{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.238 visninger | Oprettet:

Depression? {{forumTopicSubject}}

Hvad er tegn på depression?

Jeg har taget 2 test her på nettet og begge siger let eller moderat depression.....

Jeg er næsten træt hele tiden.
Sover dårligt, vågner flere gange.
Taber mig, selvom jeg er sulten og næsten spiser hele tiden (desværre ofte søde sager om aftenen)

Føler jeg står for alt herhjemme, og føler mig ikke altid særlig værdsat.
Ved jeg har en ok vægt, men alligevel, er jeg trist.
Jeg har deller her og der, og appelsin hud.
Jeg er dermed ikke lækker at se på, ingen stram krop, som manden vil kigge efter (selvom han siger jeg ser godt ud)

Har det bedst med at have lyset slukket i soveværelset (var ikke noget problem før) pga som jeg ser ud.
Sexlyst meget lille, afviser ofte, og er ked når jeg gør det.

Jeg blir hurtig trist eller sur, og bagefter sur eller ked af at jeg har været sur....uden særlig grund.

Sys jeg står med alt ansvar og det fylder bare i hovedet. Og får dårlig samvittighed over at mene jeg bestemmer meget/styrer tingene, men gør jeg det ikke, brænder alt på....

Men arbejdet går godt smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Depression?
  • #1   21. nov 2013 Nævnte for manden at 3 teste her på nettet siger jeg har let dep. Hans svar var "mmmh, de siger jo også at det er næsten 70 % af dk befolkning der har depression.."

  • #6   21. nov 2013 Enig med Isabelle.. Oftest er der jo en grund til du føler som du gør, jeg ved ikke om du dyrker motion, ellers kan jeg anbefale det, selvom du ikke føler overskuddet så efter et par dage begynder det at hjælpe.. Men henvend dig til lægen, kan evt være du mangler d-vitamin, måske ligger der noget til grunde for det, det kan en specialist hjælpe dig med. Gør ting som gør dig glad, hvad end det så er, om det er at gå en lang tur, hygge med dine veninder, manden, gør noget godt for dig selv, forkæl dig selv engang imellem, det har vi allesammen brug for smiley

    Arbejder på sygehuset(er sygeplejerske studerende) og vi har p.t MANGE patienter der har det som du har, medicin vil jeg ikke anbefale dig, det meget bedre at finde ud af hvorfor du føler som du gør og hvad du kan gøre for at ændre det.


  • Hannah W
    Hannah W Tilmeldt:
    aug 2013

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 8
    #7   21. nov 2013 Jeg har en moderat depression, alt det du nævner har jeg og så mere til, og jeg har været ved lægen og få det bekræftet (+ andet) Jeg er dog begyndt at ride hver dag og sørger for at gå en laaaaang om aftenen hvor der ikke er mennesker, det giver mig sådan en ro og afstressende følelse og jeg føler at jeg kommer ud og tænker over tingene.
    Jeg ville tage til lægen og få snakket og taget en test smiley


  • #8   21. nov 2013 Hvad med din stoftskifte, du spiser og taber dig kan være stoftskifte, og det kan også gøre en træt og ked af det

  • #9   21. nov 2013 Har nu ik planer om at skulle på medicin....jeg er ikke syg smiley

    Ved ik hvorfor jeg sover dårligt. Arbejder nat, så sover dag, har ik haft problemer før omkring på det seneste. Kan normalt sagtens sove om dagen. Har haft jobbet i lidt over halvandet år, og er rigtig glad for det.

    Jeg tænker dog meget over ting, så måske jeg gør det når jeg sover også?

    Har ikke tid til at gå i motions center.

    Jeg er glad for dyr, og bruger min tid på marsvinene, katten og hunden, når jeg ik bruger tid på sønnen.
    Skal til noget mere seriøs Hundetræning i det nye år og måske ag, hvilket jeg glæder mig til.

    Aner ik så meget om mit stofskifte..


  • #10   21. nov 2013 Min mens går også tit i kludder og haft lidt bøvl med underlivet så det har selvfølgelig også påvirket lidt negativt. Det har jeg dog været til læge med.

  • #11   21. nov 2013 Jeg er helt enig med de andre - du må finde ud af hvorfor du ikke er glad. Det der med at styre kender jeg godt - jeg har en kæreste der er kok, og det betyder meget arbejde på hovedsageligt skæve arbejdstider.
    Hvis jeg ikke står for alt praktisk, så sker der ikke noget. Rengøring - planlægning - indkøb - møder i banken. You name it, og jeg står for det. Men det betyder ikke at jeg laver alle disse ting uden at involvere min kæreste i sagerne. Bevares - jeg får tit min vilje fordi det alligevel er mig der står for et eller andet, men omvendt er det også bare tit ting der ingen betydning har for kæresten... Så har du prøvet at snakke med kæresten om hvordan du har det omkring styring/planlægning? Hvad siger han? Egentlig kunne det også godt lyde lidt som om du ikke er helt glad for ham? Som om du mangler noget? Måske i kunne lave en kæreste aften en gang om måneden hvor jeres barn bliver passet og i tagger jer tid til hinanden. I kan skiftes til at planlægge aftenen... smiley


  • #12   21. nov 2013 Du kan også dyrke motion derhjemme, det gør jeg p.t, fordi jeg heller ikke har tiden til motionscenter, der er rigtig mange øvelser du kan lave hjemme smiley
    Har du fået tjekket dit blodsukker? Jeg ville bestille en tid hos lægen og lige få en god tjek af de ting som blodsukker, stofskifte og få en snak om dit humør.

    Din søvn kan sagtens være påvirket af du tænker meget over tingene. Det kan jo ligge og nage dig i underbevidstheden, jeg ved med mig selv at hvis jeg er trist eller har meget om ørene så sover jeg ekstremt dårligt om natten, så prøver altid at lave noget afstressende og afslappende inden sengetid.

    Nu ved jeg godt sex er et ømt punkt, men nogle gange kan det altså hjælpe at man ligesom "tvinger" sig selv til at gøre det, for det kan have en positiv effekt på humøret, mht vægt så kan jeg sende dig en masse links til nogle forskellige hjemmeøvelser du kan lave derhjemme.. Det kræver intet, andet end et par håndvægte, 1 el. 2 liters sodavandsflasker kan også bruges fyldt op med vand. Det strammer kroppen op og du får samtidigt motion. smiley


  • #13   21. nov 2013 Det der har hjulpet mig enormt meget er, at gå lange ture med hundene. Når jeg har haft det rigtig skidt, har jeg svært ved at slæbe mig ud af døren, men hundene insisterer - så det er bare afsted..

    Jeg har også hest, havde jeg ikke den ved jeg ikke hvor jeg ville være i dag. Den har haltet i små to uger, og har derfor ikke kunnet ride, det kan jeg mærke på mit humør med det samme.

    Som de andre også skriver, synes jeg du skal tage til læge. Du skal have fundet ud af om du har en depression.


  • #14   21. nov 2013 Lige umiddelbart, vil jeg ikke gætte på depression, men derimod lavt selvværd og/eller selvtillid. Det virker som om, at det er dig selv som person, dit udseende osv. du er ked af og trist over.

    Men som de andre skriver - det vigtige er, at finde ud af, hvad det er der gør dig ked af det. Er det bare en uforklarlig følelse af, at du er trist og mangler overskud, eller er der noget bestemt der gør dig ked af det?

    Uanset hvad, så vil et smut til lægen nok være ganske godt for dig. Vedkommende kan tage en snak med dig, og evt. sende dig videre, så du kan få hjælp. Jeg har selv en super sød læge, der har tilbudt, at jeg kan ringe til hende eller komme ind til lægehuset, og snakke med hende, hvis jeg får det skidt igen. Sådanne læger er virkelig guld værd. At hun vil bruge sin tid - både på arbejde og i privaten, på at snakke med mig - det er virkelig fantastisk! :o)


  • #15   21. nov 2013 Og så kan jeg også lige give dig lidt råd, der ihvertfald har hjulpet mig meget:

    Din søvn kan helt klart let være påvirket af, at du har det skidt, og føler du står for det hele derhjemme. Du har måske en smule stress, og har svært ved at lægge bekymringerne og ansvaret fra dig, og bare slappe af.

    Du skriver, at du står får alt derhjemme. Prøv at inddrage din mand noget mere i det, og snak med ham om, hvordan du har det. Er sikker på, at han gerne vil hjælpe dig, så du ikke står med det hele. I kan måske lave en plan over, hvor I hvad især skal stå for. Måske kan I købe sådan en opslagstavle eller kalender, hvor man kan skrive hvad hver person skal hver dag? Så har man overblik over hvad der skal nåes, og der er styr på hvem der gør hvad. Så kan I også hurtigt se, om den ene har flere pligter end den anden, og så justere efter det.

    Mht. motion og at få en pænere krop. Hvis din mand hjælper mere til derhjemme, får du måske mere tid til at træne? En løbetur eller gåtur kan sagtens gøre det. Du kan fx tage din hund med ud på disse ture, det vil den garanteret elske - og du slår to fluer med ét smæk. :o)
    Noget andet er, at man sagtens kan lave mange små øvelser derhjemme. Søg på youtube, så kommer der en hel masse gode idéer frem. Der findes også apps til mobilen, der kan hjælpe dig med det. Så hvis du fx bare har 10 minutter til overs, er det jo bedre end ingenting. :o) Eller måske en hulahopring med vægt i eller motionscykel? Det kan alt sammen laves foran fjernsynet om aftenen, hvis man ellers ikke har tid.

    Og så kan I fx begynde at spise sundere. Skift det søde ud med noget sundt. Der findes mange gode, sunde alternativer til usundt, alt efter hvad du godt kan lide. Du kan fx skære frugt og grønt ud i små stykker, spiser mandler og nødder osv.
    Hvis man ikke gider stå og skære ud, hver gang man er lidt lækkersulten, kan man sætte lidt tid af til det en gang eller to om ugen, og så skære en HEL bunke frugt ud, dele det op i små portioner i bokse, og så i køleskabet. Så kan man let lige tage en boks ud - næsten som at gå ud og åbne en pose slik. :o)

    Du siger også, at du arbejder om natten. Det gør min far også, og har gjort det i mange år. Her når vinteren kommer og det bliver mørkere, har en lyslampe været til stor hjælp for ham. Der er jo næsten mørkt, når han står op, og sådan en lyslampe kan give følelsen af sollys, hvilket giver overskud. Det kunne måske være en idé? Min far sidder med den ca 30 minutter hver dag - fx mens han spiser 'morgenmad' (når han står op), når han sidder ved computeren osv.


  • #16   21. nov 2013 Jeg har snakket med kæresten om at få fat i sådan en lampe, så det er ikke helt en dum ide....

    Jeg er meget glad for ham, og vi er lige blevet enige om hvornår vi skal giftes :). (Eller det har han sikkert allerede glemt hehe)

    Vi er begyndt at huske at købe mere frugt og grønt, til når vi blir sultne.

    Jeg har sagt til manden at nogle gange har jeg brug for at gå lidt alene en tur med hunden... Den ene gang brændte det meget på for mig, og han ku åbenbart se jeg slet ik ku hænge sammen, så da kom han ud til mig og sagde tá lige og gå en lang tur med lady.

    Det er bare så svært når han også arbejder så meget at jeg kan snart ik få tid til hverken mig selv eller os.
    Efter nytår får jeg forhåbentlig fri næsten hver weekend, så det vil hjælpe meget.

    Jeg mangler lidt at vi er mere fælles om ting, og det ik er mig der kun skal tage alt slæbet. Jeg ved han ik kan styre økonomien og det er derfor jeg står for det hele, også har Dankortet osv.
    Men kvalitets tid forstår han ikke meget af desværre, og deler ikke helt mit syn på det punkt....


  • #17   21. nov 2013 Men hvad siger han, når du fortæller, at du har det skidt med sådan som tingene er? At du ikke føler du kan overskue, at skulle tage dig af det hele?

    Det er ikke holdbart, at det er dig der står for alt - kan I ikke finde en løsning, hvor I kan deles mere om det? Nu ved jeg jo ikke præcist hvad der er, du står for og hvad han står for - men nu nævner du økonomien, så det er det jeg vil tage fat på. Selvom han ikke kan sidde med det alene, kan I så ikke sidde med det sammen? Eller går det heller ikke? Jeg tror det er at gøre ham en bjørnetjeneste, at du tager hele slæbet - måske er det bedre at 'lære' ham, hvordan det skal gøres, så han kan tage lidt af det engang imellem, eller I ihvertfald kan fordele det mere ligeligt?

    Altså det er jo helt normalt, at man har ansvaret for forskellige ting i husholdningen - men det skal også være nogenlunde ligeligt fordelt. :o)


  • #18   21. nov 2013 Han er røv til at snakke følelser, det har han aldrig gjort i og når jeg har prøvet har jeg snart følt det er blevet fejet let henover..... Så det er ikke nemt at snakke om sådanne ting her.... Hvis det er noget der ER sket, er det heller ikke noget man skal blive sur over, for man kan alligevel ikke ændre det nu.... Hans holdning...så han er ikke altid let på det område....
    Jeg har det også bedst med kontrol, men måske savner jeg at han viser lidt interesse i at ville hjælpe....
    Han står nærmest ikke for noget herhjemme, da han arbejder så meget, og er sent hjemme.

    jeg er dog stoppet med at rydde hans tøj op... Vil ha have det vasket, må han smide det ned i kurven...... Det har jeg fået en sviner for 1-2 gange, men jeg rør det ikke.....så nu bærer han det ned, når han løber tør for tøj, så det er han ved at ha lært efterhånden.....jeg har også bare været dum og tilladt det hele selv, så mange år


  • #19   21. nov 2013 Har bare så meget ansvar og ting jeg skal styre og skal være på hele tiden, og jeg har meget svært ved at sige nej, selvom jeg er kørt ned.
    Jeg overser mig selv og hvad jeg i mit hovede og krop kan holde til nogle gange, for at gøre andre tilfredse og glade....tror det er det der kører mig ned... At jeg ikke stopper og gir mig selv lidt luft og ro


  • #20   21. nov 2013 Se det sådan her: hvis du køre dig selv helt i sænk, så er du ikke til gavn for nogen...
    Nogen gange er det bedste man kan gøre for andre at passe bedre på sig selv...
    Min kæreste er også en dør til følelser, og det er okay så længe han kan respektere og tage højde for mine følelser... Det hjælper at sige tingene lige ud... "Det sårer mig enormt når... men jeg tror det kunne hjælpe hvis vi gjorde sådan og sådan". Syntes generelt mænd er enormt løsnings orienteret når man kommer med en problemstilling. Tit vil de hellere løse hvordan man takler fx en skod chef end de vil tale om hvordan man føler omkring chefen smiley


  • #21   22. nov 2013 Snuden - Så må du prøve at arbejde på, at mærke efter i din krop, og sige nej, når du kan mærke at det er nok. Her kan en psykolog måske være en god hjælp, til at giver dig 'redskaber' til det. For det kan være SÅ svært at skulle sige nej til noget.

    Min kæreste er heller ikke meget for at snakke følelser, men han kan godt forstå det, hvis jeg har det skidt. Kan din kæreste slet ikke det? Forstår han ikke, hvis du siger at du føler du har for meget om ørerne, og gerne vil have at han hjælper?

    Omvendt kan og skal man heller ikke ændre på folk. Hvis han ikke er typen, der selv tilbyder sin hjælp, så må du i stedet bede ham om nogle ting. Det kender jeg fra min egen kæreste. Det er så sjældent, at han tilbyder at hjælpe med noget, men hvis jeg beder ham om noget, så skal han nok gøre det. Især hvis jeg nægter at gøre det for ham. Så selvom han ikke selv byder ind, kan det jo godt være, at han gerne vil hjælpe til? Han er bare så vant til, at du gør det hele, så han tænker nok ikke over det.

    Men jeg har ikke helt fået fat på, hvad du har snakket med ham om og hvad du har fortalt ham? Ved han godt, at du synes du har for meget at se til, og gerne vil, at han hjælper mere? Det der med følelser og sådan, har mænd tit svært ved at forholde sig til og sætte ord på, og stryger gerne let hen over, hvis de kan. Men min erfaring er, at hvis man er mere konkret og siger "jeg har det skidt med, at du ikke hjælper til" - så forstår de det bedre, så har de noget at forholde sig til. :o) Har du prøvet det?


Kommentér på:
Depression?

Annonce