{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.744 visninger | Oprettet:

Spørgsmål omkring avl. {{forumTopicSubject}}

Vi overvejer lidt at lave hvalpe på vores hund Nala men For omkring et år siden sprængte hun en sene i albuen. Vil man stadigvæk kunne avle på hende uden at den med stor risiko sprænge igen?
Hun vejer 30 kg.

Vi skal også ha lavet røgten af hendes hofter nogle der ved hvad det koster?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål omkring avl.
  • #1   31. jan 2016 Først ville jeg stille mig selv spørgsmålet, hvorfor skal hun have hvalpe?

    Røntgen af albuer, patellatest samt scanning af hjerte er også yderst relevant.


  • #2   31. jan 2016 Røntgen af knæ, hofter og lænd har vi givet ca. 2500 kr for, hos en dyrlæge med speciale i knogler og led.

  • #3   31. jan 2016 Der er et par ting mere, I nok skal tjekke for ( og sikre at hanhunden er tjekket for ) når det er en OEB.

    Tjek lige denne her tråd: http://www.hundegalleri.dk/forum/generel-diskussion/575981-til_jer_der_overvejer_at_koebe_en_oeb__


  • #4   31. jan 2016 Lige en kopi fra startoplægget i tråden:

    "Disse sygdomme er bla. :
    HD (hoftedysplasie )
    AD (Albuedysplasi)
    Patella luxation (løse knæskaller)
    Allergi
    Problemer med hjertet.

    I OEB er der, også for nyligt, brugt amerikansk bulldog. Men det betyder så at en del OEB'er faktisk er ulovlige.

    Racen er ikke homogen, dvs. der er enormt stor forskel i hvordan hundene ser ud. En del er desværre blevet avlet meget tungere og bredere end hvad der er sundt. "


  • #5   31. jan 2016 Jeg kiggede lige din skønne Nala. Ud over hvad de andre skriver, så synes jeg i skal få kigget på om hendes løbeøjne har en fysisk årsag. De ser ret slemme ud på dine fotos. Og jeg ved fra egen race at det nedarves med øget tendens hvis forældrene har det - især moren.
    Om hun fysisk kan holde til det, ville jeg spørge den dyrlæge der har opereret hende om.


  • #7   31. jan 2016 Ginne hun blev ikke opereret det gik i selv og grunden til hendes øjne er at jeg ikke lige får dem vasket særlig tit smiley

  • #8   31. jan 2016 Jeg tænker umiddelbart at den hund ikke har noget der ikke findes andre steder. Ergo var det ikke en hund jeg selv ville avle på. Men jeg synes så også at der i den "race" er langt mellem snapsene, når de kommer til virkelig lækre eksemplarer.

    Men skal hun absolut avles på så få hende testet for alle de arvelige lidelser den type hund er disponeret for.



  • #11   31. jan 2016 Ts - prøv at overvej hvad kan hun give racen i forhold til sundhed, temperament og eksteriør?

  • #12   31. jan 2016 Isabelle: De burde ikke løbe så voldsomt at de skal tørres ofte. Så det kan skyldes fejlplacerede øjenhår eller andre typer øjenproblemer.

  • #13   31. jan 2016 Må jeg, som Louise, spørge hvorfor hun skal have hvalpe?

  • #15   31. jan 2016 Har styr på alt det der det var ikke det jeg spurgte om.
    Køber sagde at fordi hun var hvid om øjnene skulle de vaskes dagligt. Det har jeg ikke gjort og derfor ser hendes øjne sådan ud.

    Der er ikke nogen speciel grund til at hun skal have hvalpe anden end vi syntes hun skal have lov at opleve det og så dels for hyggens skyld.

    Hun for selvfølgelig undersøgt alt det der.


  • #18   31. jan 2016 Hun har ikke det behov... Det er KUN jeres behov.

    Sunde hunde skal ikke vaskes ved øjnene dagligt.

    Du/I burde have mere viden omkring avl inden i overhovedet tænker på at lave et kuld.



  • #19   31. jan 2016 Hvilken kennel er hun fra?

  • #20   31. jan 2016 Det er hårdt arbejde at lave nogle ordentlige hvalpe.
    Jeg ville starte med at høre dyrlægen om avl er muligt med den albue, og er der risiko for det ikke går, så ville jeg undlade at avle på min hund.
    Dernæst skal hunden tjekkes for diverse racerelaterede sygdomme.
    Skal hvalpene have stamtavle er der sikkert nogle krav fra DKK, som både mor+far skal opfylde.


  • #21   31. jan 2016 Som de andre skriver er det en race med mange helbredsmæssige udfordringer, så udover at jeres hund skal tjekkes ( og være helt rask) så gælder det også for hannen ...

    Og husk at kommer en af hvalpene til at fejle noget der kan påvises skyldes genetik fra forældredyrene så hænger opdrætter på regningen jvnf, købeloven i op til 2 år. Så det er om at gøre sit forarbejde grundigt ....

    Fint I vil synes det er hyggeligt ..tror mig hun har ikke et behovet på den måde du tænker det, så det er ikke for hendes skyld I skal kaste jer ud i projektet.


  • #23   31. jan 2016 Jeg synes i skal droppe grunden "hun skal have lov at opleve det", for det er bestemt ikke noget fantastisk enhver tæve bare skal opleve, det er en del mindre romantisk end mange forestiller sig. Som Louise siger så gør man det altså ikke for tævens skyld smiley
    Overvej så derefter, hvad grunden er - synes i bare hvalpe er hyggelige? En OEB er som nævnt disponeret for en masse lidelser, så det er ikke noget jeg ville gøre bare for hyggens skyld smiley Start med undersøgelser og se om hun overhovedet er værd at avle på


  • #24   31. jan 2016 Du har fået forklaret fra din opdrætter du skal tørre øjnene, og du gør det ikke!
    Din hund har nu muligvis en svampeinfektioner eller bakteriel infektion i den fugtige hud under sine øjne, og du skriver du vil avle på den.
    Hvordan tror du du kan klare et kuld hvalpe, hvis du ikke kan klare at tørre øjnene på din hund?

    Ja undskyld mig men tror du opdræt er a walk in the park?
    Og gu har du ej styr på det - prøv at se hvad du skriver... Prøv lige at se lidt ind ad. Du aner end ikke hvorfor du vil avle. Du aner ikke hvorfor du vil sætte din tæve i risiko for diverse fødsels og drægtighedproblemer, og lur mig om du heller ikke aner en dyt om hvalpesocialisering, udvikling og prægning.
    Du har lyst til lidt underholdning, din tæve tar risikoen - for ikke at tale om de hvalpe, og deres uomvendte ejere, du sætter i verden uden at ane hvad det indebærer og uden mål.

    Kan du ikke svare på hvad hun kan bidrage med, så skal du ikke avle.
    Kan du ikke tørre øjne på din hund en gang daglig, skal du ikke sætte hvalpe i hende.


  • #26   31. jan 2016 Nu spørger jeg lige lidt dumt. Hvis hunden har sprunget en sene i albuen som normalvægtig, er der så ikke en del risiko for at den springer senen igen når den bærer rundt på et kuld hvalpe og betydeligt mere belastning på albuen end da den oprindeligt sprang?

  • #27   31. jan 2016 Og du har en konto med 15-20.000 på til et kejsersnit en lørdag aften? Og planlægger du at avle uden tavle så husk at fortælle hvalpekøberne at de risikerer at politiet tager deres hunde og afliver dem.

  • #28   31. jan 2016 Funke jo eller at den simpelthen ikke er bygget korrekt... mange korsbåndsskader kommer pga for dårlige vinkler.. Og det er arveligt.

  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #29   31. jan 2016 ginne skal man så avle for pengenes skyld!!!!!!

  • #30   31. jan 2016 Jeg tænker at hvis den har sprunget senen "normalt", så er der vel ingen grund til at lægge yderligere belastning på den? (har ikke haft en hund med seneproblemer så er ikke super velbevandret i det)

  • #31   31. jan 2016 Man KAN avle (ingen tvinger en)hvis man mener at ens hund har noget specielt godt at tilføre racen. Men det kræver selvindsigt at se det.

  • #33   31. jan 2016 Karsten - nej man skal avle for racens skyld; ifølge mig smiley

  • #34   31. jan 2016 Karsten - nej, man skal avle når man har et formål med sin avl. Man skal forvente noget af hvalpene som er bedre end forældrehundene. Det være sig inden for temperament, eksteriøs, sundhed og brugsegenskaber.

  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #36   31. jan 2016 det kunne jo tænkes at det er et pragteksemplar

  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #37   31. jan 2016 af en familiehund

  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #39   31. jan 2016 men det ved du jo tilsyneladende intet om, selv om du virker noget bedrevidende.....

  • #40   31. jan 2016 Karsten er det din hund smiley

  • #41   31. jan 2016 Vi er en helt almindelig familie med børn og dyr på et dejligt landsted. Det er vel ikke totalt unormalt at ønske sig hunde hvalpe på vores skønne hund.
    Som dyrelægen iøvrigt siger er i perfekt form og trivsel.
    I må meget undskylde at jeg spurgte.
    I må virkelig kede jer, fortsat god søndag


  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #43   31. jan 2016 nej min datters, og syntes ærligt talt ikke det er voksne mennesker særligt pænt at skrive til en ung pige på denne måde.....

  • #45   31. jan 2016 Hvorfor bliver det igen sådan en ærgerligt debat bare fordi folk fraråder avl eller i hvert fald gør opmærksom på problemer?
    Vanessa - og Karsten - hvad har folk sagt forkert?

    Og om hunden er et pragteksemplar af en familiehund er sådan set ret ligemeget, min hund er også en fantastisk familiehund men hun skal sørme ikke have hvalpe smiley


  • #46   31. jan 2016 At man står med et pragteksemplar af en familiehund er kun skønt og dejligt. Men det er ikke ens betydende man står med et pragteksemplar af en avlshund..!
    Indtil den,pragtfuldt familiehund har bevist sit værd som kommende avlshund - i form af sundhedsresultater, undersøgelser, brugsprøver, eksteriørbedømmelse for racehundes vedkommende, og evt. Temperamentstest så er den kun en super skøn familiehund.
    Indtil Den dag ejeren har håndfaste test der viser denne skønne familiehund også er egnet til avl, så bør den forblive en familiehund.
    Og det gør hun ikke når hun stadig spørg til hvad hd-Foto koster..

    Og det bør den i øvrigt også forblive hvis dens ejer ikke formår at holde simpel hygiejne hos den. Selv den mest pragtfuldt avlshund, er intet værd i hænderne på en der ikke kan finde ud af at vælge partner til den, tage sig af hvalpene, vælge egnede hvalpekøbere, osv osv.


  • #47   31. jan 2016 Racen helt generelt har så store helbredsmæssige problemer, at der efter min mening burde været et forbud mod at gud og hvermand kan avle på den ... den trænger til nogle år ud af rampelyset hvor kun seriøse opdrættere arbejder med den for at forbedre hundens fremtidige helbredsmæssige tilstand

  • #48   31. jan 2016 Karsten kunne det tænke sig, at folk havde viden og erfaring?

    Kunne det tænke sig, at man ikke får hvalpe "for sjov"?

    Racen døjer med meget sygdom ergo skal man være kritisk.


  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #49   31. jan 2016 ja og derfor er det at hun spørger herinde, er set så svært.......
    og hvad end i nu mener om øjnene, så er det næsten udelukkende farven i pelsen....... citat fra dyrlægen.



  • #50   31. jan 2016 Man bringer ikke hvalpe i verden bare fordi det kunne være hyggeligt. Det er ikke obligatorisk at man lige tager et kuld på sin tæve fordi man bor et dejligt sted med en god familiehund.
    Det er virkelig seriøst arbejde, og jeg må nok erklære mig enig med dem der sætter spørgsmålstegn ved om du kan tage dig af hvalpene, hvis du ikke kan rense din hunds øjne regelmæssigt. Det er IKKE en kritik af dig som menneske, det er en tvivl på om en person er kompetent nok til at avle smiley


  • #51   31. jan 2016 Udover alt det der er nævnt, så vil det også være en god ide, at få Nala udstillet, så I ved om hun overhovedet lever op til race standarden.



  • #52   31. jan 2016 Karsten øjnene løber ikke sådan uden grund.. ellers ville alle hunde jo have øjne som det der.

    Hun spørger, men vil jo kun have svaret "ja avl da løs på din tæve".

    Jeg kan godt se, at det er pisse træls, at vi ikke er enige, men det bliver vi ikke.



  • Karsten A
    Karsten A Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 1 Svar: 7
    #54   31. jan 2016 det fedeste er at vi regner med mindst ti kuld på den og en fortjeneste på ca en halv million, måske mere hvis vi beholder tre til fem af de første tæver og laver et kuld på hver om året

  • #56   31. jan 2016 Karsten vi andre er ærlige og seriøse .. Men fedt for den stakkels tæve, som skal have et kuld bare fordi... og så med en skadet sene i albuen .. FLOT.

    Skid da på det hele det er jo bare en hund!


  • #57   31. jan 2016 Lis: Jeg har ingen steder skrevet at udstillingsresultatet vægter højere end sundhed. Det er din tolkning af det jeg har skrevet, jeg er faktisk modstander af avl på så usunde racer, men det er ikke det tråden handler om.

    Jeg forslog udstilling i håb om at de ville tage afsted og blive dømt ned på øjnene, da det tilsyneladende ikke hjælper at folk herinde påpejer den problematik.


  • #59   31. jan 2016 Lis så læs dog hvad jeg har skrevet... "Udover alt det der allerede er nævnt..."
    Det er en henvisning til de relevante sundhedsresultater som andre anbefaler samt de risiko der er med en drægtighed og viden omkring hvalpesocialisering.
    Det så jeg ingen grund til at nævne igen som nummer 25 i rækken...
    men du vil måske bare misforstå og starte en diskussion... Der melder jeg fra...


  • Dothea
    Dothea Tilmeldt:
    mar 2008

    Følger: 2 Svar: 7
    #60   31. jan 2016 TS har du evt planer om at tage opdrætter kursus/ udannelse?

    Det ville give dig, din hund og måske, hvis din hund er god nok, dine kommende hvalpe den bedste start de kan få. - Synes du skal overveje det kraftigt, det vil også svare på en masse af de spørgsmål du har, når nu du og din nærmeste mener de her inde med så mange års erfaring inden for avl, bare er nogle "sure idioter", trods for de prøve at gøre klar for jer, hvad det er i er ved at give jer i kast med smiley - Ja med lidt hård tone, men de er bange for de ikke kommer igennem til jer ellers. Så vær åben og læs hvad de skriver smiley

    Jeg har hverken hund selv eller avler, men jeg har læst med her inde i mange år og må erkende at jeg faktisk suger til mig af deres viden, til når jeg selv engang forhåbentlig får en hund, som passer til mit liv. smiley - Nej jeg vil aldrig avle, det vil jeg helt og holdent overlade til folk, der vil racen dens bedste smiley

    http://www.dkk.dk/side.asp?ID=1592


  • #61   31. jan 2016 Lige præcis korsbåndsskader er et stort problem for mange af de tunge racer, og alene af den grund, ville jeg ikke bruge den pågældende tæve i avl, både fordi det vil belaste tævens krop/albuer, men også fordi hvalpene risikerer at arve lidelsen.
    OEB døjer i forvejen med rigtigt mange helbredsproblemer, bl.a. fordi folk har været for ukritiske med deres avlsmateriale. Kan en hund ikke tilføre racen noget godt/har diverse skavanker, bør den ikke bruges i avl. Så simpelt kan det siges.

    Hvis man elsker sin race, bør man netop overveje ekstra kraftigt om et evt. hvalpekuld, vil være en gevinst, eller en nite, for racens videre udvikling. For ingen har vel lyst til at sælge hvalpe, velvidende at hvalpekøberne, højst sandsynligt kommer til at stå med en kæmpe dyrlægeregning og sorgen over at have købt en alvorligt syg hvalp ?
    Beslutningen om at lave hvalpe, rækker langt udover det med at "det er hyggeligt", det påvirker racen, hvalpekøberne osv. i mange år fremover.

    Det er hyggeligt at have hvalpe, men også et kæmpe stort arbejde. Udover risikoen for tævens liv og helbred (inkl. store dyrlægeregninger), så er det dyrt (hvalpefoder, dyrlæge, skader/slitage på hjemmet osv. osv.). Det er et stort arbejde at socialisere hvalpene korrekt, samt udvælge de rette hjem til hvalpene. Det er en STOR beslutning, som kræver en masse forarbejde.


  • #62   31. jan 2016 Avl er ikke for sjov og det er faktisk ret krævende. Det er ikke noget man bare skal gøre for sjov, og fordi tæven skal opleve den glæde det er at have hvalpe....tæven er ret ligeglad om hun får hvalpe eller ej.
    Og så synes jeg det er tankevækkende at TS ikke har overskud til at vaske hundens øjne dagligt (som det er blevet anbefalet) men hun sagtens vil have overskud til at have hvalpe i 8 uger.


  • #63   31. jan 2016 TS - selv om du ikke har fået det svar du ønskede dig, så vær glad for at der er så mange, der vil bruge tid på at rådgive dig, så du ikke risikerer både din søde hunds liv og/eller en ordentlig økonomisk øretæve, hvis det viser sig, at du skal bruge mange penge på dyrlæge, både til din egen hund og evt. til hvalpene.

    At din dyrlæge synes det er en god ide, ville få mig til at skifte dyrlæge! Enten er den dyrlæge ikke særligt meget inde i hvilke konsekvenser avlen kan få - eller også er det et grådig bæst, der glæder sig til at plukke dig for hver en krone!

    Glæd dig over din hund og lad andre om alt det bøvl med avl i denne omgang.

    Tag så uddannelsen hos DKK og bliv klogere på, hvad der skal til. Når du ved hvad du skal bruge og hvad du skal se efter, så kan du begynde at kikke dig om efter en hund, der kan bruges til avl.


  • #65   31. jan 2016 Hvad jeg ikke forstår simpelthen ikke det der : "Det kunne jo tænkes at det er et pragteksemplar af en familiehund " Fortjener familiehunde ikke at være fysisk og mentalt sunde?

  • #67   31. jan 2016 INTET skal vel nedprioriteres når det gælder avl. Man skal huske køberne, som køber en hvalp, de kommer til at elske og den skal være en del af familien. Så har opdrættere saftsuseme pligt til at lave så god og sunde hvalpe som muligt.

  • #69   31. jan 2016 Hvor bliver man dog træt i hovedet. Hvornår stopper folk med at avle med hovedet oppe i r*ven?

  • #71   31. jan 2016 I gennemsnit aflives der 15000 unge raske hunde hvert år.

  • #72   1. feb 2016 Igen ??? Det vrimler ligefrem med folk der paratut vil avle smiley
    Så er det gamle tæver der bliver avlet på smiley
    efter det kommer der en hvalp der har fået ikke færre end 9 hvalpe smiley
    Så bliver der lige smidt rundt med de mest suspekte blandinger, man kun kan blive bange for smiley
    og vi manglede da også bare, at man ville avle på på usunde og skadet tæver smiley
    Jamen HURRA eller nowet smiley Det er vist ved at være forår, mine høns er i alt fald begyndt at lægge æg, og de får ikke lov til at avle, jeg snupper æggene hver dag og æder dem smiley
    Kan folk ikke bare sende unger og hund på week-end, og selv *avle* lidt inde i dobbeltsengen ? når nu behovet for avl er så stort at det ligefrem skal gå ud over hunden smiley


  • #73   4. feb 2016 Jeg tror jeg ville foreslå jer at undersøge "markedet". Finde en på alle måder superlækker tæve. Betale det sådan en koster. Vente til hun er gammel nok og så få testet i hoved og bagdel. ER sundhed, eksteriør og psyke i orden. Så kan I overveje et kuld. Man skal i bund og grund kun opdrætte (og det gør man også ved bare et enkelt kuld) hvis man kan forbedre racen. Der er alt alt for mange "fejlavlede" hunde rundt omkring. Vi har alle 2 års reklamation og det kan blive en endog rigtig trist fornøjelse. Ikke at tænke på de stakkels hvalpekøbere, så sidder i den anden ende opløst i gråd....
    Med det vil jeg side at det er altså ikke bare noget man gør. I skal være opmærksom på, at det kan koste jeres tæve livet. det er sjældent, men det hænder. Er familien klar over det?.....


  • #74   4. feb 2016 Jeg tænker jo også at jo mindre man ved, jo større er ricikoen for at noget går galt....

Kommentér på:
Spørgsmål omkring avl.

Annonce