{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.341 visninger | Oprettet:

Fortæl om schnauzer {{forumTopicSubject}}

Først vil jeg lige sige, det ikke er mig der skal have hund smiley

Men hvis man søger en hund der opfylder nedenstående:
-mindre hund
-ruhåret
-fornuftig med andre hunde
-frisk på (nogen gange meget) lange gåture, men også tilfreds med lejlighedsvise sofadage hvor motion primært er i form af at tøffe med rundt på en gård
-mental stimuli primært i form af tricks og mulighed for at bruge næsen, problemløsning og den slags
-kan lære at blive på egen (uindhegnet med langt til naboer) grund i følgeskab med mennesker

Ville en dværgscnauzer (tæve) være et bud?
Og i så fald, hvordan er sådan en fætter at bo sammen med?
Og er det realistisk at kunne finde sådan en i genbrugsudgave?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fortæl om schnauzer
  • #1   28. mar Dit sidste punkt er meget afhængigt af hvilken hund du får. Nogle vil "nok" kunne og andre slet ikke. Og dem der kan skal lære det igennem træning som man skal forvente skal vedligeholdes hele livet.

    Hvordan er de at leve med? Jeg er lidt forvirret over hvilken størrelse du skriver om, for i overskriften skriver du "schnauzer" men i beskrivelsen skriver du "lille hund".
    En mellemschnauzer er cirka på størrelse med en labrador, så jeg ville ikke betegne den som en lille hund...
    Men afhængigt af størrelsen kan jeg skrive mere eller mindre om hvordan de er smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 89 Emner: 24 Svar: 2.599
    #2   28. mar En dværgschnauzer (højde 30-35 cm) er en lille hund smiley MED en masse lyd. Men det kan nok trænes til at være til at leve med.

  • #3   28. mar Isabel, det er virkelig ikke rigtigt.... de gør kun, hvis ejeren ikke lærer dem at lade være. Og så er det selvfølgelig altid værre, når de er flere. Det kender du nok selv, du har jo altid haft flere hunde sammen.

    Men hvor ser du i TS' tråd, at det er dværgen, der spørges til?


  • #4   28. mar Der står: Ville en dværgschnauzer (tæve) være et bud?

  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 89 Emner: 24 Svar: 2.599
    #5   28. mar "Men hvor ser du i TS' tråd, at det er dværgen, der spørges til?"

    Der spørges til mindre hund, og det må vel så være dværgschnauzeren i dette tilfælde.

    "de gør kun, hvis ejeren ikke lærer dem at lade være"

    Er det ikke noget i den retning, jeg skriver? smiley Men ja, flere schnauzere sammen kræver afgjort mere træning i ikke at gø. For en del år siden havde jeg et par kollegaer med schnauzere. Den ene havde en enkelt - købt af den anden, som havde 3-4 stykker. Der var en del gøen i begge familier, men da klart mest i den med flere hunde.

    Når Vilma siger vov af naboens hund, OVERVEJER Kenia, om hun skal hjælpe smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 89 Emner: 24 Svar: 2.599
    #6   28. mar Jeg har faktisk overset, at der STÅR dværgschnauzer smiley smiley

  • #7   28. mar Sorry, jeg havde overset at der stod dværgschnauzer til sidst smiley

    Isabelle: det du beskriver med dine, er det jeg oplever med min og min fars dværgschnauzere. Min fars gør, når den ser noget fx i indkørslen og Coco går, nogle gange, med ud og kigger. Coco gør kun hvis der reelt kommer nogen ind i indkørsel/hus og det tror jeg de fleste hunde gør.
    Jeg er helt med på at mange dværgschnauzere fremstår som nogle gø-maskiner, men det handler også om hvem der typisk køber dem: pensionister og lign som ikke går op i konsekvent opdragelse (ja, sorry for stereotypen!) Man kan sagtens lære dem ikke at gø, det er ikke på niveau med fx visse spidshunde..;)



  • #8   28. mar Ja, det er dværgschnauzer jeg taler om.

    Sagen er den, at min mors lille ruhårede JRT har fået kræft og derfor er lidt på lånt tid.
    Vi er ikke der, hvor hundejagten er gået ind - det er først aktuelt, når Max ikke er mere og min mor synes hun er klar. Men man kan jo godt overveje hvilken retning man vil kigge til den tid.

    Det ligger helt fast at den skal være ruhåret og ikke alt for stor (tænker ikke over 10-12 kg, men det afhænger jo også lidt af hvordan den er bygget osv).

    Det er ikke utænkeligt at det kunne blive en JRT igen, men jeg kigger lidt på, hvilke ruhårede muligheder der findes i den størrelse og mindes en mellemschnauzer fra hvalpetræning jeg godt kunne lide og tænkte om en dværg mon kunne være relevant at undersøge nærmere.

    Ift at blive på grunden er have og gårdsplads indhegnet, og det er der hunden er, når den er uden opsyn/får lov at gå ind og ud som den vil. På resten af grunden er det i følgeskab med mennesker, men jo uden snor.



  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 89 Emner: 24 Svar: 2.599
    #9   28. mar Hvis jeg ikke allerede HAR to hunde, ville jeg have en ruhåret JRT. Jamen altså hvor er de skønne smiley smiley smiley
    Hvordan kan det være, at du tænker en anden race, Michelle?


  • #10   28. mar Det gør jeg heller ikke nødvendigvis - vi kigger bare lidt omkring smiley

    Max er en skøn og sjov lille fyr, som da han først lige havde modtaget lidt basal træning og opdragelse efter overtagelse har passet rigtigt godt ind og er en super makker for min mor smiley
    - han ønsker sig vist selv lidt længere ben indimellem, når de går deres ture, men man kan jo ikke få det hele smiley

    Men før Max, har min mor bl.a. haft et godt øje til ruhåret krohmforlander, som dog dengang blev lagt på hylden pga det meget lille antal og endnu længere imellem en fornuftig omplacering, selv i udlandet.
    Nu er den så bragt lidt på bane igen, og så kan man jo godt lige tjekke ud hvilke muligheder der ellers findes smiley


  • #11   28. mar Michele, godt nok ikke Schnauzer, med hvad med en lille ruhåret Podengo ?

  • #12   28. mar Anni - er de til at opstøve herhjemme eller f.eks. Tyskland? Mit indtryk var, at de har lidt samme udfordringer som krohmforlander, at der er så få, at chancen for at finde en omplacering er forsvindende lille?

  • #13   28. mar En schnauzer er jo lavet til lige det du beskriver, så jo den vil være enda meget velegnet, også meget mere en JRT som jo reelt er en jagthund.

  • #14   28. mar Enig med Bodil.

    Michelle, der er en del af dem i Tyskland


  • #15   28. mar tja, alt det der har vores skotter kunnet ... men de skal selvfølgelig trimmes, det er imo det eneste minus ved dem ... så tænker jeg cairn kan det,

  • SC
    SC Tilmeldt:
    jul 2021

    Svar: 12
    #16   28. mar En podengo ville jeg ikke stole på ville kunne rende rundt på en gård uden snor, selvom den var i følge med ejer. Det meste af tiden ville den blive hos ejer - klart. Men dukker der en hare, hjort eller lignende op i distancen, er den væk. Nogle individer er anderledes (men følger så ikke racestandarden), men som udgangspunkt ville jeg ikke gå efter sådan én.

  • #17   28. mar Hvis hun er vant til JRT vil hun også elske dværgschnauzer tænker jeg:)

    Det er jo en lille kammerat som stille og roligt deltager i alt man laver derhjemme, uden at lave bøvl eller gå i vejen:) Den gerne går lange ture, har sjældent alene hjemmeproblemer, hår godt med børn osv. Utroligt nem race:) Heldigvis har den skæg, ellers tror jeg der var gået mode i den smiley

    Hanne: de fleste ruhårede hunde skal trimmes, dværgschnauzeren ligeså. Typisk 4 gange om året, to gange mellemtrim og to gange fuldtrim.


  • #18   28. mar Hanne - hun har en fantastisk trimmer til Max og har i øvrigt før haft cairn, der jo også skal trimmes smiley

    Ift skotten - gider sådan en godt (og kan holde til) ture på 4-5+ timer gennem alt fra kampvognspor til knæhøj lyng, stenstrand osv? Jeg husker kun at have mødt en enkelt for en del år siden, men den virkede umiddelbart ikke som om det ville være på top 10 over ønskede hjem for den (men den behøver jo ikke have været repræsentativ for racen).

    SC - altså en JRT skrider jo også efter vildt, hvis chancen byder sig. Max er i det store hele ok når han render løs på matriklen, men der skal lejlighedsvis råbes højt, hvis han ser et rådyr e.l. og den bagerste del af grunden kommer han kun på i snor, fordi der er grævlingegrave, og der ville han altså gerne ned.

    Men de har hunden med ude, når der ordnes heste og geder, laves hegn, havearbejde osv. og det er vigtigt for min mor, at hunden kan (lære) det, da hun tilbringer en del tid ude, og ellers ville hunden jo skulle være alene meget.

    A-S - det var også lidt det jeg tænkte, men jo kun baseret på meget lidt kendskab til racen, men det lyder til jeg må læse lidt op på dem og se om der er nogen vi kan besøge hvis det bliver relevant når vi når dertil
    - for nu satser vi jo allesammen bare på at Max hænger i en god tid endnu, han er jo verdens bedste lille storebror for Sten smiley



    profilbillede
  • #19   28. mar nej ture på 4-5 timer er over skottens formåen er jeg sikker på ..

    der er blandt skottekendere det vi kalder stå-skotter og gå-skotter, jeg har haft begge dele og da jeg skulle have Oda var en betingelse at hun var en gå-skotte .. de andre gå i stå vde første musehul ... og hader at gå ..
    Men den vi har haft som var de bedste til gåture har været Ipsen, men vil sige hendes max lå på 8 km og ca 2 timer da hun var mest frisk ...


  • SC
    SC Tilmeldt:
    jul 2021

    Svar: 12
    #20   28. mar Jeg tror netop ikke at podengoen ville kunne lære det, ikke en gennemsnitlig én i hvert fald. Det er trods alt en spidshund og ikke en terrier, og det glemmer mange. Min erfaring med terriere er ikke så stor personligt, men mit generelle indtryk er at mange netop godt kan lære det med korrekt træning, også selvom man nogle gange skal hæve stemmen lidt. Podengoen vil skide dig et stykke hvis den ser vildt, lige meget hvor meget du har trænet, og om du så råber og skriger og forbander den til helvede smiley

    Det jeg prøver at sige er bare at jeg tror der findes nogle mere oplagte valg, også selvom man godt kan lide de mere selvstændige hunde smiley Jeg ved godt du ikke selv har bragt racen på banen.


  • #21   28. mar SC, hvor dejligt at du er specialist i Podengo.
    Hvor mange har du haft, og hvor mange kender du ?
    Og hvor har du det fra, at Podengo er en spidshund ???
    Det er en jagt og rottehund, som er lavet til næsten det samme som en Jack Russel, så der er faktisk ikke den store forskel på de to racer.


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 89 Emner: 24 Svar: 2.599
    #23   28. mar Jeg blev lige nysgerrig på en race, jeg intet kender til:

    Ifølge DKK hører Podengoen til i gruppe 5 - spidshundene.
    DKK kalder også racen for en "jagtspidshund" smiley


  • #24   28. mar Dværgschnauzeren er en gårdhund, så selvom de har jagtinstinkt ligger det ikke lige for at de på den måde skrider, de er meget hjemme-orienteret:)

    Coco har jeg trænet anti-jagt med ganske indgående og hun kan stoppes på fugle, egern, hjort, nok også rotter og mus nu (det bliver jo bedre med alderen og hun bliver alligevel 11 her i slut april), men i mange år var det en udfordring med dyr som bevæger sig som rotter og mus, da det jo ligger dybt i dem at fange og knække nakken på dem.


  • #25   28. mar .

    profilbillede
  • #26   28. mar Altså endnu er det lykkedes at lære samtlige hunde, både hyrder, terrier, spids m.fl. at blive på grunden når der bare tøffes omkring - nogen med lidt mere ihærdighed end andre. Men lige netop når rådyr, ræv e.l. kommer forbi har der været stor forskel på, hvor meget det har krævet at de ikke stryger efter.
    - Sten er så ekstrem, at han heller ikke tillader de tobenede at gå udenfor matriklen, så går der helt hyrder i den og folk skal straks gennes hjem smiley

    Men i det store hele søges der jo en god, ukompliceret familiehund, der både kan lide sofahygge og lange gåture.


  • #27   2. apr Af en eller anden grund tænker jeg, at Border Terrier kunne være et rigtigt godt bud?
    Men det er nok mest, fordi jeg synes, de er pissecharmerende og har masser af personlighed (lidt ligesom JRT)
    Hvorimod flere af de dværgschnauzere, jeg har mødt, har virket ret anonyme, når de ikke lige var ved at kanøfle en hvalp... (Ja ja, fordomme - ved det godt smiley )


  • #28   2. apr Åh Karina, det er et ærgeligt indtryk... DS har så afsindigt meget personlighed smiley

    Jeg tror det er meget individuelt om man opfatter en race som havende meget personlighed, jeg fik engang en ordentlig røffel for at udtale mig om hvor anonym jeg synes labradors er, og jeg må også indrømme at jeg ikke oplever JRT som osende vildt med det, men det er helt sikkert også fordi dem jeg har mødt har boet i indre by og nok dybest set været ret understimuleret og kuet...


  • #29   2. apr A-S jeg ved også godt, at det er urimeligt, når jeg kun har kendt en håndfuld dværgschnauzere på nærmeste hånd, som har været temmelig forskellige.
    Men de to hanhunde, der nærmest konsekvent røg direkte i hovedet på samtlige hvalpe, de kom i nærheden af, har sat dybe spor.
    Igen ved jeg godt, at det var ejeren, der svigtede, for efter første gang, burde hun jo have holdt dem væk fra hvalpe fremadrettet!!

    Til gengæld har jeg kun gode oplevelser i bagagen med Mellemschnauzeren, så det må vel trække lidt op? smiley


  • #30   2. apr Mellemschnauzeren er også virkelig dejlig! Jeg kan især godt lide den sorte, som jeg ofte oplever er lidt mere lidt i bygningen:)

    Min Coco er heller ikke fan af hvalpe, vi har mødt utroligt få i løbet af hendes liv, så jeg går altid bare hurtigt videre, når det en sjælden gang sker. Jeg har ikke indtryk af at det typisk DS, men måske... De er jo ellers normalt utroligt sociale, og man kan fx sagtens have samme køn på samme alder uden at behøve være specielt bekymret for interne problemer.


  • #31   2. apr Mht Border Terrier så skal man huske at det er en af de meget få terriers der stadig skal præstere noget rent brugsmæssigt (jagt) for at blive champions. Det betyder altså at der avles på hunde med meget jagtinstinkt. OG det er ikke en race, hvor der er ret mange uden stambøger og hvor der ikke er avlet efter at den skal kunne bruges i en rævegrav.
    JRT skal også præstere jagtmæssigt for at blive champion. Til gengæld er det en race der laves massere af uden stambøger og uden skelen til om de har jagtinstinkt smiley Dvs. der noget lettere at få en JRT der ikke tænder helt af på al fært af vildt end en Border Terrier.


  • #32   2. apr Om man synes en hund har personlighed tror jeg altså også i høj grad handler om, hvor godt man kender den. Mange hunde, måske især dem der ikke er så interesserede i fremmede, virker ganske anonyme når man møder dem på turen e.l. Men lur mig om ikke de har masser af personlighed, når de er sammen med ejeren - i hvert faldhvis det er en ejer der beskæftiger sig med dem.

    Jeg ved ikke om min mor vil kunne lide schnauzeren, men tror bestemt vi skal ud at møde nogen stykker. Jeg ved,at udseendet ikke lige er hende, men man bestemmer jo heldigvis selv, om man får den trimmet racetypisk eller ej. Jeg selv har kun mødt riesen (som SLET ikke er min kop te) og mellem (som jeg rigtig godt kunne lide), men kom i tanker om, at jeg faktisk har et perifert bekendtskab, der har dværg, og min ikke vi kan få lov at hilse på hos hende ved lejlighed smiley

    Border terrier er umiddelbart et nej. De er super hunde, men ikke umiddelbart egnet til formålet. Jeg har gået på hold med adskillige med Gaia I sin tid, og de var allesammen ekstremt jagtpræget. Ikke at en JRT ikke kan være det også, men der er trods alt masser atvølge imellem, som ikke har været avlet til jagt i flere generationer og mange JRT'er trives godt som "staldhunde".
    Den eneste BT jeg kender, drikke er udpræget terrier og JAGThund er mega fed - o.kring dobbelt af normal vægt. Mit bud er, at eneste grund til den ikke er meget jæger er fordi dens fysik ikke tillader den at være det.


  • Blixen
    Blixen Tilmeldt:
    apr 2020

    Følger: 1 Emner: 5 Svar: 59
    #33   2. apr Jeg kan desværre ikke hjælpe med Schnauzeren, men alle de Cairn jeg kender ville passe perfekt til sådan et liv. Bare i tilfælde af at alternative racer kommer på banen.

  • #34   2. apr Cairn er også en skøn lille hund, vi har haft 2 styk i familien før.
    Uden helt at vide det tror jeg dog ikke min mor vil have sådan en igen. Den hun havde var fantastisk, men måtte aflives tidligt pga sygdom. Den gavde både en hjertesygdom og noget hofte-noget, husker ikke hvad det hedder, men noget hvor hoften (eller måske lårbenshovedet?) smuldrer væk - hun var ellers fra en ok opdrætter.


Kommentér på:
Fortæl om schnauzer

Annonce