{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.848 visninger | Oprettet:

Foder, labrador der fælder {{forumTopicSubject}}

Min veninde har en labrador der fælder virkelig helt vildt meget, og hun er træt af at støvsuge flere gange om dagen.

Der skal ikke tages hensyn til allergier eller lignende, fungerer fint både med og uden korn. Hun er i fin form og huld, men er ikke i hård træning. Det skal være et rimeligt prisfornuftigt foder. Barf/råfodring har ikke interesse. Eventuelle tilskud er også en mulighed - ølgær og b-vitamin er forsøgt uden held smiley

Og det er ikke bare almindelig labrador fæld, og det er året rundt


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Foder, labrador der fælder
  • #1   27. aug 2019 Støvsuge flere gange om ugen er for meget? Så tænker jeg at hun skal anskaffe en fældefri i stedet smiley Altså, da jeg kun have én hund, støvsugede jeg en gang om dagen. Nu hvor jeg har to hunde, støvsuger jeg en gang om dagen (eller altså, det sørger roomba for).

    Så bedste råd er at købe en robotstøvsuger. Hun kan da godt skifte foder og give tilskud, men jeg tror ikke det ændrer på at hun skal støvsuge “et par gange om ugen” smiley



  • #3   27. aug 2019 A. Flere gange om dagen, ikke ugen smiley Hun ved godt en lab fælder MEGET men hun synes det er lidt meget ekstremt smiley

  • #4   27. aug 2019 Kenzie, spørger lige og vender tilbage smiley

  • #5   27. aug 2019 Kenzie

    Pelsen er måske en anelse mat, men ikke meget. Hun får lakseolie nu. Afføring er fin, og 1-2 gange om dagen.


  • #7   27. aug 2019 Bare copypaste her.

    Vi har brugt Bosch, Bozita og concept for life (over en lang periode selvfølgelig.)

    Lakseolien er den fra maxizoo


  • #8   27. aug 2019 Ah, flere gange om dagen er ret meget noget andet smiley

    Min schæfer får røvsyg fældepels hvis hun får særlig meget andet end Orijen og Acana. Hun kan nogenlunde trives ved at få Orijen eller Acana 4 gange om ugen, og så får hun noget andet kornfri de andre dage. Får hun korn, bliver pelsen fedtet og mat.

    Jeg ville prøve noget kornfri, gerne med fisk, i en periode. Prøv at foreslå Carnilove, Real Nature eller Kingsmoor Pure - de er i den billigere ende.


  • #9   27. aug 2019 Hun takker for forslag A. Har også selv foreslået real nature.

    Og ja havde det været et par gange om ugen havde det været noget andet. Du må en tur til Louis Nielsen smiley


  • #12   27. aug 2019 Her har Essentials Nautical ændret meget... plus Kelp... og vi kører også på kokosolie.

  • #13   27. aug 2019 Jeg videregiver det hele. Tak smiley

  • #15   27. aug 2019 Hos os har kingsmoor også kun givet rigtig træls pels.. Mat, fedtet, og skællende hud..

    Personligt ville jeg prøve essential nautical living... Så skal man bare huske at stoppe med fiskeolie når man gir fiske foder - men så ville jeg gi planteolie.. Feks hørfrø eller kokos olie (bruger selv en fra anibio, kokos olie med sortkommen olie som er super god)


  • #16   27. aug 2019 Junior har fået fiskeolie sammen med Nautical... og kokosolie .. uden problemer. Vi er næsten kommet dertil, hvor han kun fælder slemt de to gange om året og hvis man vasker ham.

  • #17   27. aug 2019 Har ellers flere gange fået at vide at for meget fisk + olie kan være skidt.. Også af ihvertfald en dyrlæge med ret god forstand på ernæring.. Så derfor ville de ha mig til at gi en anden slags olie når/hvis hunden skulle ha fiske foder..

  • #20   27. aug 2019 Mener også at ha hørt i udlandet at hvis hunde lever af kun fisk kan de tabe pelsen.. Men ved faktisk ikk hvorfor de ville ha jeg skulle stoppe hvis jeg ville gi foder med fisk, ved bare at det er blevet sagt ved flere dyrlæger hver gang det har været oppe at vende mht fiske foder..

    Desuden skal man passe meget på med kæmpe natlysolie da det er blodfortyndende - derfor skal man stoppe i god tid før feks operation..


  • #23   27. aug 2019 21# Det er ikk en dyrlæge eller foder forhandler der har udtalt det med at tabe pelsen, men det ses feks hos hunde der lever på havnen og kun lever af fisk - ikke tørkost med fisk.. Frisk fisk.. Så det er bestemt ikk for at sælge foder, og det handler heller ikk om foder med fisk men hvis man får kæmpe mængder fisk og nærmest ikk andet..

  • #24   27. aug 2019 Skriver ingen steder at fisk er skadeligt, skriver at kæmpe mængder fisk og kun fisk kan være det i forhold til hvad jeg har hørt og at jeg ved flere dyrlæger er blevet anbefalet at stoppe med fiskeolie når/hvis jeg giver foder med fisk.. Og det af ihvertfald minimum en dyrlæge med forstand på ernæring..

  • #25   27. aug 2019 Frisk frisk ... altså råt er jo "farligt" ... det skal jo netop fryses inden de æder det... pga parasitter. Det andet med fisk og pelstab har jeg aldrig hørt.

  • #26   27. aug 2019 Som sagt er det bare noget jeg har hørt vdr hunde der lever på havnen og lever af kun fisk, men lige meget hvad er det jo næppe relevant i forhold til ganske almindelig tørkost med fisk smiley

    Men ja, der må vel være en årsag til at dyrlægerne har sagt jeg skulle droppe fiskeolien hvis jeg brugte fiske foder, men kan da prøve at høre egen dyrlæge hvorfor hun som en af dem har sagt det - de andre er vi afsluttet hos så det er måske lidt underligt at kontakte dem og spørge, men er da egentlig også selv nysgerrig på hvorfor nu hvor vi snakker om det..


  • #27   27. aug 2019 Jeg giver ikke meget for dyrlæger mere mht foder... uanset hvor meget viden de har.

    Hver gang jeg er ved forskellige dyrlæger (bortset fra Frigast og Sloth som aldrig har foreslået andet foder), så foreslår de altid RC, Hills eller andet mærke .. i stedet for at kigge på hunden, og se om den trives.


  • #28   27. aug 2019 Er hunden kastreret?

  • #29   27. aug 2019 Hun er ikke steriliseret nej smiley

  • #30   27. aug 2019 Kunne det tænkes at en gadehund taber pelsen af ANDRE årsager, end at den spiser fisk?

    Cecilie, man kan købe flydende B-vitamin til hunde i Hööks og i Land og Fritid. Det er super til fældepels. Men jeg ville nok bruge det som supplement ved et foderskift - det kan ikke stå alene.


  • #31   27. aug 2019 Nå ja.. vi har i perioder også brugt denne.

    Netop pga at det skulle hjælpe på pelsen.


    profilbillede
  • #33   28. aug 2019 32# Husker ikke hvor jeg har hørt det, det er flere år siden..


    Men som sagt må der vel være en årsag til at flere dyrlæger siger at jeg ikk skal gi fiskeolie sammen med fiske tørkost.. Er da ihvertfald lidt påfaldende at flere siger det samme hvis det bare er et tosset indfald.. Men jeg vil prøve at finde ud af hvad grunden skulle være.. Og ja, der er da stor forskel på tørkost der også indeholder andre ting...

    Men altså nu er det jo langt fra alle dyrlæger der prøver at prakke en foder på.. To af de dyrlæger der sagde det med olie og foder ikke så meget som nævnte hvilket mærke foderet kunne være, foder blev ikke diskuteret andet end et indhold af fisk.. Og nej, ikke alle dyrlæger har særlig meget viden om kost, og i kan tro hvad i ønsker, men ihvertfald den ene af disse dyrlæger har Virkelig forstand på ernæring! Men lad os så se hvad dyrlægen siger af grund, jeg er selv nysgerrig.. Derudover er det måske sådan en lille smule underligt at mene at dyrlæger der trods alt har en uddannelse der bla også kommer omkring dette emne ikke aner en dyt og bare vil sælge skod foder (til trods for at det er gennemtestet meget mere grundigt end så meget af de nye) men at hg hvor de færreste har en uddannelse der kommer omkring dette emne selvfølgelig ved mere og derfor kan sige at det blot er for at sælge foder, selvom samtalen på ingen måde handlede om foder men blot at jeg skulle undgå at give disse to ting samtidig... Man må vel i et eller omfang tillægge en uddannelse indenfor dyr noget betydning selvom nogle selvfølgelig er bedre end andre...

    Det er lidt som om hver gang snakken falder på dyrlæger og foder vejledning overhovedet at så vil de bare tjene penge, det er ihvertfald altid argumentet - som om det glemmes at barf forhandlere, folk der sælger fiskeolie, kornfrit foder osv har det mål at sælge og endnu mindre konkret viden og erfaring samt uddannelse... Hvis man vil bruge det at tjene penge på foder/tilskud som et motiv så gælder det jo ligesom alle i salgsbranchen..


  • #34   28. aug 2019 Sjovt igen hvordan de dyrlæger jeg har brugt har anbefalet olien selvom han har været på fisk i 5 år.


    Kan du ikke finde et link efter du har talt med dyrlægen?

    Igen intet er vel sundt, hvis man giver det i ekstreme mængder ... men det er jo ikke det vi taler om her.


  • #35   28. aug 2019 Jeg tror skam på nogle dyrlæger, men du kan evt læse min sidste tråd, hvor dyrlæge, og ejer af klinik, foreslog mig noget uden nogensinde at have set min hund.

    Jeg har dælme oplevet mange dyrlæger udtale sig... hvor man burde tro, at de vidste meget pga uddannelse uden at det de sagde var korrekt. En uddannelse gør ikke, at jeg bare stoler blindt på folk.

    Selv min veninde som læser til dyrlæge er skeptisk over for mange dyrlæger, og bruger. ligesom mig, dem hun har tillid.

    HG, uanset hvad du synes, har ekstrem meget viden og erfaring... og det må du da også selv synes med de tråde du opretter for at få andres holdninger og råd.


  • #36   28. aug 2019 Jo ikke alle dyrlæger er lige gode og ved lige meget og jeg siger heller ikke at man skal stole blindt, men sys bare det er utroligt let købt at fremstille det som om at mange/de fleste dyrlæger intet ved om ernæring trods uddannelse.. Og samtidig beskylder dyrlæger for at ville sælge foder uden at vide om det overhovedet har været tilfældet i den givne situation.. Det med at nærmest alle dyrlæger kun forsøger at sælge foder er SÅ ofte et argument! Og jeg sys virkelig det er forkert, fordi mange dyrlæger nævner det ikke med et ord hvis ikk selv man spørger eller hunden har brug for sygdoms diæt.. Det er så nem en måde at prøve at fjerne troværdighed, og hvis vi vitterligt skal tale troværdighed så har sælgere af andet foder ofte ingen uddannelse og deres eneste mål er netop at sælge hvor dyrlægen uden tvivl tjener mere på syge dyr fremfor foder - ihvertfald klart der hvor jeg kommer..

    Og jeg siger skam ikke at hg intet ved, fordi det gør de da uden tvivl, og det er også en god måde at få noget viden og andres erfaringer på, men hvis det var så nemt at få den viden som dyrlæger har ville uddannelsen nok næppe være så lang.. Og i flere situationer stoler jeg da tusind gange mere på dyrlægen som har en lang uddannelse og samtidig kender min hund irl.. Men har heller aldrig sagt at der ikke findes gode råd herinde og erfaringer, fordi det gør der da uden tvivl.. Men ja, der er bare langt fra gode råd og erfaringer til at ha samme tiltro som til en dyrlæge jeg kender irl og som kender min hund.. Det ville dælme være dumt at bruge en dyrlæge man stoler mindre på end et debat forum som ikke kender hunden/situationen/ejeren irl.. Altså der kommer da tit gode råd, men sådanne steder bliver der nok også en del gætværk da det er umuligt at forklare alting så grundigt som hvis det var noget man oplevede irl..


  • #37   28. aug 2019 Ja men dit er argument er, at flere dyrlæger har nævnt det med fiskeolie... og mit er så, at ingen af de dyrlæger jeg har brugt har nævnt det. Så ja et link til noget relevant materiale kunne være fedt... Junior burde jo være uden pels pt.

    Jeg vælger selv foder.. og nej at jeg ikke bruger dyrlægens råd er ikke lig med, at jeg tager en sælgers råd uden at være kritisk.. det ville være lige så dumt.

    At dyrlæger ikke prøver at sælge det foder de forhandler ... come on.. det gør de konstant. De vælger blot de rette kunder, som hopper i hver gang.

    En dyrlæge ved lidt om mange ting... og nej jeg har tydeligvis ikke den autoritetstro lige mht dyrlæger, som du har. De specialister jeg bruger ... ja dem stoler jeg på... helt alm uddannet dyrlæger.. ikke ret meget.


  • #38   28. aug 2019 Fra min veninde

    Jeg har bestemt mig for at vi giver real nature en chance. Vil det være ok at skifte lidt mellem varianterne, eller skal man holde sig til en?

    Jeg vil gerne give et ekstra skub med tilskud, men jeg får ikke givet 10 forskellige. Jeg har stadig ølgær stående, så det får hun selvfølgelig, og lakseolie har vi også. Kokosolie kan jeg også sagtens give hvis det gør en forskel, men derudover, hvad vil I sådan helt konkret foreslå?


  • #39   28. aug 2019 Kelp

  • #40   28. aug 2019 Kender ikke foderet, men da det netop er pga pels, så ville jeg vælge med fisk.

  • #41   28. aug 2019 En labradelle fælder kun en gang om året og det er hele året smiley nogen gange mere end andre

  • #42   28. aug 2019 Rikke ... der er faktisk stor forskel fra labrador til labrador. Vi har flere mdr om året, hvor Junior mere eller mindre ikke fælder.

  • #43   28. aug 2019 Cecilie ... glemte lige at jeg giver rå æggeblomme et par gange om ugen.. kan nogle gange også hjælpe.

  • #47   7. okt 2019 Opdatering

    "Vil du egentlig opdatere den der fodertråd Du lavede? Hun fælder stadig helt vildt, og nu har hun så også fået skæl. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg så gør nu ?? hun får real nature med fisk, lakseolie, B-vitamin, ølgær og kelp"


  • #48   7. okt 2019 Lige nu er altså også bare ekstrem fældeperiode her... Junior er helt pillet ... og det er altså uanset foder. Han er fin igen om en mdr.

  • #49   7. okt 2019 Har fælder de også helt vildt.

  • #50   7. okt 2019 Jeg tror det er sæson lige nu. Jeg kan støvsuge kl. 9 og til middag er mit gulv nærmest igen helt pelset til.

    Sådan er det hvert år ved denne tid.

    Det er nu jeg seriøst overvejer om jeg skulle skifte banden ud med hårløse eller plys hunde. smiley smiley


  • #51   7. okt 2019 Mine fælder også helt vildt.
    Og Gipsi er snart totalt afpillet.


  • #54   7. okt 2019 Desværre for dig har "skjult" reklame i forum modsatte effekt end den du forventede.

  • #55   7. okt 2019 Jan du behøver heller ikke skrive privat. Kan godt regne ud det er reklame smiley

  • #56   7. okt 2019 Heller ikke til mig.

  • #57   7. okt 2019 Jan den der reklamering gør at jeg giver dig en udstemme. Det gider jeg nemlig ikke at spammes med.'

  • #58   7. okt 2019 Jan, måske du skulle overveje noget korrekturlæsning på din hjemmeside.

Kommentér på:
Foder, labrador der fælder

Annonce