Umulig hanhund og løbske tæver {{forumTopicSubject}}
Hej med jer,
Vi har for første gang oplevet en kropumulig hund, (2 år og 5 mdr) til træning som vi slet ikke kan styre enten fordi der er tæver i eller tæt på løbetid eller også af anden årsag.
Ligeledes kan han finde på at "puste sig op" og knurre af andre hanhunde når han er i snor. Men er vi i hundeskoven eller andre steder uden snor, er der intet. Det skal hertil nævnes, at der intet er når han er i snor og vi går en tur og møder andre hunde, som han har kender.
Nu skal vi på udstilling og er selvfølgelig meeeeeget nervøse for hvordan han vil reagere.
Såååå er der nogen, som har nogle gode råd eller forslag til øvelser evt. kontaktøvelser, hører jeg meget gerne fra jer.
Tommy, Bethina & Bastian
aug 2008
Følger: 18 Følgere: 15 Hunde: 3 Emner: 127 Svar: 3.628
Det samme gælder når nu I skal til udstilling. Sørg for at I ( eller den der har ham i snoren ) er mere spændende end de andre hanhunde. Vær hurtig når I ser det mindste tegn til at han vil puste sig op.
jul 2006
Følger: 9 Følgere: 7 Hunde: 2 Emner: 119 Svar: 687
jun 2007
Følger: 51 Følgere: 49 Hunde: 2 Emner: 142 Svar: 3.640
jun 2006
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 2 Svar: 62
At han kun opfører sig 'umuligt' på træningspladsen kan skyldes mange ting, men det kan sagtens have en selvforstærkende effekt hvis vi som hundefører 'forvener' at hunden opfører sig på en bestemt måde og at vi derved ændrer vores måde at opføre os på. Vi bliver nervøse og er på spring fordi hunden plejer ...... osv. Det gør hunden urolig og forstærker den uhensigtsmæssige opførsel.
Her er en øvelse som kan få hunden til at ændre adfærd.
Den går ud på at afbryde hunden inden den kommer i gang og går i al sin enkelthed ud på at du sammen med din hund står i sikker afstand (læs; en afstand hvor din hund ikke reagerer på andre hunde) og så bevæger jer i et roligt tempo mod de andre hunde. I samme øjeblik din hund farer fremad og/eller gør af en anden hund, vender du resolut om og går i den modsatte retning. Lad være med at sige noget til hunden og du skal ikke skælde den ud, for den hører det alligevel ikke. I samme øjeblik din hund er faldet til ro og følger dig uden uro, roser du den og går et kort stykke. Herefter vender i om og prøver igen indtil hunden reagerer. Igen vender du resolut om og går modsat retning til hunden igen følger dig. Masser af ros og start forfra.
Ligesom i al anden trænign med hunde, er Timming meget vigtig og jo bedre den er, des hurtigere vil din hund forstå hvad du forventer af den. Og denne øvelse skal få din hund til at forstå at opførslen er uacceptabel (vende om) og samtidig lade den vide hvad der er god opførsel (Ros og godbider).
Prøv at se om det ikke virker, for det er en øvelse jeg som træner har haft megen glæde af når der har været hunde (både tæver og han hunde) på pladsen som har udvist udfarende adfærd overfor andre hunde.
apr 2007
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 1 Emner: 1 Svar: 6
Vil bare også gerne lige tilføje, at alt er prøvet med kyndige hundetrænere/-opdrættere. Selv at hundefører gør sig mere spændende end fx. en hunhund i løbetid. Og nej, det hjalp ikke... og vil heller ikke nødvendigvis gøre det, er vi blevet fortalt.
Men men men, hvorom alt er, så tusind tak for jeres indlæg - det var sødt af jer. Og et STOR tak for dit indlæg - Frank R - det er virkelig noget vi kan bruge til noget. Hvis du har nogle gode fif/råd til kontaktøvelser, hører vi gerne fra dig. Tusind tak.
jun 2006
Følger: 6 Følgere: 5 Hunde: 2 Svar: 62
Forestil dig en ung mand på 14-15 år som ser en flok letpåklædte piger på den anden side af gaden ...... det kan godt være noget af en udfordring at få hans opmærksomhed så længe han kan se dem *S*
Så jeg tror det handler om at sætte grænser overfor din hund før du ka lave kontaktøvelser. Øvelsen jeg tidligere har nævnt er sådan en type 'sætte grænse' øvelse.
Du kan også sidde sammen med din hund og forsøeg at holde kontakt til den medens en anden hund går forbi. Ros din hund så længe den holder kontakt til dig (hold en MEGET lækker godbid på hagen så hunden kigger på dig) og hvis den kigger væk så prøv at få kontakten tilbage med godbiden medens den anden hun går væk. Start forfra men lad den anden hund starte længere væk fra jer.
Du må meget gerne skrive hvordan det er gået med øvelserne og de øvelser i elelrs har prøvet.
Umulig hanhund og løbske tæver