{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.381 visninger | Oprettet:

prisen på racehunde {{forumTopicSubject}}

Denne tråd springer lidt ud fra tråden om hvad vi kunne gøre for at få sundere hunde end vi har idag. I den tråd er også nævnt at der pt ikke er nogen sammenhæng mellem godt opdræt og høje priser. Så slog tanken mig, om det måske kunne hjælpe at det blev lidt mere moderne at oplyse priserne på racehundene, og hvad der ligger bag den pris, i stedet for at den skal være gemt væk som den er idag.

Hvis man nu beskrev hvilke undersøgelser der ligger bag den parring, og oplyser om hvad det koster, så er der måske flere købere der kan forstå det og måske derfor mere bliver trukket i retningen af de kuld, der har en baggrund der er testet, eller ville det mon kunne give problemer blandt opdrætterne?

Jeg hører da selv folk der ikke forstår hvorfor de skal give 12.000,- for en hund, når de selv har givet under det halve for deres egen raske hund. Og hører også argumentationen at de jo ikke vil gå så meget op i hund som jeg gør.
Når jeg så forklarer hvorfor jeg er gået den vej jeg er forstår de fleste, men mon man kunne "fange" nogle flere, hvis opdrættere var lidt mere åbne omkring hvad der ligger bag deres salgspris?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  prisen på racehunde
  • #1   11. dec 2015 Jeg synes da der er mange opdrættere af forskellige racer der åbent og ærligt fortæller om hvad der testes for, og resultaterne af dette.
    Dem der ikke gør, er vel dem der ikke tester, eller har noget at "prale" af?
    Men hvad de forskellige opdrættere betaler dyrlægen for de test, finder jeg nu ikke nødvendigt at oplyse.


  • #3   11. dec 2015 Jeg synes da er det som hovedregel er særdeles synligt, hvad der er af undersøgelser, prøver og resultater bag en parring. Men det hænger måske sammen med de racer jeg primært lige kigger på og måske fordi jeg primært kigger hvalpelister på specialklubbernes sider ? De racer jeg kigger på variere så heller ikke specielt meget i pris og de dyreste er som regel udstillingsmodellerne smiley Jeg gav 10.000 kr for min brugsmodel dobermann. Faderen med IPO3 bestået og moderen brugschampion. Dvs. IPO3 bestået + hun så godt ud smiley På samme tid var der hvalpe fra forældre der udelukkende kunne fremvise udstillingsresultater til salg for 12.000 kr smiley

  • #4   11. dec 2015 Tænk, jeg synes, prisen må være en privat sag mellem opdrætter og køber. Ikke forstået sådan, at prisen skal være en hemmelighed, for den må gerne stå på hjemmesiden, og jeg har ingen problemer med at folk spørger om det i første henvendelse, men jeg kan ikke se, at man skal retfærdiggøre, den pris man tager overfor gud og hver mand.

  • #5   11. dec 2015 Jeg har set enkelte opdrættere have et regnskab liggende på hjemmesiden. Men altså det gælder jo kun for første kuld. Trækker man tre kuld på en tæve, så bliver omkostningerne jo lavere pr. kuld.

    Jeg tror, at det, der skal til, er en mere udbredt opfattelse af, at en hund ikke er hvad man gør den til, og at stamtavler ikke kun er for snobber.


  • #6   11. dec 2015 Tror, du ville blive overrasket, Minion. Labradoodles sælges jo snildt for 10-12.000. Så meget koster en labrador med tavle ikke altid, ej heller pudler. Men de er jo zøøøøde, og populære, og specielle designer racer.



  • #8   11. dec 2015 Minion, det ses jo allerede ved f.eks. chihuahua at gode DKK opdrættere må sætte prisen lavt, og alligevel køber folk dem uden tavle, på trods af at prisen er omkring den samme. Det er lidt trist. Noget af det i den race har helt sikkert med farver og størrelse at gøre, og så selvfølgelig at det er nemmere at hente i nabobyen end køre efter en god hvalp smiley

    synes generelt chihuahua folket er gode til at oplyse priser, og da de kun skal tjekkes for PL, er der ingen grund til at lægge pris ud på det osv, for det kan de få tjekket ved års undersøgelsen smiley men finder det nu også irrelevant.


  • #11   11. dec 2015 Minion det kunne det helt sikkert også ved nogle, spørgsmålet er så bare om opdrætterne kan få det til at løbe rundt så, nogle kunne da sikkert nok sætte priserne ned, andre ville få alt for stort et underskud.

    Jeg ved bare at ved chihuahua har det intet at sige om prisen er den samme eller sågar om prisen uden tavle er højere, vil de have den lille nuttede hvalp så køber de den.


  • #13   11. dec 2015 Isabelle: Nej, sandt, der er visse udgifter, som er de samme. Chip, sundhedstjek osv er også de samme, men "startudgifterne" til avlsgodkendelse og sundhedsundersøgelser har du jo ikke hver gang, så omkostningerne må immervæk blive lavere - de forsvinder ikke nej, men de bliver lavere.

  • #14   11. dec 2015 Man kan aldrig vide, hvilken udgifter der kommer på hver kuld, men der er visse udgifter, der belaster første kuld, som ikke skal regnes med på næste kuld, og det er diverse sundhedstest og hvis man medregner udgifter til anskaffelse og opvækst af tæven.
    Men der kan da komme andre udgifter på kuld 2 og 3, som ikke var på kuld 1.


  • #15   11. dec 2015 Jo minion, men jeg tror nu de fleste har en grænse for, hvor stort et underskud de har råd til.

  • #16   11. dec 2015 Lene: Helt sikkert. Men de udgifter kan også komme på ved et ups-kuld (kejsersnit, kalkchok, brystbetændelse, handicappede hvalpe, hvad ved jeg) så fordi man har brugt 10.000 mere på et kuld, så er det ikke ensbetydende med kvalitet

  • #17   11. dec 2015 Nu er det jo heller ikke, fordi man ligefrem planlægger efter at lave kuld med underskud, men det bliver bare ind i mellem sådan, ganske lige som der er andre kuld, der giver overskud.

  • #18   11. dec 2015 Julie ?? har jeg sagt noget om, at der ikke kan komme udgifter på et ups-kuld ?

  • #20   11. dec 2015 Lene: I know. Det var bare i forhold til det med, at der kan komme udgifter på kuld 2 og 3, som ikke var på 1. Uforudsete udgifter kan man altid få, ligegyldigt hvor på skalaen for ansvarlige avlere man er.

  • #21   11. dec 2015 Minion: "I mit lille naive billed ville en lavere pris på hvalpene klart hænge sammen med et faldene antal salg af designer hvalpe, samt salg uden tavle, for det er jo netop de mennesker ( det har vi læst og hørt så mange gange) der netop sælger KUN med profit for øje, så kan de ikke tjene penge, så vil mange vel holde op med at avle.. "
    Ville det ikke bare gøre, at flere avler uden tavle, fordi det bedre kan betale sig sådan udgifter vs indtægter? Hvis jeg bruger 15.000 på et kuld tavlehvalpe med gennemtjekkede forældre og får 6000 ind, og min nabo bruger 1500 på et kuld og får 4500 ind, hvordan tror du så, at jeg ikke-særligt-passionerede-vil-ikke-sætte-ild-til-penge-for-racens-skyld avler, gør næste gang?


  • #25   11. dec 2015 Jeg synes det er mærkeligt at prisen på en hvalp ofte ikke er synlig og man derfor skal i kontakt med sælger inden man har en ide, jeg tænker det kunne være rart at sammenligne priser, altså hvad opdrætterne og gøre op med sig selv hvad man vil batale for.

    Derud over undre det mig ofte at udstillings linier ofte er dyre end brugs linier, og så er nogle racer næsten dobbelt så dyre som andre racer, men hvorfor?


  • #27   11. dec 2015 Jeg syntes som mange andre at det er underligt at prisen er hemmelig hos de fleste opdrættere..

    Og at hvis man så som det første spørger til pris pludselig er useriøs smiley

    Det nytter jo ikke at man brguer tid på at udvælge en hvalp, forelske sig i den og så koster dem 20.000 kr (Ja ja overdrivelse) og man så må melde fra pga man ikke har SÅ mange penge..

    Det er da spild af både ens egen og opdrætters tid


  • #28   11. dec 2015 A t: og så er der noget med retorikken omkring det her. Ud fra ordene, hvor vil man så helst købe en hvalp? Hyggekuld eller kennel? Hvilke mentale billeder får man af de to?

  • #29   11. dec 2015 Jeg har aldrig helt forstået det der med at have hvalpe er en underskudsforretning. Jeg kan ikke få det til at hænge sammen - selv hvis tæven skulle få f.eks. kejsersnit en søndag aften...

    Lad os tage en schæfer, der koster hvalpene ml. 7000-10000 kr med tavle. De her hvalpe koster 8000kr og er efter hd og ad tjekkede forældre, avlsgodkendte og har ipo1. Der kommer 8 hvalpe, alle sælges. Det er 64.000kr... Jeg kan på ingen måde se, hvordan udgifterne kommer op over dette beløb, heller ikke selvom man er hjemmegående i 8-9 uger.. smiley


  • #31   11. dec 2015 A t: jeg tror ikke, at man ikke føler sig god nok. Jeg tror, at folk tror, at hyggekuld er sådan nogle hvalpe, som vokser op i stuen og får tons af kærlighed og kennel-hvalpe har gået i bokse og kun tages ud til udstilling. Og i virkeligheden betyder "hyggekuld" bare, at der er ikke lagt to tanker i kuldet ud over "Missy vil gerne være mor" eller "det er snart jul..."

  • #33   11. dec 2015 Milla - opdrætter tjener jo ikke 64000 kr - tænk dig nu om!
    Jeg har før regnet ud, at hver colliehvalp jeg laver koster mig gennemsnitligt 4000 kr evt 4500 kr, det skal så lige trækkes fra salgsprisen.
    Desuden hæfter man så for arvelige sygdomme de første to år, så måske skal hvalpekøberne have penge tilbage senere. Har en hund eks HD så tilbagebetales 50% af købesummen.
    Ligeledes gør nogle opdrættere det, at de tilbagebetaler et beløb, hvis eks hvalpekøber får hunden HD fotograferet - lover man det, er motivationen større hos nogle hvalpekøbere for at få det gjort. Andre betaler for at de tager hvalpene til hvalpemotivation, stiller til UHM osv.

    Som opdrætter har man mange udfgifter - eks importerer man ofte nye avlshunde, og man rejser langt for at få en udenlandsk parring osv, alt sammen for at få en så stor genpulje som mulig - det vil de fleste ikke kunne gøre, hvis ikke nogle af kullene gav et overskud.

    Og tænker du på, at opdrætter har udgifter også de gange, hvor en parring ikke er blevet til noget - de har betalt parringsgebyr, de er måske rejst langt og har haft udgifter på overnatninger, de har fået tæven tjekket - og alt sammen uden at der er kommet hvalpe - det er mange, mange tusinde kroner man har ude at svæve hver gang - og nogle gange kommer pengene hjem igen og andre gange ikke.
    Får ens tæve lavet kejsersnit en søndag og hvalpene er døde, ja så står man med et kæmpestort tab uden chance for at tjene lidt ved salg af hvalpe.


  • #35   11. dec 2015 Kennelmor - Roolig nu. Milla siger jo ikke at opdrætter tjener de 64000. Hun siger bare at hun forstår ikke hvordan der skulle kunne være underskud når man får så mange penge ind af et kuld, og det kan jeg egentlig godt forstå hende i.

    "Som opdrætter har man mange udfgifter - eks importerer man ofte nye avlshunde." - Hvorfor er det køberne som skal sponsorerer at opdrætter får ny tæve? Jeg forstår det simpelthen ikke? Du vælger vel ikke at få en hund kun for avl.


  • #36   11. dec 2015 Den med udbud og efterspørgsel undre jeg mig over hver gang den komme. Hvorfor kan man tage mere for en hund, bare fordi der er flere mulige købere? Det koster da vel ikke mere at "lave" hvalpene, bare fordi der er flere mulige købere ?

  • #39   11. dec 2015 Gitte: Nu var penge vel også lidt noget andet for 30 år siden, ikke at det ville kunne gøre så stor en forskel. " sådan er realiteterne" , det bestemmer man da vel selv om opdrætter. Der er vel ingen der siger at man SKAL tage X antal kroner.

    For mig virker det bare underligt når man siger at man avler for at tilføje noget godt til racen og ikke for pengene, men så samtidig skruer prisen total op når der er stor efterspørgsel.


  • #41   11. dec 2015 Kennelmor: Jeg har ALDRIG skrevet at opdrætter tjener alle pengene - fordi selvfølgelig er der da udgifter. Jeg har skrevet, at jeg ikke kan se, hvordan det skal være en underskudsforretning - selv 5000 kr. pr. hvalp er da stadig en indtægt?

    I min optik burde tæven man vælger at trække kuld på, IKKE indgå i budgettet. Jeg er af den mening, at man burde jo have hunden UANSET om den var avls-materiale eller ej - om man så har hunden for at deltage i konkurrencer eller bare fordi man elsker hunde, er irrelevant for mig, men hvis man KUN henter hunde hjem fra udlandet som avlsmateriale, så er der noget galt, synes jeg. Derfor beregner jeg ikke import og købspris på tæven ind i regnestykket, fordi jeg går ud fra at opdrætter ville have fortaget dette køb, uanset om tæven skulle indgå i avl eller ej.

    Vælger man en hanhund fra udlandet i forbindelse med parring er der naturligvis nogle udgifter - men hvis vi så antager at du sælger dine colliehvalpe for 10.000 kroner stykket (denne pris tager jeg, da jeg ved andre collie-opdrættere sælger til denne pris) og der kommer 7 hvalpe - du siger du har cirka udgifter på 4000-4500 kr. pr. hvalp. Så har du stadig 5500 kr. i overskud = 38500 kr. til udgifter i forbindelse med transport og parring (med mindre det var indregnet i de 4500 kr. pr. hvalp, så er de 38500 ren indtægt)

    Min pointe er, at dem der opdrætter jævnligt - f.eks. har et eller flere kuld om året, de vil ende op med OVERSKUD efter meget få kuld, fordi hvalpenes salgspris er en massiv indtægt. Jeg er fuldstændig klar over at opdrætter hæfter for nogle ting - og man kan altid være uheldig uanset hvor godt et forarbejde man har gjort sig mht. at udvælge avlsdyr, MEN det ændrer ikke på, at det er dælme mange gange tæven skal have kejsersnit og hvalpene skal ende op med HD, før vi kommer til et punkt hvor opdrætteren står i UNDERSKUD.

    Derfor mener jeg, at opdræt pr. definition IKKE er en underskudsforretning. smiley


  • #42   11. dec 2015 DE kuld hvor man sælger hvalpe for 64000 er der da også en god chance for at der er overskud på. Men det er jo langt fra alle kuld, hvor det går sådan: man kan have mange udgifter og kun få hvalpe, hvalpene kan være svære at sælge. Det er skægt men i de her debatter går folk bare ud fra som givet, at hvalpene alle er solgt, når de er otte uger. Det kan også sagtens være tilfældet, men der er sandelig også mange kuld hvor det ikke er sådan.

    Hvorfor er det så svært at forstå, at ja, der er kuld, der giver overskud, men der er sandelig også en del, der ikke gør. Og så er der jo altså også som flere har nævnt, de gange hvor man har brugt en masse penge på at få parret, men, men der ikke bliver nogen hvalpe.


  • #43   11. dec 2015 Jeg kan klart godt se at opdrættere af små racer hvor det er mere normalt at tæven får 1-3 hvalpe har en større sandsynlighed for underskud men jeg har svært ved se hvor stort et underskud man kan have hvis man får 3-5 kuld om året og alle hvalpene sælges til 10000 kr.

    Lene - Men i det tilfælde at tæven går tom, får man da gratis omparring? Det gør dem jeg kender/ved af da hvis det skulle ske?


  • #45   11. dec 2015 Hvorfor er det øjensynligt suspekt for nogen af jer at købe en hund med avl for øje, når det ikke er suspekt at købe en som udstillingshund, jagthund, træning og konkurrencebrug af forskellig slags ?

    Tror I at når man køber avlshund, så sætter man den bare i bur og venter å at den bliver klar til avl ?

    Hvorfor ikke vende det om og sige, at man måske gør racen en tjeneste ved at skaffe nyt blod til landet og måske få en rigtig god hund hjem, som med fordel kan bruges i avl i DK. At den er købt til avl betyder jo ikke, at hunden ikke lever et lige så godt liv som alle andre hunde, og at man som ejer er lige så glad for den som andre er for deres.


  • #46   11. dec 2015 Ja, Anya, men du får ikke erstattet turen til f.eks. Holland, de dyrlæge udgifter der var i forbindelse med at teste for korrekt parringstidspunkt, de dage, du holdt fri for arbejde, pasning af dine andre hunde.

    Der er ofte mange flere udgifter end selve parringsgebyret.


  • #48   11. dec 2015 "Hvorfor er det øjensynligt suspekt for nogen af jer at købe en hund med avl for øje, når det ikke er suspekt at købe en som udstillingshund, jagthund, træning og konkurrencebrug af forskellig slags ?"

    - Fordi nogle opdrætter pålægger udgiften til køberne. Uanset om du køber hund til udstilling, jagt, træning eller konkurrence så pålægger man ikke andre at betale for hunden, fordi den er jo stadig et familiemedlem som man selv har valgt at købe.

    Men opdrættere der skriver indkøb af tæven på listen over udgifter, pålægger jo pludselig at deres hvalpekøbere skal betale deres hund. Det synes jeg er meget forkert.


    Isabelle - Jeg synes det helt okay at en opdrætter gerne vil tjene på sit opdræt. Jeg synes bare det bliver forkert hvis man kun gør det for indtjeningen. Og det er der jo desværre nogle der gør.


  • #50   11. dec 2015 Lene: Jeg går som udgangspunkt ud fra, at man har en venteliste før man laver kuld og man eventuelt overvejer, om der er stor sandsynlighed for at hvalpene bliver solgt. Hvis man kan se, at der i forvejen er 20 usolgte DKK hvalpe i ens egen race, og man ikke har lyst til at ende op med et underskud - så jeg går jeg igen ud fra, at man ikke laver parringen. Hvis man alligevel vælger, så har man jo sagt okay, jeg ved godt der er en risiko for at jeg mister en masse penge og står med nogle usolgte hvalpe - men den risiko er jeg villig til at tage.

    Birgitta: Jeg betvivler overhovedet ikke det er hårdt - og jeg er bestemt ikke modtaler for, at opdrætterne tager den pris de gør. Det er deres valg - vi har selv givet 10.000 kroner for vores tæve, fordi vi valgte hende ud fra linjer og egenskaber, ikke pris.

    Min pointe er, at lad os antage Kennel X laver to kuld årligt. De har nogle omkostninger i forbindelse med kennelmærke og opdrætter uddannelse i starten - men det er jo en engangsudgift på ca. 3800 kr.

    Kennel X HD og AD fotograferer sin tæver og øjenlyser hvalpene - tæven og hanhunden er øjenlyst som hvalp (jeg går ud fra det er okay..?) og hanhundens ejer står for HD&AD af den. Jeg har fundet en pris på ca. 500 kr. pr. hvalp pr. øjenlysning - jeg ANER ikke om dette er realistisk eller rigtigt, men for at sætte et fiktiv regnestykke op går jeg med denne pris - det er kun rundt regnet. HD og AD koster hos vores egen dyrlæge 1720 kr. + rekvision på 360 kr. - dette giver 2080 kr.

    Der fødes 8 hvalpe - dvs. 8 der skal øjnlyses. 500 * 8 = 4000 kr. + rekvision til DKK = 4480 kr.

    Hanhundensejer tager en hvalps pris for parringen (jeg ved at nogen gør det anderledes, noget med 10% pr. levende hvalp..?), dette er 10.000 kroner.

    Der er udgifter for 3000 kr. i forbindelse med transport til-og fra parring.

    Kennel X har således udgifter for ca. 23500 kr. (og den vil ligge lige under 20.000 kr. fremover, fordi der jo er engangsudgifter til kennelmærke og opdrætteruddannelse) - deres tæve fødte heldigvis uden problemer.

    Der kom jo otte hvalpe - dvs. de har fået 80.000 kroner ind. Ejerne er et par - de har valgt hver at tage 2 ugers ferie forskudt, og de resterende 5 uger betaler de selv deres "løn" (aner ikke om det er noget man gør, men det gør de i det her scenarie smiley ). De skal bruge ca. 13.000 kr. udbetalt pr. måned af den hjemmegående, for at kunne dække deres normale udgifter i perioden, dvs. 16.500 kroner cirka.

    Der er nogle udgifter på tæpper, legetøj, hvalpepakker, foder, vaccinationer - det løber op i 5000 kroner. Jeg aner ikke om dette er lavt sat?

    Nu har Kennel X udgifter for 45.000 kroner (og det er endda højt sat vil jeg mene) - så har de et overskud på 35.000 kroner.

    Skulle tæven have haft kejsersnit og nogle af hvalpene mod forventning have arvelige sygdomme - så er der stadig en del vej til 35.000 kroner, og i det lange løb burde det nok gå op.

    Jeg prøver IKKE at sige, at opdrættere gør det for pengenes skyld eller at jeg ikke respekterer deres arbejde, for det gør jeg! - jeg er bare lidt træt af den der underlægnings-tone "jeg har helt vildt meget underskud på mine hvalpe", fordi det kan jeg i realiteten ikke se sker, med mindre man er usandsynlig uheldig. Har man et reglmæssigt opdræt vil man jo nok opleve på et tidspunkt at der f.eks. er usolgte hvalpe, at tæven ikke er drægtig, at der er få hvalpe i et kuld eller lignende - men hvis man kigger på en opdrætter der f.eks. har 2-3 kuld om året, og har haft det i 10 år, så vil den opdrætter formegentlig være i + på kontoen, når man ser på det store billede smiley


  • #51   11. dec 2015 Lis: Du tog det ude af sammenhæng. Jeg mente ikke, at man solgte hvalpene for 5000 kroner - men at man sælger dem for f.eks. 9500 kroner og har udgifter pr. hvalp på 4500 kr, så er der jo 5000 kroner i overskud, i forhold til salgsprisen smiley Mit svar var jo til kennelmors indlæg, hvor hun skrev, at hun havde udgifter på ca. 4500 kr. pr. hvalp smiley

  • #54   11. dec 2015 Lis A: Det var den Kennelmor opgav i sit indlæg (#33), som jeg svarede på, i mit regnestykke (#50) er udgiften pr. hvalp væsentlig højere smiley

  • #55   11. dec 2015 Det ER okay at opdrættere tjener på hvalpe - men jeg synes IKKE det er okay, hvis man går og siger at man IKKE tjener på hvalpene, hvis/når man gør, det er bare der jeg vil hen smiley Så kan man jo bare lade være med at udtale sig om sin kennels økonomi, hvis man ikke ønsker, at folk skal vide, man har en indtægt på at sælge hvalpe smiley

  • #56   11. dec 2015 At der står folk på venteliste er ikke ensbetydende med at de ender med at købe hvalp, når tiden er. Det er et godt udgangspunkt, men det er bestemt ikke nogen garanti.

    Jeg har en race, hvor der max bliver lavet et kuld om året i DK, du kan simpelthen ikke vide på forhånd, om det vil gå nemt at sælge dem eller det ikke vil. Og det er ikke et spørgsmål om der står 20 hvalpe i forvejen til salg, for det gør der ikke. Når der kun er få købere, så er det et tilfælde, hvornår efterspøgslen er der, og så vil de ikke nødvendigvis have det køn, du lige har til rådighed.

    Du kan planlægge, men du kan ikke vide det med sikkerhed


  • #58   11. dec 2015 Men Cilla, selvfølgelig er det en risiko med en race, der ikke altid er lige let salgsbar, men derfor er de jo stadig en udgift.

  • #60   11. dec 2015 Når man som opdrætter sætter en pris, så sætter man jo en pris, man selv synes er rimelig og realistisk. Det er ikke et spørgsmål om det er fair for køberne, at betale netop den pris eller ej, det er et spørgsmål om at man vælger at sælge til købere, der synes at hvalpen er den pris værd.

  • #61   11. dec 2015 Gitte - Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår dit indlæg. Har du betalt 25000 kr for hver af dine hunde eller?

  • #62   11. dec 2015 Lene: Ja selvfølgelig. Jeg synes bare jeg har oplevet at nogle opdrættere kan have den der undertone "hav medfølelse med mig, det er underskudsforretning at lave hvalpe og jeg gør det alligevel", og jeg kan ikke lade være med at tænke... 1 - Du har selv valgt det, ingen tvinger dig.. Og 2 - Når man kigger på en gennemsnitlig hundefødsel, så BURDE der være overskud. Om det så er 35.000 kr. i overskud eller 2000 kroner i overskud ved jeg ikke - men det er et overskud.

    Og nu er det ikke for at stryge alle opdrættere over én kam - fordi der er helt sikkert mange der ikke udtaler sig på denne måde, men jeg synes bare godt lige man kan overveje, at opdrætterne gør jo et valg, når de vælger at lave et kuld.

    Jeg har SÅ meget respekt for deres/jeres arbejde, jeg VED godt det er hårdt - og jeg synes det er SUPER fedt at I gør det! smiley


  • #64   11. dec 2015 Gitte - Wow respekt for du gider det (:

  • #65   11. dec 2015 Tro mig, Milla, vi som opdrættere bliver rigtig glade, når et kuld giver overskud, men det er desværre ikke alle kuldene, der gør det, og mange har en meget urealistisk opfattelse af de udgifter, der kan være, og så kan man godt blive lidt træt af at høre, at enten man er nok i det for pengene eller hold da kæft, det må give godt.

  • #66   11. dec 2015 Ja altså det er jo heller ikke altid at selv tavle løs avl er med overskud, det er Rosas kuld et glimrende eksempel på, men tror da bestemt også det er svære at få overskud på små kuld, men jeg ved det selvfølgelig ikke. Men når det giver underskud uden tavle, så må det da bestemt også være tilfældet for de der avler med, fordi de oftest har udstilling osv. oveni.
    Men selv hvis jeg ikke regner parringsprisen med, som var halv høj fordi hun var i tyskland for den rigtige hanhund, så var der underskud.
    Der kom 4 hvalpe, de 3 første betalte kun lige kejsersnittet, som var den 23 dec efter lukketid. Så var der Rosa tilbage, hun blev solgt til nedsat pris af to grunde, 1 hun var meget lille, 2 opdrætter havde lovet mig en hvalp efter eget valg til nedsat pris, som "plaster på såret" fordi Lucky har PL.
    Udover at Rosa jo skulle betale for alt det hvalpene kostede i de 8-10 uger de var hos opdrætter, var der ekstra omkostninger ved hende, f.eks. fik hun modermælkserstatning i alle 8 uger, det er dyrt.
    Så har der jo været udgifter til dyrlæge tjek inden (hvor der blev tjekket for bl.a. PL), dyrlæge tjek imens hun var drægtig.

    Det er så også foruden at hun kørte til Fredericia (fra Sønderborg) for at aflevere min hvalp, det fik hun IKKE ekstra for.

    Men jeg tror nu det er godt hun ikke har regnet på hvordan prisen var i forhold til timer lagt i hvalpene, for udover at hun jo selvfølgelig var ved dem i alle 8 uger, så flaskede hun Rosa op de 3 første dage, det vil sige hver time hele døgnet rundt, også juleaften.


  • #68   11. dec 2015 Lene: Det kan jeg godt forstå er irriterende at høre. Størstedelen af opdrætterne gør det jo netop, fordi det er deres passion, det er det de vil - og sådan burde det jo også være smiley

  • #73   11. dec 2015 Maj-Britt: Men tror du ikke Annedorthe ville have aflagt de prøver uanset hvad? Det tror jeg nemlig - med mindre nogen af dem er taget specifikt for avl selvfølgelig smiley

    Lis A: Det kan jeg godt forstå - og jeg synes bestemt heller ikke opdrættere skal sænke prisen. smiley


  • #78   11. dec 2015 Maj-Britt: Jeg tror vi ser forskelligt på det - jeg synes opdrætter bør have dækket udgifter i forbindelse med hvalpe og parring. Vi har ikke planer om opdræt, men jeg har da i sinde både at HD/AD fotografere OG måske aflægge nogle prøver på Nicki på sigt, så selvom Nicki ikke indgår i avl har vi jo haft de udgifter på hende - og hvis hun f.eks. indgik i avl, så ville vi jo have valgt at gøre det alligevel, hvis du forstår? smiley

    Noget helt andet er så, at jeg ikke er så sikker på JEG er god nok til at aflægge de prøve på hende - man skal sørme være dygtig. Nu må vi se, hun er en fantastisk hund, det er nok nærmere mig der går til hundetræning smiley


  • #80   11. dec 2015 Åh jeg blir så træt af al den snak om at opdrættere tjener penge og fåe overskud.. I 2014 tjente jeg 118.000 danske kroner ind til mit opdræt. Inden nogen får dollartegn i øjnene så havde jeg sørme udgifter for 122.500 kr samme år - sikken en fest? Jeg tager 10.000 for mine hvalpe - en lavere pris ville betyde et signifikant højere underskud!

    I 2015 tjente jeg 30.000 kr på mit opdræt. Første kuld var lille og andet kuld gik tæven tom. Året er ikke slut og pt er mine udgifter på en 60-70.000 kr. Det er hårdt økonomisk men sådan er det at opdrætte! Så det bliver ikke mig der sætter prisen ned ...


  • #81   11. dec 2015 Jeg smutter ud nu - jeg håber ikke folk har misforstået mig. Jeg synes ikke folk skal sætte prisen ned, og jeg benægter ikke at opdræt KAN være en underskudsforretning. Min pointe er bare, at det ikke nødvendigvis er det smiley

    God aften smiley


  • #83   11. dec 2015 Isabelle: Hvilke tænker du på? Når jeg siger hvalpe og parringer tænker jeg, alt der indebærer at have hvalpe og lave en parring. Der skulle forresten have stået som minimum. smiley

  • #84   11. dec 2015 Lad mig omformulere til det jeg mente: Jeg synes, at opdrætter bør som minimum have dækket de udgifter hun/han får i forbindelse med hvalpe og parring, som opdrætter ellers ikke ville have haft, uden hvalpe. smiley

  • #86   11. dec 2015 Isabelle: Ja, det synes jeg, fordi hvis opdrætter ikke havde valgt at få hvalpe, så havde opdrætter kunne arbejde normalt. Derfor er det jo en udgift i forbindelse med at have hvalpe - jeg synes derimod IKKE opdrætter direkte kan "klage" over tabt arbejdsfortjeneste, idet opdrætter jo selv har truffet et valg (dermed ikke sagt at opdrætter ikke må være ærgerlig over det, men jeg synes det ville være underligt at f.eks. klage over man har været nødt til at tage feriedage for at få hvalpe.. når man selv har valgt at få/lave dem smiley )

    TL;DR (too long; didn't read): Jeg synes tabt arbejdsfortjeneste indgår som udgift, og bør så vidt muligt dækkes af hvalpenes salgspris smiley


  • #88   11. dec 2015 Lis: Det er derfor der står så vidt muligt - jeg synes ikke man skal hæve prisen alene af den grund smiley

  • #90   11. dec 2015 Lis A: Kommer da an på hvor veluddannet man er - jeg studerer jo, så jeg tror godt et kuld hvalpe kunne dække mine knap 5000 kroner om måneden smiley

    Men jo, jeg benægter overhovedet ikke at det kan være en underskudsforretning -:)


  • #92   11. dec 2015 Isabelle: Det ER da i orden at de dækkes - det er også i orden hvis opdrætter tjener på det. Jeg har på intet tidspunkt sagt andet - jeg har KUN sagt at det er IKKE i orden at sige at opdræt er 100% underskud 24/7, hvis det ikke er smiley

  • #93   11. dec 2015 Lis - Det kommer som Milla siger, vel meget an på hvor veluddannet man er og hvor gammel man er. Jeg kender da til en del opdrættere hvor den ene er (førtids)pensionist eller går hjemme eller andet i den dur?

    Jeg synes helt klart det er fair at opdrættere skal have dækket deres udgifter i forbindelse med at få hvalpe. Jeg synes bare der er grænser for hvilke udgifter man kan pålægge køberen. Men det er jo en smagssag som der ikke er en facitliste på. Der er intet som er absolut rigtigt eller forkert (:

    Jeg har en personlig grænse som jeg ikke vil overstige i forbindelse med køb af hvalp, fordi sådan er jeg, det gælder os med telefoner og andre dyre ting. Men jeg kunne godt frygte at vi en dag når dertil at der så kun er blandings/tavleløse hunde at vælge fordi tavlehundene bliver sat så jævnligt op som det virker til at de gør (:


  • #96   11. dec 2015 Helt ærligt, så tror jeg egentlig I fuldstændig har misforstået hvad jeg mener - jeg er enig med jer, opdrættere. Det eneste jeg er uenig i, er egentlig den udtalelse der hedder "opdræt er en underskudsforretning", fordi jeg synes der er mere til det end blot dét smiley

  • #97   11. dec 2015 Hvis man henter en mulig avlstæve hjem, så køber man jo igen folks avlsarbejde, som jo igen ikke er gratis. Gittes avlsdyr koster 25.000, skulle hun have haft en "almindelig" hund, så kunne hun have købt en af dem til 10.000. De 15.000 til forskel er naturligvis en udgift.
    Og ja, mange glemmer vist skattefar. Det er vel b-indkomst på 50 % beskatning af overskuddet


  • #99   11. dec 2015 Lis - Ja i know, andet ville være fjollet jo.

    Jeg synes bare det ærgerligt at der er det der sort/hvide syn fra begge siger. De fleste opdrættere siger altid at der er underskudsforretning altid og køberne siger det omvendte at det kan det da ikke være.

    Det er en skam det ikke er mere gennemsigtigt for alle.

    Jeg tror helt klart der bliver tabt købere på priserne af tavlehunde, mest af alt fordi den gængse "familien danmark" som bare vil have en familie klappe kage vovse, ikke kan se ideen i at skulle betale det dobbelt for en vovse bare fordi at den har fiiiine titler i udstilling eller brugsprøver, eller bare fordi den har en tavle.

    Opdrættere som ikke udstiller det vilde eller har brugshunde tager jo det samme for deres hvalpe med tavle som en der har meeget fine titler på deres.

    Isabelle - Det var nu ikke det der blev sagt (:


  • #101   11. dec 2015 Jeg har egentlig et spørgsmål - når man har opdræt, er man så en virksomhed? Betaler man skat af alt indkomst i forbindelse med opdrættet eller KUN af overskuddet?

  • #103   11. dec 2015 Som regel, for skat er ikke sort/hvidt så er opdræt en hobbyvirksomhed og du betaler derfor kun skat af et eventuelt overskud. Til gengæld kan du ikke overføre et underskud til næste kaæenderår de penge er blot tabt

  • #105   11. dec 2015 Isabelle - Jeg ved det ikke. Jeg ved ikke om udstillingstitler og brugstitler bør fakturer ind på den konto. Men jeg tror at mange af "familien danmark" tænker at de ikke forstår hvorfor de skulle betale så meget når den nuttede blandingshvalp "kan" det samme til den halve pris (:

    Igen så har jeg ikke prøvet at opdrætte, men jeg forstår ikke hvordan det kan være så meget dyrere end det var for 5-10 år siden? xD


  • #107   11. dec 2015 Lisbet: Dvs. selvom du har haft underskud i år, og du så får overskud næste år, så skal du betale skat af overskuddet alligevel, fordi det ikke er samme kalenderår?

  • #109   11. dec 2015 Isabelle - Nej det er det ikke smiley

    Jeg taler jo udfra den race jeg kender og sheltien er steget med mellem 3 og 7 tusind alt efter hvilken opdrætter du sammenligner med. (:


  • #111   11. dec 2015 Isabelle, du må også hellere regne med i prisen på de andre, at jeg kommer og stjæler en når den er gammel nok smiley tihi smiley

  • #113   11. dec 2015 Jeg hopper på vognen med My only smiley

  • #114   11. dec 2015 Isabelle - Jeps xD Godt nok på 10-13 år og ikke 8 men ja. Dengang vi købte vores første sheltie som var i 2002, der gav vi den nette sum af 7000 kr, og vi fik så 1500 tilbage fordi han var kryptozid.

    - I 2005 købte vi så Zimba for for 8000 kr.
    - I 2010 købte mine forældre Ziva, hende gav de dog kun 4000 kr for xD (DDH tavle)
    - I 2012 købte jeg så Meeko som jeg gav 12000 kr for.

    Og jeg har hørt at Poulsgaard(Meekos kennel) vist tager 14000 kr for hvalpene nu.

    Og her er immervæk en kennel som jeg tænker må have stort overskud på bundlinjen. Hold nu magle hvor har jeg fået åbnet øjnene siden jeg købte Meeko, men det er vist en anden historie.


  • #116   11. dec 2015 Men Isabelle tør du overhovedet avle på Fie? Det ender da med at hendes hvalpe stabler sig og hopper over hegnet - og diverse andre ulykker som mor Fie har forudsaget.. smiley

  • #117   11. dec 2015 Lis - Det gør jeg nu heller ikke xD Men nu listede jeg jo lige hundene op også skal hun jo med xD Jeg ved intet om DDH, og tbh er Ziva en super atypisk sheltie. Hun ligner slet ikke en sheltie på samme måde som Meeko gør xD Hun er korthåret på kroppen, og langhåret på bryst, faner, hale og mave xD

  • #120   11. dec 2015 Isabelle - Jeg ved ikke om jeg vil dele navn med sådan en ballademager smiley smiley

  • #123   11. dec 2015 Milla ja det er korrekt

  • #126   11. dec 2015 Nu bliver der kommenteret på, at det med at importere nye avlsdyr ikke kan regnes for en udgift, fordi man jo samtidig får en familiehund, fordi man alligevel ville købe en hund. Det er altså i mange tilfælde en helt forkert anskuelse. Havde vi ikke opdræt, så havde vi kun EN hund, og når den skulle erstattes, så drog vi ikke udenlands for at finde en ny familiehund - men når man opdrætter (og vi gør det kun meget, meget i det det små), så kigger man ud over landets grænser, både når man skal købe tæve, men også når man skal finde en egnet hanhund, og det koster altså mange penge.
    Jeg kender mange der er taget udenlands for at parre eller har købt frostsæd fra udlandet - og uden at der er kommet hvalpe. De mislykkede og meget dyre valg koster kassen og det ved man som opdrætter, det tager man med. Men at folk så kan himle op over, at man så ved andre kuld har en fortjeneste, ja det forstår jeg slet ikke.
    De færreste kunne i dag opdrætte, hvis de ikke ind imellem tjente penge på et kuld, for de ved, at med andre kuld tabes mange penge. Jeg synes det ville være synd, hvis det kun var de velhavende der kunne opdrætte.

    Dem der har store kenneler har tit egne hanhunde de bruger, og så har de ikke så store udgifter på parring - men man skal op og have mange hunde, før man bare kan bruge egne hunde - og har man mange hunde, så har man også enorme udgifter.
    Jeg kender en stor opdrætter, der laver flere kuld om året, skat har tjekket hende nogle gange, og hun har hver gang kunne vise, at det ikke giver overskud.
    Jeg har selv henvendt mig til skat (jeg har solgt i alt 8 hvalpe, så jeg er lille) og de ikke så meget som gider se på mine regnskaber, for de ved godt, at de fleste DKK opdrættere ikke tjener det store. Jeg kender flere andre DKK opdrættere der er blevet meldt anonym til skat, og ALLE har gået igennem og har vundet sagerne.

    Vil man kaste sig ud i opdræt, så skal man have penge på kistebunden, for man kan rende ind i store økonomiske øretæver. Man kan også tjene penge på nogle af de kuld man laver - men det ser jeg som en fordel, for så har man noget at stå imod med, når man næste gang løber ind i store udgifter.


  • #128   11. dec 2015 JA det er netop det jeg siger smiley
    Men der var ikke meget godt opdræt tilbage, hvis folk ikke bare engang imellem tjente på deres salg af hvalpe.

    Og så synes jeg det er så mærkeligt, at folk har den holdning, at man ikke må have et overskud på opdræt - man investerer SÅ meget tid, dem der ikke har prøvet at have hvalpe, aner ikke hvor mange timer i døgnet man investerer, for at få nogle velstimulerede og sunde hvalpe ud i den anden ende - men det er OK at tjene penge på sort arbejde, salg af diverse hjemmelavede smykker, indtægt på diverse små bijobs osv - men hundehvalpe er åbenbart noget hvor det er fy fy at få et overskud, selvom man risikerer at miste mange penge ved næste kuld.



  • #129   11. dec 2015 Bare lige for at få det på det rene - jeg synes det er helt ok. at tjene på sit opdræt, in case det var mig du hentydede til, Kennelmor smiley

  • #130   11. dec 2015 "Nu bliver der kommenteret på, at det med at importere nye avlsdyr ikke kan regnes for en udgift, fordi man jo samtidig får en familiehund, fordi man alligevel ville købe en hund. Det er altså i mange tilfælde en helt forkert anskuelse."

    - Undskyld men hvem er det lige der skal vurderer om det er en forkert anskuelse?


  • #132   11. dec 2015 Isabelle - Hvordan søren kan du tjene penge på en skole? o.O Skoler mangler ski da penge i massevis i forvejen? smiley

  • #135   11. dec 2015 Isabelle - Det lyder skønt. Kan vi komme tilbage til dengang? xD

  • #137   11. dec 2015 Isabelle - Jeg synes det lyder fantastisk. Sådan nogle steder mangler der squ. Jeg har så ondt af alle de børn der bliver tabt i vores skolesystem fordi de har behov for noget andet eller noget ekstra som gør de ikke kan være i folkeskolen/på uddannelserne på ligefod med "normale" børn/unge.

  • #140   11. dec 2015 Amen!!

  • #142   11. dec 2015 Jeg synes det er absolut helt i orden at tage til udlandet og købe en hund med avl for øje - det betyder jo ikke at hunden bliver et ligegyldigt redskab, de fleste opdrættere gør det vel netop for at lave den bedste avl de kan smiley Jeg synes slet ikke det er kynisk, jeg ser det på den måde at opdrætter virkelig prøver at finde det bedste for sin avl - og sine hvalpe

  • #143   12. dec 2015 Jeg har ingen problemer med prisen på racehunde eller at opdrætter har overskud.

    Men det undre mig (når vi høre begrundelsen her i tråden) at opdrættere der laver mange kuld, hvor både tæve og hanhund, i næsten alle parringer, er opdrætters egne og bor ved opdrætter, tager en lige så høj pris for sine hvalpe.
    Samtidig findes der racer som lab og schæfer som ikke tager så høj pris for sine hvalpe, men som må formodes at ha de samme udgifter.
    Så der må da også være noget i det, at man også tager så høj en pris man kan uagtet sine udgifter.
    Lige som man gør med alle andre salgs varer.


  • #149   12. dec 2015 Maya - jeg tror at prisen på lab og schæfer er mindre end andre racer af flere grunde.
    1. De får store kuld
    2. Det er antalsmæssigt store racer, så det er nemmere at finde en avlspartner til sin tæve her i landet, og man skal derfor ikke rejse så langt.
    Har du en antalmæssigt mindre race, skal du tit langt væk for at kunne finde egner avlshan til din tæve og det er meget dyrt at skulle til udlandet med overnatninger, broafgifter og benzin. Måske skal man tage ferie fra sin arbejdsplads for at komme afsted, fordi man skal bruge mange dage for at komme frem og tilbage.


  • #150   12. dec 2015 Kennelmor:
    Jeg har ingen erfaring med om det er sådan det hænger sammen i tilfældet med lab og schæfer,
    men der findes også dyre racer som er talrige, bla. Bulldogs og racer der ikke er så mange af som ikke er helt så dyre, så der må være mere i det.
    Som sagt har jeg ingen problemer med det, men undres over forskellen.


  • #152   12. dec 2015 Ida: også min tanke, i stedenfor at skulle forsvare prisen burde man bare sige at det er det man kan få, så hvorfor nøjes, så giver det også meget mere mening.

  • #154   12. dec 2015 Isabelle - Årh altså. Jeg stemmer i for at ønske en Fie'hvalp. Hun er jo super lækker xD og hun lyder som en spændende og sjov hund smiley

  • #155   12. dec 2015 Der er mange ting forbundet med pris - så jeg ser ingen grund til at man skal undskylde den - og nogle racer er bare dyrere at avle på end andre.
    Nogle får små kuld, nogle får ofte lavet kejsersnit, nogle er små antalsmæssigt, nogle skal have lavet mange sundhedstjek osv osv.

    Og så undrer jeg mig over, at man kan synes, at eks 10 000 kr for en hund er dyrt, når man rask væk giver det samme for en pc eller tur til Mallorca - en hund skal trods alt være ens bedste ven i mange år, og er man heldig får man lov til at beholde den i 10-13 år - så længe holder en pc ikke og en rejse til de varme lande er fyret af på en uge.


  • #156   12. dec 2015 Kennelmor - Det findes der altså folk der ikke gør. Meeko er f.eks. det dyreste jeg NOGENSINDE har købt. Mine forældre har heller aldrig betalt så meget for andet end en bil måske. Og der er immervæk forskel på køb af bil og en hund.

  • #159   12. dec 2015 Jeg kender ikke en eneste opdrætter der ikke gerne fortæller hvad deres hvalpe koster ved henvendelse og interesse i et kuld. Jeg kender heller ikke en eneste der ikke klistre sin hjemmeside til med hvad deres hunde har præsteret eller har af sundhedsresultater..
    Jeg så gerne flere opdrættere annoncerede deres hvalpe online, men jeg kan også godt forstå de ikke gør. Jeg annoncerede og fik ikke en egnet køber på mine annoncer.. Men det kan vise køberne hvad man også kan få for pengene. De alm. Ikke hundenørder købere aner ikke specialklubberne findes. Har aldrig hørt om hvalpelisten. Osv. De læser om en race og går på dba.
    En gammel skolekamerat havde forelsket sig i shiba inu, og skrev på fb hun ikke kunne forstå der nu i et halvt år ikke havde været nogle til salg. Dba, Gg, gi pote osv. Jeg sendte hende et link til specialklubbens hvalpeliste med 3 kuld og to parringer.. Hun var ved at tabe kæben..
    Hvis man ikke ved hvor man kigger, finder man ikke de gode opdrættere.


  • #161   12. dec 2015 Ginne - Det passer ikke helt. Nogle opdrættere annoncerer. Vores første sheltie havde DKK tavle og vi fandt den gennem dba er jeg ret sikkert på (:

    Men jeg forstår så ikke at flere opdrættere ikke annoncerer på DA og GG. Jeg forstår ikke den der med at det skulle være "useriøst" at annoncerer der? Hvorfor?


  • #163   14. dec 2015 Hooold da nu helt op med svar. Det tog lige et par dage at komme igennem smiley

    Tråden var netop som nogen skriver ment som at prisen på hvalpene skulle være mere tydelig og måske forklaringer på opdrætteres hjemmesider om hvad der ligger bag prisen.
    For ja jeg kan også (tror jeg) ret hurtigt gennemskue hvad der ligger bag de hvalpe, men det er der altså også mange der ikke kan, og har man aldrig haft hund før eller kommer fra en familie hvor man ikke går op i sådanne ting, så forstår folk ikke hvorfor de skal give så meget, når de kan få en "der kan det samme", som en i tråden skriver, til en markant lavere pris.

    Det skal måske være mere direkte som en formulering i retningen af "hvorfor den pris for hvalpene" som hr og fru Jensen kan klikke sig ind på. For de kan godt se der er fine titler, men hvad skal de bruge dem til når deres kommende Basse skal nusse i haven sammen med mor og prutte i sofaen sammen med far. Altså hvorfor er det nu lige at opdrættere tager den pris? Hvorfor er det bedre at vælge den ene frem for den anden?

    Mht. hvor tydelig prisen er, så har jeg ikke selv oplevet at det har stået sort på hvidt hvad hvalpene koster på opdrætteres hjemmeside, og heldigvis vidste jeg godt at jeg ikke bare skulle skrive og spørge om prisen. Det er ikke fordi jeg ikke forstår hvorfor man kan stejle lidt over en køber der spørger efter prisen som det første, for det er jo ikke helt det, det skal komme an på.

    Jeg var selv for nogle år siden klar til at give en hel del for min kommende hund, men jeg anede ikke hvad en toller kostede, og der er immervæk forskel på om prisen hedder 20.000 eller 10.000.

    Mon ikke flertallet kan skrive under på at det er meget rart at vide hvilket prisleje man ligger i, når man skal ud og anskaffe sig noget?


  • #164   14. dec 2015 Hold da op nogle store kuld i budgetterer med.. Vores newf fik 3 hvalpe, hvor de to blev solgt (den sidste blev her af flere årsager) .. DVS de to jeg solgte, solgte jeg ALT for billigt?
    Jeg har som tæveejer betalt for div udstillinger, HD undersøgelse, AD undersøgelse, cysteria test, hjerteskanning..
    Dertil herpes virus abort vaccine x 2, progsteron test, kørsel til hanhund, parringsgebyr til han hund, skanning af tæve, røngten af tæve, extra foder tæve + hvalpe (OG mælkeerstatning) .. dyrlæge kontrol efter fødsel (dertil extra besøg da tæve fik kalk chock mm)
    efterfølgende chip af hvalpe og gebyr for stamtavler DKK, sundhedsundersøgelse samt vaccine af hvalpe.. OG annoncer for at få hvalpe solgt..
    Derud over en MASSE besøg for at finde de rette hjem osv.

    Vi lavede BESTEMT ikke et kuld for at tjene penge, men fordi vi gerne ville give andre chancen for at få et fantastisk familie medlem.

    Har bestemt været et stort, og ikke mindst fantastisk at følge hvalpe.. Og er stadigt i kontakt med Abu s søskende og familier..

    Kan godt se at tavleløs avl er forbundet med mindre udgifter, men med vores race ville jeg ALDRIG avle uden stambog.


  • #165   14. dec 2015 Ja min race får som regel heller ikke voldsomt store kuld.
    Jeg sidder med nyeste statistik i vores klubblad, og i 2014 var kuldstørrelserne gennemsnitlig på 4, kullene ligger som regel imellem 2 til 7 hvalpe.

    Inden en DKK collie hvalp forlader opdrætter har den (hvis opdrætteren er seriøs) også fået foretaget en øjenlysning inden den er 8 uger, så det kommer oveni udgifterne til chip, registrering i dansk hunderegister, dyrlægebesøg/sundhedsbog, ormekur og vaccinationer.

    På min hjemmeside oplyser jeg om alt dette, så der ved hvalpekøberne godt, hvad der følger med hvalpen, jeg har eks også fået foretaget en hvalpetest inden afrejse, og jeg refunderer penge, hvis folk går til hvalpemotivation og hvis de får hunden HD fotograferet når den er gammel nok.
    Og ja, så får folk en god hvalpepakke med sig her fra, hvor jeg indkøber halsbånd, sele, tæppe, legesager osv, ud over at de selvfølgelig også får foder med (foderhvalpepakken får jeg så gratis, så det er ikke en udgift).

    Jeg har så også den lille tradition, som jeg selv hygger mig meget med og som hvalpekøberne ikke ved noget om, at jeg, når hvalpen bliver et år, sender en fotobog til familien med billeder af forældrene og med de billeder jeg har taget imens hvalpen boede her. Det kan man sige er en unødig udgift, men jeg kan godt lide det og hvalpekøberne bliver meget glade.


  • #167   14. dec 2015 Isabelle og kennelmor, det er altså også bare hyggeligt, og for mig ville det betyder meget med sådan en gave smiley
    Jeg fik f.eks. Lucky som 4 mdrs, det ville da have været fedt med flere hvalpe billeder af ham, fra han var 0-4 mdr gammel. Opdrætter havde så heldigvis et par stykker, men da ikke i nærheden af at kunne lave en bog med dem, men hendes computer med billederne var desværre også gået død, så hun havde mistet en del af dem smiley

    Rosa har jeg jo fulgt fra den dag hun blev født, og har billeder af hendes drægtige mor, så jeg kan jo selv lave en bog hvis jeg vil have en, men ville da blive utrolig glad alligevel smiley

    Hvis jeg selv en dag skulle få hvalpe, hvilket jeg ingen planer har om, ville jeg også lave små bøger med lidt tekst om dem og billeder, som hvalpene så kunne få med ud i deres nye familier.


  • #169   14. dec 2015 Isabelle; sådan en mappe fik jeg også med da vi hentede Gandalf i sverige, MEGA hyggeligt at kikke i smiley
    med stamtavle incl billeder i 6 led tilbage, udførlig beskrivelser, gode råd, tips og tricks, jeg kikker tit i den! og vi slæbte os halvt ihjel med ting og sager fra opdrætter, ligefra tæppe, bamser, foder, guffer, madskåle, halsbånd til både hvalp og et specielsyet til voksen, snor og hvad har vi.. det var næsten overvældende!
    rigtig god ide!


Kommentér på:
prisen på racehunde

Annonce