{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kamphund / Muskelhund
  • #1   17. jul 2009 Da ordene kamphund og muskelhund er medieopfundne ord, så er der ingen fast definition på hvad der er hvad...

    Hvis du spørger mig så kommer det i store træk ud på et..
    Terriere af bull type og molossser ( mastiffer ) samt am. bulldog

    Det er nok mest terrierne der betegnes kamphunde..

    Mange ejere af disse typer hund skriger op om at det hedder MUSKELHUND fordi en KAMPHUND kun er en kamphund hvis den er trænet til kamp....

    Det er jeg personligt ikke enig i... Min tervueren er stadig en hyrdehund, selv om hun aldrig er trænet til at hyrde...


  • #2   17. jul 2009 hmm det har der været mange tråde om det er jo enlig ikke nogen konkret liste over hvilke hunde det dækker men blot nogen udtryk man bruger i fleng, i medierne

    kamphund, en hund som i tidernes morgen er avlet til kamp mod enten hunde eller andre dyr, f.eks. AST, pitbull tosa, sst, og så er der jo en helt masse som har været brugt i kamp men som ikke er avlet til det hvad er de så???

    en muskel hund er vel blot et andet ord for moloser,


  • #3   17. jul 2009 Tina og Alex N er meget enig.....

    men i bund og grund er det stadig nogen lorte betagnelser, det vil til hver en tid være at fortrække hvis man kan nævne den konkrete race...


  • #4   17. jul 2009 Det kan sådan set ikke forklares, da de begge er opfundne ord, eller begreber, som i teorien kan dække alle hunde.
    DKK, Boligforeninger, Aviser, private personer osv har alle deres hunde, på deres lister. Ingen er ens men alle har ret.
    Jeg syntes også det er total ligegyldig, om npogle af mine hunde bliver kaldt muskelhunde eller kamphunde. Ordet kamphund er ikke negativt, medmindre det er i en negativ sætning, og i så fald ville muskelhund også virke negativt.
    Nogle personer, og det er mest ejere af muskel/kamphunde mener, at det kun er en kamphund, hvis den er brugt eller avlet i kamp, og det så ellers er en muskelhund. Det er dog i mine øjne, bare en måde at få det til at lyde bedre på.
    Jeg tror også de fleste er lige glad med, om deres hund bliver bidt i stykker af en muskelhund eller en kamphund.
    Jeg vil da også grine lidt, hvis en blev sur over, at jeg kaldte hans collie en hyrdehund, eller en hønsehund for en jagthund, eller en husky for en slædehund.
    Glem alt mundhuggeriet om det skal kaldes muskel eller kamphund, og brug i stedet krudtet på noget aktivt, for at forhindre overfald på uskyldige.


  • #5   17. jul 2009 nu igen. De tråde er snart oppe dagligt..

  • #6   17. jul 2009 Liv - undskyld at jeg ikke er på hundegalleri dagligt, og tak for svarene fra jer andre.

  • #7   17. jul 2009 Så vidt jeg husker så har DKK korrigeret medierne at det hedder Muskelhunde og ikke kamphunde. Vi avler jo ikke hundene til kamp, men da de er stærk dyr og har en fortid som brugt i kamp (bjørne og andet), så det er overhovedet ikke retvisende at kalde dem kamphunde.

    De kan så bare ikke blive helt enige om hvilke racer der skal betegnes som muskelhunde.


  • #8   17. jul 2009 En bulldog er nu ikke avlet til kamp.. men er blevet avlet som en brugshund. og brugt til holde vildsvin hen indtil jageren kom. senere hen er den blevet brugt som vagthund og familiehund.

    men tror når folk bruger ordet kamphund, så er det bare generelt mange af de store racer. og ja så ryger alle hunde med "muskler" nok ind under.

    men ja er nu også snart ligeglad hvad folk kalder den ene og den anden hund ved selv hvad mine hunde er .

    en rotte var jo heller ikke helt inde under dne kategori først, mmen så sprang ti rotter sidste år på hende den vist 6 årige pige.. så røg den vist også hurtigt med.

    det er ikke en måned siden en mynde slog en chi ihjel, så den er vel også en kamphund nu.


  • #9   17. jul 2009 En kamphund kan være alle typer hunde som er TRÆNET til kamp, dog er de fleste kamphunde muskelhunde, men man kunne lige så godt træne en labrador til kamp, så ville den også være en kamphund...

  • #10   17. jul 2009 man kan søge det på nettet der er faktisk en hel liste over hvad hunde det er der er tale om og det er også sådan noget som en fransk bulldog!

  • #11   17. jul 2009 jeanette- ja den engleske er også med på de fleste lister og mange andre.

  • #12   17. jul 2009 er en amstaff nu også rigtig avlet til kamp?
    de stammer fra pittbullen den er avlet til kamp med andre hunde.
    så er der så her fra taget komplet uduelige kamphunde og arbejdet væk fra det meget målbevist igennem 70-100år kan man så sige amstaffen reelt var avlet til kamp og brugt til kamp? det er jo pittbullen.
    en amstaff var jo avlet til at skulle være familiehund .
    der er bare alt for mange som så har kastet sig over amstaffen da pitt blev ulovlig og så brugt dem til deres syge kampe og lort.


  • #13   17. jul 2009 Nikoline S
    nemlig


  • #14   17. jul 2009 Hvor er det sørgeligt at nogle af jer der rent faktisk har disse racer er såå lidt inde i jeres egen racer. Og det er jer der repræsenterer racerne udadtil.
    Når man ser det bavl der bliver lukket ud i disse tråde fra ejere af disse racer så er jeg lige ved at give op overfor kampen for at beholde disse hunde lovlige i DK. For det er da vist en tabt kamp ...

    Suuk ...


  • #15   17. jul 2009 Nikoline S: nej, det er nemlig sådan det IKKE er.

  • #16   17. jul 2009 Det der fis med, at en hund skal være trænet til kamp, før det er en kamphund er noget fis. Orderne kamphund og muskelhund er løse begreber, som kan tillægges alle hunde som man ønsker.
    Forstå det nu folkens.
    Ejerne af disse hunde går alt for meget op i det, i stedet for det reele problem, nemlig de mange overfald.
    Jeg tror også de fleste er ligeglad om den hund der lige har flænset deres hund ikke er avlet til det, eller bare er god til det.

    Ejerne af disse hunde har så travlt med at skyde skylden alle andre steder hen, samt fjerne focus fra det reele problem.
    Selvom jeg selv har 2 af disse hunde, som jeg virkelig er glad for, så er jeg meget tæt på at støtte et forbud. Jeg er så træt af, at så mange ejere af disse hunde ikke er deres opgave voksen.


  • #17   17. jul 2009 Det er jo heller ikke de nulevende hunde der er trænet til kamp. Det er sket for mange, mange år siden, og derfor er det blevet stærkt forankret i deres adfærd, og er svær at slippe af med.

    Så selvom de nulevende hunde ikke er det - så har de en snert af det, og det gør dem uforudsigelige.


  • #18   17. jul 2009 Der findes en hund der er avlet til kamp, kaldet kamphund. Den japanske hund: Tosa-Ino...
    (Noget jeg har læst, og jeg er ikke sikker på det er rigtigt, den er vidst også forbudt i DK)


  • #19   18. jul 2009 jammen spørg du nogen med pitt siger de en amstaff er en helt anden hund nu de vil ik have med den at gøre selvom den stammer derfra det ved alle og hvad pitt var avlet til .
    og alle siger amstaff er avlet væk fra det igennem mere end 70 år så kan man da ikke sige en amstaff er avlet til kamp den oprindelige hund var ja (pittbullen) men ik amstaffen . hvorfor skulle man ellers lave amstaffen når pitten var så overdreven god til sit job at den er forbudt overalt .amstaff er ikke lavet for at kæmpe men for at være familiehund med beskyttertrang .
    amstaff avlere vil jo heller ik vedkende sig storebroren pitt og alle påpeger her er to forskellige racer da de ikke er ens i deres drifter .........alligevel forbindes de altid på den uheldige måde .



  • #20   18. jul 2009 Tonny og Maja: Er som sædvanlig enig med jer og det er jer ansvarlige kamp/muskelhundeejere der gør at det er værd fortsat at støtte denne sag om at bibeholde de dejlige racer herhjemme.

  • #21   18. jul 2009 her er DKK's mening om emnet:
    http://www.dansk-kennel-klub.dk/918/1227

    Her er hvad Vi med Hund skriver i blad nr 2/2009

    Men hvad er kamphund og hvad er en muskelhund? Der er mange forslag til, hvilke hunderacer, der hører ind under hvilken kategori. Der er ingen officiel liste over, hvad der er en kamphund, og hvad der er en muskelhund. Som udgangspunkt må man dog se på, hvadracen oprindeligt er avlet til for at finde ud af, hvilken slags hund man har mellem hænderne.

    Kamphunde
    Betegnelsen kamphund bruges til hunde, som oprindeligt er avlet til dyrekampe (Pitt bull, Tosa, staffordshire bull terrier og american staffordshire)
    Hundekampe var før i tiden meget populære. Dengang ville man have en hund, der var hurtig, havde en lav aggressionstærskel, et stort mod og en høj smertetærskel.
    (...)
    Selvom målrettet avl har dæmpet denne agression, må vi desværre forholde os til, at der bliver importeret mange hunde fra østlandene, hvor man ikke kender hundens aner. Og at der desværre stadig bliver praktiseret hundekampe med sådanne hunde i det skjulte herhjemme.
    Selvom man har de bedste intentioner som ejer af disse hunde, kan man ikke socialisere eller træne genetik væk. Selv via målrettet avl, kan genetik springe mange generationer over, hvor det så pludseligt dukker op i enkelte individer senere.
    (...)

    Muskelhunde
    Navnet muskelhunde er opstået for at adskille disse racer fra kamphundene. Muskelhundene er oprindeligt ikke avlet til dyrekamp. Tilbage i tiden ønskede man at avle hunde til organiseret jagt. Hunde, der kunne fastholde f.eks. en puma eller et vildsvin, indtil herremanden og hans hjælpere nåede frem. Hundene skulle have et godt greb, som den ikke slap, selvom de blev tilføjet skader af vildsvinet. Andre muskelhunde er avlet til at vogte områder eller gårde. Heraf er navnet muskelhunde opstået, de kamphunde er misvisende i frhold til det, de oprindeligt er avlet til.

    (...)

    Generelt for muskel- og kamphunde
    Det er meget vigtigt, at man som ejer af disse typer hunde ikke benægter eller vælger at se bort fra dens oprindelse. Efter kønsmodningen skal man være meget selektiv med, hvem ens hund kan eller skal lege med. Man må indse, at man ikke længere kan komme i hundeskove.
    Har ens hund én gang udvist aggressiv adfærd overfor andre hunde, skal man ikke være naiv at tro, at det bare var denne ene gang. Indse, at hunden ikke umiddelbart kan få lov til at hilse på fremmede hunde.
    (...)
    Det kan samtidig være meget svært at tyde disse hundes signaler, inden de bliver udfarende. Der er ikke langt fra advarsel til handling. Dette er ikke ens betydende med, at de ikke har noget hundesprog, for det har de naturligvis.
    (...)
    Der findes naturligvis mange succeshistorier, der handler om, at nogle individer kan med alle hunde. Men lad ikke andres succeshistorier være udgangspunkt for at anskaffe disse racer, da din historie desværre kan vise sig at blive en helt anden.








    Ikke at kilderne NØDVENDIGVIS har ret, men det er deres vinkel på begerberne.


  • #22   18. jul 2009 Mit boligselvskab siger

    "Listen over kamphunde/muskelhunde som ikke er tilladt er som følger.

    Racer som kommer under betegnelsen kan blandt andet være:
    Alano, Alapaha blue blood Bulldog, Amerikansk pitbull/Staffordshire-Terrier, Bullterrier/
    Miniature Bullterrier, Dogue Brasilerio, Guatamalan Bull Terrier, Gull Terr, Irish Staffordshire Terrier, Perro de Presa Mallorquien,
    Staffodshire Bullterrier.
    Store muskelhunde (kamphunde) kan blandt andet være: Amerikansk Bulldog, Bandog, Boerbol, Bullmastiff, Bull Kutta, Cane Corso, Dogo Argentino,
    Dogue De Bordeax, Fila Brasileiro, Neapolitan mastiff, Perro de Presa Canario, Rottweiler, Tosa Inu samt krydsninger mellem ovenstående hunderacer."


  • #23   18. jul 2009 Jessie: det er netop som miss FC skriver! :o)

Kommentér på:
Kamphund / Muskelhund

Annonce