Lidt lækkert .. Lidt lækkert ..
NØDDE/KAFFE-LAGKAGE (8 pers)
Den er rigtig lækker..
BUNDE (3 stk):
300g fintmalede/hakkede hasselnødder (evt iblandet mandler)
10 æggehvider
2.5 dl sukker
10 æggeblommer
2 spsk. rasp/eller knuste makroner
1 tsk bagepulver
FYLD:
3 dl piskefløde
2 spsk kakao
2 spsk pulverkaffe
3 tsk vanillesukker
2 spsk flormelis
4 spsk kahlua eller anden kaffelikør
PYNT:
4 spsk nødde- eller mandelflager (du kan selv lave dem)
50g hk mørk chokolade (kan udelades)
sigtet flormelis
Beklæd bundene af 3 springforme med bagepapir og drys med en smule af de finthakkede nødder.
Pisk æggehviderne meget stive og tilsæt sukker, resten af de hakkede nødder/mandler , æggeblommer, rasp og bagepulver.
rør dejen godt samen of forde´l den i springformene.
Bages på nederste ribbe i ca 40-50 min ved 175 grader.
Hold øje med dem jævnligt.
Er bundene svære at få af bagepapiret fugtes bagsiden af disse med lidt vand og kagen slipper lettere.
Pisk fløden til skum og tilsæt de øvrige ingredienser - tilsæt likøren til sidst.
Bundene afkøles og lægges sammen med fyldet.
Gem lidt creme til ovenpå.
Drys med nøddeflager, hakket chokolade og et drys sigtet flormelis.
Ellers er denne også rigtig lækker
VANILJEBUNDE MED FRISKE BÆR
BUNDE:
(kan sagtens bages dagen før)
4 æg
175 g rørsukker
kornene fra ½ stang vanilje
revet skal af 1 lime
50 g meget fintmalede mandler
100 g smeltet smør
100-125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
CREME:
250 g mascarpone
2 dl piskefløde
kornene fra ½ stang god vanilje
3 spsk. flormelis
fintrevet skal af 1 lime
PYNT:
125 g blåbær
125 g hindbær
mynteblade
ENVIDERE:
smør til formen
1 springform på 20 cm i diameter
bagepapir
Smør formen, og kom bagepapir i bunden, så det sidder fast, smør også bagepapiret. Pisk æggene helt hvide med sukker og vaniljekorn (ca. 10 minutter). Blend mandlerne helt fint, bland dem med limeskal, og kom det ned til æggene.
Vend smørret i dejen, sigt hvedemel og bagepulver i, og vend det hele forsigtigt sammen. Fordel dejen i springformen, og bag den i en 175° varm ovn i 40 minutter, til bunden er gennembagt og fin lysebrun.
Pisk fløden stiv, og vend den i mascarponen sammen med flormelis, vaniljekorn og limeskal. Fordel cremen på den tykke kage, og drys med bær. Pynt med mynteblade.
apr 2008
Følger: 25 Følgere: 57 Hunde: 4 Emner: 133 Svar: 6.404
jul 2006
Følger: 17 Følgere: 15 Hunde: 2 Emner: 173 Svar: 1.374
den gemmer jeg da lige til en dag hvor der rigtig skal syndes
nov 2007
Følger: 16 Følgere: 23 Hunde: 1 Emner: 256 Svar: 608
jul 2009
Følger: 12 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 23 Svar: 282
Men jeg lavede begge disse til min fødselsdag i juli, og de var et stort hit..
Har forresten lige lavet en meget nem rabarbertrifli.
Gik i haven og plukkede 5 store rabarber, skar dem i skiver og lagde dem i et ovnfast fad. Dryssede med 1 dl sukker og flækkede en vanillestang som også røg ind over og så 15 min v 200 i ovnen.
Imens kvaste jeg en masse makroner og piskede fødeskum (med lidt flormelis og vanille i) til at lægge oven på.
Så lagde jeg det lagvis og kom et lille skvæt portvin over makronerne og pyntede med hakket chokolade og mandler - jeg blev MEGET populær hos manden :o)
nov 2007
Følger: 76 Følgere: 111 Hunde: 6 Emner: 552 Svar: 4.180
jul 2009
Følger: 12 Følgere: 9 Hunde: 2 Emner: 23 Svar: 282
Lidt lækkert ..
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside