{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.043 visninger | Oprettet:

løbske tæver til træning? {{forumTopicSubject}}

jeg ville lige høre om det er normalt at løbske tæver ikke er tilladt til agility træninng?

jeg har fundet et sted jeg gerne ville gå til agility, men det koster 700 kr for 12 gange, men da jeg ved min tæve vil komme i løb sådan ca midt i de 12 gange, så der i hvertfald vil være 4 gang jeg ikke kan deltage.
og så syntes jeg ærligt det er lidt dyrt at skulle starte der.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  løbske tæver til træning?
  • Jevaan
    Jevaan Tilmeldt:
    apr 2012

    Hunde: 1 Emner: 32 Svar: 558
    #1   27. mar 2013 Jeg ved ikke om det er anderledes med agility, men til almindelig lydighed hos DKK må man gerne komme med sin løbske tæve. Det er bare ekstra udfordring til dem med hanhunde sagde træneren da jeg spurgte smiley

  • #2   27. mar 2013 Det er ærligt talt lidt fladt, synes jeg, at de ikke tillader det.

    Om det er normalt, det ved jeg ikke, men forskelligt er det. Jeg personligt ville ikke træne et sted, hvor løbske tæver ikke var tilladt. Det er super både for tæverne og hannerne.



  • #3   27. mar 2013 Jeg ved ikke om det er normalt men hvis det er sådan på stedet må du jo lade være med at melde til eller forlange nedslag i prisen svarende til de manglende dage;), hos os er løbske tæver velkommende, de er også på konkurrencepladserne så hanhundene skal lære det;)

  • #4   27. mar 2013 Ved ikke om det er normalt til agility, men hos os må de ihvertfald også gerne træne... Det er super træning - Både for hanhund og tæver smiley

  • #5   27. mar 2013 ja jeg syntes også det virker lidt underligt, da jeg jo har set at de gerne må være med til konkurrencer.

    jeg må bare finde et andet sted, det er bare utrolig svært at finde noget her omkring smiley


  • #6   27. mar 2013 Derr hvor jeg træner nu er løbske tæver velkomne. Jeg har trænet på et sted før, og der måtte de ikke komme når de var højløbske, men ellers måtte de godt. Men ja, til komnkurrence så er jo alle velkomne, så det er lidt dumt at ikke tillade løbske tæverr til træning..

  • #7   27. mar 2013 Det giver ikke nogen mening at holde løbske tæver væk fra agility banen, for hvis/når man kommer ud i konkurrencer, må løbske tæver gerne være med. De skal bare starte på en lille måtte som ligger foran det første spring, som så bliver fjernet igen, ved næste hund. Så de kan sagtens komme til at bløde på banen og på forhindringerne, og hvis han hundene ikke lære at træne under disse forhold, ja så er løbet da kørt, når de kommer ud på andre baner.

  • #8   27. mar 2013 Og ja, det kan være dybt frustrerende for han hunde ejeren, men man kan jo ikke andet end bare træne og rose for det der lykkes, og bære over med dem, da de ligesom alle andre hankøn, kun kan tænke på en ting af gangen smiley

  • #9   27. mar 2013 Der var jeg træner (det er dog rally) er løbske tæver velkomne - dog skal de have trusser på, da vi pt træner indendørs og på tæpper.

    Som de andre siger giver det ikke nogen mening for det bliver kun et endnu større problem for hanhunde ejere, der ikke er vant til løbske tæver, når de kommer til konkurrence og der så pludselig er et par stykker.

    Som hanhunde ejer skal man vænne det om, til en fantastisk trænings mulighed. Jo mere man træner det, jo mindre bliver problemet.


  • #11   27. mar 2013 Jeg må desværre ikke træne i dkk når jeg er opdrætter i dru:-(

  • #13   27. mar 2013 Ja. Men så skal jeg være medlem hos dkk, og så må jeg ikke være medlem i DRU samtidig. Desværre smiley havde nemlig hørt det var et godt sted at træne.

  • #15   27. mar 2013 Jeg træner ved DCH os i min agility klub må løbske tæver også gerne komme.

  • #16   27. mar 2013 vi har DCH langeskov ca 10 min her fra.
    men de har lige pt ingen agility træner desværre.
    og dch odense har lang venteliste.


  • #17   27. mar 2013 Kan slet ikke se hvorfor tæver i løb, ikke er velkomne, netop fordi de gerne må stille i konkurrencer mv. når de er i løb...!

  • #18   27. mar 2013 ja, jeg ved heller ikke hvorfor hun ikke vil have det. men så må jeg finde et andet sted. selv om det virker til at være ret svært

  • Finn BC
    Finn BC Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 43
    #19   30. mar 2013 Hej Alle der har tæver som kan formerer sig og som fra tid til anden går i løbetid.

    Jeg tror det vil være en rigtigt god ide, at så længe kvinder producerer æg, så skal de piskes og ruskes i nakke til de lærer at de skal holde sig fra mænd, der ikke er kastreret som 12 årig, da får vi de bedste resultater og ingen form for egoisme.

    Altså kvinder der ikke er i stand til at formerer sig, må gå på banen med deres hund, og det samme må mænd, der ikke er i stand til at formerer sig.

    Hunde ... JA, hunde er nu engang hunde, og de skal ikke menneskeliggøres, det er da det mest tovlige mennesker kan finde på.

    Man må godt elske sin hund - naturligvis.
    Man må godt være god mod sin hund - naturlivs.
    Man må godt gå til konkurrence med sin hunhund som er i løbetid - nej naturligvis må man ikke det - de skal ALTID stille op til sidst.

    Må man være egoistisk på træningsbanen - JA - men det er under ansvar, lige som så mange andre steder. Man kan virkelig ikke være sig selv bekendt, hvis man er egoistisk mod bedre viden. OG det ser jeg at det er der mange hundeejere ér som går til konkurrencer.

    Når man konkurrerer, så er man naturligvis egoistisk, men man har også sportsånd og alt det som kræves af en sports-mand/kvinde.

    Jeg personligt ser det som DOPING, at tæver som er løbske skal deltage på lige fod med andre hunde, DA de får en fordel, frem for hanhunden der er ukoncentreret på grund af alle de dunster, som er naturligt i dens verden for formering og avl. De andre tæver er i reglen mere eller mindre upåvirket af en løbsk tæve, men det er hanhunde altså ikke.

    DU kan træne din hund til at være ligeglad, så længe den er under kommando af dig, men straks den ser sit snit, vil den slikke og slikke og forsøge at bedække, for at formerer/sprede sine gener, da den i sin verden tror den har de stærkeste gener.

    Syntes Du at det er rimeligt, at andre skal have ekstra KAMP med deres hunde, fordi DU ikke kan respekterer, at din hund er i løb og derfor påvirker de andre hunde negativt.? Jeg mener et klart NEJ

    Jeg har selv en tæve, faktisk min første tæve og har kun haft hanhunde og ved, på egen krop, hvad det kræver og hvad man udsættes for, når der er løbske tæver på træningsanlægget eller til konkurrencer.

    Den måde som DcH har landet aftalen på - med at løbske tæver kan deltage i konkurrencer, men at de skal møde som sidste hunde, den måde kan jeg meget godt tilslutte mig, da hvorfor i alverden skal JEG have en pokal, som JEG måske egentlig har DOPET mig til!??? - Cykelsporten om igen - DOPING for RESULTATES skyld, ikke for sportens skyld.

    Kald mig gammeldags men jeg står ved hvad jeg skriver/siger - for vi skal altså også tage hensyn til de andre deltager, det altså ikke dem som er "syge" om man vil bruge det udtryk, men vores hund som er "syg", igen om man vil bruge det udtryk.

    Hvad DKK gør og tillader, det kan jeg ikke udtale mig om, ejheller andre klubber uden for DcH - men hvad de gør i DcH, og hvad der står i vedtægterne, det kan jeg tage stilling til og her må jeg indrømme, uanset, hvor mange triste kvinder/mænd der skråler op, så er det ikke rimeligt over for de andre deltager, som er i flertal.

    Igen, hvorfor skal de tabe en turnering, fordi DU VIL.... holde på en ret der i mine øjne er forkert, blot for selv at forsøge at opnå at vinde turneringen.

    Jeg har talt med min dyrlæge - vi kan få P-piller og også få en P-sprøjte til vores tæver - Jeg har ingen umiddelbare planer om at eliminerer hende, men skulle det ske, at jeg kan forudse, at hun kommer i løb på et for OS vigtigt tidspunkt, så træffes der foranstaltning med min dyrelæge og hun får en dosis således løbetiden springes over og vi så kan deltage i det event, som er, for os, så vigtigt... ps... dette skal planlægges i god tid.

    I øvrigt - mennesker kan pare sig konstant - de tanker kan ikke flyttes over til vores dyr, der kun pare sig når tid er og ikke hverken før eller efter. Fordi VI kan, skal vi IKKE pådutte dyrene en egenskab de ikke har, blot fordi vi har magten over dem.

    Endnu forøvrigt - Jeg tror, bombastisk på, at sportskvinder tager P-piller for at udskyde ægløsning, både under udøvelse af deres eliteidræt og når de skal konkurrerer - gad vide hvorfor mon? smiley :) ved godt den var lav men ku sg ikke lad vær smiley

    Venligst
    Finn BC


  • #20   30. mar 2013 Løbske tæver løber ikke til sidst længere i agility, de løber som de er sat i programmet.
    Jeg har hanhund og det generer ikke mig det fjerneste at der er løbske tæver med. Når Ali er på banen har han ikke øje for en løbsk tæve alligevel. Når vi er færdige med vores løb, ja så synes han selvfølgelig at de dufter så dejligt. Hanhunde kan lære at ignorere løbske. Selvfølgelig er det nemmere for nogen end andre, men det kan lade sig gøre.

    Synes det er ærgerligt at de ikke vil lade dig træne med en løbsk tæve. Både for dig selvfølgelig, men også for de hanhunde ejere der ikke får trænet deres hund i at arbejde selvom der er løbske, for de vil møde dem på stævnepladserne, det kan ikke undgåes.


  • #21   30. mar 2013 Der hvor jeg går (og der hvor jeg gik før), var de velkomne. Bare man lige gør opmærksom på at den er i løb. Til stævner kommer der jo også løbske tæver... Så ikke at ville have løbske tæver til træning er da noget fjol :s

  • #22   30. mar 2013 Sikke noget mundlort finn.
    Gad ikke engang læse det hele. Jeg er nybegynder, der ønsker at gå til agility med min hund for hendes skyld. Jeg skal hverken til konkurrence eller noget. Bare have en hyggelig time med min hund en gang om ugen.

    Og den klub hvor de ikke tillod løbsk tæve var uden for dch.

    Men nu har jeg fået plads på et hold i den lokale dch klub, hvor jeg gerne må komme med en tæve i løb.

    Så lad vær at være klog på noget du tydeligvis ikke ved noget om.


  • Finn BC
    Finn BC Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 43
    #23   30. mar 2013 Michelle - (jeg bliver ikke sur på dig pga dit svar) -

    Jeg håber du har "pose" med - Nej, det er ikke noget man kommer i pose - det er faktisk noget man som hundeejer kan nå frem til, ved at læse indlæg vedrørende løbske tæver - altså det samme som kvinder der får ægløsning.

    VI skal sgu da ikke forbyde kvinder med ægløsning, men man kan godt vise hensyn af den grund uden at være egoistisk, altså her tale man ikke om kvinder men hunhunde i løbetid, kontra hanhunde ejere der gerne vil have en god oplevelse med deres hund.

    Så - nej, det er "ikke mundlort" det er noget en hystade kan finde på at skrive, og det tror jeg IKKE du er, altså hystade, men du er et fornuftigt tænkende menneske, der godt kan skelne godt fra skidt.

    Og jeg ved nok rigeligt til, at jeg kan stå bag det jeg skriver, måske på grund af mere end 50+ år med hunde, jeg er ikke egoist men holder utroligt meget af mine hunde men vil ikke hævde mig, for at opnå et falsk resultat på bekostning af flertallet.

    Hvis du af den grund syntes at jeg er en "grim lort", så er det ok med mig - Jeg tager næppe skade.

    Læs du heller hele indlæget, det er faktisk ikke "lort", men skrevet med overvægt på flertallet med hanhunde og såmænd hunhunde der også skal tages hensyn til.

    Venligst
    Finn BC


  • #24   30. mar 2013 Det du skriver har intet med det at gøre.
    Du bliver ved med at skrive om at opnå resultat osv. Så jeg siger lige igen, jeg skal ikke til konkurrence.

    Resten du skriver vil jeg ikke tage hensyn til. For vi har ikke samme synspunkter.
    Jeg har både hanhund og tæve, så kan nemt se det fra begge sider. Men jeg ser intet negativt i det for hverken han eller tæve.

    Kan du nu have en god dag.


  • Finn BC
    Finn BC Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 43
    #25   30. mar 2013 Michelle - Jeg kan da kun ønske dig det samme - en god dag, men i morgen masser af sol.

    Til I andre - husk nu, det er et forum, og det er/var "min" mening, ikke verdens menig - min fordi, det har jeg lært op i gennem mange mange år med hunde.

    Ting kan ændres, men løbetid for tæver er nu engang det samme - man kan pudre dem i måsen, men de er stadig i løb og dufter stadig lige tillokkende for de stakkels hanhunde. (jeg dropper emnet)

    Seriøst spørgsmål

    Men et meget seriøst spørgsmål til jer, der træner og dyrker agillity, rally og lignede - trækkes der i point, hvis hunden rengør sig, dvs. vander eller vasker sig selv? når I er til stævne/konkurrence?

    Til lydighed, hos DcH der trækkes der i point - hvis hunden rengør sig, vasker sig (f.eks. pga. løbetid or what ever), eller lader sit vand etc. - det står der skrevet i dommerreglerne.

    Venligst
    Finn BC


  • #26   30. mar 2013 Jeg kunne ikke være mere uenig, Finn.
    Det har måske noget med kultur at gøre. Hos os er det alle tiders når der er løbske tæver på banen i træning, for så kan man for alvor træne sikkerhed øvelserne med max afledning. Når ens tævegale hanhund vælger tæven fra og føreren til, så ved man, at det man laver holder og er i orden.

    Det er bare om at komme tæt på, når man træner... Og er man frisk bruger man tispletterne til belønning...


  • Finn BC
    Finn BC Tilmeldt:
    nov 2012

    Følger: 1 Hunde: 1 Svar: 43
    #27   30. mar 2013 Hej *CH*

    Tak for dit indlæg og også for dit sobre svar.

    Fra den vinkel kan jeg af gode gamle årsager godt forstå dig, men - nu er det jo sådan, at langt hovedparten af alle elever er nye eller knap så gamle elever med stakkels hanhunde som skal lære og eleverne skal også lærer - mon ikke det ville være en rigtigt god ide, at kikke lidt tilbage og se, hvordan man selv kom i gang, og hvilke uretfærdige kampe, man havde med sin hund. Det er faktisk det jeg gør, kikker tilbage til 1979 og de kampe jeg havde og de erfaringer jeg gjorde mig, samt hvad jeg lærte (9+ år i C) op gennem årene til nutid.

    Se - de der taler her, taler generelle emner ikke højt specialiserede emner for f.eks. SP3 hunde eller tilsvarende A eller Elite or what ever hunde, men hunde i Kursus klassen, og begynder C-klassen. håber sandelig ikke jeg tager fejl!!!! så sku tæven bide mig i måsen...

    Her, som unghund, skal vi ikke byde hverken hund eller fører så store udfordringer, som du egentlig også viser du har meget indsigt i mht. "max afledning" og så videre.

    Når eleverne starter, så skal de kunne lærer at håndterer de basale kommandoer og hunden skal lærer at efterkomme dem, når man når længere end begynder, så bygges der på i etaper - men det hele sker altså ikke straks man starter i hundeklubben og går til første konkurrence.

    Så kunne jeg jo også sige, at i C-klassen skulle det være et krav, at vores hunde må gnave i arm eller ben på figuranten og ruske... Ja, jeg lærte også det. Ligeså skulle vi accepterer, at en eller anden tovlig render rundt med en start-pistol og skyder 6 skud af lige foran vores hund... næ nej - og ja, jeg har faktisk oplevet dette med min ældste (første) hanhund, hvor en båtnakke der lige havde vundet Elite-DM kom og skød 3 skud af foran min kursus-hund... Jeg blev sgu arig (og bange), min hunden var ligeglad - ... det kom mig til gavn flere år senere, da vi skulle træne skudfasthed på hundene. Min var skudfast. Men men...

    Jeg er stadig modstander af, at løbske tæver skal befinde sig på konkurrencebanerne samtidig med de ikke løbske tæver og hanhunde. Hvad der sker højere oppe i klassementet det kan jeg udmærket accepterer, da det er en målsætning, men jeg accepterer ikke at de dygtige (trænede) eksperimenterer med eleverne.

    Og ligeså, gentagelse - ser jeg det som doping, da det kan give fordel og være årsag til, at en helvedes god og dygtig hund kegler og den løbske vinder. cykelsporten om igen.

    Men igen, hvad der sker i SPH/IPO1-3 eller i B-A eller E ( taler DcH) kommer jo på et væsentligt senere tidspunkt.

    Jeg har næsten "nul" forstand på Agillity og Rally og ved derfor meget meget lidt om klassementet - men hvorfor skal én der går i højeste klasse og har en løbsk tæve møve sig med begynder eller møve sig, således begynders hanhunde ikke kan klare mosten og bliver kullert - jeg forstår bare ikke hvorfor skal nye eller begyndere udsættes for det, de har da så sandelig rigeligt at holde styr på, både førere og hund. Naturligvis også modsat, hvorfor skal en begynder med løbsktæve være den mulige årsag til at Din hund og Dit enorme arbejde kikser - det bare ikke rimeligt, hverken for mig eller dig eller andre.

    Bemærk, jeg har altså selv en tæve og måtte selv, hér, stå over som sidste mand og beklager det bestemt ikke - Når min tid ér, så skal jeg nok tage mine øretæver sammen med min tæve, men ikke sammen med disse unge uerfaren og knap så trænede hunde, som er her, det er derfor jeg galper lidt (meget) op. smiley - og - min formand vil meget gerne have lov at træne løbsktævefasthed - måske får han lov, måske ikke, altså med min tæve - hun går i løb i maj, så vi får se...

    ps... hvis der afventes svar fra mig, kan jeg ikke svarer før sent i morgen pga.. flugt fra danevang til de tyske.

    Venligst en fortsat god påske og weekend
    Finn BC


Kommentér på:
løbske tæver til træning?

Annonce