{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.817 visninger | Oprettet:

Hjælp til anskaffelse af slange {{forumTopicSubject}}

Hej har tænkt på at anskaffe mig en kongepython, men har aldrig har noget med slager/krybdyr at gøre før.
Jeg har søgt lidt på nettet men synes ikke rigtig jeg kan finde noget jeg kan bruge.
Ville godt vide lidt om: pasning, hvor tit skal det renses og hvordan? Terrarie størelse, kan man selv bygge et? osv. Er det en dårlig begynder slange ? håber i ville hjælpe.
På forhånd Tak.
Mvh Michael


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp til anskaffelse af slange
  • #1   25. feb 2009 nej tværtimod er det lige præcis en rigtig god begynder slange... især pågrun af deres temprement.. jeg finder lige noget læse stof til dig.. og ellers er du mere end velkommen til at spørge ind.. og hvis det er nemmere kan du få mit nr, så kan vi tage en snak...

  • #2   25. feb 2009 her er der noget og der på dansk.. http://www.slangetaemmer.dk/?side=pasning-kongepython....


  • #3   25. feb 2009 Jeg ville råde dig til at besøge star-reptiles.dk der er massere af folk der kan vejlede dig og fortælle dig om både pasning, forhold osv.

    Dog vil jeg sige at du ikke må blive skræmt over dumme kommentarer derinde fra, da der sidder nogle derinde og tror de ved alt.

    Ellers skal jeg få min mand til at skrive tingene til dig når han kommer hjem, har har rimelig godt styr på slanger og andet kryb for dens sags skyld.


  • #4   25. feb 2009 nå linket viker ikk så har bare kopiret indholdet...

    Populært navn: Konge pyton / Ball python

    Latinsk navn: Pyton Regius

    Udbredelsesområde: Vest og central Afrika, ved regnskov og savanne.

    Størrelse: Slangen bliver mellem 1,2 m til 1,5 m og i visse tilfælde op til 1,8 meter. Har slank hals kraftig krop og en kort hale.

    Terrariet: Det kræver at ens terrarieforhold overholder de krav, der nu en gang er sat til de forskellige slanger. Størrelsen er til fuldvoksne slanger mellem 1,2 - 1,4 meter, L: 100 cm D: 60 cm H: 80 cm i alt 440 liter. Mine terrarier er lavet, så de er nemme at rengøre , Jeg bruger vinyl i bunden og 10 cm oppe af siderne. Man kan derefter bruge pressede spåner eller det nye produkt toa-latt, som er pressede papir piller til at lægge ud som bundlag. Jeg har en løs glasskål, som de bruger til at drikke og bade i, og når der er en der er på vej til hamskifte sætter jeg glasskålen halv ind over varme pladsen. Det giver en god fugtighed, så det er nemmere for slangen at skifte ham. I terrariet anbefales en god klatregren, hvor der er mulighed for at slangerne også kan lægge. Slanger vil gerne have mulighed for at gemme sig, så det vil værre godt at give den/dem et stort stk kork eller en plastik hule, de kan krybe ind under.

    Lys/Temp/Luftfugtighed: Som lys anbefales et uv lysstofrør. Man kan også bruge halogenlys. I sommertiden anbefalder vi ca 12 - 14 timers lys og i vintertiden ca 8-10 timer. Til varme ligger der et varmekabel/måtte i den ene ende af terrariet. Det skal man huske, da slangen skal have mulighed for, at kan komme et sted hen, hvor der er knap så varmt. Dag temp skal lægge mellem 27-29 grader, med en varmeplads på ca 35 grader. Om natten må temp godt falde til 20- 23 grader. Man kan købe termostater hvor man kan indstille temp, samt natsænkning.

    Foder: Konge pythonen spiser gnavere. Det vil sige mus og rotter. Små slanger fodres ca hver 10 dg og store ca 1 gang om md. De kan til tider være svære at finde ud af, da nogle kun vil spise enten mus eller kun rotter. Nogle vil spise dødt andre levede. Nogle med lyset tændt andre slukket. Men jeg kan kun sige, find ud af hvad netop din/jeres slange vil. Med hensyn til vitaminer, hvis ellers gnavere har fået en god kost, og slangen skifter ham, og er frisk, ser jeg ikke det som nødvendig, men man kan sprøjte vitaminer ind i et dødt foderdyr.


  • #5   25. feb 2009 ja star reptile er en god side, men syntes dog den er lidt svær for nybegyndere... men prøv der er ihvartfald masser af god info derinde..

  • #6   25. feb 2009 Betina - Ja det kan godt være den er lidt indviklet, jeg syntes ellers den var nem nok. Men måske fordi jeg havde fuldt med når manden brugte tid derinde. ;o)

    Syntes bare man skal være forberedt på at tonen derinde godt kan være lidt grim nogle gange.


  • #7   25. feb 2009 det skal man helt bestemt.... men det jo ikke noget nyt.. bare se herinde..

  • #8   25. feb 2009 Betina - Ja det har du så nok ret i.. Havde ikke lige tænkt over at tonen faktisk ikke er en hak bedre herinde.. Nåå men så er han jo forberedt... smiley

  • #9   25. feb 2009 Mange mange tak for hjælpen, der er del at læse på til at starte med.
    Sku nødigt lave noget galt, når man anskaffer sig et nyt dyr man ikke kender noget til. Har også fået at vide at en kornsnog, skulle være en god begynder slange, men syntes nu at python'en er meget flottere. smiley
    Jeg kommer helt sikkert med flere spørgsmål, når jeg er kommet lidt mere ind i tingene..
    Endnu engang tak......


  • #10   25. feb 2009 Michael - Nu ved jeg ikke hvor du kommer fra i vestsjælland, men min mand skal gerne hjælpe dig hvis du har brug for det.

    Dog ville jeg selv anbefale en tæppepython, den har stjålet mit hjerte helt, og jeg er lige som dig meget begynder inde på området, kender kun til krybdyr pga min mand.


  • #11   25. feb 2009 "Gravspasserne" Ja ville bare være sikker på at de dyr jeg nu har, har det godt.
    Kender desværre også nogle stykker som bare købe "speciel" dyr, og ikk rigtig aner hvordan de skal passes. dyrene vælger jo desvære ikk selv hvem de skal bo hos. Så derfor suger jeg så meget info til mig, har endda stået i dyrebutik i dag, 10cm fra en kongepython. Men den må vente lidt endnu. smiley

    $ mia $ jeg bor i munke bjergby ved sorø


  • #12   3. mar 2009 Man skal passe på med at følge den første pasningsvejledning, da der er flere fejl. Konge-python skal ikke have uv-lys - det er nat dyr. Og ang fodring, unger og ungdyr,, fodres 1 gang i ugen. Og vores avlsdyr (1.5 meter og 3-4,5 kg ) får 1 voksen rotte hver 14 dag, enkelte dog hver 3 uge.
    Sammenlign flere pasningsvejledninger fra folk som avler dem, og køb privat - da du der får den bedste vejledning.
    Jeg har selv avlet med konge-python siden 2ooo, men bor lidt langt fra dig


  • #13   3. mar 2009 Hanne J: Tak for svar.
    Skal den både have en varme måtte og en af de der "røde" varme pærer?
    Hvor stort ville du sige et terrarie skal være? Og skal det vare af træ eller glas?


  • #14   3. mar 2009 Varmemåtte eller varmekabel, det er smag og behag. Vi holder temp i den varme ende på 32-33 grader (den skal bare over 30, for at slangen kan fordøje foderet, men ikke over 35 grader.) I den kolde ende har vi 25 grader. Nogle kører med natsænkning - vi gør ikke. Det er vigtigt at der er skjul i både kold og varm ende, og de skal ikke være størrer end at slangen lige kan værre i dem. Regius er nataktiv, den har derfor ingen brug for uv lys .
    Vi har både træ og glas-terrair. smagssag. Størrelse til voksendyr : 250 l
    Størrelse til unger under 6 mdr, max 60 l . Regius kan let stresse i for store terraier.
    Håber du kan bruge det til noget, mvh. Hanne


Kommentér på:
Hjælp til anskaffelse af slange

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce