{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.599 visninger | Oprettet:

Min hvalp knurrer, hvad kan jeg gøre? {{forumTopicSubject}}

Hej alle hundeelskere!

Jeg har for lidt over en uge siden fået en rottweiler hvalp der blev 9 uger i lørdags.

Hun er en rigtig sød og dejlig hvalp som hverken har problemer med fremmede mennesker eller hunde.
Der er dog et problem som jeg SKAL komme til livs.

Hvis nu hun er træt (hvilket hun grundet sin unge alder jo er meget af tiden) kan hun finde på at knurre af mig hvis jeg prøver at flytte på hende.

Jeg flytter selvfølgelig ikke på hende uden grund smiley

Hun kommer fx. med på arbejdet hver dag og når dagen så er slut og det er tid til at tage hjem, knurrer hun nogengange når jeg prøver at løfte hende op for at hun kan komme ind i bilen, eller når hun har været ude og blive luftet og det er tid til at komme indenfor igen.

Hvordan sørger jeg for at det ikke sker mere?
Jeg tænker at hvis det er noget hun føler hun kan få lov til at bestemme, vil det blive et problem når hun er større.

På forhånd tak!
Jeg glæder mig til at høre jeres forslag til hvordan jeg på en ordentlig måde kan vise hende at det er mig der bestemmer smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Min hvalp knurrer, hvad kan jeg gøre?
  • #1   1. jul 2020 Du stopper med at løfte på hende, for det bryder hun sig tydeligvis ikke om. I stedet lokker du hende med super dejlig mad, så hun vænner sig til at det er rart at komme med, når du beder hende om det.

    Hun forsøger ikke at bestemme, men hun fortæller at du overskrider hendes grænser. Hvis du reagerer med skæld ud eller irettesættelse, fordi du tror hun "prøver at tage magten", er der en risiko for at du lærer hende, at hun ikke skal advare - og derfor springer det led over, og går direkte til at bide.

    Der er ikke dominans mellem arter. Hunde forsøger ikke at bestemme eller tage magten. Hunde gør hvad der betaler sig, hverken mere eller mindre smiley


  • #2   1. jul 2020 Du skal starte med at droppe alt det forældede pjat med hvem der bestemmer.
    Dernæst, hvorfor flytter du på hende?
    Hvis det død og pine er nødvendigt, så væk hende stille og roligt, og lad hende gå selv.


  • #3   1. jul 2020 Det bliver ikke et problem når hun bliver større stopper du helt automatisk med at bærer på hunden smiley
    Jeg ville da bare sætte en snor i halsbånden og sige kom nu går vi.


  • #4   1. jul 2020 Det hvor heller ikke ment på den måde med at der skulle være en af os der “bestemte”, der fik jeg vidst formuleret mig forkert, det beklager jeg!

    Det er heller ikke kun u der løft. Fx. fandt jeg for 10 minutter siden en tæge på siden af hende. Så skulle jeg lige vise den til min partner og da jeg ville finde den igen begyndte hun at knurre.

    Jeg sætter meget pris på jeres kommentarer og råd, da man kan finde mange forskellige svar og “løsninger” på mit sprøgsmål.


  • #5   1. jul 2020 Har I overvejet smerter?

    Derudover ville jeg fokusere på jeres relation og frivillig håndtering sideløbende.


  • #6   1. jul 2020 Hmmmm.... Hvis hun knurrer, bare fordi hun bliver håndteret almindeligt, så ville jeg også tænke i helt andre baner - at I enten har en hypersensitiv hund, eller at den simpelthen har ondt. Eller at den har et røvdårligt temperament smiley

    Hvad siger opdrætter til de her udfordringer? Opdrætter har vel håndteret hvalpene - set tænder, klippet klør, lavet almindelige undersøgelser osv.?


  • #7   1. jul 2020 hvis hun knurre når i løfter hende, røre hende på siden, maven osv.
    Så vil jeg klart anbefale at få hende til kiropraktor, det kan være smerter.
    Jeg var tæt på at aflive min ene hund da den var 1 år fordi den havde sådan en adfærd og dyrlægen kunne ikke finde en årsag til smerter.
    Jeg fik det råd herinde og det er det som forhindrede aflivning dengang, han var nok klemt ved fødslen og havde derfor spændinger og låsninger i kroppen, som gav den adfærd.
    Jeg siger ikke at det er det som er skyld i adfærden men det er helt sikkert værd at få tjekket! smiley


  • #8   1. jul 2020 Har i haft rottweiler før? Racen taler ret meget og det kan nemt være med knurrer lyde;) jeg ville nok starte med at alt tilgang til hvalpen startede meden godbid, jeg ville kalde den hen til mig i stedet for at gå hen til den hver gang, jeg ville bruge glad og frisk stemme og ikke stirre på hunden, opfør jer glad og frisk og lok ikke og virk ikke for forsigtig smiley

  • #9   1. jul 2020 Jeg er sikker på at smerter kan udelukkes, hun elsker at blive kløet på maven og lægger sig altid frivilligt.
    Det er heller ikke hver gang hun bliver løftet at hun knurrer. Det er kun lige når det ikke passer hende smiley

    Jeg har også både klippet negle, fjernet flåter førhen, børstet tænder, samt givet hende et bad (hun havde rullet sig i noget hønselort) uden at hun har sagt en lyd eller har gjort modstand. Så jeg er overbevist om at jeg har en fuldstændig fantastisk glad og nem hund, bortset lige fra knurre problemet smiley

    Jeg søger også kun råd da jeg kun ønsker det bedste samliv for min hund og jeg smiley


  • #10   1. jul 2020 Igen jeg siger ikke at det er smerter men ved min blev adfærden værre henover flere måneder, det startede som du beskriver.


  • #13   1. jul 2020 Det ville være rart hvis en af rottefolkene herinde kom på banen smiley De skulle som sagt være noget 'snakkende'.
    MEN det er også en race, hvor der laves meget dårligt opdræt af hunde med nogle ret dårlige temperamenter og/eller er virkeligt dårligt præget, som fx nærmest æder deres ejer hvis der er noget er ikke lige passer dem (sådan et par stykker har jeg mødt i den klub jeg træner i smiley ). Jeg har selv en race, der godt kan finde på at udtrykke deres mishag over noget man gør ved at knurre og evt. markere. Det er ikke en kamp man skal tage for det ender nærmest uværgeligt med at hunden mister tilliden til sin ejer og at det hele eskalere. Man skal kun sætte den på plads, hvis man er virkelig sikker på hvad man laver og VED at man vil lykkedes med det. Det tages dog bedst i opløbet ved at være forudseende og aldrig komme i de situationer med sin hvalp/unghund, hvor den gør begynder at knurre. Dvs. lad være med at være fysisk men istedet få hvalpen til at gøre hvad man vil have den til med lidt snilde smiley


  • #14   1. jul 2020 tæger gør altså ikke noget, det er en bille..

    flåter derimod de er mider


  • #15   1. jul 2020 Frk Jensen
    Flåter er IKKE mider.
    Flåter er spindlere lige som edderkopper, derfor har de også 8 ben. ??


  • #16   1. jul 2020 https://mst.dk/natur-vand/natur/artsleksikon/spindlere/skovflaat/

    "Skovflåten er ikke et insekt eller en tæge, men en mide beslægtet med bl.a. edderkopperne (spindlerne). "


  • #17   1. jul 2020 jeg tænker at skov og Naturstyrelsen har styr på hvad det er

  • #18   1. jul 2020 Er det ikke ligegyldigt, om en flåt er en mide eller en spindler? Gør det nogen forskel for hunden? smiley

    Kristina, jeg forsøger lige at spørge mere direkte - er det en hund fra en ordentlig og registreret opdrætter, som bruger avlsdyr med sundhedsstatus? Jeg tror endnu ikke jeg har mødt en “ren rottweiler, men uden stamtavle” som ikke har alvorlig og medfødt HD. Smerter er bestemt en mulighed, og særligt hvis hunden er købt af den slags, der lige avler på de hunde de har til rådighed.


  • #19   1. jul 2020 Velkommen med din pigevaps smiley

    Det er godt du spørger, og tager evt. råd til dig og kritik. Herinde vil alle din hund det bedste, så det kan godt komme lidt hårdt ud engang imellem.. Hæng i smiley

    Det er ikke sikkert, vi kan hjælpe, men vi prøver smiley

    Din hund skal vel lige om lidt til 12 eller 16-ugers Dyrlægetjek-up (vaccine etc.), så hvis ikke før, så få den tjekket for smerter, der.

    En rotte brummer MEGET. Er du sikker på, at du kan kende forskel på brummen og knurren?

    En af de absolut mest sort/hvide regler, når det kommer til hunde er, at hvis den ligger et sted, og især hvis den sover, så rører man ikke ved den (som udgangspunkt), og man flytter IKKE fysisk på den.
    Der bare noget instinktivt, der kan gå ind og trigge en helt unødvendig konflikt.

    Læs evt. Alfasyndromet af Anders Hallgren

    Du bruger stemmen, godbidder etc. og får lært den kommandoer (med tiden, det er jo kun en bette baby endnu), som får den til at flytte sig, altid, så du ikke skal ind og fysisk flytte med, og skubbe til, din vaps, og andre heller ikke.

    Din hvalp er 9-10 uger. Pt. skal du virkelig lave opgaver med den, som styrker jeres bånd. Jo mere en hund stoler på en, jo mere skal der til, før den føler, at dens grænser overskrides, og omvendt.

    Du har anskaffet dig en ret potent race, så du har efter min mening, et skærpet ansvar for, at få den vov, rigtigt fra start.
    Og det er forebyggelse af alle former for aggression, vagtsomhed (kommer nok af sig selv, med alderen, men skal på ingen måde fremelskes, før). Den skal socialiseres på mennesker, så det sidder på rygradden, at mennesker = positivt.

    Hvis der skal fjernes flåter eller andet, hvor der ikke bør være den store diskussion. Så hav tingene klar, og fjern flåten. Derefter fortsætter du træningen med håndtering.
    Med tiden, og tilliden, lærer hunden at stole på, at du handler i dens bedste, altid, også selvom den skulle være uenig.

    Du viser hende med dine handlinger, at det er dig der bestemmer. For du har alle ressourcerne. Du sørger for, at hun kommer ud, når hun skal ud, og roser hende for alt, hele tiden, næsten. Du står for mad, vand, godbidder, legetøj, fede eventyr, træning etc.
    På den måde lærer hunden, at du bestemmer.

    Handling ==> konsekvens.

    Hunde gør hvad der kan betale sig, de er motivationsstyrede. Så det handler om, at finde den rigtige motivation.

    Og så kan det være frustrerende at have hvalp generelt. Tag en dag af gangen. Tålmodighed med hvalpen, og dig selv.

    I de næste uger udvikler hvalpens hjerne sig enormt hurtigt. Så få lavet nogle regler, kommandoer etc., som kan bruges i alle relevante situationer. Det er ikke sikkert, at de sidder fast, før om nogle mdr. Men det er en god idé, at du lærer dig selv, at bruge de samme kommandoer hver gang, for lige pludselig, så sidder de fast, uden anden egentlig træning, end at benytte den situation I befinder jer i.

    Når hunden tisser (kommando på ... den bliver du glad for i længden), VENT/værsgo etc., op/ned, ind/ud - alt dagligdags, udover de ellers velkendte lydighedskommandoer (sit, dæk, pote etc.).


  • #21   1. jul 2020 en flåt er en mide beslægtet med spindlere. I har begge ret.

    sorry ts.

    Enig med de andre om vamsen smiley der har du fået gode råd allerede


  • #22   1. jul 2020 Et godt bud kunne være at få tjekket hunden igennem for smerter, og ellers så er jeg meget enig med A. Der findes utrolig meget dårlig avl på dårligt temperament. Desværre.

  • #24   1. jul 2020 Hvis hunden ikke har ondt, tænker jeg i skal til at træne noget frivillig håndtering.

    Jeg har selv en race (Rhodesian Ridgeback) der kan være ret skeptisk i mange situationer og lige Sam er den eneste i kuldet på 13 hvalpe som er ret sensibel anlagt, særligt i håndterings situationer, det betød hans grænse var yderst lav og han gik til at markere ud, hvis han følte sig presset.
    Sam er trænet op i frivillig håndtering, så han hele tiden har kontrollen, det betyder nu at han har fået flyttet på sin grænse, så han kan håndteres i mange sammenhænge uden konflikt, det er vejen frem hvis man har en sensitiv hund smiley

    Et besøg hos en osteopat vil helt sikkert heller ikke skade smiley

    Det er yderst vigtigt ikke at fjerne på sin hund fysisk, løfte den sovende ned fra bilen eller flytte på den i sofaen, det er sket her, hvis en gæst lige har glemt "spille reglerne" og vælger at rykke på en sovende Sam, så ryger han op meget vred, og knurrer dem lige op i hovedet, kun forbi han er blevet bange og følt sig enormt presset af at blive vækket på den måde. Så det er vigtigt at alle er med på de regler at man ikke fysisk flytter på sin hund.
    Hvis du skal bære på din hvalp, så træn det stille og roligt op, uden at overskride grænser smiley


  • #26   1. jul 2020 Det skal nemlig tages seriøst smiley

    Alle håndterings scenarier har jeg måtte træne ind positivt, og hvor Sam har kontrollen, og vi træner stadig både på vedligehold og nye håndterings ting.
    Sådan noget som at kigge tænder, børste tænder, rense ører, fjerne flåt, lægge forbinding om en pote, rense sår, klippet negle, blive vasket med svamp, dryppet øjne, ladet som om man bliver stukket med kanyle, fjerne torn fra poten, få skærm på, få mundkurv på, få halsbånd og sele på osv, ja listen er lang, og alle ting har jeg måtte træne ham op til, det har aldrig været noget man bare lige kan gøre, som ellers aldrig var et problem med Schæferne, men en RR er ikke en schæfer, og en rottweiler har bestemt også et selvstændigt sind og sin egen mening, så alt skal indlæres positivt, så hvalpen får opbygget tillid til dig smiley


  • #27   1. jul 2020 Mht knurren hos hvalp når du løfter den:
    Det gjorde Avicii også. Da hun var lille og vi bar hende ned så hun kunne tisse, så knurrede hun når vi løftede hende op for at bære hende op i lejligheden igen. Første gang tænkte “shit” for jeg havde aldrig oplevet det med Jessie.

    Det var heldigvis ultra nemt at løse. Når jeg ville bære hende op i lejligheden igen, så kaldte jeg hende hen til mig med fin og lys stemme, og gav hende en stor snack når hun så kom. Så løftede jeg hende op og der var ingen knurren mere. Det hjalp at hun valgte at komme til mig og blive belønnet og dernæst løftet, fremfor at jeg bare gik hen og løftede hende uden videre. Der har ikke været noget problem siden og hun har ingen “agressiv tendenser” eller noget, knurren i den situation du beskriver mht at løfte er bare hvalpe-sprog for at sige “hey, det er lidt ufedt hvad du gør lige nu mor, for jeg var lige midt i noget”.

    Mht håndtering for flåt-fjerning er der et lidt større issue, for du vil ikke stå med en hund som på sigt ikke vil have klippet klør, kigget tænder, fjernet flåter etc.. der må du i gang med meget positiv træning evt frivillig håndtering.


  • #28   2. jul 2020 Synes du skal læse grundigt hvad Mathilde skriver. Jeg kan ikke give bedre råd selv.

    Du har valgt en race som er en udfordring for mange. Jeg tror at hvis du kigger omplaceringer så ligger din race desværre højt. Det kan skyldes som nogen er inde på dårlig avl, men det så sandelig også fordi at folk ikke får dem trænet ordentligt fra start af.

    De store racer, skal føle at du har styr på tingene. For ellers så skal de nok hjælpe dig. Det er der ingen der ønsker i praksis. smiley


  • #30   2. jul 2020 Buch - tak for at dele din oplevelse med lignende situation smiley
    Jeg har også, efter de fine råd her i tråden, ændret min tilgang til hvordan jeg håndterer det når jeg ikke kan undgå at skulle løfte på hende.
    Som skrevet, er det også mest hvis hun ligger og slapper af, eller er ude og snuse til nye ting. Det er også langt fra hver gang hun knurrer!

    Jeg har fjernet en masse flåter fra hende da vi bor i en skov, så jeg er overbevist om at det igen, kun var fordi hun lige havde lagt sig til rette da jeg ville tage den her sidst smiley

    Hun har heller ikke sagt en lyd siden jeg er blevet bedre til altid at have de lækre godbidder klar når jeg ikke kan undgå at flytte på hende.


  • #31   2. jul 2020 Synes lige det var passende at vedhæfte et billede af den lille guldklump smiley

    profilbillede
  • #32   2. jul 2020 Hvor er hun skøn, hun ser rigtig fræk ud smiley

  • #33   2. jul 2020 Jeg har fjernet en masse flåter fra hende da vi bor i en skov,

    Har du ikke behandlet hende mod flåter ?
    Hvis ikke, så op til dyrlægen og få noget Bravecto eller NexGard.


  • #34   2. jul 2020 Det er dejligt at høre, at du fik nogle redskaber, du kan bruge, og at de ret faktisk virker smiley

    Og hvor er hun lækker. Jeg er vild med den race, men er desværre ikke psykisk stærk nok til, at have sådan en. Så jeg må nyde andres smiley Så smid endelig billeder op løbende, som vi kan nyde herinde smiley

    Da jeg fik min forrige hund, lavede jeg også en masse uhensigtsmæssige ting, fx. at ynke, når hun blev utryg etc. Jeg spurgte herinde, og fik meget kontant at vide, hvad jeg gjorde galt, og hvordan jeg kunne rette op på det igen.
    Jeg var slet ikke vant til den tone, jeg blev mødt med, men det virkede smiley

    Da jeg så sidste år, fik hvalp igen, så havde jeg igen et hav af spørgsmål. Vi vil alle gøre det så godt vi kan. Ingen af os er fejlfrie, så vi lærer af vores fejl. Men jo også af vores successer, som vi måske kan give videre til andre, som slås med en problematik.

    HG er supergodt, når man ikke ved, hvordan man lige skal gribe en problematik an.

    Men har man en akut syg hund, og man ikke tager den til dyrlæge ... det tolereres selvf. ikke.


  • #35   2. jul 2020 Anni: Hunden er ikke 10 uger endnu, tror du måske, at det er for tidligt at give de præparater?
    Jeg turde ikke give Skye Bravecto, før hun var lidt ældre, og ovre vaccinationerne.
    Jeg spørger fordi jeg ikke ved det, og du måske har bedre erfaring ...


  • #36   2. jul 2020 Jeg turde heller ikke give Sam bravecto som hvalp smiley

  • #37   2. jul 2020 Jeg tør ikke engang give mine voksne hunde alt det gift.

  • #38   2. jul 2020 Bravecto har jeg givet så snart dyrelægen har sagt at det smart. Jeg kan reelt ikke huske hvor gammel en hvalp er når den kan få.

    @Zenta.
    Det kan jeg godt forstå!

    De Schæfere er jo også nogen skravl.

    Men for os med rigtige hunde, så dør de ikke af det, ligesom de 99,95 procent andre racer derude. smiley


  • #39   2. jul 2020 spørg dyrlægen smiley

  • #42   2. jul 2020 Gaddafi fik NexGard da han var ti uger uden problemer.
    Det var synd og farlig for ham med alle de flåter han blev bidt af hver eneste dag.
    Kender en del andre med små hvalpe der er behandlet fir flåter.


  • Bella J
    Bella J Tilmeldt:
    okt 2019

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 39
    #44   3. jul 2020 Var den med tavle fra en ordentlig opdrætter.
    Syntes du hopper over det spørgsmål


  • #45   3. jul 2020 Hun er uden tavle, men vi bor lige ved siden af opdrætter og har besøgt dem mange gange, samt både mødt mor og far. Faren er med tavle og moren er uden smiley
    Moren var dog stadig den sødeste, mest rolige og kærlige hund jeg længe har mødt smiley


  • Mathias M
    Mathias M Tilmeldt:
    okt 2018

    Følgere: 5 Emner: 13 Svar: 372
    #46   3. jul 2020 Er en rottweiler den roligste hund du har mødt?
    Det var da utrolig sørgeligt når man tænker på, at det burde være en aktiv brugshund..


  • #47   3. jul 2020 Gør dig selv den tjeneste, allerede nu at sætte hvalpen på et tilskud med både glucosamin (eller grønlæbet musling) og C-vitamin. Brug et godt balanceret grundfoder, med korrekt afstemning af kalk og fosfor, og hold hvalpen til den slanke side. Så kan I være heldige, at den falder nogenlunde ud i knogler og led.

  • #48   3. jul 2020 Mathias M - Hvad er det sørgelige i at en hund er rolig? Jeg mener netop at det er en rigtig god ting, særligt for denne race, at den ikke bare springer op og farer rundt når der kommer fremmede.
    Også når det for nogen, godt kan være en smule ubehageligt da det er en stor og kraftig hund.
    Og til din information, ønsker vi selv at have en rolig velopdragent hund der stadig kan lege, trods den rolige side smiley


  • #50   3. jul 2020 Du har fået en dejlig sød hvalp tillykke smiley

    En rottweiler brummer/snakker meget. Det betyder også at fx hvor andre hunde vil "sukke" og bare lade folk gøre ved dem hvad de er ved. Der vil langt de fleste rottweilere brokke sig/knurre. Det ligger bare helt naturligt til dem. Det betyder heldigvis ikke der er noget galt med din rottweiler, den er som rottweilere er flest.

    Men som flere andre skriver arbejd med en masse frivillig håndtering, og lær hunden det kan betale sig. Så får du en skøn hund.

    Nogen af de mest velopdragne rottweilere jeg kender kan sagtens finde på at knurre, hvis de er utilfredse også som voksne. Det betyder dog sjældent mere end det gider jeg ikke. Også gør de det alligevel smiley


  • Bella J
    Bella J Tilmeldt:
    okt 2019

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 39
    #52   4. jul 2020 Men ikke efter mental beskrevne forældre eller sundhedstestede

  • #54   8. jul 2020 @24 og @50 sådan er det også at have en Irsk Terrier smiley De siger også 'det der gider jeg faktisk ikke. Hold op med det.' Og ja, man kan godt blive lidt forskrækket over det når man oplever det og ikke helt var forberedt på det smiley Og ja, det handler om at lære hunden at det godt kan betale sig at 'finde sig i det'. Og samtidig handler det også om at man som ejer skal lære at give sin hund 'plads' til at være den den er. Clinton var til dyrlægen mandag, han har desværre forstrukket to tæer på højre forpote pga uheldigt styrt. Det krævede jo en del ubehageligt 'pilleri', men med gode godbidder og lidt afledning i form af lidt 'træning' gik det fint og uden alt for meget 'rumleri'. Min Dobermann sætter man bare op på bordet så piller dyrlægen alt det hun lyster. Perle stiger bare 'SUK' og finder sig i det. Clinton siger som sagt 'HOLD DOG OP MED DET!!!!!', hvis ikke man lige inddrager ham i det. Jeg blev faktisk forberedt på det dengang jeg købte min allerførste irer for 100 år siden; hende jeg købte af var gammel rottweiler-opdrætter smiley

  • #55   8. jul 2020 Min Grosser bruger en anden metode.

    Hvis jeg gør noget han finder direkte ubehageligt, så sætter han tænderne i min arm eller ben hvor han nu engang nå i x situation.

    Langsomt, så øger han trykket mens han stirrer på mig.

    Som om.

    Ja, det her gør ondt på mig og bliver du ved så kommer det også til at gøre ondt på dig. smiley


Kommentér på:
Min hvalp knurrer, hvad kan jeg gøre?

Annonce