{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.254 visninger | Oprettet:

Kamphund / muskelhund {{forumTopicSubject}}

Citat :

Kamphunde er racer der er fremavlet til dyrekampe. Kulminearbejdere i England supplerede deres lave indtægt ved at fremavle hunde som de kunne arrangere kampe mod andre hunde eller tyre med. De er avlet til ved den mindste provokation at reagere med reel aggression over for andre dyr. Når de kæmper skal de skade modparten mest muligt. Og det gør de ved at bide sig fast i og slippe modstanderen igen og igen. hurtigt og mange gange ... ligesom når du klipper med en saks. De har en ekstrem høj smertetærskel, hvilket bevirker at de bliver ved med at kæmpe selv om de bliver skadet. Her er altså ikke tale om hunde, der har svært ved at omgås fremmede hunde på grund af dårlig avl eller manglende socialisering. Kamphundene er simpelhen genetisk programmeret til at hade fremmede hunde. Det vil ikke være unaturligt at de opsøger fremmede hunde på gåturen for at slås og skade modparten. Det er kort og godt deres natur at reagere sådan.

Muskelhunde er racer der er fremavlet som brugshunde enten til storvildtjagt eller vogtning af områder. Og ikke til kamp mod andre dyr. For eksempel er en dogo argentino avlet til at opspore vildsvin og bide sig fast indtil jægeren kommer frem ( den holder byttet fast i næse eller ørerne) En mastino napolitano er samme type hund, men den er avlet til vogtning og ikke jagt. Den beskytter gården og områder mod fremmed indtrængen og er derfor fremavlet med en mistro overfor fremmede individer - både mennesker og dyr. Andre racer inden for typen er avlet til både jagt og bevogtning som for eksempel en fila brasileiro.
Når muskelhunde bider holder de fast i deres "bytte". De skifter ikke greb som kamphundene gør. Muskelhunde er meget hårdføre og selvstændige og kan let reagere aggessivt i forhold til fremmede hunde. Det er fysisk store hunde der kan ligne en kamphund for den almindelige hundeejer. Også fordi de kan reagere meget voldsomt overfor andre hunde. Men det er vigtigt at vide at de ikke er avlet til decideret kamp. Muskelhunde er genetisk programmetret til at reagere på fremmed indtrængen på deres område som for eksempel kan være en radius af 2 meter omkring dem selv og deres ejer på gåtur. De vil normalt ikke være lige så opsøgende som kamphunde. Men hvis en anden hund opsøger den, vil den som regel ikke betænke sig på at overfalde den "indtrængende fjende" og det kan give voldsomme skader.
Nogle ejer af kamp-og muskelhunde vil sikkert med store bogstaver fremhæve at deres hund aldrig har overfaldet andre hunde og at kritikken af hundetypen er fuldstændig overdreven. Men det er desværre ikke nogen trøst i forhold til andre dyrs sikkerhed. For det er kendsgerning at hvis den rigtige situiation viser sig vil hunden få tricket sine gener. Det kan være mødet med en hund der giver langvarig øjenkontakt eller mødet med en selvsikker hund af samme køn. Der sker et tryk på gen-knappen på samme måde som når en jagthund oplever at der bliver trykket på jagt-knappen for første gang. Lige pludselig en dag vil den opleve at fært af fugl og andet vildt giver den et specielt behov dækket. Den ved nu, hvad den er sat i verden for og for eftertiden vil den reagere på fært af fugl og andet vildt hver gang den er der. Det er en genetisk reaktion og det er ikke muligt at kontrollere den adfærd hverken for hund eller ejer.

Citat slut.

Taget fra "Vi med hund" nr. 6, 2007.
Skrevet af Irene H. Jarnved.

Og så lige en lille kommentar fra "efteraberen" her. Tag den til jer ... jer der har disse hunde ... ikke som en løftet pegefinger eller at hak i tuden, men som en lille ledetråd til, hvordan I undgår ubehagligheder i jeres færden i daglig dagen. Jeg selv tænker over disse ord når jeg f.eks går tur med Tyson ... forstår nu bedre, hvorfor han er sådan oppe på mærkerne når der er andre i nærheden .. tænker over at det en dag ikke er sikkert at det er han´s nysgerrige lune og ønske om leg der gør han er så interesseret i både mennesker og dyr som vi møder på vores tur, men at der en dag .. når han er blevet fuldvoksen .. muligvis ville være een af dem der trykker på han´s knapper.

Mvh. Linda


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kamphund / muskelhund
  • #1   2. jul 2007 65 har været forbi dette indlæg og ikke een har smidt en kommentar (udover en stemme på Tyson´s profil). Dét forbavser mig så.

  • #2   2. jul 2007 Jeg kan give denne kommentar at jeg er uenig.

  • #3   2. jul 2007 * Tanja *


    øøøh nå ?????


  • #4   2. jul 2007 Jeg er en af dem , der har læst tråden, men ser ikke at jeg behøver at kommentere den.....Det er jo et eller andet sted forfatterens opfattelse...

  • #5   2. jul 2007 c",)


    Ja, der fik du den.

    ej jeg er ikke uenig i det hele.
    Jeg syntes bare det er PISSE ærgeligt at alle os der ejer en hund Fam. Danmark syntes ser farlig ud at vi så skal stemples og sættes i bås.

    Bare fordi vi ikke render rundt med en halv fed Lab eller Golden i joggingsæt og klør os i måsen.


  • #6   2. jul 2007 Marianne, Albert og Louis ;

    Og dén står ikke til diskution??


  • #7   2. jul 2007 Aner ikke hvad der er rigtig og forkert.

    Har ingen problemer med raserne, men de er ikke noget for mig.


  • #8   2. jul 2007 * Tanja *

    Mener ikke vi bliver sat mere i bås end dem der " render rundt med en halv fed Lab eller Golden i joggingsæt og klør os i måsen." , men jeg mener at vi med rette bør tænke os en lille smule mere om end "dem der går render rundt og klør sig selv i måsen"


  • #9   2. jul 2007 janie F

    Der er intet rigtigt eller forkert som sådan .... hver mand sin opfattelse og smag ... at racerne ikke er noget for dig er for dig det rigtige ... du har da i det mindste taget stilling. =)


  • #10   2. jul 2007 Linda >>>> Kender ikke racen, til at ville deltage i en sådan diskussion...

  • #11   2. jul 2007 LOL Tanja, fik du lige luftet en af dine egne fordomme *LOOOOL*

  • #12   2. jul 2007 * Tanja* : Hov Hov man er altså ikke nødvendigvis tilhænger af at klør sig selv i røven i ført camping habit, når man går med sin fede hund. Bare fordi det er en lab eller Golden. TAK smiley
    - send din vrede til de rigtige uden at pege fingre mod andre glade hundeejer. smiley


  • #13   2. jul 2007 c",) Det var ikke ondt ment.

    MEN Danmark er vel for pokker så stort at vi alle skal være her ?

    Om man så har en Presa, en Gravhund eller andet ?

    Og tror grunden til folk ikke gider komme med kommentarer er at vi så bliver haglet ned og beskyldt for at hyle op og skabe os.

    -Desuden ligger indlægget heller ikke op til debat, da forfatteren har gjordt os det klart at det han/hun skriver er "lov".


  • #14   2. jul 2007 Jeg er ikk bange for muskelhunde, så længe ejeren holder den i snor smiley (ligesom alle andre for den sagsskyld skal holde deres hunde i snor her hvor jeg bor :s)

  • #15   2. jul 2007 Rene´det vare mere eller mindre et citat fra en lab ejer tidligere på dagen..
    Jeg "pyntede" lige videre på den c",) Og igen det var ikke ondt ment.


  • #16   2. jul 2007 Og se så hvor mange der lige kom op på lakridserne over en sætning jeg skrev *GG*

    Lidt sjovt!


  • #17   2. jul 2007 Tanja

    Måske fordi du der ikke lige var bedre end os adnre der sætter folk i "bås" smiley

    Selvom du ikke mente det sådan


  • #19   2. jul 2007 Øhhh Rene´.......?

    Ksn jeg få den igen *G*


  • #20   2. jul 2007 Når jeg selv går tur med bastian, og møder "en af de hunde" så kigger jeg først på hunden og så på ejeren. Jeg vil godt indrømme at Bastian ikke kommer i nærheden af en muskelhund eller hvad folk vil kalde dem, hvis det er et alt for ungt menneske der går med den, eller jeg kan se at personen ikke har styr på den.

    Jeg har intet personligt imod muskelhund, kun noget imod dem som slet ikke burde have dem.


  • #21   2. jul 2007 Jeg mener at .... ejer man en af disse racer ... så bør man tag hensyn .. for din egen hunds skyld og dem omkring dig. Jeg tager hensyn fordi ... flipper en puddel eller en dansk svensk gårdhund ... nå ja der kommer da et par huller...hvad enten det er mand eller dyr, men hvis Tyson flipper så nøjes han ikke med at bide hul, nej han enten lemlæster eller dræber og det er sgu ved gud mit ansvar at holde ham fra de situationer, hvor der er den mindste chance for at han flipper ud.

  • #22   2. jul 2007 Ja fordommene flyver tykt frem og tilbage imellem de forskellige mennesker.
    - kan vi ikke bare blive enige om at vi ikke alle er ens, og har derfor heller ikke de samme ønsker/behov i valget af hunderace.

    (har selv haft muskelhund)

    Synes faktisk ikke citatet (oplægget) angriber ejerne af muskelhunde eller kamphund - giver bare ting til overvejelse, så man måske bedre kan "forstå" den enkelte hund. (og dets drifter/gener)



  • #23   2. jul 2007 Ej sådan er jeg skam også selv.

    Nemo (selvom han er med muskler) skal sørme heller ikke hen til en eller anden ung knøs der tror han er smart med sin hund.


  • #24   2. jul 2007 jeg er enig med Christina H

  • #25   2. jul 2007 * Tanja *

    Hvor står det skrevet at mit ord er lov????


  • #26   2. jul 2007 Ikke dit skrevne Linda men det fra Vi med hund.



  • #27   2. jul 2007 * Tanja *... du har sikkert hørt det mange gange... nemo er virkelig virkelig flot

  • #28   2. jul 2007 Ja Maria.
    Enten syntes folk han er flot ellers får jeg af viden han er tude grim *G*

    Men uanset ville jeg ikke bytte ham væk for noget.


  • #29   2. jul 2007 nej en bull terrier er ikke grim, den er speciel.. ingen har så specielt et ansigt... og så ser man heller ikke mange af dem..

  • #30   2. jul 2007 Christina H

    Tak for den rette forståelse for at forstå meningen med indlægget. =)

    Ønsker ikke at angribe nogen ... har selv, hvad folk anser for værende både kamphund og muskelhund ... gjorde som så mange andre ... skrev et indlæg om, hvad der lå mig på sinde.


    Men kan da oprette en "Jeg keder mig" - tråd. De har altid en masse opbakning.
    Og de er så røv kedelige ... for mig. *G*


  • #31   2. jul 2007 Nej heldigvis Maria.



  • #32   2. jul 2007 Se syntes nu det er meget godt skrevet.

    og genetik har vel ikke så meget med fordomme at gøre.

    Og vi da så sige at alle bør sætte sig ind i hvad racen indehold og lade værd med at benægte, ting som genetik, for der er bare visse ting vi ikke kan stille så meget op imod og så længe man ikke vil er kende det, ja så blver det jo ikke anderledes.

    Og der med skal det ikke tolkes som jeg mener at "muskelhunde" er dårlige hunde.


  • #33   2. jul 2007 Jeg synes det er super godt indlæg. Hvis vi skal vende hundenes ry, bliver vi sgu nødt til at acceptere hvad vi har med at gøre, og ikke mindst at nogle folk er bange for hunden uanset grund.

    Trækker da også selv lidt på smilebåndet, når manden kommer ind og fortæller, at damen som uddeler reklamer afleverer dem over hækken fordi Brutus ligger foran postkassen.... men det er kun til den dag jeg får hende til at møde ham.


  • #34   2. jul 2007 Trykfejl følger bare med i dag ;O)

  • #35   2. jul 2007 Jeg har intet imod at du har skrevet indlægget Linda T

  • #36   2. jul 2007 Ingen tvivl om det er velskrevet.

    Syntes bare nogle linier i Irene´s skrevne ord er en smule negative og skærer alle over en kam.



  • #37   2. jul 2007 Det var som det eneste ellers vil jeg skam også sige IGEN

    " Danmark er vel for pokker så stort at vi alle skal være her ?

    Om man så har en Presa, en Gravhund eller andet."

    Og så HÅBER jeg at dem som ejer muskel / kamp hund har sat sig ind i hvad det er de hunde kan FØR de køber hund.

    ( ved godt det er et stort håb, men det er der )


  • #38   2. jul 2007 Tja, man tør jo snart ikke kommentere når det drejer sig om muskelhunde/kamphunde, men vil da prøve alligevel.

    Jeg synes det er et godt oplæg. Giver lidt ting at tænke over, ikke fordi man behøver at være 100% enig, men der er jo meget godt i den artikel.
    Endnu bedre synes jeg det er at det kommer fra en der selv har en af de omtalte hunde.
    Synes nemlig tit at ejere af kamp-/muskelhunde udtaler at det KUN er ejeren der har skyld hvis hunden angriber, og at det IKKE har noget med racen at gøre. For de er jo ikke den mindste smule anderledes end f.eks labrador:-/

    Og nej, jeg mener IKKE muskelhunde er frådende monstre og jeg ved osse godt at andre racer osse kan overfalde mennesker/hunde.
    Men det er altid rart når man hører ejere af de så omtalte racer, sige at de godt ved at man skal være obs på hvad hundene indeholder.



  • #39   2. jul 2007 Ja jeg har også læst dette i "Vi med hund" og tænkt meget over ordene.
    og jeg er enig i, at hvis flere ejere af de racer der går under "muskelhundebetegnelsen" ville sætte sig ind i historien om vores hunde, så ville vi komme langt.
    Jeg synes det er kloge ord og ord man bør have med sig i den daglige færden med sin "muskelhund".
    Efter min mening er et af de store problemer i "muskelhunde"verdenen, at ejerne ikke aner en dyt om, hvad hundene er avlet til og i stand til//=;

    Et rigtigt godt indlæg((=;


  • #40   2. jul 2007 ja når der bliver snakket om de forskellige racer af hunde, så bliver alle altid skåret over en kam...

    Jeg kan godt se at du nok ikke kan gikke gengæld til alt hvad der står, hvis du aldrig har oplevet noget af det med nemo


  • #41   2. jul 2007

    Den Amerikanske Staffordshire Terrier har gennem næsten hele sin eksistens som race
    - grundet den ydre lighed - været belastet af Pit Bull Terrierens omdømme. Men der er i dag tale om to meget forskellige hunderacer!

    (Nedenstående er blot en orientering om den Amerikanske Staffordshire Terrier, og skal ses som et modstykke til den ensidige, uvidende og ofte usande fremstilling af racen i medierne i forbindelse med debatten om farlige hunde.)

    HISTORIEN BAG DEN AMERIKANSKE STAFFORDSHIRE TERRIER:

    1936 lykkedes det en gruppe Pit Bull Terrier entusiaster at opnå anerkendelse af AKC (American Kennel Club) og få deres hunde registreret i denne som Staffordshire Terriere. Indtil da havde racen kun været anerkendt i UKC (United Kennel Club), hvor racens omdømme var belastet af hundekampe. Denne gruppe ønskede af kærlighed til racen - dens fremtoning, intelligens og hengivenhed overfor mennesker – at videre avle den som showhund og i særdeleshed som familiehund. Man avlede derfor særdeles restriktivt på den Amerikanske Staffordshire Terrier ud fra et krav om en standardiseret kropsbygning, samt efter et roligt og pålideligt temperament.

    Derimod har det eneste kriterium ved baggårdsavl af Pit Bull Terrieren til hundekampe været, at man har brugt de individer, der havde gode præstationer som angrebs- og kamphunde. Resultatet af disse 2 vidt forskellige kriterier for avl er, at man i dag har 2 MEGET forskellige hunderacer, hvor den Amerikanske Staffordshire Terrier er en show- og familiehund og Pit Bull Terrieren er en såkaldt kamphund. Det er således ikke uden grund, at Pit Bull entusiaster ved salg af hvalpe fremhæver, at der IKKE findes Staffordshire blod i disse.. (KILDER: ‘A Complete History Of Fighting Dogs’ af Mike Homan, ‘The World Of Fighting Dogs’ af Dr. Carl Semencic).

    At bull-og-terrieren oprindeligt blev udviklet til tirring af tyre, beskyttelse mod farlige dyr og hundekampe er i dag irrelevant. Genetikstudier gennemført af Cook og Little viser, at genetiske forandringer af temperament kan ændres over blot 4 generationer. Hvis man her bemærker, at den Amerikanske Staffordshire Terrier igennem har 70 år har været avlet med fokus på et stabilt og roligt temperament syntes det klart, at det i dag er dybt uretfærdigt at klandre den Amerikanske Staffordshire Terrier dens oprindelse. Hvor mange schæfer-ejere bruger i dag deres hund som hyrdehund, deres Rhodesian Ridgeback til løvejagt, Grand Danoisen til vildsvine jagt, Fox Terrieren til at kæmpe med ræve, deres Labrador til jagt, samt Bull Mastiffen og Boxeren til hundekampe??



    DEN AMERIKANSKE STAFFORDSHIRE TERRIER I DAG:

    Den Amerikanske Staffordshire Terrier er i dag udpræget forskellig fra sine forfædre. Den gennemsnitlige og typiske Amerikanske Staffordshire Terrier er rolig, troværdig og den mest pålidelige følgesvend man kan ønske sig. Det er en hund med personlighed og en stærk vilje. Den er meget trofast overfor sin ejer, men er absolut ikke reserveret overfor fremmede. I bogstaveligste forstand vil den hilse på alle den møder på sin vej, og den elsker børn og mad over alt på jorden. Det er en energisk hund, som elsker at lege og bevæge sig i det fri. Men den er nem at tilpasse ens individuelle levevis. Det er en fantastisk og herlig familiehund, som knytter sig stærkt til familien.

    Racen har sågar tidligere fået dispensation fra Dansk Politihundeforening til, at den kan godkendes til kåring som politihund. Ligesom indenfor alle andre hunderacer findes der enkelte ondsindede individer, og disse skal selvfølgelig behandles som farlige hunde. Men et generelt forbud mod racen vil være dybt forkasteligt, og kun udtrykke en katastrofal mangel på viden omkring hunde!

    I den senere tid har det været debatteret om en generel udvidelse af forbud mod flere hunderacer. Bemærk, at det ikke er korrekt, at revidering af loven er påbegyndt på grund af episoder i udlandet. Dette arbejde har stået på meget længere. Ydermere bør det understreges, at det var en Pitbull Terrier (blandingshund), som dræbte den 6-årige dreng i Tyskland. Hunden var igennem vedvarende mishandling af sin kriminelle ejer trænet til hundekampe. Dette var foregået på selvsamme legeplads, hvor drengen blev dræbt. Udskrifter fra retssagen mod ejeren af hunde, viser at den var sultende og havde narkotiske stoffer i mavesækken/kroppen. Ejeren havde fra rettens side påbud om, at hans hund skulle bære mundkurv og altid være i line.
    Den senere tids skriverier i medierne omkring tragiske ulykker med hunde, som beordres til angreb mod mennesker, viser med al tydelighed, at et racespecifikt forbud vil være meningsløst. Ejerne af de aggressive hunde viser sig gang på gang, at være kriminelle elementer, som bruger deres hunde som våben. Ved at forbyde en race, vil disse elementer – hvis hunden OVERHOVEDET er registreret i Dansk Hunderegister – blot have den som en blandingshund eller kaste sig over en anden race (bemærk, at selv ved en DNA-test kan man ikke afgøre en hunds racemæssige tilhørsforhold). Empiri fra de lande - hvor man har gennemført racespecifikke forbud - viser, at nye blandinger fremavles til at erstatte de forbudte. Hermed bliver det næsten umuligt for myndigheder at kontrollere de uansvarlige hundeejere. Kun ansvarlige mennesker, som overholder loven, vil rammes af et forbud.



  • #42   2. jul 2007 Tjaa altså Nemo har aldrig gjordt udfald eller noget mod nogen og er god til børn.
    Fremmede må også gerne komme ind her.

    ( Men man skal alligevel aldrig sige aldrig.)


  • #43   2. jul 2007 Jeg tror at Irenes indlæg var et lille hint til bla dem der ignorerer at deres hunde er reserverede overfor fremmende.

  • #44   2. jul 2007 Synes også at det er godt skrevet .
    men jeg forstår også at folk regere lidt negativt .
    for de tråde om kamp/ muskelhunde
    er på hver dag nogen gange flere gange om dagen .
    og det er det samme og det samme hver gang .
    tror nu nok at de folk med disse hunde godt ved hvad det går ud på . og ved hvad de har med at gøre .men ja jeg ved også at der er hunde der desvære kommer i de forkerte hænder.
    *S*


  • #45   2. jul 2007 Nej slet ikke... Min gamle Bobbi skulle andre store hunde ikke komme i nærheden af. Så bed han dem sku. Lige meget størrelsen. (måske der var lige kamphund i ham...hehe..ej joke til side...) men det er rigtig nok

  • #46   2. jul 2007 enig Alexandra B

  • #47   2. jul 2007 ""65 har været forbi dette indlæg og ikke een har smidt en kommentar (udover en stemme på Tyson´s profil). Dét forbavser mig så. ""
    Gider simpelthen ikke det samme crap hver dag...



Kommentér på:
Kamphund / muskelhund

Annonce