{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.622 visninger | Oprettet:

Vegetar/Veganer {{forumTopicSubject}}

Lægger hårdt ud! smiley
Er der nogle herinde der er vegetar/Veganer??
Hvordan gør i med mad osv??
er der online shopping muligheder eller?
amen jeg har så MANGE spørgsmål det er helt åndsvagt smiley
Men jeg har nu længe gået og leget med tanken om jeg gerne vil være vegetar eller veganer, ikke kun fordi jeg i forvejen er møg kræsen når det kommer til kød, men tror også bare jeg ville have det bedre med mig selv hvis jeg ikke skulle gå og tænke på hvor dyret kom fra og hvordan det har haft det. Så er der selvfølgelig også den sunde del af det, som også spiller en god rolle.
Har prøvet at google lidt men kan ikke rigtig nå frem til noget, der er nogle få opskrifter her og der.
men føler lidt jeg har brug for et form for kickstart! jeg bliver nødt til at vide hvad jeg skal gøre / ikke gøre, hvor handler man, hvad må man købe/ ikke købe osv.
Så hvis en eller anden sidder derude og selv er vegetar/ veganer og har en masse fif, både til madlavning og hvilke varer man skal kigge efter så tager jeg glædeligt imod! smiley
knus til alle smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vegetar/Veganer
  • #1   30. jan 2017 Tror du kan få svar på de fleste af dine spørgsmål her:

    http://www.vegetarforening.dk/spoergsmaal-om-det-praktiske-og-det-sociale smiley


  • #2   30. jan 2017 Har prøvet at sidde og kigge lidt, men føler jeg har behov for sådan en real life erfaring, altså fra en der er det i forvejen smiley

  • #3   30. jan 2017 Jeg spiser ikke kød. Jeg spiser hvad jeg plejer - men minus kød. Tonsvis af grøntsager, sorte bønner og kidneybeans og sommetider køderstatningsprodukter, men yderst sjældent. smiley Det er slet ikke så svært. smiley

    Jeg vidste fra start, at jeg ikke gad gøre meget ud af det. Jeg valgte det også for at få bedre samvittighed, og det har jeg i den grad fået, så det har været det hele værd. smiley


  • #4   30. jan 2017 Følger lige med smiley

  • #5   30. jan 2017 Der er rigtigt mange ting, du skal huske (vitaminer, protein osv) smiley

  • #6   30. jan 2017 Men masser af det, findes i mad uden kød. Der er ingen grund til at gøre det til en større videnskab, for så virker det pludseligt uoverskueligt. smiley

  • #7   30. jan 2017 jeg har været veganer i 17 år - den bedste beslutning EVER og jeg har tonsvis af tips fx hvordan man laver verdens bedste smøreost, mayonnaise og banankage smiley Jeg har masser og masser af opskrifter også, kender en hel del gode produkter og hvor de kan fås og har naturligvist en masse litteratur både omkring det sundhedsmæssige og etiske aspekt.
    Hvor er du fra?


  • #8   30. jan 2017 jeg har ALDRIG taget specielle hensyn til hverken vitaminer eller protein ud over at jeg spiser varieret. MIne blodprøver er perfekte så mangler intet. Jeg tager B12 bare for at være sikker da jeg holder af at vaske mine gulerødder smiley

  • #9   30. jan 2017 det eneste jeg køber online er slik hvis der er noget specielt jeg vil have fx skumfiduser eller sådan noget og så mel med ekstra gluten til at lave seitan med . Ellers er det ikke nødvendigt at købe noget online synes jeg - der er kommet SÅ mange fantastisk produkter og som sagt det er let at lave mange ting selv smiley Men spørg endelig løs jeg svarer gerne smiley

  • #10   30. jan 2017 eeej jamen opskrifter og tips alt, det vil blive taget imod med kyshånd! smiley
    er der noget specielt der bare er et must have? for grøntsager er jo nemt, men selve retter, morgenmad, middagsmad osv. jeg er helt grøn på marked og skal ud og handle stort i morgen så det ville passe perfekt at få alle de gode ting med hjem der smiley


  • #11   30. jan 2017 okay jamen du kan finde enormt mange gode opskrifter på henholdsvis månebarnet (mia sommer - hun har lige udgivet en kanon god vegansk kogebog - vegansk velvære) og platepusherne.

