{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.534 visninger | Oprettet:

Spørgsmål omkring avl {{forumTopicSubject}}

Hej alle hunde ejere smiley
Jeg har en lille Papillon hvalp, som er raceren.
Når hun nu engang blir nogle år ældre, kunne jeg godt tænke mig at at lave hvalpe på hende.

Men hvordan fungere det hele? Er det meget dyrt at holde hvalpe , tjener man mere' end man bruger , hvordan er det i perioden mens tæven er gravid , hvordan foregår en fødsel ? smiley
Fortæl endelig hvad i ved smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål omkring avl
  • #1   29. maj 2011 synes du skal nyde din hvalp, og ikke tænke på avl.... og lade de professionelle om avlen.... det kræver utroligt meget at have hvalpe, og meget viden..

  • #2   29. maj 2011 Ja det er skide dyrt at lave hvalpe. Som louise & Elmo siger så nyd din hvalp mens den er hvalp. Den skal alligevel være mindst 2 år før den må parres.

  • #3   29. maj 2011 Avl er ikke noget man gør for hyggens skyld. Man leger jo gud hver gang man sætter liv i verden. Avl kræver rigtig meget viden omkring arvelære, sygdomme osv. Og ja, det kan blive en virkelig dyr fornøjelse.

    Så ja, nyd din dejlige hund og lad avl være op til profferne.


  • #4   29. maj 2011 I har jo nok ret smiley Det er nu heller ikke noget jeg tænker meget på, tanken strækker mig bare nogle gange, når nu hun er så yndig kunne det være skønt at lade hende få hvalpe smiley Men kan nemt forestille mig hvor besværligt det egentlig må være smiley !

  • #5   29. maj 2011 alle hvalpe er yndige... men din hund har ikke noget ønske om at blive mor.. og det kan være dyrt, hvis hun pludselig skal have kejsersnit.. og hvalpe uden tavle kan man ikke tage meget for, så det kan komme til at koste meget.. og du skal have disse hvalpe i 8 uger..

  • #6   29. maj 2011 Lige meget hvad , vil jeg stadig overveje det , men der skal selvfølgelig ikke gøres noget som helst før hun er i hvert fald 2 år ! Min ældre hund sitka på 9 år , har i nogle måneder lidt af falsk drægtighed, har flere gange fået medicin i mod det , men det kommer bare igen. Og syntes det er syndt for hende at hun ikk har fået lov til få hvalpe, falsk drægtighed må jo komme af hendes moder instinkt.

  • #7   29. maj 2011 Mynte og..: falsk drægtighed er en hormonforstyrrelse og har intet med moderlighed at gøre. Det er lidt lige som kvinder bliver pms- det er heller ikke fordi de gerne vil være mødre smiley

  • #8   29. maj 2011 Mynte... falsk drægtighed har intet med et ønske om at få hvalpe... og din hund går ikke og drømmer om at få hvalpe.. det er dit ønske... og hvor har du læst at falsk drægtighed har noget med moderinstinkt at gøre.. eller gætter du bare..

  • #9   29. maj 2011 Det var nu bare et gæt , det virkede nu bare så oplagt smiley At hun producere mælk, fordi hun ikke har haft mulighed for det før. Men dyrelægerne ved det jo nok bedre end mig hehe smiley Men troede faktisk at hunde havde moderlige indstinkter.. Hvad er så grunden til at de vil parres når de er i løbetid?

  • #10   29. maj 2011 Grunden er at de har et naturligt instinkt for at videreføre deres gener.

  • #11   29. maj 2011 Dyrlægerne ved ikke altid bedre... men igen.. det lyder lidt som om du har bestemt dig, også selvom du ikke ved det store om avl.

    Jeg forstår ikke man har det store ønske om hvalpe.. det er hårdt for tæven, og lige nu aner du ikke, hvordan hun udvikler sig. Jeg synes der skal være en grund til at få hvalpe.. ud over hund er nuser/sød eller lignende.... du skal have over 10000 kr klar, hvis hun skal have et akut kejsersnit.. hvalpe uden tavle bør man ikke sælge for over 2500 kr. pr. stk. Du har efter salg af hvalpe to års reklamationsret fra dine købere, så du kan risikere at skulle give erstatning, hvis hvalpene bliver syge.. uden stamtavle ved du reelt intet om din hunds aner osv osv osv... din hund ønsker ikke hvalpe, men det gør du...

    Hvorfor vil du så gerne have hvalpe, ud over din hund er en sød hvalp????


  • #12   29. maj 2011 Falsk drægtighed er, så vidt jeg kan læse mig til, et instinkt vores hunde har fra ulvene og i ulveflokke er det meget smart at flere tæver kan passe hvalpene og dige dem.

    Så vores hunde har intet behov for hvalpe. Sterrilisation forhindre hunden i at blive falsk drægtig.


  • #13   29. maj 2011 Iøvrigt bør du nok overveje hvorfor din hvalp ikke har tavle når nu forældrene har....?

  • #14   30. maj 2011 Der kommer skam mange sande og kloge ord i det her indlæg - men kan nogen så fortælle mig hvordan alle profferne er startet op som opdrættere?

    Er det et ønske de pludselig havde som 35 årige, og så vågnede de fra den ene dag til den anden og havde professionelt opdræt?

    TS er 20 år gammel og kan da sagtens have en et ønske i maven om at blive opdrætter.
    Ganske fornuftigt spørger hun ind til det i god tid.

    Hvem skal tage over efter Tante trut og Tante ged når de ikke længere er professionelle opdrættere, hvis hver eneste gang en person spørger ind til det får afvide at det skal de overlade til de professionelle.?



  • #15   30. maj 2011 Men bortset fra det s er jeg enig i at opdræt skal foregå på tavlehunde som er godkendte til formålet.

  • #16   30. maj 2011 Monica - det har du helt ret i ..... man skal jo begynde et sted

    det er en god ide at læse de to bøger, der er foreslået.

    jeg selv sætter altid 30000kr af som jeg skal have inden jeg begynder at tænke på en parring. meget kan gå galt som det også er blevet beskrevet.

    markedet lige for øjeblikket er sådan at man let kommer til at brænde inde med hvalpe, så du skal virkelig tænke dig godt om.
    hvis der heller ikke er tavle på din hund, skal du tænke dig endnu bedre om.
    hvis du går med en drøm om at blive opdrætter, så kontakt en af de gode kenneler og få råd og vejleding der

    jeg kender ikke nok til racen til at kunne vejlede dig i hvilke sygdomme hunden - også hanhunden - skal være testet for inden avl


  • #17   30. maj 2011 Det er dejligt at høre at folk også har en positiv tone herinde smiley Har skam aldrig troet at det bare var at få tæven gravid, vente lidt tid og vupti så er hvalpene klar til at komme ud i verden , hos forskellige familier . Det er en dyr fornøjelse, men sådan er det hvis man vil sikre sig at kunne give en familie en sund og lækker hvalp

  • #18   30. maj 2011 Jeg syntes det er super godt at du allerede nu, søger viden,råd og vejledning, også selvom det slet ikke er en beslutning der er endelig taget... Uanset er det jo en viden man ikke tager skade af at have :o))

    Dette kunne rigtig mange lære af(også ældre) dem som først begynder at søge deres viden EFTER tæven er drægtig, eller sågar ligger med hvalpene...


  • #19   30. maj 2011 TÆNK før du avler.

    Til de tæveejere som påtænker at få hvalpe på deres tæve

    Her er et par ting du måske skulle ta' stilling til inden du tar' den store beslutning, det er at få hvalpe.

    Meget ofte er den eneste undskyldning ”at det kunne være sjovt at prøve”, •
    men der er absolut intet sjovt i at ta' ansvaret for at sætte liv i verden, det skal tages særdeles alvorligt.

    ER DU FORBEREDT PÅ AT BLIVE EN GOD OPDRÆTTER?

    Det gælder uanset om du har planlagt at få ”bare et hyggekuld"

    eller vil forsøge dig som opdrætter på længere sigt.

    De der skal købe hvalpene ved ikke, der er en forskel, og det er der som regel heller ikke på prisen.

    Ofte er nye og førstegangsopdrættere meget dyrere med deres hvalpe end succesfulde "gamle" opdrættere.

    At udvikle en race er ikke kun et spørgsmål om at producere nuttede hvalpe, der er lette at sælge, det er en kostbar hobby og en livsstil - intet mindre.

    Svar på disse spørgsmål før du går i gang.

    1. Kender du de væsentligste fejl hos din egen hund, samt anerne i din hunds stamtavle min. 3 generationer bagud - og kender du også de fejl, der findes hos den udkårne hanhund samt hans aner?

    2. Mener du, at din hund har noget at byde racen? (Hvad?)

    3. Kender du klubbens avlsregler og racens stambogsføringsregler? Har du sat dig ind i index tal?

    4. Har din hund et stabilt temperament? Har den et godt racetypisk udseende uden væsentlige fejl? (Hvordan ved du det?)

    5. Har du nogle hvalpe afsat på forhånd - før du parrer tæven ?

    6. Er du forberedt på at kikke interesserede købere nøje efter i sømmene for at være sikker på, at dine hvalpe får de optimale hjem og den korrekte pleje?

    7. Er du forberedt på at beholde dine hvalpe indtil de rette hjem viser sig, ligemeget hvor lang tid det tar’? Er du i stand til at sige nej til tvivlsomme købere, selvom du ikke ved, hvornår telefonen ringer igen?

    8. Kender og forstår du racens standard?
    Kender du nok til genetik til at kunne forsøge at opveje din tæves fejl og få det du søger (du har vel et mål?), og ved du nok til at vide hvad der evt. gik galt, hvis det ikke går som ventet?

    9. Ved du nok om hvilke specielle karaktertræk din tæves linie / partnerens linie bærer på, til at være i stand til at forsikre dine hvalpekøbere om stor sandsynlighed for en sund, god hund?

    10. Har du lidt penge på bankbogen, hvis det skulle vise sig, at udkommet af parringen gir' en død hvalp med kejsersnit søndag eftermiddag til min. 8000 kr, og herefter ingen indtægter fra hvalpe?

    11. Er du parat til at møde den risiko, der er ved en fødsel - at kunne miste hvalpe og sågar tæven til fødselsproblemer?

    12. Har du den tid og energi, der skal lægges i at passe og socialisere et kuld hvalpe ordentligt?
    Det er stort set et 24 timers job i mindst 8 uger. - og har du ordentlige og sikre forhold at ha' dine hvalpe under?

    13. Vil du / er du i stand til at:

    a.) Hjælpe dine hvalpekøbere til at opfostre deres hvalp bedst muligt og være der, når de har brug for dig fremover ? (og selvfølgelig være i stand til at hjælpe dem - eller finde ud af en vej til at hjælpe dem)

    b.) Følge kuldets opvækst og tage disse erfaringer med i dit avlsprogram fremover?

    14. Vil du altid være villig til at ta' en hund af dit opdræt retur ligegyldig under hvilke om stændigheder, hvis ejeren ikke længere kan ha'den?

    15. Har du sat dig ind i købeloven? (du er lige erstatningspligtig om det er en brugt bil eller en hundehvalp du sælger)

    Er du ikke i stand til at svare ja, til stort set alle spørgsmål her, skulle du måske tænke dig lidt om inden du begiver dig udi at opdrætte hvalpe og i al fald vente til du ER i stand til at svare JA -

    for racens, din egen, de kommende hvalpe og hvalpeejeres skyld.

    Jeg må opfordre alle, der påtænker et kuld hvalpe til at læse samtlige afsnit af opdrætterens ABC,


  • #21   30. maj 2011 Dejligt at i kommer med så mange råd smiley Nu stræber jeg efter selv at blive dyre sygeplejeske en dag, så min viden omkring hunde vil nok blive en hel del større. Og HVIS jeg en dag vælger at lave hvalpe , burde det måske være på en større' hund , og ikke min lille Papillon smiley

  • #23   30. maj 2011 Tænk at det er så dyrt smiley
    Gad vide hvor mange hvalpe der holdt sig sunde for mange år siden , før der fandtes vacciner , hvalpemad, operationer osv. smiley


  • #25   30. maj 2011 Ja det er nok rigtigt smiley

  • #26   30. maj 2011 Sikke da en sød læge smiley Desværre er ikke alle sådan smiley Nogle stresser rundt, og sætter sig næsten ikke rigtigt ind i patientens problem

  • #27   30. maj 2011 jeg har også været ved dyrlægevagten en lørdag nat, jeg har haft et kuld hvor to hvalpe døde, ikke alene dyrlægeregningen til de hvalpe, men også de efterfølgende blodprøver fra samtlige af husstandens hunde, der skulle sendes til Tyskland for at udelukke Herpes.

    ja og så er der jo pengene til hanhunden, sundhedsprøverne, hvis der er sådan nogle, ekstra ferie, foder, dyrlægetjek og lign....forudsete udgifter


Kommentér på:
Spørgsmål omkring avl

Annonce