{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.056 visninger | Oprettet:

Avl af rotter.... {{forumTopicSubject}}

Sidder tit og undre mig over, hvorfor rottweileren bliver kaldt en brugshund, og mange skriver på deres hjemmeside, at de har nogle gode brugshunde. Men det er begrænset med prøver, der er på hundene.
Hvorfor bliver der ikke brugt tid på at få taget prøver på hundene?
Er det kun udsende vi går efter og ikke brugsegenskaberne? For der er jo rigtig mange der bruger massere af tid på at udstille deres hunde, men der er ikke en eneste prøve på hunden.

Håber dette vil sætte en "lille" debat igang ,0)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Avl af rotter....
  • #1   10. jul 2007 Vi købte efter forældre der begge havde vundet forskellige prøver.

  • #2   10. jul 2007 Og tillykke med din nye søn!

  • #3   10. jul 2007 tillykke med sønniken
    da jeg købte min første rottehan, fik jeg at vide af kennelen at han var af udstillingslinier, og dermed bedre i temperament end en fra brugslinier, da jeg kun skulle have en familie/vagthund. dette ligger så over 10 år tilbage, og aner ikke om det er gældende, min nye dreng er efter brugslinier, og syntes han er nem og dejlig.


  • #4   10. jul 2007 lige en tilføjelse, min første var med dkk-bog min nr 2 var uden papir, men lignede min første dreng utrolig meget i sind og udseende, min nr 3 som jeg har nu er med dkk-bog og er meget anderledes i udseende og sind end de 2 første, gammeldags typer.

  • #5   10. jul 2007 Rikke.. ja hvor meget brughund, er der tilbage i rotten ?

    Jeg kan ikke svare på det,men syntes de halter noget hvad drift og mod angår,samt viljen til at arbejde,desværre..
    Samt det er de færreste rotter der har en IPO 3 eller ligger højt i PH...

    Mange har købte prøver og er de til at stole på ? Så er de avlshunde reelt noget værd,set med brugs øjne..

    Det er nok ikke for sjovt at mange af de gode gamle brugsfolk skifter race,selvom deres hjerte altid vil ligge hos rotten.. Men som de siger.. der er alt alt for langt imellem de hunde der dur, til at racen er værd at satse på,hvis man vil være med på topplan..

    Jeg mener hvis man kan vinde et IPO DM for rotter med 246 point,mener jeg det var et år,så er standarden godt nok lav..

    Jeg håber da,at rotten vil kunne komme med igen..

    Men måske er jeg osse naiv,på lige det punkt smiley



  • #6   10. jul 2007 må indrømme at jeg ikke aner noget om hvad de forskellige betegnelser betyder, men min drengs far har noget som hedder uhp-ak-ipo2-ipo3-bpb-bpab-bpabc-fp-ipo1. og morfar har, ipo2-bhp3-uhp-bhp1-ak-bhp2-ipo1.

  • #7   10. jul 2007 Det er misforstået at der er brugslinier og udstillingslinier for om man læser racebeskrivelsen og brugen af rotten er det en arbejdshund, uden diskussionmen tror der er gået penge i det og dem som ikke lever op til standarden har man jo så fordele af at kalde udstillingslinier.. en rigtig rotte er en selvstændig velafbalanceret selvsikker brugshund der lige så gerne sidder på skødet som i et ærme.. Dog er der selfølgelig forskel på temperament og jeg har selv 3 der er vidt forskellige i temperament, blot min mening...

  • #8   10. jul 2007 Ps jeg tror ikke at der som sådan afgørende med temperamentet om det er brugs eller udstilling for en rotte med gode brugsegenskaber kan sagtens være en super familiehund´, tror det man skal kigge på er det reelle temperament, er den skarp, belastbar etc, i min verden er det de ting der afgør om det er en god rotte...

  • #9   11. jul 2007 Generelt er min holdning at hvis man gang på gang på gang på gang parrer 2 individer der ingen brugsprøver har, så vil der være stadig større sandsynlighed for at afkommet ikke vi ha "det" i sig, der skal til for at være med.. det er nogne lunde det samme som HD.. parrer du individer du intet aner om, så er der større sandsynlighed for at afkommet kan få HD, fordi man netop ikke udelukker dem, der ellers ville være "dumpet"

    Opdræt i dag sker meget på titler, internetberømmelse, og ejeres evner til at eksponere hunden til de rigtige kanaler.. for så vidt brugshundenes brugsresultater, de eksponeres sjældent i samme stil og har derfor ikke den samme søgning.. hvem kan for eksempel nævne de sidste 5 verdensmestre eller tyske mestre, hvem vandt DM sidste år????, men spørger man hvem der har været klubsieger eller årets hund, er de fleste med..

    Jeg forsøger selv at bibeholde brugsegenskaberne i mine linier, eller forbedre dem, ved primært at benytte brugshanner der har bevist deres værd.


  • #10   11. jul 2007 Spørgsmålet er jo også om hvornår man kan tillæade sig at kalde det brugshundeavl.. skal begge forældredyr så være brugskårede, eller er det nok at der findes brugshunde i stamtavlen ?? og hvor højt skal vi op i niveau med hensyn til at være brugshund.. er en sporhundeprøve FCI ( som er anerkendt til brugsklassen) nok til at gøre hunde til en brugshund ?? er det kun ipo/bhp/ph der anerkendes eller er redningshundene / DCH / hjemmeværnet osse ok som brugshunde ??

  • #11   12. jul 2007 Banditte: ingen af mine rotter gennem tiden har været i besiddelse af det "gamle" snakkegen, mener at rotten i gamle dage snakkede meget

  • #12   12. jul 2007 en rotte er efter racekeskrivelsen heller ikke korrekt når den er lang og tynd smil men jeg syntes der er langt imellem de snakkende modeller idag.. Jeg har avlet 2 kuld og heller ikke der er der en eneste der snakker men min fars gamle dreng gjorde, den blev sendt til himmels for 6-7 år siden

  • #13   13. jul 2007 Griner ja.. 1 gang rotte, altis rotte... jeg vile have svært ved at skulle skifte race, det er en skøn hund...

Kommentér på:
Avl af rotter....

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce