{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.855 visninger | Oprettet:

Sultan N
Sultan N
Tilmeldt:
13. jan 2020
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Kan min hund overleve... {{forumTopicSubject}}

Godaften
Vores malteser hund på 7 1/2 år, er pludseligt blevet dårligt, den mistede balancen og kunne ikke gå fra den ene dag til den anden..Efter div. Undersøgelser ved Dyrelægen er der konstateret væske i kraniet... efter opstart af medicin fik han det lidt bedre 2 dage i træk kunne han nogenlunde gå uden at falde... nu er han blevet dårligt igen kan spise og drikke, følger med er vågen.. selvom han sover meget, har ikke haft afføring de sidste 2 dage tisser kun 1 gang i døgnet pt.... har aftalt med dyrelægen af vi ser tiden an... men hvad har i af erfaring med dette... nogen der har oplevet at de faktisk kan blive raske igen.. lige nu kan den ikke gå og kan ikke holde balancen, pt. Birker den ikke til at have ondt ???
På forhånd tak


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan min hund overleve...
  • #1   13. jan 2020 Jeg aner ikke noget om det, men det lyder godt nok slemt smiley

    Jeg krydser fingre for jer, og sender en masser tanker jeres vej smiley


  • #2   13. jan 2020 Mener du seriøst at hunden ikke virker til at have ondt?
    Jeg synes det skriger til himlen at den har det ret så skidt. Var det min hund, var den allerede aflivet. Det der er uetisk. Selvfølgelig skal det ikke ses an. Hunden kan ikke gå. Den kan ikke gøre sig ren.


  • #3   13. jan 2020 Vand i kraniet/hovedet er noget man desværre nogle gange ser ved chihuahua racen, specielt de meget små og ekstreme hunde, pga deres runde hoveder og lille størrelse. Det er en af de ting jeg er meget obs på, for det er virkelig smertefuldt, og jeg har aldrig hørt om en hund der fik det, som ikke blev aflivet.

    Jeg er ked af at sige det, for jeg forstår godt hvor ondt det gør at skulle sige farvel til sin hund. Men jeg ville aflive den med det samme. Din elskede lille hund er ikke tjent med at skulle gå med så store smerter. Den bliver IKKE normal igen. smiley smiley

    Føler med jer.


  • Karin B
    Karin B Tilmeldt:
    jan 2008

    Følgere: 2 Emner: 11 Svar: 100
    #4   13. jan 2020 Når nu der er en dyrlæge ind over, så synes jeg at det er forkert, at der er nogen her, som begynder at råde til aflivning - endda uden at kende mere til sagen end de få linier som er skrevet i første indlæg. Hvis der er tvivl om dyrlægens vurdering af situationen, så må man bede om en anden dyrlæge om at kigge på hunden. Først derefter kan der besluttes om aflivning er den bedste løsning.

  • #5   13. jan 2020 Karin, ts beder om erfaringer og spørger til om hunden kan overleve, det må jo betyde at vedkommende enten ikke stoler på dyrlægen eller at dyrlægen heller ikke er sikker.

    Jeg kommer med den erfaring jeg har. Jeg har heldigvis aldrig selv oplevet det, men jeg har snakket med flere der har, fulgt hunde der fik det og læst en del om emnet, netop fordi det desværre ses i min race, sjældent hos meget ansvarlige opdrættere heldigvis, men det er der.

    Hvis man ikke vil høre folks ærlige mening eller erfaring er det da dumt at spørge. Jeg tror faktisk ofte folk spørger ligeså meget for at få ro til at vide at det er ok at sige stop og aflive.

    Jeg ville da ønske at der fandtes en mirakel kur og at jeg havde en milliard gode historier om hvordan hundene blev raske og glade igen, men det er bare ikke sådan det er.
    Så jo jeg kan godt sige at jeg ville aflive, i det sekund hunden har fået konstateret at problemet er vand i hovedet/kraniet ville jeg sige farvel, for det er ekstremt smertefuldt og jeg tror ikke på at der er et godt liv på den anden side.


  • #6   13. jan 2020 Ved du hvorfor ?

    Altså den egentlige diagnose


    Underligt det først viser sig nu

    Ingen tvivl om at situationen er yderst alvorlig


  • Karin B
    Karin B Tilmeldt:
    jan 2008

    Følgere: 2 Emner: 11 Svar: 100
    #7   13. jan 2020 #5
    Du mener altså at du ud fra en kort skriftlig beskrivelse er bedre til at vurdere hvad hunden fejler og om den skal aflives, end den dyrlæge som har stået med hunden i hænderne og set div prøveresultater?

    Jeg mener ikke, at man kan tolke, at ejeren ikke stoler på sin dyrlæge, bare fordi hun spørger herinde.

    Som # 6 skriver, hvad er den egentlige diagnose?


  • #8   13. jan 2020 Det konkludere jeg heller ikke. Jeg konkludere at det er de muligheder jeg ser for at spørge så direkte. Hvis dyrlægen havde vidst det, havde de vel givet en helt klar udmelding..

    Og jeg mener heller ikke at jeg er bedre til at vurdere, læs nu hvad jeg skriver!
    Jeg skriver hvad min erfaring er og hvad jeg ville gøre. Jeg skriver faktisk på intet tidspunkt hvad ts skal gøre, jeg skriver hvad jeg ville gøre og hvorfor jeg ville gøre det.

    Jeg siger faktisk heller ikke at dyrlægen ikke ved hvad vedkommende gør, jeg ville bare ikke satse eller forsøge, jeg ville give den fred. Om ts er enig er da helt op til ts. Der er mange situationer hvor jeg havde sagt stop lang tid før andre, ikke nødvendigvis herinde bare sådan generelt. Så når folk spørger efter MIN erfaring er det det de får.


  • Karin B
    Karin B Tilmeldt:
    jan 2008

    Følgere: 2 Emner: 11 Svar: 100
    #9   13. jan 2020 Når så mange bare begynder at råbe aflivning, så er jeg sikker på at en del mennesker vil føle sig presset til at aflive. Ingen af os ønsker at vores dyr har det dårligt. Den beslutning mener jeg skal tages i samarbejde med dyrlægen.

    Ingen af os kender diagnosen - der er kun formodninger om hvad der kan være galt.


  • #10   13. jan 2020 Karin jeg lukker den her, du læser jo overhovedet ikke hvad jeg skriver. Jeg gider ikke ødelægge ts' tråd, slet ikke når det er et så sørgeligt og svært emne.

    Godaften.

    P. S. Fandt lige en enkelt artikel om vand i hovedet hos hunde, hvis nogen er interesseret i at læse den: https://hunden.dk/nyheder/vand-i-hovedet-hos-hunde/65391


  • Karin B
    Karin B Tilmeldt:
    jan 2008

    Følgere: 2 Emner: 11 Svar: 100
    #11   13. jan 2020 Det er fint nok. Måske misforstår vi bare hinanden.

    Jeg ønsker alt det bedste for trådstarters hund.


  • #12   14. jan 2020 Kunne være smart at tage fat i en neurolog, få en undersøgelse der og høre deres viden og erfaring med det.
    I jylland ville det være Rikke Fast, Viborg Dyreklinik.
    På sjælland ville jeg vælge Christina Gulløv.


  • Sultan N
    Sultan N Tilmeldt:
    jan 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #13   14. jan 2020 Tak for jeres svar.. hunden er blevet undersøgt grundigt med blodprøver og en del skanninger, det er åbenbart nogle hunderacer der er mere modtagelige for at få vand i hovedet..man ved ikke hvorfor nogle har det fra fødslen .. specielt små racer..
    . Det hundelægen sagde var at vi skulle have tålmodighed og at det i nogle tilfælde kunne gå op til 3 uger før man så en bedring, det er nok det vi håber... det er pokkers svært når den iøvrigt kan spise og drikke.. følger med når vi går rundt har øjenkontakt, reagere på lyde osv.... det havde været nemmere hvis nu de sanser også var svækket.. men det er de ikke...han prøver også at komme op nogle gange.. i nat havde gået nogle få skridt... men ja det er svært er nok mere afklaret end min mand, han kan ikke se hvorfor der ikke kan Gøres mere.... Uha man kan let komme op at små skændes når man ikke er eninge om fremtiden for ens kæledyr... han syntes jeg er en lyseslukker... mens han prøver at læse sig frem til behandlingsmuligheder


  • Sultan N
    Sultan N Tilmeldt:
    jan 2020

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
    #14   14. jan 2020 Til dem der spørg om diagnosen, vi fik ikke andet at vide end, at der ses væske i kraniet/ hovedet.
    Der ses ikke andet..


  • #15   14. jan 2020 Sultan jeg føler med jer. Det er virkelig også en forfærdelig situation at stå i smiley

    Det her kommer til at lyde mere hårdt end jeg mener det. Men engang imellem bliver man nødt til at sætte foden ned og sige det her er for hundens skyld, og det kommer til at gøre ondt, men det er ikke vores følelser men hundens liv det handler om.

    Jeg siger ikke at det ikke kan blive bedre, men jeg har aldrig hørt om et tilfælde hvor hunden bare kom sig og alt var fint. I skal også snakke om hvad risikoen er for at det bare bliver ved med at komme, selvom i går bugt med det lige nu, hvis i ikke ved hvorfor hunden har det.


  • #16   14. jan 2020 Øv - hvor det lyder trist smiley
    Jeg kan ikke lade være at tænke at hunden må have en gevaldig hovedpine; det har mennesker med vædske i kraniet.
    Jeg ville nok forsøge at få en second opinion fra en dyrlæge med speciale i neurologi og ikke stille mig tilfreds med 'det får nogen racer'. Ja, det er muligt, men det er altid en underliggende årsag og den er vigtig, hvis man vil gøre sig forhåbninger om en behandling.
    God bedring med ham.


  • #17   14. jan 2020 Mette hvis det er medfødt, kan man nok desværre ikke gøre så meget smiley og hvis ikke kan der være flere forskellige grunde, som kan være svært at finde ud af. Men er helt enig, hvis hunden ikke bliver aflivet er det en rigtig god ide lige at svinge forbi en specialist.


  • #18   14. jan 2020 Jo, men det jeg mener er at det er jo den underliggende årsag til vædsken i kraniet der er medfødt smiley Og før man kender årsagen kan man jo ikke vide hvad prognosen egentligt er.


  • #19   14. jan 2020 Med flere uger til udsigt til måske-bedring, så havde jeg nok valgt at sige farvel. Der står alle steder, at det er meget smertefuldt for voksne individer, fordi kraniet ikke kan udvide sig.

    Jeg kan godt forstå at det er svært, men det er da forfærdeligt for den lille vovse at leve i smiley


  • #20   14. jan 2020 Puha, det er en grim situation at stå i smiley Mange tanker til jer smiley
    Jeg har ikke selv nogen erfaringer, men må nu give Malene ret - det lyder meget til at hunden har smerter. Og i de tilfælde, særligt når der ikke er bedring, er det os hundeejere, der skal vurdere hvornår nok er nok. Hunden kan ikke selv sige stop. 3 uger er lang tid at lide for et måske smiley


  • #21   14. jan 2020 Jeg har ingen erfaringer med hunde der har forhøjet tryk i hovedet. MEN jeg lider selv af forhøjet tryk/for meget væske i hovedet. Og de symptomer du beskriver din hund har, var/er også nogle af dem jeg oplevede/stadig oplever, men medicinen tager største delen.
    Personlig ud fra min egen erfaring, ville jeg give hunden tiden til at medicinen kan få lov at virke.
    Hvis ikke hunden får noget smertestillende, ville jeg be om at få noget, så hunden i det mindste er smertestillet smiley også skal den selvfølgelig jævnligt tjekkes, primært med CT for at være sikker på at trykket falder, hvis ikke det falder skal hunden klart have fred, det er ikke hver at leve med smiley

    Det er bare min mening, hvad jeg havde gjort hvis det var min egen hund smiley

    God bedring!


Kommentér på:
Kan min hund overleve...

Annonce