{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.498 visninger | Oprettet:

Kevin F
Kevin F
Tilmeldt:
17. jun 2007
Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50

"Bedst" mulige foder til mine hvalpe? {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen.

Min kæreste og jeg har 2 9 uger gamle blandingshvalpe som bliver fodret med bosch (opfordring fra opdrætter). Jeg må indrømme at jeg har mine tvivl om hvor godt foderet egentlig er og vil derfor høre om der er nogle foder mærker vi burde kigge nærmere på og evt nogle vi burde holde os fra? Vi ved godt at man selvfølgelig skal se på sine hunde og se om de trives på det osv men vi syntes det er ret svært at vide hvilken "ende" af foder mærkerne vi burde prøve først. Hundenes velbefindende er nr 1 så vi går ikke op i om der er korn eller noget i maden så længe de har det rigtig godt smiley Det eneste vi desværre ikke har mulighed for er barf da vi på ingen måde har fryseplads til det smiley

Håber i kan guide os lidt på vej.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  "Bedst" mulige foder til mine hvalpe?
  • #1   1. dec 2015 Jeg har ikke erfaring med Bosch men synes Essentials er godt. Kig på hvalpene og se om de trives på foderet. Kan du indsætte ingredienserne på Bosch foderet? Og så kan jeg næsten ikke dy mig for at spørge, om opdrætter har informeret jer om mulige problemer ved at have så jævnaldrende hunde sammen? smiley

  • Kevin F
    Kevin F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50
    #2   1. dec 2015 @Fünke - Det kommer an på hvad du mener med mulige problemer? Opdrætter har selv 2 gående fra et tidligere kuld uden problemer og vi har rådført os med dyrelægen som også sagde han ikke kunne se det burde give nogle problemer.

  • #3   1. dec 2015 Hvis hundene fx. er af samme køn smiley

  • Kevin F
    Kevin F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50
    #4   1. dec 2015 Det er de. Det er 2 drenge og somsagt fik vi afvide at der ikke burde blive nogle problemer smiley

  • #5   1. dec 2015 Jeg ville gå langt uden om følgende mærker

    Fun4pets
    Aktive
    Alldoggs

    Det er ikke hundemad i min verden.

    Derimod, arion virker til at være fornuftigt, de har taget hvede og byg ud, og kommet mere kød i. Samt lavet flere smagsvarianter til hver racestørrelse, lam/ris, laks/ris og kylling /ris



  • #7   1. dec 2015 Jeg har fundet denne her ingrediensliste til deres "adult maxi", og er ikke særlig imponeret:

    fjerkrækødmel, byg, majs, hvedemel, animalsk fedt, kødmel, hvedeklid, kødhydrolysat, fiskemel, tørret roepulp (sukkerfri), ærter, tørret gær, salt, muslingekødmel (min. 0,1%), kaliumklorid, julesalatpulver.
    Kødandel (animalsk protein) (min. 23%, tørret)
    Andel animalsk protein af alle proteiner (min. 62%).

    Her er den til Bosch Junior Medium:

    fjerkrækød (min. 20%), byg, majs, fjerkrækødmel, ris, kødmel, animalsk fedt, tørret roepulp (sukkerfri), kødhydrolysat, tørrede kødgrever, fiskemel, hørfrø, tørret gær, fiskeolie, salt, kaliumklorid, muslingekødmel (min. 0,1%), julesalatpulver.
    Kødandel (animalsk protein) (min. 49%, tørret)
    Andel animalsk protein af alle proteiner (min. 76%).

    Jeg har ikke forstand på hvalpefoder - men jeg ville ikke fodre min hund med dette. Vi har haft lige haft en emne her på HG, hvor der blev fundet frem til, at når der står "animalsk protein / fedt", så kan det være fra ALLE dyr.. Grise, køer, hunde, katte, heste, kyllinger og så videre..

    Vi fodrer med Arion, men har ikke hvalpe, vi har en schæfertæve på snart 11 måneder smiley


  • #8   1. dec 2015 Hvilken race er der tale om?
    Vi også anbefale essentials eller taste of the wild, eller andre fodermærker i den dur. Det er ikke billige fodermærker, men man betaler for kvalitet.


  • #9   1. dec 2015 Vi har to chihuahuaer på 1 år (fra samme kuld). Uden nogen problemer - MEN de er så også af hver deres køn og begge neutraliseret som 5 måneders.

    Nå men, de fik royal canin hos opdrætter og kom "direkte" over på Olivers kornfri her hjemme, og da de var vant til det begyndte jeg at blande diverse andre kornfrie / kornreduceret mærker i som Kingsmoor, Real nature og essential, så de får lidt varieret foder, men Olivers som den primære.


  • #10   1. dec 2015 Bosch er vist et udmærket foder, men om hunden trives på det eller ej kommer meget an på den enkelte hund.

    Og ja, naturligvis har sælger sagt at det ville være helt problemfrit, vedkommende skulle jo af med hvalpene... smiley Jeg personligt ville aldrig anskaffe to jævnaldrende hvalpe. Det er jo dobbelt op på problemer og stor risiko for at de begynder at slås når de bliver kønsmodne, nå nu det er samme køn. Men det kommer jo også an på hvilke racer det drejer sig om.


  • Kevin F
    Kevin F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50
    #12   1. dec 2015 De er en blanding af japansk spids, dansk spids (fars side), border collie og dansk svensk gårdhund (mor). Det skal lige siges at jeg ikke umiddelbart er interesseret i at høre om hvorvidt det er gode/dårlige blandinger. Jeg er udelukkende interesseret i foderet. Vi har snakket om at de skal kastreres men hvad er den "ønskede" alder før man gør sådan noget? 5 måneder eller er det noget man skal snakke med dyrlægen om?

  • #14   1. dec 2015 Jeg ville ikke kastrere før hunden var blevet kønsmoden. Men det er jo lige netop når hundene bliver kønsmodne, at der kan komme problemer. Ikke sagt at det gør der - men det er en risiko smiley Underligt, at opdrætter overhovedet ikke har nævnt det. Og så er der også nogle ulemper ved kastration som man er nødt til at have med i overvejelserne, især ift. hundens temperament (er den fx. usikker)

  • #16   1. dec 2015 Vores hanhund var usikker/bange for andre hunde før kastration men er efterfølgende blevet glad for alle andre hunde, store som små. Men det var pga. dårlig socialisering fra opdrætterens side som vi så er kommet efter.

  • #17   1. dec 2015 Jeg ville aldrig kastrere uden der lå noget sundhedsmæssigt bag, hvorfor har man valgt en hanhund, hvis man alligevel ikke er interesseret i at have en? smiley
    Men skal man vitterlig ud i kastrering, så vent til hunden er fyldt 2 år og du ved hvad du har med at gøre.


  • Kevin F
    Kevin F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50
    #19   1. dec 2015 Hvalpene er somsagt ikke særlig gamle lige nu så det er svært (syntes jeg. specielt med den ene af dem) at se om de dicideret hviler i sig selv. Det virker til at kastrering er en "religionssag" Så det tager vi stilling til når den tid kommer. Ang foder har vi netop overvejet mærker såsom Essentials, Arion, Acana, Olivers, Orijen og Kingsmoor. Er det "hip som hap" hvilket af de mærker man prøver at starte ud med?

    Lige et hurtig spørgsmål ang hvalpeleg. Når drengene leger kan det godt gå "vildt" for sig. Er dette normalt? De stopper når den ene begynder at pive men så efter et halvt minuts tid begynder de igen og der bliver knurret fra begge sider men går ud fra det bare er i leg? (det lyder ikke umiddelbart alvorligt) Det er nok bare mig der er lidt hysterisk på det område


  • #21   1. dec 2015 Vi fodrer med Orijen, til hvalpen, og den store fik det også, indtil vi fik en prøve på purizon, som hun (tæven) er bedre til at tygge.

  • #22   1. dec 2015 Jeg fodrer med HIKE, som både kan fås med og uden korn.

    Det er et super godt foder efter min mening - det eneste minus er (kan være) at de ikke skal have ret meget af det, men det er jo OK hvis man har småtspisende hunde smiley


  • #23   2. dec 2015 af dem du selv nævner, så synes jeg der er to klasser.
    Essential, orijen, acana, kingsmoor..... og så olivers og arion...
    De første ville jeg klart vælge fra... det er det der kommer tættest på naturlig foder til hunde, når vi ser bort fra barf...
    Men i den gruppe kan nævnes Wilderness og selct gold.


  • Kevin F
    Kevin F Tilmeldt:
    jun 2007

    Følger: 1 Emner: 10 Svar: 50
    #25   2. dec 2015 @Ida og figo. Jeg har aldrig sagt han var villig til at kastrere en unghund. jeg har slet ikke drøftet det med dyrlægen endnu - deraf mit spørgsmål om alder -. Pga tidligere erfaringer stoler jeg rigtig rigtig meget på netop den dyrlæge og indtil jeg ser grund til andet så bliver vi ved ham smiley

    @Sabrina - Så hvis jeg forstår dig helt korrekt så mener du at Olivers og arion er en "klasse" over de andre mærker? eller er jeg helt forkert på den?


  • #26   2. dec 2015 Sabrina: Jeg er heller ikke lige med på din inddeling af de fodermærker du nævner. Jeg vil gerne have en uddybning.

  • #27   2. dec 2015 Min hvalp er 6 måneder nu, og vokser op på Essential.

    Jeg ønsker virkelig det bedste for jer, med to jævnaldrene hanner. Jeg vil ikke på nogen måde "dømme" jer for at have gjort det - jeg havde selv Aqui og Qimmit, hvor der kun er 5 ugers aldersforskel, og det er også hanner begge to.

    Udover udfordringerne omkring deres kønsmodning, så synes jeg, at den største udfordring er, at få ro på, når man har sådan to størrelser i huset. Huske at hvalpe i den alder skal hvile/sove i 18-20 timer i døgnet, og det er supersvært, når der hele tiden er en legekammerat. Og når først de bliver overtrætte og kammer over, så er det endnu sværere at få ro på. Og ud fra det du beskriver mht. deres vilde leg, så lyder det som om, at I er "der" allerede.

    Jeg vil virkelig anbefale, at I får noget kompetent hjælp. Det KAN være fuldstændig fantastisk, at have to hvalpe til at vokse op sammen, men det kan også ende med at blive et mareridt. Ønsker virkelig det bedste for jer og jeres drenge.


  • #29   2. dec 2015 Bestemt Maj-Britt. Men eftersom der er en del forskel på, hvordan jeg ville vurdere "sværhedsgraden" med de 4 racer, der er tale om her, så bliver man vel nødt til at forberede sig på den største af udfordringerne smiley

  • #31   2. dec 2015 Kastration er egentlig ikke en 'religionssag' smiley Det er rimelig velkendt at kastration kan påvirke hanhunde meget negativt i form af usikkerhed på andre hunde. Desuden afhjælper det kun yderst sjældent egetkønsaggressivitet. Vent dog med overhovedet at overveje det indtil hundene er rigtig voksne i deres hoveder (med den blanding vil det formegentlig være når de er ca 2-2½ år gamle).
    Mht foder så er jeres hunde jo ikke større end at de er forholdsvis 'økonomiske' i foder også selvom man vælger et af de dyrere fodermærker med rimelig garanti for indholdet (Acana, Taste of the Wild, Orijen, Wolfsblutt og den slags).


  • #33   2. dec 2015 Vores bliver fodret med foder fra Essentials, hvilket jeg finder som noget af det bedste foder på markedet. Det er korn frit, og følger BOF princippet. Og derudover dufter det SÅ friskt og lækkert, i forhold til alt andet hundefoder jeg har haft købt igennem tiden til Emma. (Og hun skulle altså have et nyt mærke for HVER gang der skulle købes foder, da hun simpelthen kørte død i alt efter en halv sæk) og dette foder er de begge vilde med smiley

    BOF Princippet Behavioural Optimizing Food (BOF) er princippet om at gengive hundens naturlige kost. I praksis betyder det, at hundens blodsukkerniveau forbliver stabilt, det høje indhold af frisk kød stimulerer instinktet, den lave tilberedningstemperatur bevarer ernæringsværdien, bær, frø og urter efterligner indholdet fra byttets mave og størrelsen på koketten sørger for at måltidet bliver tygget & ikke slugt.

    Man kan få dette foder i forskellige varianter. Juice får the Biginning Large. Emma får nautical living smiley Dette foder fås også i the Biginning, og hvis jeres hunde ikke når op over 15 kg som voksne er det dette der vil være optimalt for jer. Bliver de over 15 kg, er det the Biginning Large som er det optimale.


  • #35   2. dec 2015 Jeg synes at proteinindholdet er alt for højt i mange produkter, jeg synes ikke der bør være mere end 20-21%, det svare til den mængde der er i råt kød.

  • #37   2. dec 2015 Og så er der jo også ofte grønt, bær og sådan i foderet, som også trækker lidt op i proteiner. I Essential er det i som tilsvarende til hvad der ville være i eventuel byttes mave. smiley

  • #39   2. dec 2015 De spiser indholdet i maven smiley

  • #40   2. dec 2015 Lånt fra ulvesprog.dk

    ROVDYR MAVENS FUNKTIONER

    Hundens tarmsystem er forholdsvist kort. Derfor kan hunden bedre optage frugt og grønt, hvis cellevæggene er blevet findelt. Ude i naturen spiser de indholdet i byttedyrets mave, som mest består af græs, bær og lign. I byttedyrets mave er det delvist forarbejdet, og dermed nemmere for ulven/hunden at optage. 



Kommentér på:
"Bedst" mulige foder til mine hvalpe?

Annonce