    Gode ting at have - umm det kommet meget an på hvad du er til. Du kan så stort set ALT. Men her er nogle fifs til måltiderne
    Morgenmad: hvis du er til yoghurt laver Alpro en fantastisk en - faktisk mange gode varianter - jeg ELSKER den med blåbær. Sådan lidt i en skål og så med noget drys ovenpå det er lækkert. Ellers er meget brød uden animalske produkter men det er lige værd at tjekke ingredienserne smiley Alpro og Naturlig laver også plantemælk. Om man kan l det eller ej er en smagssag. Jeg bruger havremælken og naturligs grønne soyamælk til kaffen og soyamælken (den grønne) til madlavning. Naturligs kakaomælk er virkelig værd at prøve - den er god.
    Middag: Du har kan få en veganskt pålæg efterhånden - de faste oste er jeg ikke meget for jeg kan lave en 10 gange så god smøreost selv. Aldi har fået noget ret godt veganskt pålæg som heller ikke er så dyrt - det smager røget - og ja ganske godt. Kvickly har også en del.
    Aftensmad: Ja der er det egentlig bare at begive sig løs i opskrifter og der er maaange. Men har du nogle i tankerne du gerne vil lave så spørg så sender jeg nogle gode opskrifter din vej
    Slik: Helsekostforretningerne er begyndt at have god vegansk lys og hvid chokolade - mørk chokolade er tit mælkefrit men tjek lige ingredienserne det svinger nemlig meget. Orieo de originale er veganske smiley der kan også bestilles god men ret dyr slik på vegansksnackbox. Og is - prøv GoIs dem har de nogle gange i netto eller spar har jeg set - de er rigtig gode


  • #12   30. jan 2017 Mener heller ikke, det skal være en videnskab smiley
    Sagde det bare. Ved nær intet om at være vegetar.
    Også derfor jeg rigtigt gerne vil vide mere smiley


  • #13   30. jan 2017 Nogle af de lidt mere specielle ting jeg næsten altid har er kikærter (både dem på båse og de tørre du selv skal bløde op) Dem på dåse laver jeg hvis jeg selv skal sige det nogle kanon lækre hummuser med. De tørrende bliver til fantastiske falafler. Kikærtevandet (oftest det fra dåserne) bliver til pisket æggevide der kan bruges til lækker chokolademousse eller flødeboller osv.
    Så har jeg gærflager - dem bruger jeg til at få sovs, smøreost osv. til at smage osteagtigt. De fås i helsekostbutikker
    Jeg har også altid smoked paprika - santa maria. det er godt i frikadeller osv.
    Så har jeg altid den grønne soyamælk fra naturlig - det er både den der bliver til mayonnaise, remoulade og ost her hjemme. Hvis du er interesseret skal jeg fortælle hvordan smiley


  • #14   30. jan 2017 der er mange gode produkter på markedet - jeg er fx rigtig glad for soy4you (fås fx i føtex) det er rigtigt godt i lasanger og til frikadeller osv.

    Og nå ja som sagt laver jeg verdens bedste banankage som jeg gerne deler opskrift på. Hvis du vil er du velkommen til at tilføje mig på facebook eller skrive til mig her inde løbende hvis du mangler konkrete opskrifter eller får spørgsmål løbende smiley


  • #15   30. jan 2017 jeg kan s du er fra Nordjylland - jeg bor selv i Aalborg så kender i hvert fald de gode steder her smiley

  • #19   30. jan 2017 okay den kommer her - og jeg elsker den smiley
    Du skal bruge den grønne soyamælk fra naturlig ellers dur det ikke.
    Så skal du hælde 1/3 af den mængde mayo du vil ende med at have i en skål (i form af soyamælk)
    Så tager du 2/3 olie (jeg bruger raps) Og hælder langsomt i mælken imens du blender det (brug bruger en stavblender). Når alt olien er i kommer du citronsat i. Hvor meget er lidt svært at sige når jeg ikke ved hvor meget mayo du vil lave men til du kan se at mayoen bliver tyk og mayoagtig.
    Derefter skal den egentlig bare smages til. Jeg laver fx:
    Ren mayo: Salt eller evt lidt sennep
    Svampemayo: hårdt ristede champignon salt og peber
    Mayo som smager lækkert og er værd at prøve!: soyasovs og gærflager
    Hvidløgsmayo: salt og hvidløg
    Disse er mine farvoutritter smiley


  • #21   30. jan 2017 jo vidvisheddikke eller æbleeddike er også fint til det smiley
    Det er også den grønne mælk jeg bruger til at lave smøreost med - den kan bare noget INGEN anden plantemælk kan smiley


  • #24   30. jan 2017 Spændende emne! smiley
    Lyder som nogle gode opskrifter, I kommer med smiley


  • #25   30. jan 2017 tak for det smiley
    Dette her er virkelig også en opskrift der er værd at prøve hvis man er til kage smiley EN af de bedste kager jeg kender - og husk kokoscremen den er god der til smiley
    https://maanebarnet.org/2012/08/01/saftig-vegansk-banankage/


  • #26   30. jan 2017 Min mor var vegetar i 25 år, eller der omkring. Nu efter hun er blevet ældre er hun begyndt også at spise fist, for hun fik ikke helt nok protein, aminosyre osv. Jeg tror det er noget nemmere nu, end det var i 80'erne, da hun startede (holdt op, whatever smiley ) For der var det dælme eksotisk ikke at spise kød, og det var kun meget få restauranter som havde retter uden kød. Engang fik hun, på et kursus, serveret et helt bjerg kartofler med en lille smule persille drysset på toppen og så ikke andet. smiley Og kursusstedet vidste altså på forhånd at der var en der ikke spiste kød....

    Nå men, resten af familien er ikke vegetarer, så hun/ jeg/den der lavede mad har altid lavet to retter. Og hun er heldigvis ikke hysterisk med ikke at ville spise grønsager der er blevet stegt på samme pande som kødet osv.


  • #27   30. jan 2017 Lav dine favoritretter uden kød?

    Nu er vi absolut ikke vegetarer. Det kød vi har i fryseren ved vi hvor stammer fra, og ved det har haft de bedste betingelser. Men derfor laver vi da indimellem stadig retter uden kød. Vi har lige i de sidste dage fået pizza med kartoffel, spinat og squash, men det kan jo være så meget forskelligt - det smagte mega godt forøvrigt. Grøntsagslasagne er også et hit her i huset. Mange indiske retter er også uden kød, så der kan hentes rigtig meget inspiration. Italienske pastaretter uden kød er også ret godt. Vi var til et arrangement for nyligt hvor det var syriske indvandrere der lavede mad - der var også nogle virkelig gode vegetariske retter imellem. smiley


  • #29   30. jan 2017 Jeg er veganer, og har været det i 9 år. (Før det vegetar).
    Jeg vil anbefale, hvis du har Facebook, at melde dig ind i gruppen Vegansk Mad. Den er rigtig god til at finde opskrifter og gode tips. Og folk er generelt rigtig søde til at hjælpe.

    Anima har lavet en kogebog med madplaner for hver uge. Den er ret god, de fleste opskrifter er rimelig simple og uden alle mulige underlige ingredienser, man aldrig kan finde. Kogebogen ligger tilgængelig her:
    https://filer.anima.dk/pdf/grønglæde_web.pdf
    (Der ligger flere kogebøger fra Anima online, denne her er bare min yndlings smiley )


  • #30   30. jan 2017 ved min ene datter af og til bruger dette som køderstatning ... det kan købes i nogle supermarkeder

    http://www.quorn.dk/om-quorn/


  • #31   30. jan 2017 Er lidt nysgerrig, jer der er veganere/vegetarer, hvordan ser jeres måltidssammensætning ud?
    Er meget interesseret i at høre, hvad I spiser til morgenmad. Ikke at det er helt specielt uuuh agtigt, mere fordi jeg har haft svært ved at finde opskrifter osv smiley


  • #33   30. jan 2017 Min morgenmad består af havregryn med havremælk
    I weekenden hjemmebagte boller


  • #34   30. jan 2017 På youtube kan man finde en helt masse inspiration smiley

  • #35   31. jan 2017 Min morgenmad består fx af vegansk yoghurt med hjemmelavet mysli evt med frisk frugt på eller en bærsmoothie til. Ellers havergyn med plantemælk eller grød. Jeg får også af og til hjemmebagte boller eller andet brød med plantesmør og hjemmelavet marelade med blåbær/tyttebær. Tit står den også på en lille nicecream smiley

    profilbillede
  • #36   31. jan 2017 mmh det ser lækkert ud! smiley
    skal ud og handle nu her, har du gode tips til hvad der er godt at have i køkkenet?? til hvis nu man gerne vil have en snack eller en nem aftensmad/ middagsmad? smiley


  • #37   31. jan 2017 Jeg er også veganer.
    Til morgenmad spiser jeg ofte granola(løgismose kan købes i netto) med en banan skåret i skiver, mandler, hampefrø(netto), chiafrø(netto), rosiner og plantemælk. Jeg er blevet meget glad for den der hedder ricedream med quinoa (superbrugsen eller irma). Nogle gange spiser jeg brød med peanutbutter og syltetøj eller violife creamy(vegansk smørreost) med banan eller rosiner på.
    Til frokost spiser jeg typisk rugbrødsmadder. Det kan være med aldis veganske pålæg, det smager vildt godt med en god sennep under og så med tomat, avokado og løg på ellers er der forskellige spreads og så spiser jeg grøntsagsstave dyppet i hummus.
    Hvis der skal smør på brødet bruger jeg fri plantemargarine fra coop, den smager virkelig godt.


  • #38   31. jan 2017 Bagte kikærter med spidskommen, salt og paprika er en super lækker snack, eller grøntsags stænger med hummus smiley

    I forhold til morgenmad; Brød med vegansk ost, bønnepostej eller lignende. Til frokost spiste jeg som regel bare rester fra aftensmaden, jeg blev også stor fan af arabisk brød med kål, edamame pure og ristede champignon smiley


  • #40   31. jan 2017 Jeg mener egentligt bare, hvad man som regel spiser på en dag, som vegetar smiley
    Ved godt, at det var en mærkelig formulering, men vidste ikke, hvad jeg skulle skrive smiley


Kommentér på:
Vegetar/Veganer

Annonce