{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.513 visninger | Oprettet:

hvordan vælger du? {{forumTopicSubject}}

Når i vælger hund (eller da i skulle vælge hund) vælger i så hunden eller sporten først?

Har i forelsket jer i en sport og valgt en race derefter?
Eller forelsket jer i en race, og valgt sport efter racen egenskaber?

Jeg har jo 2 vovser med hver deres egenskaber.
Og i min søgen efter næste race, er jeg selv ret i tvivl.
Skal jeg vælge en race, der kan følge med i lydighedstræning, eller skal jeg vælge en race, som jeg virkelig har forelsket mig, men hvor sporten bliver en noget anden.

Rigtig godt nytår til jer alle sammen!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvordan vælger du?
  • #1   3. jan Vælg begge smiley

  • #2   3. jan Hahaha smiley tror manden syntes 2 hunde er max.. Kedelig type!

  • #3   3. jan Også din? smiley smiley

    De er altså ikke helt normale... de mænd smiley

    hvilke hunde er det du kigger på? smiley


  • #4   3. jan De sidste mange mange hunde har jo været af samme race, så lige den del er ret nem for mig smiley Og heldigvis er det jo så viseligt skruet sammen at samme race har sammenfald i egenskaber og sind - ikke at de er ens for de er de langt fra...

    Jeg er aktiv udstiller, og jeg vælger klart hvalp ud fra om jeg mener at hvalpen vil udvikle sig til at kunne klare sig i en udstillingsring
    Jeg lægger også meget vægt på sind, min race (tm'ere) kan være ret så afvisende til mistroisk overfor fremmede og det kan altså gøre livet noget bøvlet. Det er vigtigt for mig at forældredyrene har et sind jeg synes om og at opdrætter gør en del ud af socialisering

    Skulle en hund udvikle sig anderledes end ønsket så lever jeg med det smiley det er ikke altafgørende at mine hunde kan udstilles smiley smiley

    Hende til venstre elsker mennesker, hun er ret atypisk for racen. Hende til højre er typisk for racen og synes fremmede mennesker er noget Fanden har skabt


    profilbillede
  • #5   3. jan Jeg er blevet totalt forelsket i mynderne.. Så jeg tænker en italiener mere, evt en større mynde som fx greyhound kunne også komme på tale!
    Men det er primært italieneren der er i spil her..
    Men... Sådan en kommer jo ikke langt på træningspladsen smiley

    Så hvis jeg skulle vælge ud fra sporten har jeg kigget lidt på dobermannen. Er egentlig også hooked på storpudlen, men den dumme mand er ikke heeeelt begejstret for den ide, fordi Baby gør så meget som han gør smiley

    Det er forhåbentligt et stykke ude i fremtiden, da der ikke skal ny hund ind, før Baby ikke er her mere!
    Men jeg forbereder mig og undersøger så meget som muligt, så jeg er klar til evt. Ny hund.


  • #7   3. jan Jeg vælger en hund efter det liv jeg fører.
    Det vil da være træls at have en hund der ikke gad/var god til den form for hundesport jeg gerne vil dyrke.
    Og det ville være træls for hunden, hvis jeg anskaffede mig for eksempel en Husky, for jeg interesserer mig overhovedet ikke for noget af det, som ville give den et godt liv.


  • #8   3. jan Jeg valgte race efter hvad jeg kunne lide, for i starten havde jeg ingen kendskab til, eller viden om, min sport.

    Da jeg meldte mig til et hvalpehold - for det skulle man med den race - blev jeg hooked, da jeg så en hund springe over flugtspringet og apportere. DET var formidabelt og det skulle min også lære.

    Det var i 89 .. og jeg er stadig hooked.
    Havde først schæferhund men blev træt af deres sundhedsstatus, så skiftede til malinois.
    Jeg kan ind imellem have det sådan "kæft, jeg har spildt mange år på schæferhunde, når jeg kunne have haft malinois" smiley

    Det er racen for mig, på alle områder smiley


  • #9   3. jan Da jeg var ung, valgte jeg race efter hvad jeg mente ville passe til min livsstil, som var heste, ridning og udendørs liv. Det var golden retriever og labrador.

    Westierne er valgt med henblik på hvad jeg kan tumle ( har dårligt hjerte og gigt i hele kroppen) og hvor jeg kan kan tilbyde et aktivt liv, som passer dem.

    Jeg skulle ALDRIG (som i ALDRIG ) have en lille hund. Så hellere undvære!!!

    Men HVIS jeg nogensinde skulle have en lille hund, så skulle det være en westie og den skulle være fra Gitte (som jeg havde lært at kende her på HG og som jeg mødte mange gange, både med og uden hunde).

    Så jeg undværede hund i et par måneder. Så ringede Gitte. Og så havde vi pludselig en westie fra Gitte smiley Året efter fik vi Laura ( vil altid helst have 2 hunde), endnu en westie fra Gitte smiley


  • Isabelle
    Isabelle Tilmeldt:
    okt 2023

    Følgere: 92 Emner: 25 Svar: 2.831
    #10   3. jan "Jeg vælger en hund efter det liv jeg fører."

    - og præcis sådan valgte jeg eurasieren.


  • #11   3. jan Tak alle sammen! Jeg læser nysgerrigt med!

  • #12   3. jan Jeg havde dyrket LP i mange år med foxterriers. Det var fordi jeg blev hooked på at træne med en hund. Racen var så den der var i mit barndomshjem. At den ikke passede særlig godt til LP var en anden sag, men det var så bare en udfordring.
    Da jeg selv stod og skulle vælge en race (min fox var død) faldt jeg pladask for Irsk Terrier. Jeg havde egentlig med fornuften besluttet at få en mere velegenet race til DKK LP. Men så mødte jeg nogle irere. Det var ganske enkelt kærlighed ved første blik og jeg kunne ikke andet end at skaffe mig en irer. Efter hulans mange år med DKK LP og AG og Irsk Terrier vIlle jeg prøve noget nyt og havnede i DcH. Jeg faldt virkelig godt til og jeg elsker programmet og den klub jeg er i. Det er snart 20 år siden smiley Så jeg besluttede at få en hunderace, der passer lidt bedre til det program end en irer gør når min gamle irertæve ikke var mere. Og sådan fik jeg min anden race Dobermann. Og jo, den er SÅ meget sjovere at træne DcH programmet med end ireren. Ikke at ireren ikke er sjov at lave noget med, men når man er konkurrencemenneske bliver man lidt træt af aldrig at komme nogen vegne fordi hunden fx liiige skal noget andet midt i en øvelse eller pludselig ser ud somom den ikke aner hvad 'ronder' er selvom det er noget den har gjort tusindvis af gange til ug med kryds og slange til både træning og konkurrencer smiley Jeg kendte doberen fra min tidligere barndom og den har hele tiden været lidt et 'crush' for mig. Så valget var ret oplagt. Og jo, den passer virkelig godt til både mig og DcH programmet smiley Jeg kommer aldrig til at undvære en irer. De har en helt speciel plads i mit hjerte og de kan personlighedsmæssigt bare noget jeg ikke har oplevet hos nogen anden race. Det er simpelthen bare sådan at 'Life is merrier with an Irish Terrier' smiley


  • #13   3. jan Og jeg tror det er lidt sådan jeg har det med italieneren Mette!!
    Virkelig skøn race, der kan noget for mig, som jeg ikke har oplevet med andre racer!

    Men efter jeg blev uddannet træner, har jeg også selv forelsket mig i dch programmet..
    Og uanset hvor glad jeg er for italieneren, bliver den nok aldrig oplagt emne til lydighed!
    Hvis Baby var yngre og uden skavanker, havde vi klart dyrket dch programmet.

    Derfor er jeg også ret splittet. For jeg vil enormt gerne udvikle mig, både som træner og hundefører, igennem dch programmet. Men jeg er dybt forelsket i en race der ikke matcher.

    Ud fra mit eget liv, ville jeg sagtens kunne tilpasse det, så det matcher i begge lejre.


  • #14   3. jan Jeg er ikke sådan hooked på en særlig træningsform, så jeg kommer nok til at vælge træning efter hvilke race jeg ender med.
    Hera træner jeg "fitpaw" og lidt rally med. Hun synes begge dele er smaddersjovt, men falder valget på en dobermann kan det være træningsformen bliver en anden.


  • #15   3. jan Da jeg valgte chihuahua var det ren kærlighed, en kærlighed der har været der siden jeg var omkring 5 år gammel.
    Papillon blev valgt på at jeg ønskede en race som var lidt mere lige til højre benet i forhold til at dyrke sport. Jeg nørder ikke en ting, men går til flere forskellige ting, og egentligt ting de fleste racer kan være med på, men nogle er jo bare nemmere at træne end andre.

    Jeg har altid haft tanke på at racen også skal kunne have et godt liv i det liv jeg har, for der er helt sikkert mange der ikke ville trives i min livsstil smiley

    Den næste bliver valgt med hjertet, og måske også så meget at jeg faktisk ikke lægger mig fast på en race, men finder den kombination/individ som jeg bare må eje. Intet er dog fast, så måske jeg ændre mening inden.
    Jeg tror jeg kommer til at vælge på samme måde som jeg valgte Papillon i forhold til at det både skal være en race jeg falder for, men også en race som kan det jeg ønsker.
    Jeg er så ikke bleg for at tage en der ikke er til højrebenet, fordi jeg træner for sjov, og ikke for at komme til dm eller lign.


  • #16   3. jan Vi valgte racen, og har så tilpasset sportsgrenene efter hvad individerne havde af styrker.
    Jeg har stadig ikke fundet en ny race, der passer til mig, nu hvor man ikke længere kan finde en ren og sund Siberian, så jeg aner ikke hvad fremtiden ender med...


  • #17   3. jan Jeg valgte yorkshire terrier fordi jeg skulle have terrier igen, men det skulle ikke være en australsk som min gamle.

    At jeg så blev så glad for K9 Biathlon og Canicross, som jeg er, er ikke pga hundene, for det første K9 Biathlon var i Danmark i 2018 og Canicrossklubberne kom først til i 2020.

    Når jeg en gang ikke har min bande mere, så er her nok en ny yorkie - eller en ibicenco eller en pharao hound eller en saluki eller en rat terrier eller..... smiley
    Det må tiden vise.

    Men jeg har altid valgt en race, der passer til mit liv og sker der ændringer som fx nye sportsgrene, så prøver vi det af og ser om hundene er med på idéen.


  • #18   3. jan Jeg forelskede mig på samme tid i både racen og sporten, fordi jeg så en BC hyrde. Har jo BC, som kan bruges til mange ting, og vi har også snust til den del sportsgrene, men vender altid tilbage til hyrdning. BC og hyrdning er bare mig. Jeg kan slet ikke se mig selv med en anden race eller lave andet end at hyrde smiley



  • #19   3. jan Jeg har valgt efter hvad jeg kunne holde til at passe hvis jeg boede alene - og så skulle det være en køn hund.

    Jeg har altid været forelsket i den Sibiriske Husky, synes det er en smuk hund - men med min krop, vil det aldrig nogensinde kunne lade sig gøre at give den et tilfredstillende liv.
    Det var min mor som foreslog at jeg skulle prøve at kigge på de mindre hunde i stedet... Jeg ville gerne have en hund med lidt attitude og som egentlig ville kunne affinde sig med at have dage hvor vi går 5-10 km og dage hvor vi måske går en enkelt eller to.

    Hun synes agility er sjovt, men hun har også virkelig udfordret mig med min tålmodighed - for hun gør ikke noget bare fordi jeg beder hende om det. Men jeg har måtte indse at kroppen ikke duer til hundesport. Den gør alt for ondt, og kan holde alt for kort tid. Så vi træner tricks herhjemme og går meget løs på vores 3 hektar jord. Fræser, griner og har en fest.

    Når manden og jeg skal vælge vores næste (for det er forskellen, Menja er min, den næste bliver vores smiley ) så bliver det en kombi af vores ønsker. Jeg er stadig helt vild med den lange pels, den "krøllede" hale og det lidt spidse ansigt, og den der attitude. Min mand vil gerne have noget mere krop, mere højde ... mere hund smiley Rigtig gerne en som vi kan stole på kan være med os rundt uden at gø meget, modsat Menja. Jeg vil rigtig gerne have en jeg kan have med ud i stalden, uden at det skal resultere i gø-anfald. smiley

    Derfor skal vi ud og se på Eurasier, når livet lige passer til det smiley


  • #20   3. jan Nu dyrker jeg en sport som virkelig mange racer kan bruges til.

    Jeg har aldrig troet at jeg havde en race /type. Men så fandt jeg en ft springer spaniel på stranden for 17 år siden og havde ham i 3 dage og så skulle jeg have FT spaniel. Jeg ledte længe efter Funky og fik ALT jeg ledte efter og her senere da jeg fik Kapow er jeg igen ikke blevet skuffet.

    Skingrende arbejdsraseri, humor, hjerne, vildskab, god størrelse, vild med nærhed, nem at have med, blid uden at være blød.

    Tilgengæld siger udstillingstyperne mig intet.


  • Cookie
    Cookie Tilmeldt:
    okt 2022

    Følgere: 6 Emner: 6 Svar: 597
    #22   4. jan Jeg vælger først på udseende. Det er vigtigt at jeg synes det er en smuk hund.
    Dernæst undersøger jeg så racen, og ser om det er en hund der tiltaler mig væsenmæssigt. Er det det så indretter jeg mig efter dens behov.
    Jeg er lost mht at finde en anden race, der minder om Boxeren, der samtidigt er sund.
    Jeg kunne godt leve med udseendet af en Bullterrier, som er noget af det nærmeste Boxersindet umiddelbart, pånær trænbarheden. Den kan jeg også snildt leve med er noget mere udfordrende hos Bullterrieren. Men den race er desværre heller ikke sund.

    Jeg har været forbi mange racer, som kunne være spændende. Men er nok endt med at det bliver de vogtende hyrder, der kommer til at fylde sofaen i fremtiden.
    Om det bliver endnu flere Bucovinaer, Carpatin eller Karst, det vides ikke helt endnu. Dog er nok mindst en Bucovina ret sikker på at flytte ind.


  • #23   4. jan Jeg vælger hunden først, for jeg går ikke det mindste op i sport smiley

    Jeg er fuldkommen myndeforgabt, og der er sport ikke ligefrem oplagt, med mindre man vil lure course lidt eller gå til lidt hverdagslydighed. Til gengæld excellerer de i sofaputning, gode gåture i naturen, kortere løbeture og dasen på fortovscafeer. De er gode til flokliv. Accepterer nemt andre hunde i familien uden egetkønsaggression, og så har mine vist sig at være eminente til børn også. De er helt perfekte i vores liv smiley


  • #24   4. jan Hund så sport

  • #25   4. jan Da jeg dyrkede sport, valgte jeg race som var eget til den sport jeg dyrkede, dvs en race hvor jeg ville kunne komme langt i min sport, nu vælges racen efter hvad jeg kan tilbyde, dvs racen skal kunne trives med det jeg kan tilbyde.

  • #26   4. jan Jeg er ikke fuldstændigt forelsket i en specifik sport, men kan lide at træne hund og har da præferencer til hvad jeg vil træne - f.eks. kommer jeg næppe til at gå sweiss eller konkurrere i dog dancing.
    Så jeg vælger race, der matcher det - en trænbar og adræt race der kan og gider lidt af hvert.
    Så lykkedes det mig jo så alligevel at finde det ene individ i racen, som næppe nogensinde kommer til at træne ret meget. Jeg tror han ville have elsket at hyrde, så måske motivationen havde været anderledes hvis det vqr en mulighed, men vi har ikke rigtigt adgang til nogen der kan lære os det med metoder jeg også kan stå inde for.
    Så det bliver forhåbentligt næste gang - i hvert fald er planen ift race stadig en adræt og trænbar type, der gider at lave noget.


  • #27   4. jan Sporten og livsstilen.
    Så må man vælge i mellem de racer der er tilbage bagefter


  • Mikes mor
    Mikes mor Tilmeldt:
    nov 2023

    Følgere: 71 Svar: 273
    #28   5. jan Valgte ud fra udseendet fordi jeg synes en dobermann var en smuk hund.
    Men kan slet ikke forstå det er 20 år sidden jeg fik min første dobermann.
    Men regner os med de 2 jeg har nu er de sidste så vil jeg have en mindre race både krævende men også størrelses mæssigt
    Overvejer en Bull Terrier smiley


  • #29   5. jan Nu har jeg ville have Schæfer siden jeg var barn, så det har 110 procent været grundet udseende og den dag i dag har jeg stadig samme mening omkring udseende.
    At den så passer fuldstændig perfekt til mit liv og altid har gjort det, jamen det er jo bare fedt.
    Nu har jeg så også, ved et tilfælde om man vil, fået Dansk Svensk Gårdhund. Og også den, passer fuldstændig perfekt til mit liv. Den minder på mange måder om Schæferen, altså på energiniveau, det fanden i voldske, deres iver og utrættelighed når de laver det de elsker og er skabt til.
    Nu bor jeg så også sammen med en JRT, og der kan jeg, helt uden at blinke, sige at det ikke er en hund for mig. Nu kender jeg kun dette ene eksemplar og jeg vælger at tro at racen, sådan generelt, ikke er som ham. Og det har selvfølgelig også noget at sige.


  • #30   5. jan #29 Hvorfor kan du ikke li JRT ?
    Bare nysgerrig smiley


  • #31   5. jan Her hjemme bliver der valgt hvordan den vil passe ind i familien og så vil jeg gerne have mere pels.
    Familien mener en race, men jeg overvejer et nummer større og klippe pels


  • #32   5. jan Martine, ulidelig adfærd og opførelse. Men vælger som sagt at tro at han er et atypisk eksemplar. smiley

  • #33   5. jan Jeg er blevet klogere med alderen på hvad jeg ønsker af en hund.

    jeg er nået til at mine krav er:

    Voksen - også i hovedet
    Skal helst være korthåret (ikke hårløs), da jeg ikke får ordnet pelsen ordenligt på semi og langhårede. Og vil ikke have en hund der skal til frisør (for at spare penge)

    Skal være rolig indenfor, men må gerne være livlig udenfor.

    Skal ikke stresse når jeg stresser (det har jeg haft en hund der gjorde og det var ikke godt for nogen af os)

    Skal være en han, da jeg syntes de er mere "Nå, ja og hvad så?" end tæver smiley

    størrelsen må være alt fra DSG til labrador.

    Skal have snude (dvs ikke mops osv)

    Og så må den gerne være en der vil putte smiley

    Det skal være en der rent mentalt kan nøjes med enten hygge-træning hjemme eller holdtræning uden det er konkurrence.

    Hvis jeg skulle have en idag skulle den også kunne med katte.

    Og så vil jeg gerne kunne træne den til at være en socialhund eller psykiatrisk servicehund.

    Men lige pt må jeg nøjes med at låne engang imellem når jeg kan (Dog har jeg i øjeblikket ikke nogen låne hund)


  • #34   5. jan Nu som: nu er Erik ikke som russells er flest, han er... Unik smiley

  • #36   5. jan Det vælger jeg også at tro. Han er øh .. Ekstrem. På den dårlige måde. Men Kim siger jo, hver gang jeg påpeger adfærden, at sådan er racen. smiley

  • #37   5. jan smiley smiley

  • #38   6. jan Jeg tror det var skæbnen der valgte for mig, da jeg fik min første australske terrier i 1998. En genbrugshund på 5 år, der skulle ha nyt hjem da familien skulle i lejlighed. Vi havde lige fået aflivet vores retriever, der havde fået kræft og der hang så et opslag hos dyrlægen, som vi ringede på. Vi besøgte Emma og magen til afslappet hund skulle man lede længe efter. Dagen efter flyttede hun ind. En indflytning helt uden problemer selvom hun blev mødt af 8 katte.
    Jeg ville aldrig kunne leve uden en Aussie. Og de er heldigvis ret all round mht til træning. Jeg har trænet agility og lydighed med Luka og Eddie og jeg har prøvet flere forskellige ting, rally, tricks og lydighed og han er go til det hele. Og så træner vi næsten altid når vi er ude at gå.
    Hos mig er det klart racen før træningen.


    profilbillede
  • #40   6. jan #38

    Blir også mere og mere sikker på, at den lille australier kommer til at afløse min maller .. om lang tid.

    Har haft racen og er giga fan - sjov lille fætter smiley


  • #41   6. jan Jeg ville også gerne have en aussie igen, men jeg er aldrig kommet mig over min gamle røde aussie og det skær i mit hjerte, hver gang jeg ser én (uanset om den er rød eller blå/tan). Så jeg tror ikke jeg får en igen.
    Men det ér en fantastisk race! smiley


  • #42   9. jan Jeg ville helt sikkert vælge en race som kan imødekomme mit behov for hundetræning, da det er min store interesse.

    Og hvis det er det du har fået smag for, så skal du også gøre det.

    Du kan sagtens finde en hund som kan det behov og som passer ift. størrelse, pelslængde, sind mv.
    Der findes så mange skønne racer.

    Jeg har da også nogle racer, som jeg godt kunne tænke mig at få, hvis jeg en dag ikke vil træne hund på det niveau jeg gør nu.

    Hvis man har en stor interesse i hundetræning og ønsker at komme til konkurrence i DcH programmet, men slet ikke kigger på hvilken race der kunne egne sig, så skyder man sig selv i foden.

    Jeg kender flere som har været ude at få hund nummer 2, fordi de bare skulle have en familiehund og ikke vidste at de blev bidt af hundetræning før de kom afsted med nr. 1 som ikke egner sig til det pga. racen.

    Hvis man ønsker at træne og konkurrere med sin hund uden at finde en nogenlunde egnet race.
    Ja, så svarer det altså lidt til at gå til fodbold og ikke have fodboldstøvler... Man kan da godt forsøge, men det bliver bare aldrig godt. Og man mister nok også motivationen og lysten på et tidspunkt.


  • #43   12. jan @42: Hvor har du ret smiley
    Når jeg ser tilbage på mine mange mange år med lydighedstræning og terriers så forundres jeg over at jeg har holdt ved. Man bliver jævnligt megafrustreret over at hunden ikke bare er med på legen altid. Det er SÅÅÅÅÅ meget federe med doberen, der ikke bare lige fx. opfinder sin egen variant af en øvelse midt i det hele til en konkurrence smiley Laver hun noget forkert så ligger fejlen næsten med 100% sikkerhed hos mig.
    Jeg elsker min irer og komme aldrig til at leve uden sådan en fætter. Men når man er bidt af hundetræning og gerne vil konkurrencer så er det altså lidt federe også at have en race der duer til det smiley
    Hvis det er DcH programmet du er forelsket i så vælg en race der for alvor passer. Jeg ville også vælge storpuddel fra i den sammenhæng. Jeg har set rigtig mange forsøge med en hel del frustrationer til følge og ingen af dem er kommet ret langt smiley Dem der klare sig virkelig godt når man kommer videre end C-klassen er labrador og golden (jagtmodellerne), Australsk Kelpie, Border Collie, Schæfer (brugslinier), malle. Vi er ikke så mange med dobere, men for en brugsmodel er det et ret oplagt program. Det man har brug for er en hund med en god potion drift. Den skal være let at motivere og holde 'dampen oppe' i lang tid ad gangen. Selvfølgelig er der også en hund fra ikke så oplagt race, der gør det rigtig godt. Men de er nok mere reglen der bekræfter undtagelsen smiley


  • #44   12. jan Det eneste, der har været hugget i sten i snart 40 år er, at jeg har brug for at have en husky i mit liv.
    Derudover er der dryppet alverdens racer og blandinger ind i mit liv, og jeg har elsket dem alle højt.
    At knytte bånd til dem, finde deres styrker, afdække hvad de syntes var allersjovest osv. Og i den proces har vi så også fundet vores vej igennem hvilken træning og sport, vi skulle dyrke sammen.


  • #45   12. jan Mette - bare af nysgerrighed, hvad mangler storpudlen ift DCH?
    Er det fordi de måske er lidt lidt back og ikke altid så vedholdende (I hvert fald dem jeg kender godt), eller er det noget andet de "mangler"?


  • #46   12. jan Nu tror jeg ikke, at det kun er fordi storpuddelen er tital uegnet til DCH programmet.
    Man bliver nød til også at se på hundeføreren.
    Man kan give den bedste og mest egnede hund til en hundeføret, og hvis hundeføreren er en af de tåbelige, så vil hunden ikke komme ret langt.
    Giv puddelen til en top hundfefører, så vil resultatet se ganske anderledes ud..

    At det er Labber, Golden, Bordere, Maller med mere er hellere ikke så sært, dem er der rigtig mange af, og er nok købt af en helt anden type hundeførere end dem der køber en storpuddel

    Jeg gik i sin tid og trænede sammen med en med Schæfer. Han ville så gerne være med ved dem der kunne noget, så til sidst købte han en Schæfer med en IPO 2, der var alletiders hund, som kostede det hvide ud af øjnene, og hvor man ikke rigtig kunne sætte en finger på hundens kunnen.
    Der gik knap tre uger, og hunden kunne faktisk ikke lave nogen som helst øvelser uden at fejle.


  • #47   12. jan Jeg er helt enig med Anni, en god hundefører betyder rigtig meget i dch, hvis hund og fører “passer sammen” så kan rigtig mange racer komme langt, fx havde dch Haderslev igennem mange år en hundefører med mellem schnauzer i elite klassen, to forskellige hunde;) ikke nogen oplagt dch hund, men de var rigtig gode de to sammen med Gunhild smiley
    Jeg tror en puddel vil kunne klare sig rigtig godt med den rigtige hundefører smiley


  • #48   12. jan #43

    Jeg bliver da også nysgerrig nu.

    For mig, er det spild af hund at smide en malle i DCH - så vil da gerne høre hvorfor en puddel ikke ville være så god?



  • #49   12. jan Kommer lige til at tænke på den fine, hvide storpudel, der var herinde engang, som trænede redningshund - det er naturligvis ikke DCH, men dog stadig noget lydighed, eftersøgning osv.
    I Sverige er "bruks" ret udbredt og, kan jeg se når Stens opdrætter lægger resultater op, ikke sjældent med deltagelse af pudler (både store og små). Igen ikke DCH, men dog også et godt stykke fra AG, tricks osv, som måske er mere typisk at se pudlen i?

    Nå, men jeg troede egentlig DCH ville være oplagt til en pudel - lydighedsdelen skulle jo ligge life for, spor/søg vel også med en oprindelse som jagthund?
    Der hvor jeg umiddelbart ville se problemet er, at der er SÅ få opdrættere, der har hovedfokus på brig over udstillinger (I hvert fald at dømme ud fra hjemmesider, FB osv), så det måske er lidt 50/50 hvordan det er med "motiverbarheden" og den slags? Altså sådan at man som køber kan gå specifikt efter nogen brugsegenskaber. Har læst om mange pudler med total mangel på madinteresse f.eks.


  • #50   12. jan Jeg tror Mette har kommenterer på det før herinde.. noget med at pga pelsen kan de ikke lave eftersøgning?

  • #51   12. jan Selvfølgelig kan de da lave eftersøgninger på grund af pelsen.
    Træner man dch med sin puddel har man nok ikke lavet stor udstilling frisure på den, men har klippet den ned.


  • #52   12. jan Er brugshunde ikke også jagthunde? pudler er jo avlet til jagt

  • #53   12. jan DcH er jo i den grad domineret af labradorer. Og står valget mellem en lab og en puddel, så vælger man selvfølgelig labben, hvis det alene er grundet sporten. Der er ikke en dyt pelspleje, og så findes der rigtig mange gode linjer at vælge imellem.

    Og der er nu rigtig dygtige hundeførere, som har prøvet kræfter med puddel i både DcH og Nordisk spor og rundering. Jeg husker ikke at have set dem i toppen af noget.


  • #54   12. jan Aarh Jensen - de har en oprindelse som jagthunde. Man skal sørme lede længe efter en pudel avlet til jagt i dag smiley
    Og det er måske der problemet ligger? Selvom racen generelt er trænbar osv, så er det få der avler specifikt til brug/sport, så det er svært som køber af en fremtidig konkurrencehund at gå efter noget konkret når hunden skal findes?

    Ift pelsen har jeg svært ved at spotte problemet - er det ikke bare at klippe den i en nogenlunde praktisk frisure?
    Og kan pudler godkendes som redningshunde (og det er der altså eksempler på), så kan de vel også klare eftersøgning?

    Anne - men hvorfor, hvad er det de mangler for rigtigt at kunne være med?


  • #55   12. jan Michelle, jeg aner ikke hvad pudlerne mangler. Arbejdsglæde og drift, måske? Måske er de lange, seje træk i DcH-program, Nordisk m.m. bare ikke noget for dem - de er jo dygtige nok i agility og rally, hvor der hele tiden sker en masse, og de ikke selv skal tænke.

    Jeg ved at en super dygtig hundefører købte en til nordisk, men jeg har aldrig set at de har lavet resultater (det er ikke det samme som at de aldrig har startet eller aldrig har fået gode resultater). Da jeg gik i C og B, mødte jeg også af og til en puddel, men jeg har aldrig set dem i de højere klasser.

    Selvfølgelig kan man klippe en puddel praktisk, men den får jo aldrig en så nem pels som en lab. Når man går spor på en mudret mark, eller træner eftersøgning i en skov med masser af krat og burrer, så er en lab dét nemmere at have med at gøre bagefter. Og så igen, drift og arbejdsglæde. Og stort udvalg i hunde inden for labben, og nærmest ingen inden for puddel.


  • #56   12. jan Anne, burrer er vel også svære at få ud af en pels som din schæfer har?

  • #57   12. jan Der er langt fra lab og puddel til schæfer smiley Det sker at folk ikke gider bøvlet med schæfer mere, og skifter til lab. Jeg har endnu ikke mødt nogle der er skiftet til puddel.

    Men nej, de er temmelig nemme at få ud af hendes pels. Hendes pels er fin og glat, så en hurtig tur med karten, og så er hun lækker igen. Ikke at det siger særlig meget om hendes brugsegenskaber….


  • #58   12. jan Anne - nu er det vel ikke et krav, at pelsen er "så nem som en labbes" for at være god i DCH. Man kunne vel godt forestille sig, at en der går op i træning godt liiige kan overskue at klippe Fido hver 2.-3. måned og ellers jage en børste igennem pelsen et par minutter nogen gange om ugen... jeg vil faktisk vove den påstand, at en kortklippet pudel kræver mindre peldpleje en min Sten, og der er sørme mange DCH-hunde med mere pels end ham...
    Så eg har altså VIRKELIGT svært ved at tro at lige netop pelsen/mængden af pelspleje skulle være skyld i, de ikke dur til DCH.

    Jeg kunne langt bedre forestille mig, at det ville have noget at gøre med "indholdet" - og der ville jeg elske at høre fra nogen, der havde trænet (seriøst) med pudel I DCH/noget sammenligneligt dermed, men de findes vist ikke herinde smiley


  • #59   12. jan Jeg forsøger også at skrive, at det er manglende drift, arbejdsglæde og udvalg i hunde, som nok er det primære, men at pelsen sikkert nok spiller ind.

    Kontakt DcH Odder, der er en kvinde som har trænet Nordisk med en storpuddel. Hun har en ret specielt navn, og er nok til at finde. Og jeg er sikker på at hun gerne deler ud.


  • #60   12. jan Det var ren nysgerrig, jeg spurgte for:)

  • #61   12. jan A-S, Bellas pels var frygtelig med sådan noget, så jeg fik for vane altid at have en lommekniv med, så jeg kunne skære de store burrer ud af hendes pels. Men Ellies er så fin og glat, at tingene bare falder ud. Helt klart en fordel ved en intakt hund smiley Men ift. mudder, ville jeg klart hellere have en lab smiley


  • #62   12. jan Altså jeg siger det bare, jeg har IKKE ondt af nogen der klager over mudrede hunde... aldrig...
    https://www.facebook.com/share/v/ns5sRbLXmjiiCS7A/

    Møghund - og selv en pudel i fuld udstillingsfrisure ville ikke behøve bad så ofte som Sten smiley smiley smiley


  • #63   13. jan Grunden til at der ikke rigtig er pudler i dch kunne også være at der rent faktisk ikke er så mange og at pudler typisk appelerer til folk som ikke træner smiley udseendet betyder helt sikkert meget i den sammenhæng, men faktisk burde de, med den rigtige hundefører, kunne klare sig ganske glimrende;) de er nemme at træne, de fleste vil rigtig gerne og med den rigtige fører vil en mellem eller storpuddel sagtens kunne klare sig på lige fod med alle andre racer,

  • #64   13. jan Uden at vide en dyt om pudler, skal man nok lige tage i mente, at der er forskel på at "rigtigt gerne ville" til at "blive ved, selvom det gør ondt".

    De fleste hunde vil "rigtigt gerne" løbe efter en bidepølse, de vil også gerne bide i et ærme når figgen tager det på armen og det hele er vældigt.
    Men.. når de så også skal til at høre efter, når de skal til at slippe, når figuranten lægger belastning på .. så er det ikke såååå skide sjovt mere, og bliver måske lidt besværligt.

    Og her ser man altså de her "vil rigtigt gerne" hunde falde fra .. og dem med lidt _osser, blive hængende smiley

    Måske er det det, der skille pudlen fra ?



  • #65   13. jan Nej det er det ikke;) en god pudel hænger lige så godt ved som en god lab;) faktisk er pudlen meget lig en lab smiley men der findes rigtig mange dårlige pudler, der findes også mange dårlige labrador, derer bare så mange flere at vælge imellem.
    Pudlen taber på udseendet, alt for mange kan ikke se igennem det der putte, nutte udseende


  • #66   13. jan Hvem kan da tro at sådan en lille nuttegøj kan bruges til noget fornuftigt smiley

    profilbillede
  • #67   13. jan I mine efterhånden mange år i hundetrænings verdenen, så har jeg stadig til gode at møde en stor puddel med tilstrækkelig power og trænbarhed til at de ville kunne klare sig i de højere klasser i DcH. Og jeg har da set flere forsøge sig.
    Jeg ved ikke hvorfor det er sådan med stor pudler, men det virker til at mellem pudlen og det andre små er lidt mere egnet til træning. Ikke lige DcH programmet, men så noget andet, hvor stor pudlen bare heller ikke helt kan gøre sig gældende.

    Hvis man vil DcH programmet og vil klare sig godt, så er der en god håndfuld racer at vælge imellem. Labben er selvfølgelig oplagt, men de andre som er nævnt tidligere i tråden er ligeså gode.


  • #68   13. jan Og selvfølgelig vil der altid være individer, som skiller sig ud - inden nogen smider kortet med “jamen, jeg kender én med en xxxxxxx, som er kommet i elite-klassen”. For ja, der har været en gravhund og en norsk buhund i E-klassen, en finsk lapp i Nordisk spor, en pembroke i A. Det er bare ikke ensbetydende med at vejen dertil har været optimal, hverken for hund eller fører smiley

    Vil man en sport, er det vel naturligt at vælge en race som gør det både muligt og sjovt at komme i mål. Dermed ikke sagt at man ikke kan komme i mål med andre racer, men med mindre man bare virkelig kun vil de “skæve” racer, så er der ingen grund til ikke at vælge den lige vej.

    Bodil, har du eksempler på mange pudler, der gør det godt i DcH-programmet? For man kan jo have nok så mange ideer om det, men det er ikke ensbetydende med at det fungerer i praksis.


  • #69   13. jan en god pudel hænger lige så godt ved som en god lab;) faktisk er pudlen meget lig en lab

    I mine efterhånden mange år i hundetrænings verdenen, så har jeg stadig til gode at møde en stor puddel med tilstrækkelig power og trænbarhed til at de ville kunne klare sig i de højere klasser i DcH. Og jeg har da set flere forsøge sig.

    Hmmm smiley




  • #70   13. jan Martine: Hvorfor siger du Hmmm til min kommentar?

  • #71   13. jan Ja men alle de mange pudler i har set forsøge sig, hvilke hundeførere har de haft?? Ingen hund kommer nogen vegne med en dårlig hundefører;) der er utrolig mange gode hunde i dch, hunde som aldrig kommer videre fordi ejer er håbløs!
    Giv en pudel til en rigtig god hundefører og se hvor langt den så kommer. smiley


  • #72   13. jan Og nej Anne jeg har ingen eksempler på pudler som klarer sig godt, men jeg kender da nogle stykker som ville have kunnet klare sig godt hvis hundeføreren havde villet og kunnet smiley
    Problemet er jo at dem som køber pudler ikke er dem som er interesseret i hundearbejde smiley
    Jeg syntes det er synd for racen;)


  • #73   13. jan Bodil: Jeg har ikke set mange forsøge sig, men jeg har set flere.
    Der har ikke været nogen i den klub jeg træner i, derfor kan jeg ikke udtale mig om ejerens evner til at træne hund, det kender jeg dem ikke godt nok til.
    Men jeg har ikke set nogen erfarne hundefører som har haft en eller flere hunde i Elite-klassen kaste sig over en stor puddel.

    Jeg har set flere nye og uerfarne hundefører starte i C-klassen med deres labrador, border collie, golden retriever, flatcoated retriever, Australsk Kelpie, schæfer mv. Hvor de ender med at komme i A-klassen med deres første hund og nogle er også rykket op i Elite klassen. Så som ny hundefører kan man godt lykkes, hvis man har en race som er egnet.

    Jeg tror faktisk ikke, at jeg har set en stor puddel i B-klassen og jeg kan sige med sikkerhed at jeg ikke har set en stor puddel i B-klassen få et godt resultat.
    Jeg siger ikke at de ikke findes, det gør de nok. Jeg har bare ikke set eller hørt om dem.


  • #74   13. jan Bodil, en mangeårig E-hundefører i Odder har en storpuddel. Er hun ikke dygtig nok, eller? Hun formåede at få sin første hund, en labradorblanding i E.

    Jeg kan huske at jeg har mødt en storpuddel i B-klassen. Det var til en konkurrence i Langå, og jeg mødte den på sporet. Jeg kan ikke huske om jeg selv deltog eller om jeg var ude for at heppe på veninden. Så det har været et sted mellem 2014 og 2016. Det må være til at opdrive dens resultater et sted.

    Edit: det var i april 2016.


  • #75   13. jan Nu kender jeg ikke helt vildt mange storpudler, men dem jeg kender har haft nogen væsentlige forskelle fra labber- lighederne har vist mest været oprindelsen som apportør og et mildt og pleasende væsen. De har været meget mere forsigtige/tilbageholdende og slet ikke de bulderbasser man normalt finder hos labber. Derudover trawlede jeg flere udenlandske pudelforums, da jeg troede jeg måske skulle have sådan en, og fik indtryk af, at motiverbarheden er meget svingende, mange er f eks. slet ikke madinteresseret, mange er lidt, men ikke i distraherende omgivelser osv. Og lidt det samme med leg. Modsat labber, hvor der da helt sikkert også er mindre notiverbare individer, men der skal sørme ikke ledes længe for at finde en, der vil gøre alt for en kiks eller bold.
    Igen, det er baseret på meget få individer og jeg kan jo se at der findes enkelte individer der sågar har placeret sig i IPO o.l. Men hvis næsten ingen vægter brugen når der avles, så vil det jo være et sats, om man får den ene med pondus eller "bare" en "almindelig pudel".

    For god ordens skyld - de få storpudler jeg har kendt har været glade, trænbare hunde og jeg skal ikke kunne sige, om de ville have gjort det godt i DCH, hvis de fik chancen. Men de har sørme ikke lignet labber på ret mange områder.


  • #76   13. jan Svarer det egentlig ikke lidt til at sidde og påstå, at en mynde bare vil gøre det skide godt. Ikke at der nogensinde har været én der har gjort det godt, men HVIS nogen prøvede, så KUNNE det gå godt.

    Jeg synes det er så ærgerligt, når man forsøger at putte hunde ned i kasser, de ikke passer i. Vil man lagt i DcH eller Nordisk, så skal man vælge en oplagt race. Vil man langt i rally, hoopers eller agility, så vælger man en race der gør, at man kommer godt fra start. Ingen gider starte i minus - med mindre åbenbart man er glad for pudler smiley


  • #77   13. jan Anne - var det til mig? I så fald forstår jeg det ikke. Min pointe har aldrig været "pudler er oplagte til DCH", jeg spurgte blot hvorfor de ikke er.
    - og pointen i mit sidste indlæg var egentlig, at sammenligningen med labber finder jeg ikke helt realistisk


  • #78   13. jan Jeg kender to storpudler og ejeren er dygtig men hundene fjoller ofte rundt. Ejerne siger selv at det er deres natur og at det bremser dem

    Jeg elsker pudler - for det de er. Fik jeg en ville det være for at lære den 100 tricks. Det er de eminente til og meget på smiley



  • #79   13. jan For ca. 65-70 år siden i 50'erne ... ( da jeg var barn ) ... boede der en damefrisør ( der hed Tøffner ) hvor jeg boede.
    Det var dengang man farvede sit hår med "blånelse osv." så håret var blåt ...lilla .. rødligt.)
    Hun havde 2 storpudler... og når hun farvede sit hår , farvede hun sine hunde i samme farve .
    Når hun gik tur med sine pudler var det et flot syn ... ( syntes jeg ---> 7-10 år gammel ) desuden VAR de flot klippede og meget smukke smiley smiley smiley

    Billedet er fra nettet ..


    profilbillede
  • #80   13. jan For ca. 65-70 år siden i 50'erne ... ( da jeg var barn ) ... boede der en damefrisør ( der hed Tøffner ) hvor jeg boede.
    Det var dengang man farvede sit hår med "blånelse osv." så håret var blåt ...lilla .. rødligt.)
    Hun havde 2 storpudler... og når hun farvede sit hår , farvede hun sine hunde i samme farve .
    Når hun gik tur med sine pudler var det et flot syn ... ( syntes jeg ---> 7-10 år gammel ) desuden VAR de flot klippede og meget smukke smiley smiley smiley

    Billedet er fra nettet ..


    profilbillede
  • #82   13. jan Her er et billede fra gamle dage ,,, ( hvor jeg boede ) ... og frisørsalonen kan man se i baggrunden ( det står på væggen på 1. sal ) ... ha ha ha

    profilbillede
  • #83   13. jan About

    Prøv at læse begge dele i det indlæg hvor jeg skriver "hmmmm ..."

    I er omtrent så uenige som I kan være og det var bare det, jeg morede mig over smiley


  • #84   13. jan Michelle, nej, det var til Bodil smiley

  • #85   13. jan Martine: Jeg havde ikke luret at du holdte udtalelser fra to forskellige opslag op imod hinanden.

    Men ja, vi er da bund uenige. Stor pudlen og labben er ikke engang tæt på at minde om hinanden i væremåde, power og trænbarhed.


  • #86   13. jan About

    Helt OK - jeg må indrømme, at jeg hælder mest til din forklaring.


  • #87   13. jan Jeg er medlem af et FB forum for ejere af pudler som bruges til jagt. Det er hovedsageligt amerikanere, hvor man jo også har en del kenneler, som avler efter jagtegenskab. Men gennemgående i gruppen er kontinuerlige spørgsmål og diskussioner omkring hvordan man har trænet hunden til apport i vand. Mange af dem oplever at hunden bakker af på vandet, nægter ligefrem eller bare ikke apporterer med fart. Rigtig mange af dem apporterer virkelig langsomt i vand.
    Det er så også nogle utroligt ubehagelige metoder de bruger for at få hundene til at udføre opgaven, så om det er manglende drive eller dårlige metoder er jo svært at vide, måske en kombi.

    Men det er nu heller ikke min opfattelse at storpudler minder om labrador. Personligt er det et plus i min verden smiley


  • #88   13. jan AS - måske en kombi af hund + metode? Mit indtryk er, at pudler generelt er bløde hunde, og det fungerer jo sjældent godt med hårdhændet behandling. Ikke at nogen racer skal behandles hårdt i det hele taget, men nogen hunde tåler det jo bedre end andre uden helt at falde fra hinanden.

  • #89   13. jan De labber af jagtlinjer jeg kender, er ekstremt bløde, med ganske få undtagelser. Og så er de sarte ift. både varme og kulde (eller måske er deres ejere bare til den hysteriske side, det ved jeg ikke).

    Jeg oplever at dual-linjerne er mere robuste i sindet, og udstillingslinjerne er så tunge og dorske, at de slet ikke fatter, hvis de bliver irettesat smiley


Kommentér på:
hvordan vælger du?

Annonce