 335 Svar: 13.991
Normalt finder man en race man ikke kan leve uden. En race man fordyber sig i. Som man finder interessant at arbejde med genetisk og avlsmæssigt. Man læser om den, skaber netværk og vælger det bedste opdræt man synes aller bedst om.
Her efter følger man sin tæves udvikling. Man udstiller fordi man synes det er sjovt. Det samme i forhold til brugsegenskaber. Man får tjekket for arvelige sygdomme fordi det gør flere Info tilgængelig i racen. Man tar opdrætteruddannelsen hos DKK og studerer emnet til fulde. Man søger hjælp og vejledning hos den erfarne opdrætter man købte af. Man søger kennelmærke fordi man ved det gør avlsarbejdet lettere for kommende generationer.
Og når ens hund viser sig at være super god og have noget godt at give videre, så finder man en egnet han. Lavet et kuld. Ser hvordan det udvikler sig. Vurderer det og vurderer efter et par år om tæven skal pares igen. Det gør man selvfølgelig kun hvis første kuld var godt! Og det ved man først om det var når de er voksne. Og hvis tæven stadig er fit og frisk så finder man igen en god han. Det giver sjældent mere end 3 kuld.
Samme procedure hvis man har flere tæver.
Opdræt man bliver økonomisk afhængig af dur ikke!
Interessen skal være racens og individets bedste!
Aldrig aldrig økonomi eller egen interesse.
Den gode opdrætter er ikke nødvendigvis den som er god til at sætte de rigtige hunde i avl. Det er tvært imod den som formår ikke at sætte de knap så gode i avl.
jan 2012
Følger: 5 Følgere: 7 Hunde: 1 Emner: 77 Svar: 3.706
Tjener man fedt på det?
Nogle gange tjener man og andre gange koster det kassen. Økonomien bør aldrig være en afgørende faktor.
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.819
Du skal virkelig gå efter en DKK tavle, lad være med at lade dig lokke af de andre klubber. Du har ikke samme muligheder i de andre, som du har i DKK. Michelle har remset dem op, men jeg har også et par stykker.
Når du er medlem af DKK har du mulighed for at tage kurser hos dem, selvfølgelig ikke gratis. Men muligheden er der. Der er en der hedder en opdrætteruddannelse, den skal du have, efter min menning. Hvis du vil avle.
DKK er den eneste klub herhjemme, som er FCI godkendt. Så du kan faktisk hente en hund i udlandet, i hvilket som helst land, den skal bare være med FCI godkendt tavle. Og så kan du få tavlen overflyttet til DKK.
Tænk dig nu rigtig godt om, inden du begynder at avle. Tag opdrætterkurset, og gerne flere af deres kurser. Find en race som du bare brænder for.
Lad være med at registrere det som erhverv i første omgang, prøv det et par gange først.
Altså få dig en tæve, udstil hende, få hende gennemtjekket, hvis hun går igennem dette, så få en garvet opdrætter til at se hende. Om personen mener at hunden har noget at bidrage med til racen.
Hvis den bliver avlsgodkendt, så skal du på jagt. Efter det bedste match til hende, for hannen skal være ligeså god som din tæve, og de skal passe sammen.
Så kan du prøve, og se hvordan det er at have hvalpe, og om din tæve overhovedet kan magte den opgave at være mor.
Men tænk dig nu om
jun 2010
Følger: 8 Følgere: 6 Hunde: 3 Emner: 104 Svar: 5.036
Opdrætter kursus kan alle tage hos DKK. Også ikke medlemmer. Ja selv min nabo som aldrig har ejet en hund kan tage dette
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.819
jun 2010
Følger: 8 Følgere: 6 Hunde: 3 Emner: 104 Svar: 5.036
Hvordan kan det så være, at nogle af hvalpefabrikkerne reklamere med, de har taget opdrætter uddannelsen?
jun 2010
Følger: 8 Følgere: 6 Hunde: 3 Emner: 104 Svar: 5.036
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.819
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.819
jun 2009
Følger: 234 Følgere: 96 Hunde: 11 Annoncer: 1 Emner: 138 Svar: 3.005
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
Det har jeg alligevel fået med, også fra dem som skriver lidt .. Hvad er det bedste ord . Spidst, tor jeg . Jeg forstår jeres bekymringer og vælger at se det som en god konstruktiv kritik .
Kom endelig med mere .
Ja altså . Jeg har endnu ikke fundet racen, og vil ikke rode mig ud i avl før racen er fundet og overvejet nøje .-
Som skrevet, så har jeg ikke travlt , men derfor kan man jo sagtens høre rundt allerede nu . På den måde føler jeg mig også bedre forberedt, og jeg suger det hele til mig .
Jeg har haft nogle racer nu . Grand Danois, Fransk Bulldog, Chihuahua, Cane Corso og nu har jeg min Grand Danois/Sankt Bernhard blanding .
Som i skriver, og jeg selv skriver, så skal det jo overvejes nøje . Og man skal ikke bare springe i det helt vilde med det samme .
Tusinde tak for de gode råd indtil videre .
Familien Rødtop . Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få en PB fra dig .
jul 2011
Følger: 9 Følgere: 30 Hunde: 3 Emner: 243 Svar: 5.819
jul 2007
Følger: 9 Følgere: 8 Hunde: 1 Emner: 35 Svar: 432
Pointen er at starte med en race man elsker og arbejd dig op, skaf kontakter, respekt i de kredse og bevis dit værd.
nov 2010
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 4 Emner: 13 Svar: 207
Helt fra USA , er det så frostsæd ? Eller mødes du med dem et andet sted, evt. i europa et sted ?
Er du i DKK . ?
Har du evt. taget hundeholder kurset/udd. eller opdrætter kurset/udd.
Info omkring avl. :)