Opskrifter

Opskrifter

Medlemmer: 28
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
3.725 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 5 Svar

sandwichbrød-opskrift sandwichbrød-opskrift

Jeg skal til at være aktiv smiley

Og spare penge samtidig *G*

Jeg vil lave nogle gode brød, jeg kan putte pålæg i.

Jeg kan ikke lide store korn, men det skal jo gerne kunne mætte lidt. Tænkte på grahamsmel måske?

Men altså en opskrift, hvis I har smiley

Gerne både med bagetid, varmegrader osv *GG*


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Montering af 75' og 55' tv'er. Beslag, skruer og ravplugs haves. Væggen er af beton 1.400 kr.
  • Hænge 3 ferm Living hylder op og et stort maleri 600 kr.
  • Hjælp til diverse have arbejde. Fejning af blade, fjern ukrudt, kør jord ind, oprydning 1.000 kr.
  • Gardinstang i soveværelset 600 kr.
  • Spartling af vinduer indendørs 3.900 kr.
  • Måske udskift af rør/ hane på rør til udvand i kælder 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  sandwichbrød-opskrift
  • #1   30. jul 2009 Jeg har en opskrift på nogle kanongode boller med solsikkekærner og gulerødder. De er vildt gode og sunde :-), men opskriften har jeg hjemme. Så det må lige vente til senere smiley Jeg plejer at lave en kæmpe portion og så fryse resten ned.

  • #2   30. jul 2009 Kunne man udlade solsikkekernerne? Og skal man så putte mere i af noget andet *GG*

    Men den vil jeg gerne have, den opskrift smiley


  • #3   30. jul 2009 Har aldrig prøvet smiley Men det kan man sikkert godt. Det bedste ved dem er (syntes jeg) at de mætter godt smiley
    100 g gær
    6 dl lunkent vand
    4 dl ymer
    240 g finvalsede havregryn
    3 tsk salt
    3 spks olie
    2 dl hvede- eller havreklid
    5-6 revne gulerødder
    2 dl solsikkekerner
    ca 1200 gram mel

    Gæren røres ud i vandet
    de øvrige ingredienser tilstættes og dejen æltes godt igennem
    Det skal være en meget lind og lidt klistret masse
    Stilles lunt til hævning i 3/4-1 time
    Dejen slås ned og formes til FLADE boller (vægt pr stk ca 115-120 g)
    Efterhæver på pladen 20-30 min
    Bollerne pensles med æg eller vand og drysses med sesanfrø og havregryn''Bagetid; 15-20 min ved 200 gr. på miderste ovnribbe


  • #4   30. jul 2009 Du kan prøveat se på dem, håber der er noget mellem du kan bruge.

    Groft sandwichbrød
    Brød 1 stk.
    18 g kulhydrat, 0,5 g fedt og 425 KJ energiindhold per portion, kostfibre pr. 100 g = 5,5 g


    Surdej:

    ½ l kærnemælk

    100 g havregryn, finvalsede (ca. 3 dl)

    150 g grahamsmel (ca. 2½ dl)

    200 g rugmel (ca. 4 dl)


    Dej:

    2 dl vand

    1 pk. gær (50 g)

    2 tsk. salt

    1 tsk. sukker

    ca. 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)


    Fremgangsmåde

    Ingredienserne til surdejen blandes sammen.

    Skålen dækkes med f.eks. plastfilm og står ved stuetemperatur

    i 12-24 timer.

    Vandet lunes, og gæren røres ud i det.

    Gærblandingen røres i surdejen.

    Salt, sukker og hvedemel tilsættes – hold lidt af hvedemelet tilbage.

    Dejen æltes godt igennem, dækkes til og hæver et lunt sted i

    ca. 1½ time.

    Dejen slås ned og formes til et brød, der lægges i en stor brødform

    (ca. 3 l). En rugbrødsform er meget velegnet.

    Brødet efterhæver i ca. 20 min.

    Brødet bages ved 200° C i ca. 45 min. på nederste ovnrille.

    Det bagte brød tages ud af formen og afkøles på en bagerist.

    Servering:

    Groft sandwichbrød serveres f.eks. til morgenmad eller mellemmåltid.



    TIP:
    Når dejen er i formen, vendes den på hovedet på en bageplade med bagepapir. Sådan efterhæver brødet. Brødet bages også i den vendte form. Der skal lægges noget tungt f.eks. en mursten for formen, så brødet ikke hæver ud under formen. På denne måde får brødet facon som et fabriksfremstillet sandwichbrød. Brødet bages på den næstnederste ovnrille.

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Svedjerug boller

    Ingredienser
    1 liter vand
    15 gram gær
    70 gram finvalsede bygflager
    20 gram salt
    5 gram økologiske brændenælder
    65 gram olivenolie
    325 gram svedjerugmel
    ca. 425 gram sigtet speltmel


    Fremgangsmåde

    Gæren røres ud i det kolde vand. Resten af ingredienserne tilsættes én ad gangen og dejen skal røres godt sammen. Konsistensen af dejen er fugtig og blød. Dejen stilles koldt i køleskabet i 12-15 timer. Herefter sættes bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to skeer til at forme bollerne eller hænderne som er dyppet i vand. Bollerne bages ca. 25 minutter ved 220° i varmluftsovn indtil de har sprød skorpe og gylden farve. Det er vigtigt, at bollerne bages godt igennem til en god konsistens. De har en skøn smag!


    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Groft sandwichbrød

    (fedt-fattig)

    (1 stk.)

    Ingredienser

    25 g gær
    3 dl. vand
    ¼ dl. olie
    1 tsk. salt
    350 g hvedemel
    75 g grahamsmel
    75 g fuldkorns hvedemel



    Tilberedning

    Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt. Stil den til hævning til dobbelt størrelse. Form dejen til et brød og læg det i en 2 l. form. Stil det til hævning 30 min. Anbring formen med bunden opad på smurt plade og bag brødet i en 200° varm ovn i 25 min. Fjern formen og efterbag 5 min.


    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Sandwich brød – godt saftigt brød også til madpakke (holder optil 3 dage) Tuesday, Jun 16 2009
    Recipes merethe1 1:37 pm

    15 g eller 1/4 del pakke gær
    5 dl lunkent vand
    3 dl kærnemælk eller 2 dl yoghurt naturel + 1 dl mælk
    1 spk salt
    350 g grahamsmel
    400 g hvedemel
    Olie til pensling

    Bland alle ingredienserne sammen og sæt film på og sæt i køleskab ca. 8-10 timer.

    Hæld dejen ud på bagepapir på en bageplade og lad hæve i 1 time – pensl med olie inden brødet sættes i ovnen og bages i 20 min ved 220°C.

    Brødet er fantastisk flækket, smurt med pesto og fyldt med skinke/kylling og salat.


    ---------------------------------------------------------------------------------------
    Rugklappere
    Ingredienser:
    * 50 g gær
    * 3 dl. fingerlun vand
    * 2 spsk. olivenolie
    * ½ tsk. salt
    * 2 spsk. honning
    * 200 g rugmel
    * Ca. 250 g hvedemel

    Fremgangsmåde:
    Udrør gæren i det lune vand, tilsæt olie, salt, honning og rugmel. Kom så hvedemelet i, først halvdelen og dernæst små dele ad gangen.
    Æltes med 200 tag til en glat dej.
    Hæver i 1 time.

    Deles i 10 - 14 lige store stykker, der formes til flade rektangulære klapper.
    Hæver 30 min. på bageplade tildækket.

    Pensles med lidt vand eller olie og prikkes med en gaffel.
    Bages ved 200 grader i 15 min.

    Kan varieres efter behov - bl.a. med kerner og grovere mel-typer!

    Jeg sætter dem til hævning MEGET længere end opskrifter dikterer! Giver det luftigste og bedste brød!

    ---------------------------------------------------------------------------------------


    Semi dried tomat, hvidløg & oregano brød
    -ca. 7 dl lunkent vand
    -30 g. gær
    -25 g. salt
    -20 g. brun rørsukker
    -20 g. acacie honning
    -2-3 fed hvidløg
    - en go håndfuld tørret oregano (efter smag og behag), (egentlig mest for aromaens skyld)
    700 g. gluten flour mel
    -200 g. fuldkornsmel
    -100 g. rugkerner
    -½ dl Crudo olivenolie (kvalitetsolivenolie, tro mig det gør en forskel)
    -50 g semidried tomater (blended)

    Fremgangsmåde:
    - gær, salt, sukker, honning, olie, hvidløg, oregano blandes/opløses i ca. 4 (af de 7) dl lunkent vand

    - mel blandingen proppes op i en stor rund skål (eller på bordet hvis du er go til at styre dine bevægelser ;p)

    - her efter laver du en lille fordybning/grav i midten af meldyngen, og hælder langsomt den opløste blanding ned, samtidig med at du med 4 finger laver konstante cirkulære bevægelser

    -tilsæt selvfølgelig vand/ekstra mel efter behov.

    - når du har fået det hele blandet sammen, skulle du gerne stå med en stor klump farverig, velduftende, men knapt så sammenhængene dej, som nu skal tæves til ukendelighed over de næste 5-10 minutter. I starten ligner det ikke noget som kan blive til brød, men det gør det! smiley

    - Til sidst samler du det til én stor rund kugle, drysser LIDT mel udover, skærer et kryds i toppen (bare 1 cm dybt), putter et viskestykke (stramt) henover, og venter! 1½ time er fint, men det bliver endnu bedre hvis du venter 3.

    -Du kan med fordel lade dejen hæve et sted hvor der er lunt, fx oven på komfuret, hvis ovnen alligevel er tændt.

    -Hvis det er til pitabrød, og du vil være sikker på at de bliver rigtig 'puffy, og puster sig op i ovnen, kan du med fordel (efter første hævning) forme pitabrødene, og lade dem efterhæve under et viskestykke i 30-40 min, og SÅ smide dem i ovnen (temperatur, helst over 250 grader) i 7-10 min

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    (link fjernet)



  • #5   30. jul 2009 Mange tak, dem vil jeg kigge nærmere på senere smiley

Kommentér på:
sandwichbrød-opskrift

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce