1.261 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 5 Svar

Hård tur på stranden :( Hård tur på stranden :(

Ja i dag hvor det ikke var så varmt, så fik jeg pakket hund og barn i bilen, og vi satte kursen mod stranden. Vores plan var at gå en god tur på stranden, og bagefter gå op til byen og få en is.

Vi gik på stranden, hvor der var mange brandmænd. På et tidspunkt forsøger Tinke at spise en indtørret en af slagsen. Jeg får den hurtigt fra hende, og vi går videre. Hun begynder dog at opføre sig helt nderligt, hun spiser enormt meget sand - hvor efter hun begynder at kaste op, og kaste op og kaste op. Jeg får hende hen til bilen, hvor jeg har en masse vand.
Jeg får lidt vand i hende, men hun er ikke vild med at drikke, hun vil bare spise sand og kaste op. Jeg tænker at vi skal gå en tur op tli byen. hvor hun ikke kan spise sand. Og samtidig synes jeg heller ikke at jeg nænner at sætte hende ind i en varm bil, hvis hun har det dårligt.

Vi går op til byen, da vi kommer til et stort torv med en masse fortovsrestauranter, kaster hun meget voldsomt op. Jeg bliver selvfølgelig bange, og tænker nu at vi skal hurtigt ned til bilen, og afsted til dyrlægen.

Jeg synes dog ikke jeg kan efterlade torvet indsmurt i opkast, så jeg forsøger at få fat i noget vand, hvilket simpelthen ikke lykkes, så til sidst må jeg gå fra det.. smiley

Nede ved bilen kravler Tinke ind under bilen, og jeg har utrolig svært ved at få hende ud. Endelig får jeg løftet hende ind i bilen (hun plejer selv at hoppe), hun får selvfølgelig en masse vand, og vi sætter kursen mod dyrlægen.

Jeg ringer til dyrlægen, som siger at vi skal skynde os hjem, og give hende noget rigtigt lækkert mad, som måske kan hjælpe på hendes mave, og så ellers bare se tiden an til i morgen. Det gjorde vi så.

Da vi kom hjem spiste hun hurtigt to skiver rugbrød med leverpostej... smiley Der efter lagde hun sig til at sove, og senere friskede hun helt op igen.

Jeg tror hun er helt frisk igen, men pyha sikken en forskrækkelse.


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Opvaskemaskine - Skiftning af afløbsslange 1.400 kr.
  • Montering af front på Ikea køleskab 600 kr.
  • El Løbehjul 500 kr.
  • plæneklipper knivslibning 500 kr.
  • Afmontering af induktionskogeplade og installation af ny induktionskogeplade samt opsætning af kontakt på væg til samme. 1.000 kr.
  • Flytte kommoder mm. 2.293 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Hård tur på stranden :(
  • #1   1. jul 2010 Puha.. Det ikk sån når man har hunde der skal ha alt de finder i munden.. Godt det lille pus har fået det lidt bedre smiley

  • #2   1. jul 2010 Sikke dog en ubehagelig oplevelse på sådan en dejlig dag smiley
    Håber din hund får det perfekt igen og du ikke oplever sådan noget igen.. puha.. man bliver jo helt bekymret og skrækslagen når sådan noget sker smiley


  • #3   1. jul 2010 Åh, det var da en rædselsfuld oplevelse. Godt at hun har fået det fint igen.

  • #4   2. jul 2010 Pyyh sikke da en oplevelse. Godt det ikke gik værre (tænker hvis brandmanden havde været levende, så hun blev "brændt" i munden). Håber hun forbliver frisk smiley

  • #6   2. jul 2010 Ej men bette vov da. Eddike neutraliserer som regel giften så det er en god idé at have en smule med når man er på stranden generelt ...

    Og ellers så en barberskraber til at fjerne stingerne fra vores hud ... Dette kan du selvf. ikke gøre ved din vovs mund ...

    Men til en anden gang så er her lidt info.

    Vi skal alle passe på da det er ved denne tid det vrimler med de klamme kræ ...

    ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    Forgiftning med brandmænd
    Af dyrlæge Finn Christensen

    Brandmænd er gopler som i sommermånederne kan findes i større mængder i de fleste danske farvande. De er i familie med den almindelige vandmand, men kan kendes fra disse ved sin røde farve og det lange slør under den. Den mest almindelige er brændegoplen, den røde vandmand, Cyanea capillata. Den kan blive op til 30 cm bred og kan have op til 5 meter lange fangtråde, der - selv når de er løsrevet fra goplen - kan brænde huden ved berøring. Den "blå”brændegople, Cyanea lamarcki, findes også i danske farvande om sommeren, den er mindre, men brænder ligeså meget.

    Medens den almindelige vandmand dør efter gydningen midt på sommeren kan brandmanden holde sig i live til langt ud på efteråret. Under varmere himmelstrøg findes andre og mere farlige brændegopler end de hjemlige.

    De lange fangtråde indeholder nældeceller med indhold af gift, som ved berøring udløser giftstoffer, der medfører en brændende, sviende irritation af huden.



    Hvordan kommer hunden i kontakt med brandmænd ?
    Hunde kan ligesom mennesker komme i berøring med brandmænd under svømning i havet. Desuden kan de komme i berøring med brandmænd, der er skyllet op på stranden eller iturevne i brændingen. Disse ødelagte brandmænd og eventuelle løsrevne fangtråde kan fortsat brænde.

    Hundens pelslag vil for det meste forhindre en påvirkning af huden. Dog er poter og tyndt behårede hudområder mere udsatte. Ved slikning af pels og poter eller ved direkte bid i brandmænd vil risikoen for reaktioner i mundhulen være til stede.

    Hvilken gift indeholder brandmænd?
    Giftstoffet fra brandmandens nældeceller er et protein som der ikke findes specifik modgift imod. Cellerne (cnidoblast) i fangarmene indeholder en kapsel (nematocyst) med en brodagtig struktur og en udløsermekanisme. Når fangarmenes nældeceller kommer i kontakt med byttedyr eller andet objekt udskyder nældecellerne denne modhagebeklædte brod, der indsprøjter et lammende toxin i byttedyret.

    Effekten af stikkene fra nældecellerne afhænger af bl.a. af hudtykkelse og følsomheden over for giften hos det stukne individ.

    Hvad er symptomerne på forgiftning fra brandmænd ?
    De umiddelbare symptomer vil være en irritation af det ramte område, med kløe og svien. Er der kommet nældeceller ind i mundhulen vil der oftest også være forøget savlen. De fleste symptomer svinder efter et par timer, men der er hos særligt modtagelige individer risiko for allergiske reaktioner, i form af nældefeber med opsvulmning af hud og slimhinder eller små hævelser i huden på kroppen. I sjældne tilfælde kan ses voldsommere reaktioner i form af diarrhoe, opkastning, muskelkramper, åndenød og kollaps, et anafylaktisk chok.



    Hvad kan man gøre for at mindske følgerne af forbrænding?
    Man kan forsøge at fjerne nældeceller fra huden ved at skrabe dem af, eller skylle dem af med saltvand. Man må ikke gnide dem af. Da giften er et proteinstof kan virkningen ophæves med sure midler som f. eks. eddike eller salmiak, men det kan selvfølgeligt være vanskeligt at påføre, hvis det er i munden på hunden. Andre husråd er cola, vin, urin, men ikke ferskvand.

    Hvordan behandles forgiftning med brandmænd?
    Hvis der opstår hævelser i mund og hals, så der kommer besværet vejrtrækning skal man søge dyrlæge. Da der ikke findes specifik modgift vil dyrlægen behandle de opståede symptomer med en understøttende behandling alt efter sværhedsgraden af forgiftningen.

    Hvad er risikoen for at hunde får forgiftninger fra brandmænd?
    I øjeblikket (Juli 2005) er der store forekomster af brandmænd især i Øresund. De driver med strømmen og bliver i særlige vindforhold skyllet ind mod strandene i store mængder. Især fralandsvind siges at øge forekomsten på strandene.
    Kilde: Netdyredoktor


Kommentér på:
Hård tur på stranden :(

Annonce