Smørhorn Smørhorn
Her er opskriften på smørhornene låvise
25g gær
1 1/2 dl lunken vand
100g smør
250g mel
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
FYLD:
50g blødt smør
50g sukker
25g finthakkede mandler
Rør gæren ud i lunken vand smuldr smørret/magarinen i melet i en anden skål og tilsæt det sammen med sukker og salt.
Ælt dejen til den er fin og blank,
hævning i ca 30min
del dejen i to stykker og rul den ud til en rund plade, og del den i 3 kanter (så man kan rulle den til horn)
Rør fyldet sammen og , lig lidt på hver 3kant og rul sammen fra den brede ende..
Pensling: sammenpisket æg.
lad gerne hornene stå og efterhæve i 15min derefter i ovnen på 225 grader og bag i ca 15min.
jul 2006
Følger: 19 Følgere: 17 Hunde: 1 Emner: 42 Svar: 231
Flødebolle lagkage:
6-8 flødeboller (jeg bruger gerne flere ca 10-12 og dem uden kokos)
citronsaft
1/4 piskefløde
200gr kvark
1 pk lagkagebunde
Flødeboller uden bunden mases(bundene skal gemmes til senerer til pynt på toppen) smages til med citronsaft
fløden pisket til skum og ca 1/2 delen vendes i flødebolle massen sammen med kvarken
lægges sammen med lagkage bundene og pyntes med resten af flødeskummet og bundene fra flødebollerne
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
jul 2006
Følger: 19 Følgere: 17 Hunde: 1 Emner: 42 Svar: 231
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
jul 2006
Følger: 19 Følgere: 17 Hunde: 1 Emner: 42 Svar: 231
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
Smørhorn
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside