3-retters menu .. forslag? 3-retters menu .. forslag?
Her d. 20 regner jeg med at holde min fødselsdag, og da jeg bliver 25 år, bliver det en middag i stedet for boller og lagkage.
Forretten: jeg kan ikke huske navnet, men klatkage lignede kartofel, og et stykke røget laks.
Middag: der er jeg på bar bund.
Jeg har tænkt på små bitte kartofler, vendt på panden i en masse krydderier og ?????
Dessert: Der er jeg blank!
Nogle forslag?
Det skal ikke være alt for fedende, da jeg er igang med kostomlægning, men det behøver heller ikke være super sundt.
Udover det så skal jeg også lige vide hvad man drikker til hvad
Og igen - jeg vil gerne have hele opskrifter, og evt. billede
Og så vil jeg også gerne vide hvordan det skal tilpasses med forretten, så hovedretten ikke bliver kold osv ... det er første gang jeg laver 3 retters nemlig :o)
apr 2008
Følger: 56 Følgere: 52 Hunde: 1 Emner: 601 Svar: 8.315
men hovederetten var indbagtmørdbrad ! Havde brunet mørbraden og flækket den - fyldt den med pikantost - så lavede jeg en frikadellefars og kom nogle hvidløg i ! Butterdej - dellefars - mørbrad - dellefas og lukkede med butterdej - dertil fik vi nye kartofler i fad som der var olie og krydderiere på og så i ovnene ! Samt vi fik græskdressing - hjemmelavet taziki og en super lækker salat med vandmerlon - æbler - babysalat - vindruer osv! Dertil flute
apr 2008
Følger: 56 Følgere: 52 Hunde: 1 Emner: 601 Svar: 8.315
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.685
Jeg vil tænke over den
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.685
Den er i hvert fald på listen, hvis ikke der kommer noget der lyder bedre.
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.245
Dyreryg eller kølle, rødkålsalat med appelsin (skåret i filleter), bladselleri og tyttebær, stegte svampe, kartofler og en god rødvins-vildtsauce.
Kan man ikke få fat i vildt kan en kalvesteg også bruges.
Dessert: Chokolade-nøddeekage, flødeis og sorbetis samt frugt og bær.
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.685
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.245
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.685
Har du en opskrift på desserten ?
aug 2007
Følger: 28 Følgere: 53 Hunde: 2 Emner: 314 Svar: 16.245
maj 2008
Følger: 29 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 53 Svar: 1.070
Dessert: Blødende chokoladekage med is eller chokomousse (har en opskrift som er uden fløde, der skal bare bruges æggehvider, sukker, vanillekorn fra en stang af og så noget mørk god chokolade)
maj 2008
Følger: 29 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 53 Svar: 1.070
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
aug 2008
Følger: 7 Følgere: 9 Hunde: 4 Emner: 446 Svar: 3.685
Jeg er i gang med at lave lektier, det er derfor der ikke er så meget respons lige nu
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
Serveres med en rustik salat af nogle forskellige specialsalater, små mozzeralla kugler, noget pære i tynde skiver, blåbær og en god dressing til - kunne evt. være en olie/eddike dressing..
Til dessert ville jeg bage chokoladefondanter (sådan nogle chokolade-himmelske mundfulde med en flydende midte) - servere med vanilje is og bær coulis.. Skriv hvis du vil have en opskrift på fondanterne..
maj 2008
Følger: 29 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 53 Svar: 1.070
maj 2008
Følger: 29 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 53 Svar: 1.070
maj 2010
Følger: 1 Hunde: 2 Emner: 52 Svar: 691
2 spsk. Kakaopulver
50 g Smør, saltet
Chokoladefondant
200 g Mørk chokolade
200 g Smør, saltet
4 stk Æggeblomme
4 stk Æg
200 g Hvedemel
200 g Sukker (melis)
Forberedelse af forme
Start med at forberede 8 forme hvor der kan være ca. 1,5 dl i. Jeg plejer at bruge små staniolforme.
Smøret smeltes og formene pensles med smør, hvorefter de stilles i køleskabet indtil smørret er stivnet.
Herefter pensles de igen med smør og siderne dækkes med kakaopulver. Bank kakaopulver igennem en si og ryst overskydende kakaopulver ud så der kun er et tyndt lag over det hele.
Stil formene i køleskabet igen.
Dej
Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig masse (piskeriset skal efterlade et spor, når det tages op)
Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.
Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over tre omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.
Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter - eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.
Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 - 12 minutter. Toppen skal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigt vendes på hovedet og tippes ud af formene.
Anret med en portion is og gerne lidt surt f.eks. et par bær eller hindbærcoulis.
Der er til 8 fondanter i opskriften..
maj 2008
Følger: 29 Følgere: 16 Hunde: 3 Emner: 53 Svar: 1.070
3-retters menu .. forslag?
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside