Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Aftensmad, hvad skal vi lave? (alt om madlavning)

Medlemmer: 338
Forside Forum Medlemmer Annoncer Hunde
3.604 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 18 Svar

3-retters menu .. forslag? 3-retters menu .. forslag?

Her d. 20 regner jeg med at holde min fødselsdag, og da jeg bliver 25 år, bliver det en middag i stedet for boller og lagkage.

Forretten: jeg kan ikke huske navnet, men klatkage lignede kartofel, og et stykke røget laks.

Middag: der er jeg på bar bund.
Jeg har tænkt på små bitte kartofler, vendt på panden i en masse krydderier og ?????

Dessert: Der er jeg blank!

Nogle forslag?
Det skal ikke være alt for fedende, da jeg er igang med kostomlægning, men det behøver heller ikke være super sundt.

Udover det så skal jeg også lige vide hvad man drikker til hvad smiley

Og igen - jeg vil gerne have hele opskrifter, og evt. billede smiley
Og så vil jeg også gerne vide hvordan det skal tilpasses med forretten, så hovedretten ikke bliver kold osv ... det er første gang jeg laver 3 retters nemlig :o)


 
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler
Slå lyden til
00:00
/
01:14
LIVE

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Her er pukkelhvalen skyllet op

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Træer og buske dækket af silke

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Har Du Været Der - Historien Om Verdens Første Nationalpark!

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Take down chandelier and a wall lamp 500 kr.
  • Hjælp til rep af kanttråd til robot plæneklipper 600 kr.
  • Opsætning af håndvaskamatur 500 kr.
  • Find fejl11 på opvaskemaskine 250 kr.
  • VVS-installatører 1.950 kr.
  • Installation af nyt tv 500 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  3-retters menu .. forslag?
  • #1   4. nov 2010 Da vi holdt fødselsdag lavede jeg indbagt mørbrad smiley Gider ikke skrive hele opskriften, men hvis du vil bruge den skal jeg selvfølgelig nok smiley

    men hovederetten var indbagtmørdbrad ! Havde brunet mørbraden og flækket den - fyldt den med pikantost - så lavede jeg en frikadellefars og kom nogle hvidløg i ! Butterdej - dellefars - mørbrad - dellefas og lukkede med butterdej - dertil fik vi nye kartofler i fad som der var olie og krydderiere på og så i ovnene ! Samt vi fik græskdressing - hjemmelavet taziki og en super lækker salat med vandmerlon - æbler - babysalat - vindruer osv! Dertil flute smiley


  • #2   4. nov 2010 Indsæt selv mellemrum smiley

  • #3   4. nov 2010 Den lyder lækker .... men absolut ikke sund :o)
    Jeg vil tænke over den smiley


  • #4   4. nov 2010 *HB* - lyder spændende, specielt desserten, ikke noget jeg selv ville have tænkt på :o)

    Den er i hvert fald på listen, hvis ikke der kommer noget der lyder bedre. smiley


  • #5   4. nov 2010 Jeg tænker jo også i noget efterårsmad:
    Dyreryg eller kølle, rødkålsalat med appelsin (skåret i filleter), bladselleri og tyttebær, stegte svampe, kartofler og en god rødvins-vildtsauce.
    Kan man ikke få fat i vildt kan en kalvesteg også bruges.

    Dessert: Chokolade-nøddeekage, flødeis og sorbetis samt frugt og bær.


  • #6   4. nov 2010 *HB* Jamen det lyder også specielt .... derfor jeg tænkte at det nok skulle blive godt, hellere det - end det sædvanlige smiley

  • #7   4. nov 2010 Forresten tror jeg de klatkagelignende kartofler hedder kartoffel rösti :o)

  • #8   4. nov 2010 Miemiv - Det er vist rigtigt smiley

    Har du en opskrift på desserten ?


  • #9   4. nov 2010 Opskrift? Øhh, det er sådan noget jeg bare plejer at have i hovedet, men prøver lige om jeg kan finde noget skrevet ned et sted med mængder o.s.v.. Vender tilbage senere ;o)

  • #10   4. nov 2010 Hovedret: Kyllingebryst fyldt med light pikat ost, og krydrede ovnkartofler til, og en go salat og groft brød smiley

    Dessert: Blødende chokoladekage med is eller chokomousse (har en opskrift som er uden fløde, der skal bare bruges æggehvider, sukker, vanillekorn fra en stang af og så noget mørk god chokolade)


  • #11   4. nov 2010 *pikant

  • #12   4. nov 2010 Hvor mange mennesker er det til? Fordi hvis det "kun" er til fx. 6 mennesker - så kan man måske gøre lidt mere "ud af det" (Hvis du forstår) end hvis det nu er til 25 mennesker.. smiley



  • #13   4. nov 2010 Kirstine N - det er til 10 personer smiley

    Jeg er i gang med at lave lektier, det er derfor der ikke er så meget respons lige nu smiley


  • #14   4. nov 2010 Så ville jeg foreslå et stort fad med lækre efterårsrødder i ovnen - pastinak, rødbede, gulerødder, kartoffel, peberfrugt, løg og hvad du ellers kan lide.. I store rustikke stykker - og så godt med hvidløgsolie på - drysses med timian og ind i ovnen i en 1,5times tid ved 170 grader.. I et fad ved siden af ville jeg smide 10 store stykker kyllingefilet - med noget soltørret tomat, en stor tyk skive mozzeralla og en skive bacon ovenpå..

    Serveres med en rustik salat af nogle forskellige specialsalater, små mozzeralla kugler, noget pære i tynde skiver, blåbær og en god dressing til - kunne evt. være en olie/eddike dressing..

    Til dessert ville jeg bage chokoladefondanter (sådan nogle chokolade-himmelske mundfulde med en flydende midte) - servere med vanilje is og bær coulis.. Skriv hvis du vil have en opskrift på fondanterne.. smiley


  • #15   4. nov 2010 Kirsten, jeg vil meget gerne ha en opskrift på de fondanter!! smiley det er nemlig min tur til at stå for middag næste gang vi skal ha venne-komsammen smiley

  • #16   4. nov 2010 Arg f**k, KirstinE hedder du jo smiley sorry smiley

  • #17   5. nov 2010 Forberedelse af forme
    2 spsk. Kakaopulver
    50 g Smør, saltet

    Chokoladefondant
    200 g Mørk chokolade
    200 g Smør, saltet
    4 stk Æggeblomme
    4 stk Æg
    200 g Hvedemel
    200 g Sukker (melis)

    Forberedelse af forme
    Start med at forberede 8 forme hvor der kan være ca. 1,5 dl i. Jeg plejer at bruge små staniolforme.

    Smøret smeltes og formene pensles med smør, hvorefter de stilles i køleskabet indtil smørret er stivnet.

    Herefter pensles de igen med smør og siderne dækkes med kakaopulver. Bank kakaopulver igennem en si og ryst overskydende kakaopulver ud så der kun er et tyndt lag over det hele.

    Stil formene i køleskabet igen.

    Dej
    Pisk æg, æggeblommer og sukker til en luftig masse (piskeriset skal efterlade et spor, når det tages op)

    Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad og si derefter melet i. Sørg for at røre grundigt.

    Herefter hældes chokolademassen i ægmassen over tre omgange. Sørg for at røre godt mellem hver gang.

    Nu fyldes massen i formene. Stil herefter formene i køleskabet i mindst 20 minutter - eller evt. længere tid. De kan med fordel tilberedes på forhånd.

    Forvarm ovnen til 200 grader og bag derefter chokoladekagen i 10 - 12 minutter. Toppen skal være sprød, når de tages ud af ovnen. Lad dem køle af et minut inden de forsigtigt vendes på hovedet og tippes ud af formene.

    Anret med en portion is og gerne lidt surt f.eks. et par bær eller hindbærcoulis.

    Der er til 8 fondanter i opskriften.. smiley


  • #18   5. nov 2010 Mums, tusind tak! smiley

Kommentér på:
3-retters menu .. forslag?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce