De bageglade goumeter!

De bageglade goumeter!

Medlemmer: 201
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
1.059 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 16 Svar

Gode råd? Gode råd?

Jeg kom til at tænke på idag om der dog ikke skulle være nogle som har nogle gode råd. små fif eller kneb som bliver brugt med mellemrum sådan i almindelighed?
Som f.eks efter jul er det tit der er fløde på tilbud ... sommetider helt ned til en femmer for en ½ liter ... så køber jeg gerne en 3 litter eller mere ... hælder det i isterningeposer og fryser det ned. Så har jeg altid fløde til gryderetten eller bare som lidt ekstra til sovsen.
Eller når jeg køber store portioner hakket kød og fryser det ned så sørger jeg for at pakkerne(poserne) er så flade som muligt fordi så er de lettere at stable og derfor går der mindre plads til spilde i en forvejen alt for lille fryser.
Eller bruge en skraber til keramiskekogeplader til at fjerne genstridige pletter på fliser og klinker fordi den ridser ikke.
Eller putte sin mobiltlf i en lille frostpose når man skal på stranden fordi så bliver den ikke fuld af sand eller får vand.
Eller når jeg har købt en ny ost så skære jeg med det samme skorpen af hele vejen rundt og putter den i en frostpose ... så er den lige klar til at gå til og jeg undgår at få ostefingre fordi jeg kan holde ved posen.
Eller når jeg koger vand i elkedlen og der er en sjat tilbage så hælder jeg det altid i vandkanden .. så er der vand til blomsterne uden kalk.
Eller, hvis jeg ved jeg skal bage mange boller så kan jeg godt lave flere portioner dej, putte dem i poser til de lukker helt tæt omkring dejen og lægger dem i køleskabet. Så ligger de dér og venter på at jeg tager dem ud og sætter dem til hævning få jeg ikke skal rende rundt for at nå at få dejen klar når jeg skal bruge den.

Andre der har sådan ting/råd? =)


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Montage af køkkenarmatur 800 kr.
  • Haster! Silikone fuger på badeværelse 1.300 kr.
  • Hænge vinreol op 350 kr.
  • Ophængning af lamper 600 kr.
  • Ny stikkontakt, der skal bores i væggen 600 kr.
  • Samle legetårn undendørs 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Gode råd?
  • #1   16. jun 2009 Nej ikke mig... Men tusind tak for dine gode råd smiley

  • #2   16. jun 2009 jeg er med i en gruppe der hedder 'gode råd er dyre', den er ikke så aktiv, men det kan den måske blive med lidt flere medlemmer:-)
    http://www.hundegalleri.dk/html/grp_vis.asp?GroupID=2074


  • #3   16. jun 2009 janni&lars C

    Det er helt i orden. *GG*


  • #5   16. jun 2009 * *Charlotte F og medlem af tavlemafian * *
    Bare husk på at det virker ikke 12 timer =) men nogle timer kan det godt ligge og det er pokkers vigtigt at posen slutter helt tæt om dejen ellers bliver den tør/hård/får en skorpe og den skal bruge lidt længere tid på at hæve end ellers da den jo bliver temmelig kold i sådan et køleskab. =)


  • #7   16. jun 2009 du kan også sagtens lave bolledejen om aftenen, og sætte det i køleskabet natten over, så er det lige at smide dem i ovnen, så skal du bare kun bruge ½ gærmængde

  • #8   16. jun 2009 Rigtig gode råd, jeg bruger faktisk selv nogle af dem.
    Her er også et par stykker:

    - Når jeg køber hakket oksekød på tilbud former jeg også nogle gange til bøffer og pakker dem fladt. Så kan jeg tage det antal op, som jeg skal bruge. (laver tit mad kun til mig selv)
    -Køber f.eks. oksefillet, kamsteg eller nakkesteg på tilbud og skærer det selv i skiver til bøffer eller koteletter.
    - I stedet for at købe nye "toiletfrisk" (dem der hænges på siden af kummen), genfylder jeg beholderen med wc rens. Det koster kun en brøkdel.


  • #9   17. jun 2009 Har jeg en glasvase der med tiden er blevet grim ... der kommer let aflejring af kalk efterhånden som det vand blomsterne står i fordamper ... og den er svær at gøre ren på grund af faconen kommer jeg en tabs til opvaskemaskinen i og varmt vand fra hanen i ... når den har stået natten over er den fin som ny igen. Og det uden at gøre en disse. =)

  • #10   17. jun 2009 Jeg har lige et enkelt godt råd..

    Når vi skal ha' stegt flæsk køber vi en ribbensteg og skærer selv. Det er langt billigere end hvis det er skåret.


  • #11   17. jun 2009 Når jeg laver risengrød lader jeg det koge op under omrøring i 15 minutter (eller så længe jeg nu gider stå der og glo*GG*) og tager gryden af bluset. Så lader jeg den stå et stykke tid, giver det et opkog mere osv osv. På den måde får jeg ridengrøden lavet uden frygt for at det på nogen måde brænder på og jeg kan samtidig foretage mig alt muligt andet når jeg ikke hele tiden skal stå og vogte over gryden.

  • #12   17. jun 2009 den med risengrøden har jeg et andet råd til...

    kog den stille og roligt op med den mængde mælk der nu skal bruges (kan sagtens gøres i løbet af et kvarter til 20 minutter). tag gryden af og pak den med det samme ind i et viskestykke eller to. tag derefter gryden med ind i soveværelset og pak den ind i en dyne eller to. lad den stå i en times tid, eller 1½ - du behøver ikke kigge til den. når du så skal servere grøden pakker du gryden ud af dynerne, ud i køkkent og pakke den ud af viskestykket(-erne), rør rundt i grøden til den er som den skal være og server.
    dette er den allerbedste måde at undgå at grøden brænder på undervejs. jeg kan ikke lave den på anden måde uden at brænde på....

    (dette var i øvrigt sådan man gjorde i gamle dage. der kom gryden bare i en "hø-kasse" i stedet for...)


  • #13   17. jun 2009 Når jeg skal koge ris og pasta, koger jeg vandet op i elkedlen først og hælder det kogende vand over pastaen eller risen. Sparer derved strøm

  • #14   17. jun 2009 Blødkogte, eller "smiling" æg. Sæt 2 cm vand over i en gryde med æggene i og låg på. Når æggene koger slukkes for kogepladen og æggene bliver færdige i løbet af 5-7 min. efter der er slukket.

    Jeg putter pasta i koldt vand ligesom kartofler og koger 2-3 min. mindre end det der står på posen. - og med låg på. Det er slet ikke nødvendigt at pasta skal koge i 2 l vand uden låg...Hvem har fundet på det?...

    De der klædebørster med sådan en fløjlslignende "pude" med luv i én retning er super til hundehår på gulvtæpper og andet stof.





  • #15   18. jun 2009 Når jeg laver pandekager eller vafler og jeg har solbær i haven plukker jeg en god håndfuld, skyller og nipper dem og mens de drypper af pisker jeg nogle æggeblommer sammen med sukker til sukkeret er rørt ud (ikke knaser mellem tænderne når det smages til *skal det egentlig det??*GG*) Når så sukkeret er rørt helt ud tager jeg solbærrene og knuser dem i hånden så der ingen hele bær er ... ned i æggemassen ... smager himmelsk. =)

  • #16   18. jun 2009 Linda... nøj det lyder lækkert...

    det skal prøves engang...


  • #17   18. jun 2009 Linda... : Uhmmmm, savle savle...... smiley

  • #18   18. jun 2009 lige præcis Miemiv..............

Kommentér på:
Gode råd?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce