{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hund med stamtavle til avl uden udstilling
  • #1   8. sep 2011 fordi man er doven og ikke tager avl seriøst..

    ellers har jeg intet bud


  • #2   8. sep 2011 Hvis jeg nogensinde skulle avle på min hund, som jeg ikke tror bliver aktuelt, da hun har det fint som hun har det, ville jeg da klart tage til udstillinger for at være sikker på hun lever op til det hun er.
    Men er er åbenbart nogle der er ligeglade - så længe der kommer penge i kassen


  • #4   8. sep 2011 ja hvis jeg en dag ska avle, hvilket planerne heller ikke er på nu..vil jeg da få opfyldt alle kravene..man ska passe på sine dyrevenner og racen

  • #7   8. sep 2011 Nu er borderen en af dem der ikke skal udstilles. Og tror heller ikke der er mange arbejdsbordere som ville klare sig særlig godt på en udstilling i forhold til dem af udstillingslinier, men det vigtigste for nogen er jo også at de kan flytte får :o)

  • #9   8. sep 2011 Udstillingspligt betyder ikke altid at hundene dømmes nøjagtigt efter standarden. Det har jeg hundredvis af oplevelser med igennem årerne, men alligevel synes jeg man skal udstille og også opnå en pæn præmie før hunden skal med i opdrættet.Helst min 4-5 gange, fordi man så har et nogenlunde reelt bedømmelsesgrundlag fra flere dommere.

  • #10   8. sep 2011 Hvis jeg som opdrætter ( Hvilket jeg ikke er ) Så var jeg blevet tosset, hvis en af mine hunde blev brugt i avl uden tavle.

  • #12   8. sep 2011 Tja, havanneserne må kun klippes under og rundt om poterne - nej pandehåret må også rettes lidt til... Så en klippet hund får ikke vg, men "diskes"
    Uretfærdigt? Nej ikke i min verden. Hvordan kan jeg være sikke på at pelsen er korrekt, hvis man ikke kan se det og mærke det.
    Hvor gammel er det nu den hund der skal avlsgodkendes skal være?
    For de små selskabshunde er det kun 9 mdr... Kan folk ikke holde en pels så længe... Hvordan skal de så vejlede deres hvalpekøbere i pelspleje? Og opdrætte et kuld.. skal de også klippes?

    Så vil du avle!!! Så få din hund avlsgodkendt!!!!


  • #13   8. sep 2011 Terese
    Selv en havaneser behøver vel ikke stå i fuld pels for at kunne blive godkendt? Lyder meget underligt hvis der skulle være forskellige regler for havaneser og shih tzu. Det er trods alt samme klub. Den skal bare ikke stå helt korthåret.

    Kennel Van Morgue .
    Jeg bryder mig heller ikke om at man klipper hundens knurhår af, men en sjælden gang imellem af hensyn til udstilling kunne jeg nu godt acceptere det. Det vokser jo ud igen.


  • #14   8. sep 2011 Kan man ikke lide racen som den skal se ud i standarden, fatter jeg ikke at man ikke bare finder en anden race, hvis man samtidig vil udstille.
    Specielt inden for selskabshundene - de ligner hinanden af sind så meget. Kan man ikke lide hvordan en Puff eller en Löwchen skal klippes - hvorfor så ikke vælge en Lhasa Apso, Shih Tzu, Malteser, Havanese osv. Så stor forskel er der altså ikke på dem.

    Og så genere det ingen hund at få klippet knurhår. Silas har aldrig haft længere end max 1 cm knurhår - og han lever fint.


  • #15   8. sep 2011 Nu er det vel ikke alle racer der skal udstilles for at blive avlsgodkendt. Goldens bla. skal ikke (med mindre noget er blevet ændret). Her er det nok med HD og AA fotografering og øjenlysning.

  • #16   8. sep 2011 Det er heller ikke naturligt for en hund at bo indendørs, æde tørkost, få tøj på og gå tur med halsbånd og snor, så den holder ikke i retten. Intet vi gør med vores hunde er naturligt. Så det argument holder altså ikke.

  • #17   8. sep 2011 Margit: Det troede jeg faktisk at de skulle. Må have læst forkert. Min veninde har Golden og læste det i forbindelse med avlsgodkendelse af hendes. Det blev dog kun til én udstilling for den hund smiley

  • #18   8. sep 2011 Øhh ok? Så siger vi det. Nu er min mening ens om det er dig der skriver eller enhver anden. Så speciel er du altså ikke.

  • #19   9. sep 2011 måske for at tjene nogle nemme pemge, hvis vedkommende tror det er tilfældet.

  • #20   9. sep 2011 Ups - de der klippede nu tilladt, er gået min næse forbi!

    Jeg mener nu stadig, at avlerne bør lade hundene beholde pelsen, og passes. Igen - hvordan vil du ellers hjælpe dine hvalpekøbere med pelspleje?
    Så jeg er enig i at hvis opdrættere ikke synes om standarden for hunden, så find en anden selskabshund - der er masser af korthårede også.


  • #21   9. sep 2011 Jeg forstår det heller ikke smiley

    MEN hvad hvis nu hunden virkelig ikke bryder sig om store menneskemængder og udstilling i det hele taget, men derudover har en fantastisk stamtavle, gode resultater på HD/AD osv osv, lækkert sind, præcis udseende i forhold til standarden og også det ekstra som man bare mener er noget racen ikke kan undvære, skal hunden så tvinges på udstilling og opnå en knap så god karakter fordi hunden udstråler usikkerhed eller andet?

    Ville I så sætte en finger på at den ikke har det rigtige sind fordi den ikke kan begå sig i en udstillingsring? Oder was?


  • #22   9. sep 2011 Jamen det gør man da udelukkende for at ophidse visse mennesker på hg....

  • #23   9. sep 2011 Charlotte: Mange sår så videre tvivl om at den kun liiige har fået en godkendt ¨på udstilling, det er jo heller ikke godt nok smiley

    Altså forstå mig ret, jeg kan sagtens se pointen, MEN jeg mener der KAN være formildende omstændigheder i mit hovede.

    Jeg er slet ikke enig med dig. At en hund ikke kan begå sig i store menneskemængder med mange hunde, er for mig ikke noget der indikerer at hunden ikke er egnet til avl. For mig betyder det heller ikke dårlig socialisering, for en udstilling kan vel være utrolig overvældende for både mennesker og hunde...


  • #25   9. sep 2011 De dansk/svensk gårdhunde, ska avlsgodkendes på et specielt alvsgodekendelse arrangement. Der går 2 dommer igennem hunden fra snude til hale, og det tager ca 15-20 min pr hund.
    Så vi ka ik bare "nøjes" med en VG, og heldigvis siger jeg endnu... Da racen stadigvæk er under opbygning...


  • #26   9. sep 2011 TS: I mit tilfælde ville det være fordi jeg lider af angst og ikke kan opholde mig i et overfyldt lokale som på en udstilling længe nok til at udstille selv.

    Men nu har jeg nu heler ikke planer om at nedsætte mig som avler 8-)


  • #28   9. sep 2011 nu kender jeg ikke nogen som har erfaring med at udstille nær mig.
    Men måske jeg kunne finde ud af noget hvis jeg virkeligt ville. Ved det ikke for er jo egentligt ligeglad personligt med at avle. Hvis Opdrætter vil have et kuld fra ham må hun selv udstille ham 8-)


  • #29   11. sep 2011 Charlotte: Jo det er vi helt enige om, men for mig er det ikke en afgørende grund til ikke at satse på en hund i avl.

    Jeg mener ikke der er ligeså mange mennesker og hunde til alm. hundetræning som der er til en udstilling, nu har jeg kun set store udstillinger, så kan ikke udtale mig om de mindre der bliver snakket om.

    Heldigvis er avl slet ikke en mulighed for mig og noget jeg aldrig kunne finde på at begive mig ud i, men derfor mener jeg godt, at der laangt ude i periferien kan være en grund til at hunde ikke bliver udstillet.



  • #30   11. sep 2011 Indfør forbud:
    Hvis en hund ikke tør opføre sig normalt på en udstilling. Gå og stå med normal kropsholdning og tage kontakt til fremmede. Så er der efter min mening noget galt med hundens sind.
    Men meget ofte er det faktisk ikke hunden men ejeren der har et problem, som så bare går direkte ned i hunden.

    Hvis det er de store udstillinger man ikke syne som, så er det da bare at vælge udendørs raceudstillinger. Der er næsten altid god plads, så hverken ejer eller hundføler sig klemt.

    Renee:
    Du har jo så en gyldig grund til ikke selv at udstille din hund. Hvis opdrætter vil bruge din hund i avl er jeg da helt enig med dig i at h*n selv må udstille og få avlsgodkendt hunden.
    Jeg har flere gange udstillet for andre om ikke lige selv havde lys ttil at gå i ringen. Og fordi jeg er sikker på hvad jeg laver, så viser hunden sig ofte også bedre end den ville have gjort med en usikker ejer.


  • #31   11. sep 2011 Lotte: én ting er at hunden skal i ringen, men en udstilling er jo meget mere end det, så vidt jeg kan forstå?

  • #32   11. sep 2011 Hehe iorden smiley

    Nu har jeg en hund uden stamtavle, så jeg har selv aldrig været på en hel udstilling, men dem jeg har besøgt, der har det varet mange timer og hundene står forholdsvis tæt ved deres "boder" eller hvad man kalder det smiley der er snak med andre hundeføre og der er boder med div. produkter til salg, der er mange hunde, flere end til en alm. træningstime(der hvor jeg har trænet i hvert falde)

    Jeg synes bare ikke jeg vil sammenligne det med en almindelig tur i byen...


  • #33   12. sep 2011 Indfør forbud
    Om du tager din hund med rundt på hele området er da helt op til dig selv. Mine ville blive meget skuffede hvis ikke de kom med rundt og kigge boder. Men det er altid først EFTER vi har været i ringen. For gider ikke gå ind med trætte hunde.
    Det er såmænd ikke værre end dem der slæber deres hunde med på markeder, Nok tværtimod, for her er de fleste vant til hunde.
    ALLE mine hunde har elsket at være med. Den sidste jeg har fået avlsgodkendt, er aldrig blevet ringtrænet eller bare forberedt på at skulle udstilles. Men da hun har et godt sind så gik og stod hun alligevel som hun skulle. Og det var på stor indendørs udstililng.


  • #34   12. sep 2011 Charlotte: Ja jeg har nemlig kun set det som tilskuer, udstilling tror jeg ikke rigtig er mig. Men derfor har jeg jo set hvordan førerne gebære sig med hundene. IKKE fordi jeg har set en hund der ikke nød det smiley
    Jeg tror bare godt at sådanne udstillinger kan stresse en hund, også slevom hunden ellers ikke stresser nemt og har et forholdsvist roligt sind smiley

    Lotte: Jamen hvis min hund så sad i bur f.eks. og ventede på at skulle i ringen og der gik, lad os sige 50 hunde, forbi i løbet af sådan en dag, så ville jeg da godt kunne forstå hvis hunden blev lidt stessset over sådanne ting, igen også selvom den havde et "normalt" sind...


Kommentér på:
Hund med stamtavle til avl uden udstilling

Annonce