{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.514 visninger | Oprettet:

Stamtavle hund {{forumTopicSubject}}

YAY!
- Min kæreste har sagt til mig at jeg gerne må købe en hund med tavle, også selvom den koster 10-12.000 kr, da han kunne se hvor meget jeg lagde til siden om måneden for at det kunne lade sig gøre og han har lovet mig at han nok skal tage med ud og besøge kennel inden og mens de har hvalpe så vi er sikre på vi får den rigtige smiley

Jeg er bare SÅ glad.

Der er så bare et problem, jeg var ellers næsten sikker på at det skulle være en sheltie, men jeg ved at de har tendens til at være reserveret og min kæreste er bange for at ende med en hund der "løber væk" fra ham fordi det føler han at han har oplevet min mors tæve gøre

Så hvad gør jeg mht til race?

- Sætter mig fast på sheltien?
- Finder en ny race?

For dem der vil foreslå en ny race, så er hvad vi kan tilbyde en hund og vores krav til en her:

Tilbyde:
Hus med have.
2 timers gåtur fordelt på 3 ture om dagen
Mental træning i hjemmet
Hvalpetræning > Lydighed > Rally og/eller Agility
Max. alene 5 timer dagligt

Krav:
Lille mellemstørrelse hund (Ikke under 3 kg og ikke over 10-12 kg - da jeg er afhængig af offentlig transport)
Børnevenlig
Livlig, men kunne slappe af
Modig
Samarbejdsvillig

(Min kæreste er helt vild med labradors og goldens, men de er for store og no go i mit hoved - i tilfælde af den information hjælper)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Stamtavle hund
  • #2   7. mar 2013 Jeg har til gode at opleve en reserveret Sheltie, hvis bare den kommer fra en god kennel, hvor de bliver socialiseret efter alle kunstens regler.

  • #3   7. mar 2013 Ulla, orv dem havde jeg slet ikke tænkt på smiley

    Susanne - ja altså jeg synes jo heller ikke mine forældres er reserveret på den måde og jeg tænker os at min kæreste kommer jo os til at være familie/flok for den så kan ikke se hvorfor den skulle være det overfor ham?


  • #4   7. mar 2013 Hej , kan kun sige det samme som Susanne . Ta ud og besøg flere opdrætter med Sheltie's , mød opdrætteren og dens hunde.
    Ængstlighed eller reserverethed er oftes arveligt eller af manglende socialisering.
    Mærk efter ved dine besøg og du finder hurtigt det rigtige sted for jer smiley


  • #5   7. mar 2013 Jeg kunne ikke være mere enig Gesa. En god opdrætter er alfa og omega smiley

  • #6   7. mar 2013 Gesa - arveligt? Nå for pokker, jamen okay, det vidste jeg ikke at det var smiley jamen så vil jeg da få aftalt nogle ting med nogle opdrættere smiley

  • #7   7. mar 2013 Der er en arvelig tendens til det lidt nervøse, reserverede sind, så derfor er det ekstra vigtigt at vælge en god opdrætter. Det gælder både for Sheltier og Collier.

  • #8   7. mar 2013 Ud fra de ting du siger du søger i en hund, tænker jeg umildbart på en puddel.. De skulle være helt fantastiske familie og børnehunde.. Livlige og lærenemme.. De fåes jo også i mange størrelser, så i kan finde den der passer bedst.. Og bonus er jo, de fælder ikke og er allergivenlige..

  • #9   7. mar 2013 Susanne - ah ok smiley

    Sanne, det ville jeg så aldrig kunne overtale min mand til og jeg må nok indrømme jeg heller ikke selv er fan af krølpels.


  • #10   7. mar 2013 Tævens sind er 50% arveligt, så hun vil altså give sit sind videre til halvdelen af hvalpene, sådan gennemsnitligt. Den anden halvdel arver faderens sind.
    Socialisering og korrekt håndtering kan gøre meget, men der vil altid være anlæg for forældrenes sindstype.
    Derfor skal man aldrig avle på en tæve med adfærdsproblemer, udpræget skyhed, agressioner osv.

    Så hvis du vælger en hvalp ud fra forældredyr i balance, så har du alle chancer for at få en hvalp i balance.


  • #12   7. mar 2013 Du kan også prøve at tage et kik på den islandske fårehund

  • #13   7. mar 2013 Åårh tak Malene, så forstår jeg det godt smiley en skam jeg ikke har så super aktivt et liv så jeg kan ha en husly for er lidt forelsket i dine tøser :b
    - vi må ud og møde dem så.

    Majbritt - ja det er korrekt vores første sheltie og den tæve min mor har nu sys jeg dog ikk virker reserveret overfor fremmede.

    Louise - jaah men den bliver lidt stor.


  • #15   7. mar 2013 Hm... der er par ord i din liste som jeg ikke lige forbinder med sheltie:
    'Modig', '.... kunne slappe af' og 'børnevenlig'.
    Jeg har faktisk kendt rigtig mange shelties igennem lydighed og agility.
    Modige synes jeg godt nok ikke de er :-). Men hvad mener du med modig og hvorfor skal din hund være modig ?
    Slappe af oplever jeg ikke at de sådan for alvor kan; når jeg er på besøg hos mine sheltievenner, så oplever jeg at hundene er sådan nogle der altid rejser sig og tripper med når ejeren bevæger sig rundt i huset. Jeg oplever at de stresser helt vildt nemt over ikke ret meget.
    Børnevenlig. Tja bum bum. De er jo bestemt ikke uvenlige overfor børnene, men meget signalfølsommer og min oplevelse er at de ofte er utrygge ved især mindre børn og jeg har set mange sheltier blive omplaceret fordi der kom børn til.
    Jeg tænker lidt Dværgschnauzer eller Cairn terrier ud fra det du skriver. Men hvis dit hjerte siger sheltie så er det sådan en du skal have.


  • #16   7. mar 2013 Mette - modig er mest mest til agilitybane og sådan, har nemlig oplevet nogle der troede de skulle gå til agility også var hunden mega ræd for tingene og de gik der i 2 måneder uden det blev bedre.

    Jeg har aldrig oplevet en sheltie der stressede synes jeg? De bare ikke så selvstændige smiley


  • #18   7. mar 2013 Anya - OK på den måde. Så burde det ikke være et issue hvis du køber hvalp et sted der gør noget ud af prægning og socialisering og hvis forældredyrene ikke er bange for alt muligt.
    Jeg har også set sheltier, der var bange for deres egen skygge og det er sg... synd.


  • #19   7. mar 2013 Ja vi har os haft kig på både kooikeren, dsg og norsk lundehund
    - dog fik jeg afvide af en herinde at kooikeren var ekstremt skrøbelig i sindet. Dsgen er også et godt bud men ved ikke om jeg er lidt bange for den bliver for tung og/eller gøende og norsk lundehunden lød bare som et godt bud udfra DKK beskrivelsen smiley


  • #22   7. mar 2013 Mht stress, så er det min oplevelse at en del sheltier har meget nemt til stress, hvis ikke man er opmærksom på det og gør noget aktivt for at nedtone det. Og Nej, jeg er ikke totalt stressforskrækket. Mine hunde må hjertens gerne 'stresse op' i fordi der er noget de gerne vil. Men de skal ikke være konstant i forhøjet alarmberedskab og evigt trippe rundt og halse med ørene tilbage. Og det er det jeg har oplevet ved nogle shelties. MEN det har været hunde af dårlig avl, hvor man fx har avlet på en nervøs tæve fordi man selv synes den var åhh så fantastisk. Så det er jo altså til at undgå smiley

  • #23   7. mar 2013 Altså ja jeg har hørt de er det men de shelties vi har haft har kun været det kom når der kom gæster og sådan og det er okay for os smiley

  • #24   7. mar 2013 Jeg syntes i skulle overveje en dværgschnauzer. Den passer 100% ind i krav du har skrevet længere oppe og som ekstra bonus så fælder de heller ikke smiley

    Det gælder om at finde den rette opdrætter, så du får en racetypisk hund uden mentale problemer, uanset hvilken race du vælger smiley


  • #25   7. mar 2013 Tror ikke du finder mange springere under 12 kg...

    Har du overvejet en Cavalier? Livlig, modig (alt med måde... Og afhængig af arv og miljø) og bestemt børnevenlig. Gør ikke meget, stresser ikke, glad for fremmede.

    Mht sheltien er min erfaring, at det kan være en rigtig dejlig hund, hvis den kommer fra det rigtige sted og opdrages/præges ordentligt. De fleste er dog, dette til trods, vagtsomme, skeptiske, gøende og har hurtigt til stress - hvilket der jo ikke er noget sim helst unaturligt eller galt i, når man tænker på, at de i sin tid er fremavlet som hyrdehunde.

    Generelt synes jeg, at man bør kigge rigtig meget på, hvad en race er lavet til i sin tid - dette giver ofte meget mere info om racen end man kan finde ved, at spørge sig frem.


  • #26   7. mar 2013 Ja, jeg har overvejet cavalier, men min kæreste synes det er en rigtig tøset hund med det der lettere krøllede pels den har på ben og øre :b

  • #28   7. mar 2013 Stemmer lige i med Vibeke H: Prøv at kigge på Dværgschnauzeren.

  • #29   7. mar 2013 Jeg skal prøve at kigge på den smiley

    Maj-Britt *DKK snob* - Jeg har aldrig sagt at en sheltie skulle have lab sind, jeg brøds mig ikke om labs. Jeg elsker sheltien og dens sind, det er hvad jeg er vokset op med, men når man skal have hund sammen er man jo nød til at finde en race man begge kan leve med i 10-15 år, ellers så går det jo ikke godt.


  • #30   7. mar 2013 Sheltien er en rigtig lækker charmerende lille hund, men jeg oplever dem nu også som ret reserverede og særdeles signalfølsomme. Det er fint, hvis det er det man vil, men du har fornyligt haft en lang tråd om hvalpen Coco/Tinka, som endte med at skifte hjem, fordi hun ikke fungerede for jer.

    Jeg er ikke ude på at tryne jer med det, men da gjorde du det særdeles klart, at din ven ikke var hunde menneske, og ikke havde lysten/viljen til at arbejde med en forsigtig hund. Nu nævner du så, at han føler, at en af din mors sheltier trækker sig fra ham. Han kan sagtens uden selv at ville det have en opførsel, der ikke fungerer specielt godt med en signalfølsom hund. Jeg ville se mig om efter noget mere robust rent mentalt. En dværgschnauzer kunne sagtens være et godt bud.


  • #33   7. mar 2013 Lene N - Jamen nu skal du så også tage højde for at den hvalp var ikke en vi var ude og vælge selv, den blev kastet ind i vores hjem. Og ja det har han en følelse af, men jeg ved ikke hvorfor? Han har mødt min mors tæve 5-6 gange og hun kan altså sagtens sidde på skødet af ham nærmest for at kysse på ham, så det synes jeg jo ikke stemmer overens med det han har følt.

    Finkaninus - Sorry jeg overså du havde skrevet den som bud, men kender faktisk slet ikke racen, ved ikke engang hvordan den ser ud lige på stående, så vil da lige undersøge den smiley


  • #34   7. mar 2013 Jeg har nøjagtig samme oplevelse af sheltien som Mette Marie A.
    En af mine gode bekendte har collie opdræt (DKK, og gør virkelig alt lige efter bogen og lidt til!), hun tænkte, at hun ville prøve en sheltie, da hun ikke er ung mere og det måske var en mere passende størrelse. Hun gjorde naturligvis sit grundarbejde ordenligt mht. at finde den rigtige opdrætter osv. osv., så hun fik en tæve. Aldrig har hun fortrudt så meget et køb af hund, den gøede hele tiden og så igen, var meget signalfølsom, reserverede over for fremmede men ikke nervøs, og så var der bare gang i den 24/7. Hun var desværre nødt til at skille sig af med den igen, og i dag opdrætter hun heldigvis stadig de dejlige collier smiley

    Personligt har jeg mødt tre forskellige sheltier flere gange, og jeg vil nu altså også mene, at der findes hunde der passer noget bedre til det I ønsker og kan tilbyde. Hvad med en cocker spaniel? fransk bulldog? mops?


  • #35   7. mar 2013 Anya, jeg er helt klar over at I ikke selv havde valgt den pågældende hvalp, og som jeg skrev, var det ikke for at tryne jer med det forløb, men hvorfor ikke lære af oplevelsen, en signalfølsom og forsigtig hund er måske ikke det rette for jer.

    Har du ikke spurgt ind til, hvorfor din ven føler, at din mors hund trækker sig fra ham, når du har en anden oplevelse af situationen ? Måske er det i visse situationer, han føler et problem. Måske er hunden tryg nok ved ham, når han sidder ned, men ikke når han går rundt. Jeg har ikke svaret, for jeg har ikke set det, men jeg synes da, du skal tage det alvorligt, så ikke I får en ny skuffelse, og en ny hvalp får en dårlig oplevelse.


  • #36   7. mar 2013 R - Årh det lyder ærgeligt.
    Cocker har jeg også tænkt på, men der har manden samme tanke som med cavalieren, med det tøsede look. - Dog er hverken Cavalier og cocker helt afskrevet endnu.

    Fransk - uuh, jeg er begyndt at synes det er en seriøst sød hund, men jeg er simpelthen SÅ bange for alle de problemer den kan have og sygdomme.
    Mops - Den må jeg indrømme jeg synes er disideret grim, jeg vil helst ikke eje sådan en hund.

    Lene - Det er helt fint, tog det skam heller ikke sådan smiley Jo har spurgt ham om det, men han kan ikke rigtig svare på det udover at han har den følelse, jeg tror måske det kommer sig af at han har set hun trækker sig overfor fremmede mennesker som hun ikke kender og hunde, men ellers ved jeg ikke hvad det skulle gøre.

    Og ja, jeg gør jo netop alt dette for at være sikker på det ikke bliver en skuffelse igen. Det er enormt vigtigt for mig, da jeg simpelthen ikke ville kunne holde til det gik galt igen smiley


  • #37   7. mar 2013 Da jeg fik min første Cavalier, synes min daværende kæreste også, at den var for tøset, men efter lang tids research faldt valget alligevel på Cavalieren, da den på alle måder opfyldte vore behov.

  • #38   7. mar 2013 Maj-britt - Ja min kæreste siger jo os til mig at han kun har et forhold til labrador, fordi sådan en har han ejet derhjemme, og som han selv siger "hvordan skal jeg få et forhold til en anden hund/race uden at eje den?"

    Og det har han jo ret i, så jeg burde nok bare sætte mig fast på en race og sige sådan bliver det.
    - Men egner en cavalier sig til agility og sådan? Synes aldrig jeg har set dem i den sammenhæng.


  • #39   7. mar 2013 Jeg løber med et par af mine, men kun på hyggeplan. Men jo, de egner sig! De bliver aldrig så hurtige, som en sheltie, men der er faktisk lige blevet udtaget en til DM i DCH og det er ikke første gang.

  • #40   7. mar 2013 Min kæreste plejer at kalde vores cavalier for en lille fesen homohund, men det er sagt med så meget kærlighed, at det ikke gør noget. smiley Jeg synes selv at en cavalier er lidt royal at kigge på, og ja, lidt fesen.. Men min kæreste er en machomand med stort M og han mener selv nu, at vi aldrig skal have andet end en cavalier, netop pga dens gode sind og egenskaber. Synes også en cavalier passer perfekt ind i de krav og ting I kan tilbyde den. Og din kæreste vil hurtigt komme over, at det er en lidt tøset hund, når han lærer dens sind at kende!

  • #41   7. mar 2013 http://www.youtube.com/watch?v=WroOzRmqJP8
    Her en cavalier til agility..


  • #43   7. mar 2013 Ihj det lyder bare godt - Måske i kunne anbefale nogle kenneler i min indbakke?

  • #44   7. mar 2013 Hvis du har spørgsmål om Cavalieren, sydomme, det ligger til racen, hvad man skal være obs på osv, så må du gerne sende dem i en pb til mig. Har et lille opdræt og ved en del om racen.

    Se evt min hjemmeside Canidan.dk, hvor der står lidt om mig selvfølgelig, men også lidt overskueligt om racen og sygdomme.

    Der er også god Info på Cavalierklubben.dk


  • #46   7. mar 2013 Okay så pt liste jeg skal kigge på:
    - Cavalier
    - Dværgschnauzer
    - Tibetanske Terrier

    Derudover vil jeg gerne snakke med en opdrætter af Norsk lundehund, for at se om det kunne være et bud.

    Men har ikke rigtig afskrevet sheltie og dsg, da de sidder i mit hjerte de 2 racer.


  • #47   7. mar 2013 Nej, desværre.. Min er en gammel hund, der bliver 7 år i dag, faktisk.. Vi overtog ham for 1 år siden, hvor han havde det rigtig skidt, så det har vi arbejdet med.

  • #49   7. mar 2013 Finkaninus - Jeg må nok sige jeg synes den er ret så grim, og den er meget anderledes langhåret end sheltien er.

  • #51   7. mar 2013 Nej, det fungere ikke lige for mig xD Men smag og behag er jo forskelligt smiley

  • #52   7. mar 2013 hvad med en thai-bangkaew-dog, se mere her www.thai-bangkaew-dog.com

  • #53   7. mar 2013 Findes den i Danmark?

  • #54   7. mar 2013 Jeg har lige talt med kennel Poulsgaard(shelties) og tager til skue i brædstrup på søndag for at se de forskellige racer og møde nogle opdrættere smiley

  • #55   7. mar 2013 Her hvor jeg bor har der boet en norsk Lunde. Desværre død nu, men en lækker lækker hund. Den kunne jeg selv finde på at vælge næste gang. Og synes dt er charmerende med den xtra tå

  • #56   8. mar 2013 hej Anya, nej men der et kuld i nordtyskland p.t. og der kommer et avlpar mere direkte fra Thailand i april

  • #57   8. mar 2013 Nåh okay smiley

  • #58   8. mar 2013 Norsk lundehund er ikke en helt nem hund at træne, bare så du er Obs på det smiley



  • #59   8. mar 2013 Sarah - nej det fandt jeg ud af da jeg researchede på den igår smiley

    Tror jeg holder mig til sheltie, dsg el cavalier - måske dværgpinscher; har fået af vide af nogle der har dem at de er nemme at træne også smiley


  • #60   8. mar 2013 Ruhåret gravhund

    den er på ingen måde resserveret, hvis du som andre også skriver, finder fra ordentlig kennel,
    dog er de meget selvstændige, så de kan godt finde på at gå på drev smiley
    men det er jo slet ikke det samme som at løbe væk da man er bange/resserveret.


  • #61   8. mar 2013 Maria , tak for buddet men brøds mig overhovedet ikk om gravhunde, har kun mødt aggressive gravhunde også minder de mig om en pølse på ben xD

  • #62   8. mar 2013 hvad med den engelske toy Terrier, den er ligeledes nem at træne og samtidig en hund med et venligt sind og en stor personlighed

  • #63   8. mar 2013 Ja den er et godt bud Dorthe , det passede jo meget godt til os det du skrev om den smiley

  • #64   8. mar 2013 Forresten, så er der jo noget pelspleje ved en Cavalier, men jeg synes ikke det er noget I skal blive afskrækkede af. Vi børster Cocio ca. hver 2. uge med en almindelig børste og en furminator. Han kommer i bad ca 1 gang om måneden. Det er yderst sjældent han har knuder i pelsen og hvis han har, sidder de ved ørene helt inde ved hovedet, fordi han gnider sit hovede op af alt muligt når han er glad. Hvis han har dem der, klipper vi dem bare forsigtigt af. Desuden trimmer vi hans poter for hår en gang imellem, men det er mest om vinteren pga potevoks og salt osv.

  • #65   8. mar 2013 Tine - pelspleje skræmmer ikke, der er massere med en sheltie os xD jeg synes det så hyggeligt a sidde og rede hunden :b

Kommentér på:
Stamtavle hund

Annonce