1.509 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 14 Svar

Aggression Aggression

Jeg vil lige høre jer:

Hvis en fremmed hund kommer ind i det hus hvor en hund bor, og det sker rimelig pludseligt og uden varsel (og i et meget småt/smalt rum), er det så "normalt" at hunden der bor der bliver gal og evt. laver udfald mod den fremmede hund?

Hvis en hanhund engang imellem laver udfald mod fremmede hanhunde, men ikke ofte, vil man så kalde den kønsaggressiv? Hvornår er en hund kønsaggressiv og hvornår er den ikke?

Hvad afgør at nogle hunde ikke kan lide hinanden, og med det samme begynder at lave udfald mod hinanden når de mødes? Og omvendt, hvad afgør at to fremmede hunde kan lide hinanden og klikker sammen?

Ofte når man læser på hundesider, siger folk at aggression ofte skyldes usikkerhed. Men hvis man har sådan en usikker-aggressiv hund, hvad skal man så gøre? Og kan man nogensinde få en selvsikker hund ud af en usikker hund? Og hvad skyldes det, når en hund er usikker?

Det er nogle cases/emner jeg har diskuteret med nogle hundevenner... vi kan bare ikke helt blive enige. Og så er det jo altid godt med nogle HG-holdninger smiley så hvad siger I?


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Udskift vandhane 700 kr.
  • lave gyngestativ 700 kr.
  • Opsætning af spejl,vægreol og knagerække 1.096 kr.
  • Samling af MARTINSEN GAS GRILL model 160 002 476 kr.
  • Opsætning af lampe 250 kr.
  • Fjernelse af rødder fra buske. 1.000 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Aggression
  • #1   30. okt 2015 Det er ikke det hele jeg svare på, for noget af det ved jeg ikke nok om.

    Til det første, så ja det er helt normalt. Jeg tror at selv min godmodige Thøffehund ville blive jævnt mobset, hvis der pludselig stod en fremme hund i hans hjem. Og han er ellers ikke usikker.

    Ofte tror jeg det er kemi der afgør om hunde kan lide hinanden eller ej. Lige som med os mennesker. Og hos mine for tidligere hunde, der var det typer/racer de ikke kunne lide eller særligt godt kunne lide. Ingen af dem kunne fx, lide shæferhunde, men tilgengæld elskede Sigurt Huskyer, han var nærmest fan. smiley

    Usikkerhed kan trænes så det bliver bedre, men hvis det er hundens "grundpersonlighed" der er usikker, så vil den nok altid være det i en vis grad.


  • #2   30. okt 2015 Jeg kan kun udtale mig udfra mine egne begrænsede oplevelser, men vil da gerne kommentere på i hvert fald nogle af dine spørgsmål smiley

    1) Coco kan godt finde på at lave udfald mod gæstehunde, hvis de vil op i sofaen, hvis de vil sidde med mig, hvis de vil have hende legetøj, hvis der er mad inkluderet. Men det er ikke kønsaggression eller fordi hun ikke kan lide hunden, det er fordi hun har et stort resourceforsvar. Og det egentlig nemt nok at håndtere. Bor hun sammen med hunden i længere tid, forsvinder det, så kan hun godt dele.

    2) Hanhunde kender jeg meget lidt til, men vil nævne, at det ligeså godt kan være usikkerhedsudfald som det kan være kønsaggression. Kender en hanhund, som kan finde på et gø/knurre/snerre af nogle andre hanhunde, men han gør det også ved store mænd, uhyggelige ting, osv. Selvom han ikke gør det med hunhunde, så er det ikke kønsaggression, men fordi han er usikker.

    3) Med Coco er det afgørende om den anden hund er høflig. Er den ikke det, gider hun den overhovedet ikke! Er den høflig, kommer det an på, om de er ensartede typer, er de rimeligt ensartede, så klikker de bedre, er de ikke, skilles de bare, og vi går videre.

    4) En usikker hund skal tackles udfra det enkelte individ. Jeg ville anbefale man opsøgte en adfærdsrådgiver. Grundene til en usikker hund er mangfoldige: overfald, dårlig prægning, dårlig avl, en usikker ejer, som forværrer en måske lidt nervøs hunds sindstilstand, konsekvent overskridning af hundens grænser, "gammeldags" opdragelse, hvor hunden skal trynes hele tiden, etc.


  • #3   30. okt 2015 Gode svar smiley

    Når man siger at en hund er kønsaggressiv, betyder det så at den er "aggressiv" imod ALLE (eller alle fremmede) hunde af samme køn?


  • #4   30. okt 2015 Meget enig med Anne Julie.
    Det er temmeligt grænseoverskridende for vovse, pludselig at få uventet besøg på den måde, drt vil jeg ikke mene at der er noget unormalt i, hvis vovse udtrykker sin uvilje mod.

    Nej, jeg mener ikke drt er egetkønsaggressivitet, hvis vovse en gang i mellem farer i flint over en fremmed hund af samme køn, tror mere det er kemien der kikser.

    Det overlapper det næste spørgsmål omkring hvad der spiller ind når fremmede hunde mødes.
    Måske også måden de mødes på.
    Men kemien vovserne imellem tror jeg har meget at sige.

    Selvfølgelig kan en usikker hund gøres mere sikker på sig selv med den rette træning og tålmodighed.
    Men tvivler på at en sådan nogensinde bliver en topsikker hund i alle situationer, den vil nok altid ligge og lure under huden på vovse.


  • #5   30. okt 2015 Kønsaggressiv = aggression mod samme køn smiley

  • #8   30. okt 2015 Ej DKK du skriver lidt mellem linjerne at det her er noget meget grundlæggende som man bør vide hvis bare man ved en smule om hundeadfærd. Jeg synes da det er spændende at diskutere hvad det er der afgør, at hunde ikke bryder sig om hinanden, eller hvorvidt og til hvilken grad man kan gøre en så usikker og udadreagerende hund mere sikker. Jeg mener ikke at det er så sort/hvidt at der bare findes ét klart svar på spørgsmålene fordi det bare er SÅ meget begynderviden smiley
    Og nu kan jeg selvfølgelig ikke huske spørgsmålene fordi jeg er på fra mobil..


  • #11   30. okt 2015 Jeg synes netop også, det er nogle interessante emner at diskutere. Men ja - der er jo altid nogle mennesker der mener at man ikke må være usikker, eller sætte tingene til debat, man skal bare vide det hele. Men det gør jeg altså ikke smiley

    Er der nogle af jer der har hunde, der ALDRIG har lavet udfald/blevet gal på andre hunde? Hvad er egentlig mest normalt - at have en hund der en gang imellem bliver gal, eller at have en hund der aldrig gør sådan?

    Og til det med kemi... Jeg synes det er svært - jeg kan faktisk aldrig rigtig bedømme på forhånd om Rotteberg kan lide eller ikke lide en fremmed hund der kommer imod os. Nogle racer, især FB og mops, hader han stort set altid. Meget selvsikre hunde gør ham også gal - især når de er ca. hans alder og intakte hanner. Men nogle gange ser han sig også sur på en hund, der ikke rigtig rammer nogle af de kriterier. Og nogle gange underkaster han sig helt når han møder en meget selvsikker hund - men det er sjældent. Og næsten aldrig til at vurdere på forhånd.


  • #12   30. okt 2015 Hvornår er en hund "gal"?

    Er det når den råber røv. Den gør udfald hvis den er presset (fx i snor), via kropssproget?

    Min den største pony er aldrig "blevet gal" på nogen. Han har brummet lidt, mest med yngre lømler/hvalpe men intet jeg betegner som at være gal.
    Ebbe, den ældste Cairn heller ikke, han kridter grænsen op, men det har aldrig været nødvendigt for ham at "blive gal"

    Citta er en krampe i visse situationer, men har kun en gang oplevet hende tosset (overfor en anden tæve og det var gensidigt) Gandalf er en lømmel. En hormonbombe der gerne vil vise sin brysbehåring frem, ham har spillet smart, men ikke været "gal"


  • #13   30. okt 2015 Thøf har jeg heller aldrig oplevet rigtig gal. Han har forsvaret sig og han har spillet smart. Men sådan rigtig gal har han aldrig været.

    Og jeg tror det mest naturlige er at være egetkønsaggressiv, hvis man skal generalisere. For der findes racer som nærmest aldrig er det (packhounds som beagels fx.) Og så er der racer som "altid" er det.


  • #15   30. okt 2015 Min gamle Molly der blev 12 har aldrig været gal, aldrig knurret af nogle, eller sagt være fra end at gå væk fra det hun ikke gad.

  • #16   30. okt 2015 mjaaa... der er jo territorieforsvar, hvilket ikke har noget at gøre med usikkerhed - og så er der hunde der kan finde på at angribe i ren skræk, ud fra devisen at angreb er det bedste forsvar.

    Lia er f.eks. territorial og tåler dårligt andre hunde på SIN grund. Hun er meget klar i mælet omkring det og kan finde på at markere, hvis den anden hund ikke føjer sig, men hun har styr på sig selv og hverken bider eller bruger "overdrevent vold", så jeg mener jo ikke hun er aggressiv - og hendes selvtillid er helt i top når det drejer sig om andre hunde.

    Omvendt, udviser mennesker hvad hun mener er truende kropssprog, så hun bliver usikker, så dæmper hun og siger fra på en helt anden måde.

    Om en hund er egetkønsaggressiv... det kommer nok an på hvad der menes med en gang imellem, men man kan vel i det mindste sige at den har tendens til egetkønsaggressivitet og at man derfor bør tage sine forholdsregler derefter.

    Hvad der gør om hunde kan lide eller ikke lide hinanden... det kan være så meget, deres kropsprog og hvor tydeligt det er, hvordan de rangerer indbyrdes, hvad deres legestil er, hvad deres personlighed er.

    I bund og grund er det jo nok noget man skal vurderer ud fra den individuelle hund og den individuelle situation.


  • #18   30. okt 2015 Det er helt normalt, at hunde laver udfald mod fremmede hunde i eget hjem, specielt da hvis den kommer pludseligt, og pladsen er trang.

    Yota og teenagetøserne kan også finde på at hakke efter hinanden, hvis de er kørt lidt op og pladsen er trang, eks. når jeg kommer hjem fra arbejde og har været væk i 16 timer, jeg går efterhånden altid af bagdøren, for så kan de komme ud og hilse, og så er der ingen problemer.

    Ghini har aldrig nogensinde lavet udfald mod en anden hund, hun kan løfte overlæben og knurre let, hvis en hanhund er for nærgående. Kommer en hund mod hende, som hun ikke er tryg ved, vender hun siden til og sender dæmpende signaler i stride strømme.

    Herhjemme er hun øverstkommanderende og det er nok med et blik eller en løftet overlæbe, til at fortælle de andre, at de er gået over stregen.
    Hun går også bare imellem Cala og Norma, hvis hun synes de opfører sig for tåbeligt, ingen lyd kun mimik.




  • #19   30. okt 2015 Der er store raceforskelle i forhold til hvad der er normal adfærd i forskellige situationer.

    Men intet af det du beskriver er unormalt men i nogle racer er det væsentligt mere normalt end i andre.



  • #20   30. okt 2015 Har kun oplevet Pepsi råbe røv og virkelig gøre udfald mod én bestemt sort lab her i byen. Der skal nok lige nævnes denne har overfaldet Pepsi, da han var ca. 6-7 mdr, så måske en naturlig reaktion fra min hund.
    Ejeren af labben er en psykisk syg mand, der altid er hønefuld, hvilket heller ikke gør det bedre. Hunden er aldrig blevet socialiseret og temmelig aggressiv over de fleste hunde her i byen.

    Kan ikke rigtigt svare på alle spørgsmål, da jeg ikke ved nok om det. Aussien kan være egenkønsaggressiv, men det er Pepsi slet ikke smiley Tværtimod - Næsten alle hans "legekammerater" er hanhunde eller kastrater smiley


Kommentér på:
Aggression

Annonce