{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.399 visninger | Oprettet:

At slippe {{forumTopicSubject}}

Hvad er jeres metode til at lære hunden at slippe et stykke legetøj? Bytte med godbid? Bytte med mere spændende legetøj? Holde legetøjet dødt? Noget helt andet?

Jeg er nysgerrig fordi mig og Umi stadig ikke rigtig har mestret det. Vi har brugt den klassiske vis-en-godbid-og-sig-slip, men det er bare ikke vejen for os. Til gengæld vil jeg meget nødigt have en hund, der tror hun skal slippe bare fordi jeg holder legetøjet passivt.

Det er ikke tiltænkt at emnet som sådan skal handle om os - jeg vil bare gerne høre nogle forskellige metoder og jeres begrundelser for, hvorfor I bruger det I gør smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At slippe
  • #2   6. feb 2021 Så du gør det, at du siger slip og så simpelthen venter på, at hunden slipper af sig selv?

  • #4   6. feb 2021 Jeg må indrømme at jeg ikke som sådan har trænet det, det kommer af sig selv under leg, for ellers kan jeg jo ikke kaste det.

    Vi har dog til træning leget død, så vi sad med to stykker legetøj, og så skulle hunden selv vælge det der bevægede sig. Når et legetøj blev passivt skulle hunden så vælge det andet legetøj. Det fungerede fint med teemo, men vi bruger det ikke rigtig til noget, så om det er effektivt til at få hunden til at lærer slip, pas. smiley


  • #5   6. feb 2021 Jeg har indlært det ved at bytte med noget lækkert. Jeg bruger så også slip til andet en træning og leg - fx hvis en af dem samler noget klamt op, som de vil æde.

    Generelt vil jeg jo gerne at min hund, når den arbejder, rigtig gerne vil holde fast. Jeg vil også gerne at den holder fast i bolden, for det er op ad bakke at trække med en hund, der bare slipper. Når vi har det rigtig sjovt, kan det stadig, her 10 år senere, være lidt en kamp at få hende til at slippe, selvom det eneste hun vil, er at jeg kaster den skide bold.

    Jeg tror Sofia skal prøve at ae og klø en schæfer med en bold, og se om det hjælper noget smiley smiley smiley Men schæfer er jo heller ikke just samarbejdende smiley


  • #7   6. feb 2021 Jeg vil kalde Papillonen for samarbejdende, de stammer trods alt fra spaniel racerne. Men du kan nusse og ae teemo lige så tosset du vil, hvis han mener det er hans ting så slipper han ikke smiley


  • #9   6. feb 2021 Svarer det ikke lidt til at kalde en corgi mild, fordi der engang er puttet collie i den?

    Jeg troede en papillon var en selskabshund? Bevares, det kan være rigtig dygtige, men jeg tænker ikke umiddelbart på den som en arbejdende hund smiley


  • #10   6. feb 2021 Sofia, så enhver hund med en stærk byttedrift smiley

  • #13   6. feb 2021 A jeg har da heller ikke påstået at de er arbejdshunde, jeg sagde de var samarbejdende, det er da to vidt forskellige ting. De er altså på top 10 over de mest intelligente racer. Men nej de kan ingenting for de er jo bare en selsksbsrace smiley

  • #14   7. feb 2021 Linda, har du oplevet at det kan tage lang tid før dine hunde slipper? Og koder de så stadig signal+adfærd sammen, hvis der går lang tid hvor de liige trækker lidt mere først?
    Jeg kunne fx være bekymret for om man mon får en hund der så slipper hver gang legetøjet bliver passivt, er det noget du har oplevet?

    Spændende at høre hvordan I gør. Jeg ser også rigtig mange lave dead or alive (lege død osv). Den fungerer stadig ikke for os, må jeg indrømme smiley


  • #15   7. feb 2021 A: slip på gåturen virker også overraskende godt her for det meste, jeg bruger det også til "ad-det-skal-du-lige-lade-være". Men oplever du så, at hundene sådan træningsmæssigt har forventet noget lækkert hver gang du siger slip, eller har du langsomt kunne "fade" det ud og belønne med ny leg?

  • #16   7. feb 2021 At slippe er for mig en kommando som jeg indlærer med en lækker godbid, præsenter godbid, så snart hunden åbner munden sig slip, tag genstand giv godbid;) samme resultat kan opnås med legetøj, gentag nogle gange, begynd så at sige slip lige før hunden åbner munden og når det virker sig slip før godbid præsenteres smiley beløn fremover slip af og til akkurart som alle andre kommandoer

  • #17   7. feb 2021 Mit første valg til indlæring er at holde legetøjet stille og vente på hunden slipper. I det sekund den slipper får den et værsgo og legetøjet bliver levende igen og vi leger videre.
    Efter nogle gentagelser forstår hunden at når jeg holder legetøjet stille vil det være smart at slippe og så sætter jeg et signal på. Jeg siger slip og derefter stopper jeg legetøjet.

    Når hunden kan slippe får den ind i mellem en godbid for at slippe og ind i mellem værsgo til at lege videre. Andre gange får den bare muligheden for at træne videre.


  • #18   7. feb 2021 Fünke, som Bodil beskriver, er det jo en kommando, som alt andet, så jeg fader belønningen ud, hvis jeg vurderer, at hunden kan undvære belønningen. Det kan jo afhænge af situationen.

    My only, læs nu hvad jeg skriver! Jeg orker ærligt talt ikke endnu en “papillon er mindst lige så sej til alt alt, som en *indsæt brugsrace*”. Jeg skriver jo, at de kan være rigtig dygtige.


  • #19   7. feb 2021 Min har lært det ved, at der er en konsekvens ved at han ikke gør det.
    Konsekvensen oplevede han 2-3 gange da han var omkring 3 mdr - og han slipper alt når jeg siger det (ikke ækle ting han stadig æder, den der "spyt ud" virker ikke), men når vi træner.
    Jeg kan ikke bruge en hund, der spytter ud når figuranten bliver passiv - jeg vil ha en hund, der bliver ved og ved med at trække indtil jeg siger slip.

    Så det gør han, både når vi træner, og det kan være bold, bidepølse whatever - og naturligvis i ærmet, når vi træner C.

    Jeg har aldrig bytte eller givet ham kiks efterfølgende - belønningen er at legen fortsætter efter slippet.
    Jeg vil ha en hund, der kan stå omme bagved mig med bidepølsen i munden, med forbenene op på mig og trække som en vild, og så når "slip" lyder (og man skal ikke RÅBE slip, vores hunde hører faktisk ret godt) slipper, går ½ skridt baglæns, fryser og så .. ved bevægelse eller kommando, bider igen.

    Min hund må ikke slippe selvstændigt fordi byttet bliver roligt / slapt ... den skal holde ved, indtil kommandoen lyder.

    Slippet skal bare være der - altid smiley


  • #20   7. feb 2021 Jeg ser også rigtig mange lave dead or alive (lege død osv).

    smiley smiley - hvad er det ?


  • #21   7. feb 2021 Sjovt at se hvordan folk gør det på lidt forskellige måder. Det er jo også afhængig af, hvilken hund man står med.
    Jeg har oplevet - men det kan også sagtens have noget med mine egne evner at gøre - at min hund ELSKER lækkerier, så hvis jeg fra starten indlærer at "slip" betyder "du får mad", så står hun tydeligt og forventer en godbid. Og hvis det er ude af billedet, så gider hun da ikke slippe, for hun får ikke den belønning jeg har indlært. Det er sikkert mig, der ikke er dygtig nok til at udfase maden, men jeg kan bare konstatere at det ikke fungerer som ønsket. Så fint at læse lidt forskellige metoder.

    Randi, har du så en hund der slipper hver gang du holder legetøjet stille? Og oplever du, at hunden så er meget hurtig til at slippe hver gang det ikke hele tiden er i bevægelse? Jeg tænker, om det mon ikke er en ulempe når man gerne vil have hunden til at kæmpe selvstændigt videre?

    Martine, "dead or alive" er bare den glorificerede udgave af at holde legetøjet passivt. Jeg ved ikke hvorfor det har fået et navn - men hunden skal vælge mellem det døde eller levende legetøj, og hele tiden vælge det legetøj, som føreren gør levende. Det virker ikke på Umi (hun vil altid have det legetøj hun pt. har i munden), men ved nærmere eftertanke ved jeg heller ikke, om det egentlig er det jeg sigter efter. Jeg vil gerne have, at min hund også tænder på passivt legetøj selvom det ikke nødvendigvis flagrer rundt.


  • #22   7. feb 2021 Det blev alligevel et langt indlæg, jeg prøvede ellers at svare lidt generelt smiley

  • #23   7. feb 2021 Fünke

    Tak for svaret smiley

    Ting skal jo HEDDE noget, og helst på engelsk smiley

    Jo flere udtryk man har styr på - jo bedre er man .. i debatterne ihvertfald smiley


  • #24   7. feb 2021 Jeg vil gerne have, at min hund også tænder på passivt legetøj selvom det ikke nødvendigvis flagrer rundt.

    Klogt smiley


  • #25   7. feb 2021 Nej, det er kun i starten - nu trækker de videre, selv om jeg står stille. Men hvis jeg tager fat i legetøjet tæt på hundens mund slipper de.

  • #26   7. feb 2021 Ja jeg skal jo ikke ud og lave en masse bidearbejde eller andet, så om vi reelt får brug for det.. pas.. men jeg synes nu det er allerfedest at se (og arbejde med) en hund som bliver ved og ved med at kæmpe, og ikke spontant spytter ud smiley

  • #27   7. feb 2021 Tak for svar, Randi smiley så det er bare kommet helt naturligt at de trækker videre?

  • #28   7. feb 2021 #26

    Men det giver god mening, det du skriver.
    Man ser enormt tit hundeførere, der danser rundt og "gør sig interessante" med et eller andet stykke legetøj .. og når så hunden bider fast i det der legetøj, så ser man føreren EKSPLODERE og springe rundt som en karkelak og bevæge armen så hunden i virkeligheden bare skal holde minimum fast i legetøjet .. føreren sørger for resten.

    Smarte hunde, der har opdraget føreren godt smiley

    Hunde kan godt lide at kæmpe for tingene - det der tag selv bord, fører ikke til andet end indlært passivitet.


  • #29   7. feb 2021 Tja, de synes jo det der med at trække er ret sjovt og de vil hellere have legetøjet end ikke at have legetøjet.
    Jeg har heller ingen problemer med at sende dem til et dødt legetøj - legetøj er fedt, dødt eller levende.
    Med to af mine hunde, skulle jeg holde legetøjet stille pænt længe i starten før de gad slippe det og særligt med ham der var voksen da jeg fik ham var det lidt svært at holde legetøjet stille. Men når de fanger at så snart de har sluppet bliver legen endnu sjovere, synes jeg de slipper relativt kvikt.
    Det er heller ikke helt rigtig beskrevet, at det er passivt legetøj = slip. Jeg tager fat i det på en bestemt måde, så hunden ikke har så meget at lege med. Typisk leger jeg med fleecetov, pelslegetøj og lange bløde ting. Hvis jeg bare holder fast i den ene ende er det jo stadig skideskægt, hvis de har 70 cm tov at lege med. Ved ikke om det giver mening smiley


  • #30   7. feb 2021 #28 ja og jeg tror sagtens jeg kunne falde i den fælde smiley smiley så det er jo bare rart at blive gjort opmærksom på, hvad det er man selv gør. Det er bare ikke alle træningssteder der overhovedet berører emnet (sådan helt off-topic)

  • #31   7. feb 2021 Ah, tak for forklaringen, Randi. Ja det giver mening, det skal vel være pænt stift og "ikke-interaktivt" for at hunden slipper smiley Og fedt at høre! Jeg var bekymret for om man mon endte ud med en hund, der slap på eget initiativ/ved passivitet, og det er jo ikke altid det fedeste at stå med.

  • #34   7. feb 2021 A nu må du simpelthen stoppe. Du ligger en masse i munden på mig som jeg ikke har sagt. Det er dig der begynder med at det ikke er en arbejdshund. Jeg sagde den var samarbejdende, og forklarede at noget af det nok skyldtes at Papillonen nedstammer fra spaniels. Der blev ikke engang blandet noget spaniel ind, de startede som en spaniel, hvorfor de i dag ikke hedder noget med spaniel ved jeg ikke, men dengang man begyndte at se dem på malerier for flere hundrede år siden, kaldte man dem altså dværg spaniel.

    Jeg forstår ikke hvorfor du trækker en diskussion om arbejdshunde eller corgier ind i en tråd om at slippe, det skal de da ikke være arbejdshunde for.

    Jeg gider ikke ødelægge ts' tråd, fordi du ikke formår at læse hvad jeg skriver og forholde dig til emnet, så jeg lader den ligge her.


  • #36   7. feb 2021 Med Coco som hvalp byttede vi. Altid med noget bedre.
    Den bytteleg foregik i rolige omgivelser.

    Når det var/er vild leg, har jeg egentlig næsten altid brugt at holde fast, men lade legetøjet være helt i ro - med tiden med kommandoen, "tak" - og tager jeg det op/væk ganske kort og belønner stort set altid med at hun får det tilbage/vi leger igen.

    Lige på det punkt af mange træningsting vil jeg påstå at vi har en særdeles god rutine, Coco bibeholder spænding for at få legetøjet tilbage og hun er 100% på at det kun er sjovt, når jeg også holder i det, da det jo ellers bliver "død", så det har altså fungeret rigtig godt.

    Ift hvis hun tager noget hun ikke må, siger jeg "ad ad" og spytter hun ud, fordi hun jo også der er inprintet fra hvalp af at der venter noget endnu bedre hos. Fx selv pomfritter og lign. spytter hun ud smiley


  • #37   7. feb 2021 Jeg har oplevet som Randi, at når coco kender rutinen så slipper hun også kun på kommando. Så det er måske en naturlig udvikling.. måske fordi man stopper med at have øjeblikke hvor legetøjet er i ro, så hunden glemmer det lidt igen, når kommandoen sidder i skabet?
    I don't know smiley


  • #38   7. feb 2021 Sofia, jeg tror (og det er bare mit bud for Umi er den første hund jeg har trænet reelt med) at der er forskel på de ting - du kan sagtens være super engageret i legen, trække ordentligt med, give dig hen til legen, "nøøøj hvor er du DØKTIG, wauw du er så STÆÆÆRK" uden du nødvendigvis skal rende i cirkler og lave sprællemænd samtidig.

    Dejligt at høre jeres oplevelser ellers smiley
    Det lyder lidt som om flere af jer gør legetøjet passivt ift. slip i indlæringsfasen, men så snart det sidder i skabet så er det ikke noget hunden fører med videre?

    A-S, når du snakker om bytteleg med noget bedre, så snakker du bare generelt, ikke?


  • #39   7. feb 2021 A, ift #9 så er yorkien også kategoriseret som "selskabshund" og det er den langt fra. De er stadig temmelig terrieragtige. smiley

  • #40   7. feb 2021 Øh.. lidt i tvivl om hvad du mener. Men altså, bytteleg med godbidder/tyggeben gjorde jeg virkelig kun da hun var en lille bitte hvalp. For at lære hende at "ad ad" betyder lad det være.

    Derudover har jeg arbejdet som Randi med især legetøj og i forbindelse med træning. Og det er en anden kommando "tak", som betyder slip og afvent.
    Hvis vi er færdige med træning siger jeg "tak", giver en godbid og siger "slut" med tilknyttet håndtegn og så slår hun helt fra, da hun ved at så er det helt slut. Så snuser hun lidt rundt eller går med mig væk fra pladsen eller andet, men forventer ikke mere træning/leg.
    Jeg synes det fungerer virkelig godt:)


  • #41   7. feb 2021 Sofia, jeg tror (og det er bare mit bud for Umi er den første hund jeg har trænet reelt med) at der er forskel på de ting - du kan sagtens være super engageret i legen, trække ordentligt med, give dig hen til legen, "nøøøj hvor er du DØKTIG, wauw du er så STÆÆÆRK" uden du nødvendigvis skal rende i cirkler og lave sprællemænd samtidig.

    Bingo smiley


  • #42   7. feb 2021 Det lyder lidt som om flere af jer gør legetøjet passivt ift. slip i indlæringsfasen, men så snart det sidder i skabet så er det ikke noget hunden fører med videre?

    De fleste hundeførere lærer deres hunde at legetøjet er i ro når de skal slippe. Så tager de måske fat i selve hunden (halsbåndet) og holder det hele i ro.
    Evt giver de en kiks når hunden slipper.

    Det er selvfølgelig også fint nok, hvis man er til det.
    Men vil du ha en højdriftig hund, der bliver ved med at gide at arbejde og i et højt tempo, så er det langt mere effektivt, at lære hunden at slip er .. tja, slip .. dvs, at uanset at den er helt oppe i det røde felt, og trækker som en vild, så kommer kommandoen "slip" og den spytter ud, pronto.
    Belønningen er så, at den får lov til at bide igen i det legetøj.
    På den måde bibeholder du både legen i intensitet, (du er ikke nødt til at køre hunden lidt ned i omdrejninger inden slippet), samt at du får en hund, der kører langt højere i dens drift, fordi det ikke er nogen byttebyttekøbmand den skal igennem, hvor den skal slippe noget, som er SJOVT, for bare at bytte den ud med en kedelig kiks. (Eller en oksemørbrad, etc).

    Når jeg er færdig med at træne, får min hund nogle gange lov til at beholde bolden (bidepølsen) i munden hele vejen ned til - og ind i - traileren.
    Dernede står han så i buret, jeg hygger med ham og han får lov til at have tingen til han ikke gider mere og spytter ud. Så lukker jeg bare buret og så er vi færdige.

    Andre gange tager jeg tingen fra ham og går ned og sætter ham i traileren igen.
    Når jeg gør det, har jeg en hund hoppende, springende, fuld knald på hele vejen. Hvordan tror du at sådan en hund er, når den bliver lukket ud af traileren næste gang smiley

    Men det er jo på den måde JEG vil ha det.
    Havde jeg en ikke-arbejdende hund, ville jeg være ligeglad om jeg skulle bytte .. men når man træner, er det en ufordelagtig måde at gøre det på.
    Uanset hund, får man mere knald på, hvis man gør det på den anden måde.


  • #43   7. feb 2021 Yorkie, hvorfor er det relevant her? smiley Og den video med rotten, viser at de helt klart er mere selskab end dræber. Præcis som de skal være smiley

    Haha, Fünke, det er så sjovt, når du beskriver det. Jeg har tit gået og fnist af særligt en hundefører, som helt oprigtigt mener, at hunden skal roses så ALLE kan høre det. Og det er med WAAAAAAAUWWWWW, DYYYYYGTIIIIIIIIG og en masse underlige lyde smiley Jeg tænker det må være enormt irriterende for hunden i længden smiley





  • #44   7. feb 2021 eg har tit gået og fnist af særligt en hundefører, som helt oprigtigt mener, at hunden skal roses så ALLE kan høre det. Og det er med WAAAAAAAUWWWWW, DYYYYYGTIIIIIIIIG og en masse underlige lyde smiley Jeg tænker det må være enormt irriterende for hunden i længden smiley

    Nej nej - hundene elsker det.
    Du skal prøve at opleve mange af tophundeførerne i udlandet - hold KÆFT, de larmer .. der kan jeg ikke helt følge med, men jeg forsøger at hænge i.

    Jeg er fuldstændig ligeglad om folk fniser af mig - de holder som regel op, når jeg stiller til prøverne smiley


  • #45   7. feb 2021 A-S: det var sådan set bare fordi du skrev at I byttede med noget bedre i rolige omgivelser (nu har jeg så lige set, at der står "som hvalp"). Anyways, vidste ikke om det var knyttet specifikt til spørgsmålet om at slippe legetøj så måtte lige få det udredt lidt. Jeg forstår hvad du mener nu smiley

  • #46   7. feb 2021 "Men vil du ha en højdriftig hund, der bliver ved med at gide at arbejde og i et højt tempo, så er det langt mere effektivt, at lære hunden at slip er .. tja, slip .."

    Ja tak, sådan et stk vil jeg gerne bede om smiley

    Jeg har også prøvet den med at holde legetøjet passivt på et lillebitte område, og Umi bliver jo bare ved så længe hun kan få fat på noget, ja endda mine hænder er heller ikke af vejen... hvis vi så når så langt, at hun selv slipper et par gange, så er det som om, at dampen er gået af hende. Måske er det mig, der anvender metoden forkert (og nej jeg har jo heller ikke den mest driftige hund i hele verden), men pludselig er hun overhovedet ikke hooked. Præcis som om at jeg har kørt hende ned i omdrejninger inden slippet, og nu er det svært at komme op igen fordi hun bliver usikker på, hvad hun egentlig skal.

    Martine: hvordan får du så din hund til at slippe rent lavpraktisk? Hvad er konsekvensen? (#19)

    Jeg er sådan set ligeglad med om hun bliver ved selvom jeg holder legetøjet passivt, eller helt tæt ind på kroppen, eller helt begrænset, eller aer hende, eller whatever. Det eneste krav jeg har er, at hun skal slippe når jeg beder hende om det, og så må hun gerne gå helt amocco smiley


  • #47   7. feb 2021 Hahaha det er da underholdning med al den gode ros! Jeg tror mit ansigt var cirka sådan her: smiley første jeg jeg hørte "WAUUUWWWW god til DEEEEETTTTT" osv gentaget (råbt) omtrent 250 gange på samtlige træningspladser. Jeg svor, at jeg at jeg aldrig ville komme til at lyde sådan. Det må tiden jo vise smiley

  • #48   7. feb 2021 Dorit er jo ved at revne af stolthed, når jeg hviner og klapper med hænderne. Og jeg roser også Bella, men jeg ikke sådan at alle i postnummeret kan høre det smiley

    Jeg var på en træningsweekend, hvor vi trænede eftersøgning. Vi skulle så prøve alle at klappe, når hunden der var i arbejde, gjorde det rigtige. Så vi stod der og klappede og hujede smiley En af hundene vendte rundt og skred smiley


  • #49   7. feb 2021 smiley smiley smiley

  • #50   8. feb 2021 Martine: hvordan får du så din hund til at slippe rent lavpraktisk? Hvad er konsekvensen? (#19)

    Det er jo at tilføre hunden ubehag .. og det på en måde, så den aldrig bliver i tvivl om, at den ikke ønsker at gå ned af den sti igen.
    Hvad "ubehag" er, er jo op til den enkelte hund at vælge.


  • #51   8. feb 2021 Men dvs. du, hmm, "forklarer" ikke din hund hvad slip er først, du tilfører ubehag hvis ikke den gør det, og det er sådan den lærer at gøre det? Hvordan ved den så i første omgang, at det er fordi den skal slippe?
    Ja undskyld jeg skal godt nok lige have det skåret ud i pap smiley


  • #52   8. feb 2021 #42
    Jeg er ikke nød til at "køre min hund ned i omdrejninger" for at få den til at slippe og om mine hunde er højdriftige det ved jeg ikke, men de vil meget, MEGET gerne have legetøjet og det fungerer for mig.
    Mine hunde slipper og griber legetøj på signal uanset om legetøjet er stille om jeg er er stille om der er vestenvind eller hvilken dag det er på ugen. De leget det bedste de kan i alle situationer jeg beder dem om det og det er rigeligt fint til det jeg skal bruge det til.

    Jeg kan ikke se hvordan det skulle give mere "drift", en bedre leg eller en mere tændt hund at lære hunden at slippe ved hjælp af et bevidst påført ubehag.


  • #53   8. feb 2021 #51

    Nej, naturligvis lærer jeg ham da først hvad slip er. Som du også kan se, skriver jeg at han var omkring 3 mdr, da han lærte, at der var en konsekvens ved ikke at slippe.
    Man kan jo ikke - hvis man er nogenlunde rigtigt skruet sammen - "indlære" vha ubehag. Øvelsen skal jo sidde der først.

    Så naturligvis havde han lært - og vist at han også forstod - hvad "slip" var. Det var da han mente, at han ikke var nødt til at efterkomme kommandoen, at konsekvensen kom.

    Håber det giver mening - forklaringen - ellers spørger du bare igen smiley


  • #54   8. feb 2021 Jeg kan ikke se hvordan det skulle give mere "drift", en bedre leg eller en mere tændt hund at lære hunden at slippe ved hjælp af et bevidst påført ubehag.

    Det gjorde jeg så heller ikke jo smiley


  • #55   8. feb 2021 Okay, så misforstod jeg hvad du skrev - sorry.

  • #56   8. feb 2021 Det er helt OK - jeg har skrevet i #42, hvad det er, der giver hundene det ekstra knald på igennem hele træningen.
    Der er alt for mange, der skal slås med slippet "slip slip slip SLIIIIP", eller skal have helt ro på hunden inden slippet falder.

    Det har jeg ikke nødig - jeg kan lege vildt, køre ham op og så "slip" - han slipper, går i spænding i en enormt høj drift - og så kører jeg på igen, vha en bevægelse med byttet og han får lov til at snuppe det igen.
    Eller jeg fjerner det imens han er i spændingen og kan gå videre med fvf ..
    Det er sindssygt effektivt, men enig i, at det nok ikke er skide nødvendigt, hvis man ikke træner IGP måske?

    Det du skriver her "De leget det bedste de kan i alle situationer jeg beder dem om det og det er rigeligt fint til det jeg skal bruge det til."
    - giver jo rigtigt god mening smiley


  • #57   8. feb 2021 #53 jeg tænkte nok også at det var sådan du mente det - andet giver nemlig ikke rigtig mening, nej - tror bare der var gået noget galt i kommunikationen smiley så hvordan lærer du ham i allerførste omgang at slippe? Før der er en konsekvens for IKKE at gøre det?

  • #58   8. feb 2021 Hvis hunden kender kommandoen, men er så meget på, at den ikke reagerer ved den mundtlige kommando, har jeg også reageret mere fysisk. Jeg synes egentlig, det har været bedre end at ødelægge et godt træningsøjeblik for os, da hun ikke tager sådan rigtig på vej, når hun er opkørt. Og hun er betragteligt sværere at få op i gear igen. Med årene er hun dog blevet super god til at skifte fra total ro men i spænding og til aktivitet (eller hvad man skal sige).

    Dog tænker jeg, at hvad der skal til for at få en dværgschnauzer, der er oppe og kører til at slippe, kontra hvad der skal til for at få en malle til at slippe, nok er forskelligt. Jeg ved ikke, om jeg ville reagere på samme måde med en anden (måske større?) hund end Coco.


  • #59   8. feb 2021 Og måske er det i sidste ende også ligemeget hvad jeg selv bruger - det er ikke engang sikkert vi skal ud på konkurrencebanerne, og de fleste metoder fungerer nok helt fint når man ikke skal bruge det mere "seriøst" end dét.
    Men jeg synes også det er sjovt at nørde lidt i og høre om, hvad andre gør smiley


  • #60   8. feb 2021 #57

    Han var jo så lille og ikke ret stærk, så jeg legede bare med et lille styr, og mens jeg styrkede det gode greb (holdt nede under hagen på ham) og fik ham til at holde godt fast, stoppede jeg bevægelsen i styret, holdt det stille, og pillede ham så af fysisk. Det kræver ikke ret meget i den alder - og ligeså snart han var af styret, gav jeg greb igen.
    Han fandt lynhurtigt ud af, at legen fortsatte, så han "mistede" ikke noget ved at give slip.
    Efter lidt tid kunne jeg sætte kommandoen på og han reagerede på den.

    Det er i grunden ikke ret svært, hvis man gør det rigtigt.
    Han er den af samtlige mine hunde - et par schæfere og lidt maller - der har haft det absolut reneste slip og bevaret driften bedst, efter slippet.


  • #61   8. feb 2021 Dog tænker jeg, at hvad der skal til for at få en dværgschnauzer, der er oppe og kører til at slippe, kontra hvad der skal til for at få en malle til at slippe, nok er forskelligt. Jeg ved ikke, om jeg ville reagere på samme måde med en anden (måske større?) hund end Coco.

    Det tror jeg du har helt ret i.
    Jeg HADER at slås med mine hunde, eller være uretfærdig, eller alt for fysisk ved dem. Derfor lærer jeg dem de der SKAL ting, mens de er små og ikke behøver ret meget påvirkning for at ændre mening.
    Min første schæferhund kunne jeg seriøst ikke få til at slippe bolden, hvis han ikke ville. Jeg kunne hive og flå og være ligeså grim og dum ved ham som jeg lystede - der var lukket.
    Og udover at det er en lortesituation, er det også pænt uretfærdigt overfor hunden, at man ikke har indlært den ordentligt fra starten af, så den ved hvad man forventer af den.


  • #62   8. feb 2021 #60 - ah ja, det er vist noget andet med hunde der er nået at blive lidt ældre smiley men spændende at høre! så du holdt det egentlig også stille, men pillede ham af fysisk i stedet for at vente på, at han selv gjorde det? Så en lidt mere "guidende" form for slip, om man vil.

    Der er i hvert fald kommet en del stof til eftertanke, dejligt at I har ville dele hvordan I hver især indlærer det smiley


  • #63   8. feb 2021 Ja, jeg har ikke behov for selvstændighed i forbindelse med slippet - og vil ikke have, at han går af, blot fordi byttet går i ro.
    Så jeg har benyttet en guidende form til ham - egentlig ret godt udtrykt smiley


  • #64   8. feb 2021 Men føler du ikke, at hvis du holder styret stille og piller ham af, så går han af fordi byttet går i ro? Eller er det netop selvstændigheden der er nøglen her - at han aldrig slipper det selvstændigt bare fordi det bliver holdt stille?

  • #65   8. feb 2021 Jo, men det var jo kun lige i starten, da han var lille.

    Han skulle have en idé om, at hvis han slap sluttede legen ikke - den fortsatte straks efter, og det kunne betale sig for ham at slippe.
    Det havde været for indviklet at indlære i et styr, der bevægede sig, derfor holdt jeg det i ro.

    Efterhånden holdt jeg jo styret i ro, hvor jeg samtidig holdt ham under hagen, og når han bare stod og holdt fast, var det dygtiiiiig og så igang med legen igen. Så kunne jeg sætte mere og mere tid på, der hvor han stod og var stille - og når han selv, for det gjorde han, begyndte at knurre og trække til sig - roste jeg meget og fulgte med ham - og nogle gange vandt han det helt.

    Det er jo igen med tanke på, at når en figurant står passiv efter en trængning eller flugt, så vil jeg have at min hund holder fast til min slipkommando kommer. Enten at han bare hænger der, eller - og det er det bedste - at han trækker stadigvæk, selvom figuranten står passivt.


  • #66   8. feb 2021 Ah, det giver god mening hvad du skriver. Både rent træningsmæssigt men også hvad der skal passe til den sportsgren man udøver. Tak for forklaring smiley

Kommentér på:
At slippe

Annonce