{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
858 visninger | Oprettet:

Jul jul jul -om julemænd og gaver {{forumTopicSubject}}

Om julemanden og julegaver

Vi fortæller vores børn at det er julemanden som kommer med julegaven, at han kommer ned igennem skorstenen om natten når børnene sover – selv de huse hvor der ikke er en skorsten, får julemanden lige tryllet en frem samt en kamin/pejs, så han kan komme ind i stuen og lægger gaverne under træet og så vågner børnene forventningsfuldt næste morgen og pakker gaver ud.

Sådan er det i hvert fald fremstillet i stort set hver eneste julefilm der findes. Og i mange hjem fortælles jo, at det er julemanden som kommer med gaverne. Børnene sender deres ønskeseddel op til julemanden i Grønland.

I mange lande (dem jeg kender) USA, England, Frankrig, der spiser man en hyggelig middag d. 24. december om aftenen, man hygger og derefter lægges børnene til ro senest kl. 22 (i Frankrig i hvert fald). I løbet af natten kommer ”julemanden” så og lægger gaverne under træet. Og så får børn og voksne først sine julegaver om morgenen d. 25. december.

Her i lille Danmark – og måske også andre lande – der spises der julemad d. 24. og alle gaverne bliver også givet der.

Men ødelægger vi så ikke illusionen om, at det er julemanden som kommer med gaverne om natten når børnene sover ????

Hvorfor venter vi ikke med at få gaverne om morgenen d. 25.

Er det fordi vi er mere interesseret i, at gavemodtageren ved hvem gaven kommer fra, end bare det at glæde med en gave ?

Eller er det fordi at det er mere praktisk, nu er familien jo ligesom samlet omkring spisningen og så kan man også lige snuppe gaverne ?

Er det ikke synd for børnene, at de når lige at pakke alle deres gaver ud om aftenen, får så at blive puttet i seng og vente helt til næste dag før de kan lege med al deres legetøj ???


Dette er ikke ment som en debat om man overhovedet skal holde jul eller ej, for det er jeg stærkt tilhænger af at man gør.
Det er heller ikke ment som en debat om, at julen er en overskruet måned, hvor alt koster det dobbelte end man kan få det til i Januar.

Men kast jer løs og giv et bud på, hvorfor vi gør sådan i DK og hvorfor vi ikke gør som de f.eks. gør i andre lande.

Ser frem til jeres gode og gennemtænkte svar smiley

Og så for øvrigt - rigtig glædelig jul !



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Jul jul jul -om julemænd og gaver
  • #1   27. nov 2009 Vi er jo ikke sammen som i gamle dage og andre lande.
    Familiemønstrene er meget anderledes ...

    Børn i dag fejrer jo ikke alle julen hjemme men hos henholdsvis mor, mormor, far, farmor eller hvordan deres familieliv ser ud.

    Man sover ikke over i julen så hvis man ikke pakker gaver ud når man er sammen juleaften og så tager med sine forældre hjem i seng .. Hvad så med gaverne om morgenen?
    I hvis hjem skal de gaver komme og skal hele familien (bedsteforældre etc.) så glip af børnenes glæde ved at pakke gaverne ud?

    Vi fik altid den bedste julegave den 23. om aftenen. Dengang var det barbier etc. Disse legede vi så med hele den 24. og tog disse med hvor vi nu skulle holde jul. Så pakkede vi gaver ud og legede videre med vores legetøj. Virkelig ikke det store problem :o)

    Lyder hyggeligt med hvordan de gør det i andre lande men i forhold til hvordan verden ser ud for de fleste tror jeg at det er urealistisk at dette kan opretholdes i vores samfund. Desværre ..

    Fx. vores jul. Vi er 4 børn med 3 forskellige sæt familier + fætre uden forældre som vi tager med så de i det mindste oplever liidt julehygge ...

    Vi har også altid en eller flere gæster som ikke har andre steder at holde jul :o)

    Vi giver ikke gaver i disse år for vi har ingen penge "børnene" af os :o) Men alligevel er det jul.

    Men du har ret, vi tror ikke på julemanden og har aldrig gjort det ...

    Glæder mig til at høre andres vinkler på deres jul.

    Alle gør det forskelligt.

    Det kræver et overskud at holde fantasien om julemanden i live som de færreste familier i dag formår ...


  • #2   27. nov 2009 Tjaa det er et godt spørgsmål hvorfor vi holder jul anderledes end mange andre lande, men der må være en eller anden god grund til det. For sådan har det jo altid været.

    Hos min søster som har børn (henholdvis 3 og 5 år) skiver de en ønske seddel/tegning til julemanden med en ønske på som de ligger i deres julesok, dagen efter er tegningen væk. Den 24. december får de en god gave i deres julesok(pakkekalender) som de kan lege med, men stadig en lille gave. Omkring klokken 17 kommer julemanden og banker på havedøren og så får de en gave af julemanden(gerne det som de har ønsket sig på deres ønskeseddel til julemanden). Så leger de med det indtil der skal danses om juletræet og de får resten af gaverne.

    Ved ikke om det blev forvirrende, men lidt svært at forklare på tekst. Men altså en gave fra julemanden sent eftermiddag og resten med "afsender/giveren". Det virker rigtig fint og børnene kan nemt huske hvad de har fået af julemanden og hvad de har fået af os andre, flere mdr efter.


  • #3   27. nov 2009 About: Lyder som en rigtig god løsning :o)

  • #4   27. nov 2009 Da mine piger var små, spiste vi juleand kl 14 og dansede derefter om juletræet og gaverne blev delt ud, en efter en....så kunne mine piger lege resten af dagen og vi voksene kunne se deres glæde over det de havde fået......dagen efter var altid pyamasdag.........hvor vi spiste rester a både maden og slikket og legede og så tv....

    Mine piger troede på julemanden, den ældste havde set ham 2 gange............1 gang på taget og 1 gang på vej ind i et hus. De satte grød på lloftet...........som jeg så måtte hente ned inden jeg gik i seng......hehe. De havde julestøvler i vinduet hvor nissen kom slik i........forklarede dem at julemanden havde for travlt.

    De skrev til grønland og fik brev fra julemanden.........og en af julegaverne var altid fra julemanden........:O)


Kommentér på:
Jul jul jul -om julemænd og gaver

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce