{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.084 visninger | Oprettet:

Internt i DBK {{forumTopicSubject}}

Som det er de fleste bekendt er jeg en varm fortaler for at der ikke er belæg for at kategorisere hunde som farlige på grund af deres race, når jeg alligevel foreslår at forbyde eks amstaff skyldes det at racen er overrepræsenteret med hensyn til overfald på både andre hunde og mennesker.

En væsentlig grund er at hundene ejes af menneskeligt udskud, der ikke burde komme i nærheden af hverken dyr eller børn. At det kan lade sig gøre skyldes: 1. ulovlig import af hunde der har været mishandlede fra fødslen samt 2. specialklubbens manglende evne til at undgå salg til uegnede eller indgriben i forbindelse med ulovlig import.

Det leder mig frem til at pege på tiltag fra DBK med henblik på at undgå noget tilsvarende sker for bullmastiffen, jeg vil i den forbindelse rose Gitte Friss for hendes hurtige reaktion på den hundehandler vi oplevede slå sine folder på HG.

Jeg mener flg vil være relevant:

- Pålæg opdrætterne en afgift på 500,- kr. pr solgt hvalp, pengene skal gå til klubbens arbejde med kontrol af egne opdrættere.

-Ingen opdrætter uden ren straffeattest.

-Udvid adfærdsbeskrivelsen til at omfatte "test af reaktion på andre dyr" en bullmastiff der ikke kan passere andre hunde også af eget køn i en radius på 2 meter skal udgå fra avl.

-Intet salg til halpekøbere der allerede har blandingshvalpe.

-Tilbagetagelsesret og pligt til opdrættere der konstatere at deres hunde bruges til blandingsavl, honoreres dette ikke pålægges opdrætteren en bøde.

-Standardkontrakter der indeholder "Ikke avls-klausuler"


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Internt i DBK
  • #1   17. jul 2009 I disse tider kan haglene næsten ikke spredes nok.

  • #2   17. jul 2009 Det er den enkelte opdrætter der skal fremvise en ren straffeattest, ligesom man gør til div jobs idag, hvis man ønsker at komme i betragtning.

  • #3   18. jul 2009 Jeg synes det er nogle interessante synspunkter, nogle, efter min mening, mere realistiske end andre.

    Derudover synes jeg at disse forslag skal sendes til bestyrelsen, så de har mulighed for at vende dem på næste bestyrelsesmøde eller evt. at tage forslag som disse op på generalforsamlinger, hvor flere synspunkter/holdninger er samlet på et sted.
    -dette hvis man har en forhåbning om at få gennemført bare et af sine forslag.

    Ellers et interessant oplæg til videre debat smiley


  • #4   18. jul 2009 Vi arbejder på højtryk i klubben.....

  • #5   18. jul 2009 Ja helt enig:-)

  • #6   19. jul 2009 Jeg har ikke set et skriv fra racerepresentanter/opdrættere der vedkender sig en races farlighed, hvor troværdigt mener I det er at vedblive med at bedyre en races harmløshed, når medierne er fulde af historier om det modsatte??

    "Listen" har eksisteret i laaang tid, jeg mener det er 3 år siden jeg så den første gang, i den tid er den blevet accepteret stiltiende, hvor stor er sandsynligheden for at politikkerne tror på de budskaber der hævder at vore racer er forklædte lam og derfor fjerner en/flere racer på dette tidspunkt, hvor lokummet virkelig brænder?

    Er der ikke større sandsynlighed for at blive taget alvorligt, hvis man kan dokumentere at der "fejes for egen dør" og også med skrappe midler?? og dermed differntiere sig ved at være en superadministreret race?

    Når problemet er kommet på det politiske niveau er det nødvendigt med politiske midler.


Kommentér på:
Internt i DBK

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce