Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
1.069 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 20 Svar

Kornfri Kost:o) Kornfri Kost:o)

Nu har jeg efterhånden læst og hørt rigtig meget om det med at droppe korn produkter helt i ens kost. Og jeg må nok indrømme at min krop kunne have godt af det:o) Så nu vil jeg prøve:o) Men har I nogle gode forslag til aftensmad uden korn produkter?:o)


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Gardinstang i soveværelset 600 kr.
  • Ophængning af lamper og spejl. 650 kr.
  • Samle det sidste af min jysk seng😂mangler meget lidt 720 kr.
  • Samle to små kommoder 450 kr.
  • Ophæng skab på lille badeværelse 400 kr.
  • Reparation af vandvarmer i kolonihave7 1.500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Kornfri Kost:o)
  • #1   10. jan 2011 Jeg lytter lige med.... smiley

    Jeg vil nemlig prøve at skære kartofler, pasta og ris fra....


  • #2   10. jan 2011 Jeg lever i perioder stort set kornfrit. Og resten af tiden lever jeg kornfattigt. Min krop og mit velvær er bemærkelsesværdigt bedre med et minimum af korn og stivelse

  • #3   10. jan 2011 Og mht. aftensmad... hvis ikke det er stivelse generelt, men kun korn - ja, så er der jo stadig kartoflen smiley
    Men jeg spiser et hav af grøntsager, rå, kogte og stegte. Masser af salat og frugt. Yoghurt og nødder.


  • #4   10. jan 2011 CHARLOTTE:o) Der var du:o) Sad og læste nogle gamle indlæg onkring det og kunne bare ikke huske hvem du var, men kan jo kende billedet:o)

    Vil du forklare mig hvad du spiser i løbet af en dag? Og hvad du altid har i huset?:o)


  • #5   10. jan 2011 Selvfølgelig smiley
    Men først vil jeg sige, at man (jeg i hvert fald) kan ikke leve 100% kornfrit - der er korn i rigtig meget - leverpostej, frikadeller, sovs osv osv.
    Og man skal nok også passe på ikke at blande forskellige "indstillinger" sammen. F.eks. at være alt for "fedtforskrækket", være alt for fokuseret på kalorier, eller kun at købe frisk frugt og grønt. For mig ville det blive alt for uoverskueligt og for besværligt, hvis ikke jeg kunne gøre brug af færdigblandede salater og grøntsagsblandinger fra frostboksen.
    Og så må man også indstille sig på, at man spiser noget oftere og større mængder, når man ikke får så mange fibre og stivelse.

    Men i de forholdsvise kornfrie perioder spiser jeg yoghurt med bananskiver eller æbletern i til morgenmad. Drikker mælk, kaffe eller the.
    Formiddag spiser jeg forskellige former for snack-gulerødder, bananer og andet frugt.
    Frokosten består af salat. Gerne en færdigblandet fra Føtex *G* og så putter jeg forskellige rester i fra aftensmaden. Skiver af stegt kylling, frikadelletern, kogt æg, pålægsskinke i strimler osv osv. Og så har jeg gerne en bøtte med dressing, pesto, knust chili eller lign.
    Eftermiddagen er altid drøj for mig at komme igennem, men jeg kan godt li' revet gulerod og æbler sammen, mandler, nødder og lign.
    Aftensmaden er som regl det samme som resten af familien, dog spiser jeg grøntsager til i stedet for ris, pasta og kartofler. Og der gør jeg både brug af friske grøntsager, men også frosne wok-blandinger og andre spændende grøntsagsblandinger i stor stil smiley
    Er jeg sulten ved tv-tid, så blander jeg gerne bananskiver, mandler og rosiner smiley

    Når det, som nu, er en korn- og stivelsfattig periode, så spiser jeg ingen former for lyst brød, kun rugbrød. Spiser øllebrød (laver på pulver) om morgenen. stadig samme formiddags, frokost og eftermiddagsmad.
    Til aftensmad spiser jeg også lidt det samme, men kan godt finde på at spise lidt kartofler, lidt pasta eller lidt ris - men stadigvæk, så består det meste af mit tilbehør af "grønt".
    Hvis jeg spiser yoghurt til morgenmad, så kan jeg finde på at spise et stykke rugbrød til frokost.

    Jeg har altid grøntsager i fryseren, frugt - især bananer, mandler og nødder. Altid gulerødder og gerne forskellige konserves-ting i skabet smiley

    Det var faktisk rigtig svært at komme ordentligt i gang, men det var også et spændende projekt.
    Desuden kan CH sikkert give dig nogle flere fif, hvis hun kommer på banen her smiley



  • #6   10. jan 2011 Ihh, Tusind tak Charlotte:o)

    Ehm må man godt spise øllebrød? Og er det i pulver godt? Elsker øllebrød men får det aldrig da jeg er en skovl til at få det lavet:o
    Jeg synes jo egentlig det lyder til at du får korn produkter (hvede osv) Eller er det bare mig?

    Har os haft CH inde over før, kom bare ikke rigtigt igang på det tidspunkt:o(



  • #7   10. jan 2011 Som jeg skrev, så har jeg perioder med korn- og stivelses-FRI kost - dvs. ingen øllebrød / rugbrød / ris / pasta / kartofler.

    som jeg skrev:
    "Men i de forholdsvise kornfrie perioder spiser jeg yoghurt med bananskiver eller æbletern i til morgenmad. Drikker mælk, kaffe eller the.
    Formiddag spiser jeg forskellige former for snack-gulerødder, bananer og andet frugt.
    Frokosten består af salat. Gerne en færdigblandet fra Føtex *G* og så putter jeg forskellige rester i fra aftensmaden. Skiver af stegt kylling, frikadelletern, kogt æg, pålægsskinke i strimler osv osv. Og så har jeg gerne en bøtte med dressing, pesto, knust chili eller lign.
    Eftermiddagen er altid drøj for mig at komme igennem, men jeg kan godt li' revet gulerod og æbler sammen, mandler, nødder og lign.
    Aftensmaden er som regl det samme som resten af familien, dog spiser jeg grøntsager til i stedet for ris, pasta og kartofler. Og der gør jeg både brug af friske grøntsager, men også frosne wok-blandinger og andre spændende grøntsagsblandinger i stor stil smiley
    Er jeg sulten ved tv-tid, så blander jeg gerne bananskiver, mandler og rosiner :)"

    Og så perioder med korn- og stivelses-FATTIG kost.
    Og der kan jeg finde på at spise øllebrød eller tage en skive rugbrød.


  • #8   10. jan 2011 Årh:o) Så er jeg med:o)

  • #9   10. jan 2011 Jeg kigger lige med, for jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig en kost uden korn - Jeg ELSKER brød og bruger også kornprodukter i stort set alt andet mad i form af tivelse/jævning, ris, pasta o.s.v.

  • #10   10. jan 2011 jeg har ikke læst hele tråden, men vil bare sig at min diætist ihvertilfælde ikke synes det er en god ide

  • #11   10. jan 2011 Får så også lyst til at spørge: Hvorfor skulle det være godt at droppe kornprodukter? Ved godt emnet har været oppe med hundefoder både i forbindelse med allergi, men også fordi hunde nok har større behov for kød o.s.v. Men hvad er egentlig bevæggrunden ti at man vil droppe korn? - og er det al slags korn? -også majs, ris o.s.v.?

  • #12   11. jan 2011 Jeg skal nok lige svare mere uddybende, når jeg kommer hjem i eftermiddag smiley
    Men alene det, at gluten - hvede, byg og rug - er det største allergen overhovedet, fortæller mig, at det måske ikke er så sundt, som man går og tror. Nogle mennesker udvikler "rigtig" allergi (cøliaki), mens andre kun døjer med mindre symptomer.
    Man er også ved at finde ud af, at gigtpatienten får det bedre uden korn og stivelse, og diætister rundt omkring er ved at indrette sig efter en ny kostpyramide, hvor korn/stivelse bliver rykket en tand op og frugt og grønt ned. Jeg begyndte netop pga. gigtlign. smerter i mine ben og håbede selvfølgelig på en effekt. Og det var der - men at hele min krop reagerede SÅ positivt, som den gjorde, var helt fantastisk.
    Jeg kunne slippe min mavesyre-hæmmende medicin, og jeg slap af med en stor del af min hovedpine og langt de fleste migræneanfald.

    Og så er der jo en hel lang historie om, hvordan folk kom til at lide af de livsstilssygdomme, vi har i dag, efter man begyndte at opdyrke jorden - men det er så en længere udredning smiley


  • #13   11. jan 2011 Hej her!
    Jeg skal også nok vende tilbage senere (også i pb ;o) )
    Jeg er lidt hængt op, så det kniber med koncentrationen, det skal nok komme igen ;o)

    Bevæggrunden for at droppe at spise korn er for at øge velvære, smide kilo, tage kilo på, få et ordentligt toilet-mønster, komme af med oppustet mave - der er mange gode grunde til det.
    Raffinerede kulhydrater er den store synder og her taler vi jo så om sukker, mel, lyst brød, pasta, hvide ris, kartofler - og alt, der indeholder produkter med højt glykæmisk indeks.

    Det virker drastisk positivt på kroppen. Efter en uge begynder topmaven og ridelårene at forsviinde og maven stabiliserer sig.

    Forskellen på hunde og mennesker er, at vi kan mærke utilpasheden hos os selv, men kun se den på hunde.
    Men argumentationen kan være den samme - vi er ikke skabt til at spise korn. Vi har stenalderfordøjelse, og i stenalderen var der ikke den slags til rådighed i de mængder, vi spiser dem.
    Man kan argumentere, at man heller ikke var sunde, høje, levede længe dengang, men kommer den generelle velvære ind i billedet.

    Man får det SÅ godt i maven og i hovedet uden korn :o)


  • #14   11. jan 2011 *CH* "Det virker drastisk positivt på kroppen. Efter en uge begynder topmaven og ridelårene at forsviinde og maven stabiliserer sig".

    der blev jeg fanget- jeg følger lige med smiley


  • #15   11. jan 2011 For mig var det ikke pga. vægten (selvom det ellers ville være rigtig meget på sin plads *G*), men alene pga. helbredet. Først og fremmest smerterne og nu også alle de andre gode ting.
    Og jeg har også selv været inde omkring stenalderkost, men jeg har ikke tiden og overskudet til at gå i gang med en så drastisk ændring af min kost - men den kortfattige kost virker for mig. Får jeg for ondt i muskler og led, så dropper jeg helt korn. Men det kniber med at holde det dag ud og dag ind, uge efter uge. Men med et minimum af korn, så kører det også rigtig godt. Og det giver altså en helt utrolig energi smiley


  • #16   11. jan 2011 CH: Intet pres herfra, du svare når du kan:o)

    For mig handler det primært om at rygge med vægten, men efterhånden må jeg erkende at kroppen heller ikke fungere optimalt. Jeg er tit meget oppustet og har det rigtig dårilgt:o( Det gider jeg ikke blive ved med:o)

    Jeg mener ikke at denne "diet" (vil jeg jo ingen gang kalde det) er en dum ide, da ingen kroppe er ens! Det er individuelt hvordan vi fungere bedst og jeg kan så absolut intet dårligt se i at skære kornprodukter væk. Man skal self bare sørge for at få fibre nok, hvilket man jo får igennem grøntsager:o)


  • #17   11. jan 2011 Ja, hvis du har mod på det, så synes jeg da, at du skal prøve at kaste dig ud i det - hvis ikke det bedre generne, elller du ikke føler dig tilpas med det... så stopper du jo bare igen smiley

  • #18   15. jan 2011 Charlotte: Jeg skal til læge engang i næste uge.. Har siden jeg kan huske, døjet med meget sart mave. Her til aften var jeg hos et hold venner og spise og et par timer senere fik jeg så ondt i maven og skulle et smut på toilettet. Nu må det være nok! Vil have tjekket både mit stofskifte og have forhørt mig omkring hvede og mælkeallergi! Det kan jo ikke passe at jeg skal have det sådan her?:o(

  • #19   15. jan 2011 Diva
    Nej, det kan det da ikke... men du må da lige lave en opfølgning på tråden, så vi kan følge med i, hvordan det går med dig smiley


  • #20   17. jan 2011 Jeg må indrømme at jeg faktisk synes at det går meget godt med at skærer ris, pasta og kartofler fra.... Synes ikke at jeg har så ondt i maven mere...

Kommentér på:
Kornfri Kost:o)

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce